Šafářová s Mattekovou si obnovenou spolupráci užily a ve Wimbledonu postupují

5. 7. 2018, 19:57
Aktuality 6
Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou vstoupily po obnovení spolupráce vítězně do Wimbledonu. Pětinásobné grandslamové šampionky ve čtyřhře, přezdívané Team Bucie, na londýnské trávě zdolaly v prvním kole šestnácté nasazené Ukrajinku Ljudmylu Kičenokovou a Allu Kudrjavcevovou z Ruska 7-6 7-5.
© twitter Bethanie Mattekové

"Bylo to úžasný. Výhra nám přinesla radost, ale hlavní je, že tady jsme a zase hrajeme," řekla Šafářová. "Před zápasem jsem byla plná emocí, že jdeme s Bethanií znovu na kurt, a jsem moc ráda, že jsme zpátky," zářila.

Letos spolu ještě nehrály, protože Matteková-Sandsová si před rokem právě ve Wimbledonu při dvouhře vážně poranila koleno. A když se nedávno vrátila na kurty, trápila zase Šafářovou tři měsíce viróza a pak bakteriální infekce.

S Mattekovou-Sandsovou tak naposledy vytvořily pár loni na French Open a antukový grandslam završily titulem. "Navázaly jsme tam, kde jsme skončily. Fungovalo to mezi námi jako za starých časů a hrály jsme výborně," řekla Šafářová.

Wimbledonský triumf chybí Šafářové s Mattekovou-Sandsovou z grandslamových jako jediný. I proto se daly v All England Clubu znovu dohromady. Především z nich znovu na kurtu vyzařuje radost. "Užíváme si to," culily se.

Vyhrály i dva české páry
První kolo čtyřhry zvládly i turnajové dvojky Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou, které vyhrály 4-6 6-1 6-4 nad Slovinkou Polonou Hercogovou a Bernardou Peraovou z USA. Sestini Hlaváčková má v Londýně šanci vybojovat si jako pátá Češka post světové deblové jedničky. K tomu ale potřebuje ve Wimbledonu triumfovat a doufat, že Latisha Chan z Tchaj-wanu nepostoupí do finále a Maďarka Tímea Babosová vypadne před semifinále.

Světovou jedničkou ve čtyřhře byla z českých hráček naposledy loni Šafářová. Před ní to dokázaly Helena Suková, Jana Novotná a Květa Peschkeová. Martina Navrátilová byla první na světě coby Američanka.

Tři sety hrály i vítězky Roland Garros. Turnajové trojky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková porazily z kvalifikace postoupivší chilsko-novozélandský pár Alexa Guarachiová a Erin Routliffeová 6:2, 2:6 a 6:2.

• WIMBLEDON 2018 •
Londýn, Velká Británie, tráva, 34,000.000 liber
čtvrteční výsledky (05. 07. 2018)
• Čtyřhra žen - 1. kolo •
Sestini Hlaváčková/Strýcová (2-ČR) - Hercogová/Peraová (Slovin./USA) 4-6 6-1 6-4
Krejčíková/Siniaková (3-ČR) - Guarachiová/Routliffeová (Chile/N. Zél.) 6-2 2-6 6-2.
Šafářová/Matteková-Sandsová (ČR/USA) - L. Kičenoková/Kudrjavcevová (16-Ukr./Rus.) 7-6(6) 7-5
Bertensová/Larssonová (9-Niz./Švéd.) - Voráčová/Adamczaková (ČR/Austr.) 6-2 6-3
Makarovová/Zvonarevová (Rus.) - Vondroušová/Blinkovová (ČR/Rus.) 6-3 6-4
Rosolská/Spearsová (Pol./USA) - Hrdinová/Olmosová (ČR/Mex.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
horska.kraslice
Snad Bucie dají i další kolo. A pak proti Andree s Bárou, no....
Reagovat
Holahej
Lucka, dnes těžké první kolo v deblu, soupeřky hrály opravdu velmi dobře, zametaly to tvrdě na síti a zezadu pálily, měly hodně vítězných returnů, 1,41 hod.,85/79, ještě, že pomohly ty DF na bigpointy, ta obava byla, aby neskončila vaše cesta brzo jako u Petry.

V PA držím palce, kurt 12, 12,30 hod. a mimo jiné, co nejméně UE, vysoké procento 1.servisu, klidnou hlavu a lehké nohy na footwork, spekulovat dopředu nechci, říct se dá cokoli.....

Aga?.Hrála jsem určitě lépe, než v prvním kole. Lucka je ale hráčka, která hraje skvěle, musíte bojovat o každý míček, má skvělý švih a o to je to pro mě těžší. Ale, od návratu jsem do všech utkání dala 100% a ač jsem už unavená, před turnaji v USA se cítím dobře. Pokud Lucie udrží úroveň své hry, může tady udělat veliké věci.
Otázka!
Vypadla i Caroline Wozniacki, co říkáš?
Aga : No, nejsem v tom sama ( smích)
Caro?.Na tiskovce obdržela dotaz, jaké šance v turnaji má její dnešní přemožitelka, E. Makarova!
"Byla bych vážně překvapená, kdyby došla daleko. Moc tomu nevěřím "

....., ale je to sport, tak uvidíme.
Reagovat
misa
"S Mattekovou-Sandsovou tak naposledy vytvořily pár loni na French Open a antukový grandslam završily titulem."

To není pravda, loni ve Wimbledonu odehrály 1. kolo.
Reagovat
Frick
Tento turnaj z hlavy lepší vytěsniti.
Reagovat
d@ve
Bucie - ten pohár musíte mít! :)
Reagovat
tommr
dneska byl úspěšnej den i pro naše debly. Dál jdou všechny naše největší naděje: Krejčíková/Siniaková, Hlaváčková/Strýcová i tým Bucie. Všechny tři páry ovšem o postup musely tvrdě bojovat což není moc ideální s ohledem na to, že Katka, Bára a Lucka hrajou i singla ...
Tým Bucie jsem jako jedinej dneska neviděl, protože holky hrály souběžně s Bárou a Katkou. Druhý kolo už snad stihnu ...
Hlaváčková/Strýcová sice prohrály první set, ale pak zabraly a byly jasně lepší ...
Krejčíková/Siniaková naopak začaly velmi dobře, ale pak zbytečně polevily a značně si zkomplikovaly život. Obzvláště to mrzí u Katky, která má snad nějakou perverzní zálibu v třísetových zápasech a zítra proti Giorgi to už může být na jejím výkonu citelně znát ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist