Šafářová s Mattekovou postoupily do finále Turnaje mistryň!

29. 10. 2016, 08:19
Aktuality 56
TURNAJ MISTRYŇ - Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová si zahrají o další velký titul. Česko-americké dvojice dnes v Singapuru porazila nejvýše nasazené Francouzky Caroline Garcíaovou a Kristinu Mladenovicovou, vyhrály 18. zápas v řadě a postoupily do finále Turnaje mistryň. V něm narazí na Rusky Makarovovou s Vesninovou.
Lucie Šafářová a Bethanie Matteková

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou vyhrály Australian Open (2015), Roland Garros (2015) či US Open (2016) a zítra si zahrají o další velký titul. Dnes v Singapuru totiž vybojovaly postup do finále Turnaje mistryň, když porazily 6-3 7-5 nejvýše nasazený pár Caroline Garcíaová a Kristina Mladenovicová.

Česko-americký tandem si s Francouzkami poradil potřetí během necelých dvou měsíců, když je zdolal i v nedávných finále na US Open a v Pekingu. V celkové vzájemné bilanci se ujal vedení 3-1

Matteková dnes sice hned v prvním gamu přišla o servis, ale česko-americká dvojice zareagovala okamžitým rebrejkem při podání Garcíaové. Za stavu 4-3 společně sebraly servis i Mladenovicové a Šafářová pak sadu bez problémů doservírovala.

V druhém dějství Šafářová s Mattekovou prohrávaly 2-5 a čelily dvěma setbolům, ale nic nevzdaly. Američanka podání po boji udržela, Francouzky pak nevyužily ani třetí setbol při servisu Garcíaové a Šafářová s Mattekovou vývoj ziskem pěti gamů v řadě otočily. Po hodině a půl zvítězily 6-3 7-5.



"Hrály jsme s nimi na US Open i v Pekingu a přišlo mi, že tady hrály nejlépe. Mohlo to dopadnout tak i tak," řekla Šafářová, která po svém podání ztratila jen pět fiftýnů. "Byl to neuvěřitelný a další těžký zápas. Snažily jsme se zůstat pozitivní i za nepříznivého stavu a jsme moc rády, že se nám to povedlo otočit," doplnila svěřenkyně Františka Čermáka.

"Já se vždy snažím pokrývat maximum prostoru na síti a vzadu mám skvělou partnerku. Proto hraju i já skvěle," pokračovala v tradičně 'vysmátém' rozhovoru Matteková. "Je to kouzelné. Jsme velké kamarádky a snažíme se myslet pozitivně, ať je skóre jakékoliv," dodala devětadvacetiletá Češka.

Matteková s Šafářovou prodloužily svou neporazitelnost už na 18 zápasů. Během nich odehrály jen čtyři třísetové souboje, přičemž ve dvou z nich čelily minimálně jednomu mečbolu (naposledy v Singapuru ve čtvrtfinále proti dvojici Babosová/Švedovová). Na tvrdém povrchu (včetně haly) letos vyhrály všech 23 zápasů, celkově na něm mají bilanci 34-3.

Šafářová s Mattekovou zakončují druhou společnou sezonu. Během té letošní startují i vinou zdravotních problémů obou tenistek na teprve devátém turnaji. Třikrát vypadly v prvním kole, zbylých šest startů však proměnily ve finále a čtyři (zatím) z nich zakončily triumfem. V této sezoně Matteková a Šafářová triumfovaly v Pekingu, ve Wuhanu, na US Open a v březnu v Miami.

Celkově trojnásobné grandslamové šampionky startují na 18. turnaji a všechno jsou akce minimálně kategorie WTA Premier. Na deseti z nich se dostaly až do finále a podeváté v něm mohou slavit titul.

Brněnská rodačka Šafářová, jež na letošní olympiádě získala bronzovou medaili s Barborou Strýcovou, bude ve svém 15. finále ve čtyřhře usilovat o 15. titul. Matteková, která v Riu vyhrála smíšenou čtyřhru s Jackem Sockem a z mixu má ve sbírce také dva grandslamové tituly, má v deblových finále bilanci 22-11.

Devětadvacetiletá Šafářová může být první českou vítězkou čtyřhry na Masters po 19 letech. Naposledy to dokázala Jana Novotná rovněž v páru s Američankou, a to s Lindsay Davenportovou v roce 1997. "Bylo by krásné na to navázat. Doufejme, že se historie bude opakovat," řekla Šafářová.

Jednatřicetiletá Matteková má v Singapuru jednu speciální motivaci, neboť v případě triumfu se stane poprvé v kariéře deblovou světovou jedničkou.

"Motivace vyhrát je obrovská. Chtěla bych to pro Bethanii, která může být světovou jedničkou, pro sebe i pro radost fanoušků. Nemůžu ale udělat víc než vždycky, jít tam a hrát naplno," řekla Šafářová.

Matteková může sesadit Saniu Mirzaovou, která v Singapuru neobhájí titul se Švýcarkou Martinou Hingisovou. V druhém dnešním semifinále se o to postaraly Jekatěrina Makarovová s Jelenou Vesninovou, které vyhrály 3-6 6-2 10-6 a v pátém vzájemném duelu si připsaly premiérovou výhru.

Makarovová a Vesninová jsou ve finále Turnaje mistryň podruhé, před třemi lety v něm prohrály s duem Su-Wei Hsieh a Shuai Peng. 

Šafářová s Mattekovou oba vzájemné souboje s Ruskami Makarovovou a Vesninovou vyhrály, když je porazily cestou za tituly loni na Australian Open i letos na US Open.

• TURNAJ MISTRYŇ 2016 •
Singapur, tv. povrch / hala, 7.000.000 dolarů
sobotní výsledky (29. 10. 2016)
• Čtyřhra - semifinále •
Matteková/Šafářová (3-USA/ČR) - Garcíaová/Mladenovicová (1-Fr.) 6-3 7-5
Makarovová/Vesninová (4-Rus.) - Hingisová/Mirzaová (2-Švýc./Ind.) 3-6 6-2 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

56
Přidat komentář
brixner
T ej dbře, sou dobrý, i Šaňa.
Reagovat
Fandina
sice jsem titul přála Háčkám, ale Bucii to přeji také. Pojďte a go Lubeje!!!
Reagovat
sprchon
"Lucie Šafářová, spoluhráčka Denisy z Fed Cupu, se po boku Mattek-Sands probojovala do finále Turnaje mistryň!"
Reagovat
bIbec
:-)
Reagovat
Kozoroh
Moc jsem Lucce a Betce na postup nevěřil, výkon v předchozím zápase nebyl ideální, ale dokázaly dnes hrát líp. Nevyhnuly se jim sice chyby, třeba ty dvě minely Lucky na síti ve druhé sadě, ale oproti ČF bezesporu zlepšení, jako kdyby se ve ČF rozehřívaly a až dnes najely na plný výkon.
Snad se ve finále střetnou s Ruskami, aby měla BMS stále šanci stát se novou deblovou jedničkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebolo by od veci dať článok k dnešným semifinálovým duelom TM.
Reagovat
Kozoroh
Holt zdejší redakce spí :-P
Reagovat
Krisboy
Dneska redakce spí. I tenhle článek se objevil až po prvním setu.
Reagovat
Krisboy
Už je tam.
Reagovat
janek_da
Co se dá dělat. Pála by byl blbec, kdyby je nenominoval na FedCup.
Reagovat
Frick
Jakože Mirošek by zvedl telefon a dal BMS český občanství do 10 dnů?
Reagovat
sprchon
A stihne si Beth zařídit to občanství? :)
Reagovat
janek_da
jsi mimo, píšu o nominaci, ne o občanství :D
Reagovat
sprchon
A může Pála nominovat hráčku, která nemá český občanství? :D
Reagovat
janek_da
Když se chce, všechno jde. Pála evidentně nechce :)
Reagovat
sprchon
Njn, asi to bude brát klasicky podle singlovýho žebříčku. :(
Takže Serena, Kája, Madison, Petra a jako náhradnice Venus.
Reagovat
janek_da
co se dá dělat :-/
Reagovat
sprchon
Je to alibista. Přitom kdyby bral v úvahu taky aktuální formu a bojovnosti, tak mohl vzít Káju, Barču, Madison, McHale a jako nahrádnici Katku. :(
Reagovat
lilly
Mně se zdá že o servis přišla první Šafařova a ne Bethani.
Reagovat
Krisboy
Jj, hned v prvním gemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak redaktoři tou dobou ještě spali :-) Vzbudili se někdy ke konci 1. setu.
Reagovat
VlS
hrály moc dobře a s přehledem. Kikina s Caroline jsou těžké soupeřky. A Lucce ten debl musí pomáhat, už je použitelná i na síti, což nebývalo. Gratulace, tak zítra tu devatenáctku, jo?
Reagovat
Krisboy
Přesně, 18 je takový divný číslo, chtělo by to zaokrouhlit na 19 :D
Reagovat
sprchon
Lucka letos chodí na síť víc než kdy předtím. A zlepšuje se, to je jasný. :) Snad se to projeví i v singlu...
Reagovat
sprchon
Dneska hrála výborně. :) Super.
Reagovat
fretek
Gratulace. Mít dresy různých barev je však usnadněním pro soupeřky, když se chtějí orientovat podle hráček.
Reagovat
Krisboy
Tak konečně si můžu udělat nějakou snídani, už mám hlad jako ten vlk :) http://st.depositphotos.com/1024768/4247/v/950/depositphotos_42476491-stock-illustration-fairy-tale-wolf-cartoon-illustration.jpg
Reagovat
VlS
:-)
Reagovat
tommr
dneska podaly opravdu dobrej výkon a ten obrat z 2:5 ve druhým setu byl famózní ... :)
Do finále bych jim přál spíš Hingisku s Mirzaovou i když by to pro BMS znamenalo konec nadějí na post světový jedničky. Rusky jsou ale příliš silný ...
Reagovat
misa
18. kousek v řadě. O tom, který tým je ve WTA nejlepší, není pochyb.
Reagovat
bIbec
super mač od Bucky. Fakt pěkná podívaná!
Reagovat
Krisboy
Celkově to byl pěknej zápas, Francouzky hrály taky dobře. Ale na Bucii by musely hrál jako Bryani, aby mohly pomýšlet na vítězství :D
Reagovat
Krisboy
Skvělé, holky!!! Z 2:5 otočit na 7:5, to je pecka. Lucka jasně nejlepší na kurtu. Betty trochu slabší na returnu, ale dohromady se dopoňujou náramně. Garcia potvrzuje, že psychika skutečně není její nejsilnější stránka. I když ty dvojchyby v předposledním gemu si Kikina za rámeček taky nedá. Tak gratulace a díky za aspoň nějakou radost po včerejšku!!!
Reagovat
misa
Lucka zahrála skvěle.
Reagovat
tommr
obě Francouzky jsou dost labilní a pod tlakem dělají laciný chyby. Dvojchyby Mladenovicový v klíčových momentech jsou už téměř pravidlem ... :)
Reagovat
Krisboy
Jj, pomáhaly nám obě, to je pravda. Ale to nijak nesnižuje skvělej výkon Beth a hlavně Lucky. Když hrajou takhle dobře, tlak je samozřejmě o to větší.
Reagovat
George_Renel
Výborně, holky hrály game od game lépe a lépe. Jsou schopny to celé vyhrát.
Přes toto vítězství na Francouzkami bych byl rád, kdyby se FC v deblu nerozhodoval. Francouzky jsou opravdu dobré.
Reagovat
smazaný uživatel
Super!!!!!!To potěší takhle po ránu)).Skvělej obrat téhle úžasné dvojice.
Reagovat
d@ve
Lucka zase šťastná.. :))
Reagovat
d@ve
Debl s Beth byla skvělá volba. :)
Reagovat
Krisboy
Tak teď brejk, pojďte holky moje!
Reagovat
Krisboy
Tak ne, no.
Reagovat
smazaný uživatel
A dokonce srovnáno!
TB?
Reagovat
A.R.R.
holky ted brejknou a pak to Bětka uzavře na servisu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Super!!! Snad vyjde i ta druhá část proroctví :-)
I když teda - díky za ty dary od Kiki v tomto gemu.
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat
A.R.R.
Prostě v suchým :-D
Reagovat
Krisboy
Teď už to snad dají. Francouzky budou nalomený z těch tří setbolů. Snad.
Reagovat
Frick
Reagovat
cheeky
Ty vole, když sem netahá politiku kremlobot, přitáhneš ji ty. Jdi si radši prolejzat fesjbuky ať ti zase neuteče nějaká fotka Lucky. Nebo dávej pozor aspoň tady, odkaz na tu fotku Lucky v bazénu, (tu, co so jsi u ní měl tak oduševnělý hashtag) sem někdo dával už nějakou dobu před tím, než se objevila u jednoho z článků
Reagovat
VlS
Jdi do ........
Reagovat
smazaný uživatel
Bartoška příjemně překvapil, palec nahoru!
Reagovat
FulnekUltras
Tygr teoretik... ;)
Reagovat
FulnekUltras
tak diskuze pod videem je určitě zajímavější - mj. Vojta Dick... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Bucie má za sebou úspěšně 1. set :-)
Reagovat
Krisboy
Holky zatím hrajou velice dobře, věřím, že to dokončí ve dvou setech.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist