Šafářová se loučila na kurtu Philippa Chatriera, znovu se dojala

30. 5. 2019, 19:54
Aktuality 20
Pořadatelé Roland Garros připravili pro Lucii Šafářovou rozloučení na centrálním kurtu Philippa Chatriera, kde v roce 2015 hrála své jediné grandslamové finále ve dvouhře. Potkala se i se třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionkou Serenou Williamsovou, která ji v duelu o titul před čtyřmi lety porazila.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

Sedmatřicetiletá americká hvězda před ceremoniálem vyhrála svůj zápas druhého kola. "S Lucií jsem hrála hodně a byla to skvělá soupeřka. Jsem ráda, že jsem tady s ní mohla hrát finále Roland Garros, byl to nezapomenutelný zápas," řekla Serena Williamsová před odchodem z kurtu.

Pak se potkala se Šafářovou, která se chystala na další slavnostní okamžik na závěr kariéry, a objaly se. "Pogratulovala mi, říkala, že jsem ji předběhla. Tak jsem jí říkala, ať dál pokračuje, že jí to dobře jde, že jí přeju hodně štěstí. Bylo to hezké," prozradila Šafářová.

Zatímco ve středu svůj poslední zápas kariéry po boku Dominiky Cibulkové hrála na malém kurtu číslo 4, dnes naposledy vstoupila na hrací plochu největší arény v areálu. Jen to nebylo v tenisovém oblečení, ale v tmavých společenských šatech, které si dnes ráno pro tuto příležitost pořídila.

Pořadatelé pro ni připravili sestřih jejích výrazných okamžiků na tomto turnaji. Nechyběly cesta do finále dvouhry v roce 2015 ani radost z deblových titulů s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. "Už zase brečím," poznamenala dvaatřicetiletá Češka, když pak dostala mikrofon. "Tohle je můj nejoblíbenější kurt na světě, mám odsud spoustu výjimečných vzpomínek. Jsem ráda, že můj poslední zápas mohl být právě na Roland Garros, protože je to pro mě výjimečný turnaj," vykládala.

Prezident Francouzské tenisové federace Bernard Giudicelli a ředitel turnaje Guy Forget jí předali na památku skleněnou trofej. "Je to krásná cena, hodně těžká, bude mít speciální místo doma," řekla někdejší deblová světová jednička. Stejnou cenu dostala vítězka French Open z roku 2008 Ana Ivanovičová.

Šafářová děkovala pořadatelům, lidem z WTA, které podle vlastních slov patnáct let považovala za rodinu, i divákům. "Tady v Paříži bylo skvělé publikum a vždycky jsem se sem ráda vracela. Děkuji Paříži, miluji tě," řekla na rozloučenou fanouškům.

Po Fed Cupu a turnaji WTA v Praze to její třetí rozlučka. Další už nechystá. "Myslím, že to na tři etapy stačilo. Bylo to krásné, jsem šťastná, že něco takového pro mě tady zorganizovali," dodala v rozhovoru s českými novináři.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Holahej
Dárek pro Šafářovou: pusa od Sereny i kus antuky. Už zase brečím, říkala.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/lucie-safarova-konec-kariery-louceni.A190530_163759_tenis_ald
Reagovat
Frick
Tři velké osobnosti českého sportu ukončily během dvou dnů kariéru. Statusem, volnejším zápasem i zápasem ve kterém šlo o dost.

Ale něco končí, něco začíná. A třeba bude i lépe.

Markéta nebude slepice žobající tampony.
Markéta neuteče do Monaka.
Jirka nevstoupil do velké evropské ligy z "tamtoho" klubu.
Reagovat
smazaný uživatel
Frick zůstane dál jen trolem
Reagovat
d@ve
Co na to říct? Ubohost..
Reagovat
sojka1
"Gratulace k její skvělé kariéře. Jsem za ni šťastný, mohla si ten konec udělat po svém. Musím říct, že jsem si vždycky užíval, jak hraje," prohlásil.
Reagovat
Frick
No a myslíte, že třeba Roger bude konec kariéry avizovat předem nebo náhle?
Reagovat
smazaný uživatel
PR - za jedna.
Reagovat
Frick
Asi udělala velkou chybu, kdy v září 2015 neupřednostnila odtsranění mandlí a odpískání zbytku sezony.

Možná by pak těch zdravotních problémů bylo méně a třeba by jsme si nyní četli o tom, jak si chce ještě zahrát v Tokyu.
Reagovat
Frick
Byť je pravda, že o sezoně 2018 se vyjadřovala spíše tak, že jí hraje kvůli tomu, že nebyla tu předchozí fit.

Nicméně nevim, zda by prostě měla užívat výrazů jako "trápit se na malejch turnajích" atp. Osobně mi to prostě nepřijde taktní vůči těm, co bojují. Je to takové "Co blbneš ty kozo, už se na to vyser a nestraš tady."
Reagovat
Frick
Opravdu bychom si nemysleli, že se sportovně "nedožije" konce Wiliamsek. Ty a řada dalších prostě dělaj to smíření se s Lučinym koncem složitější.
Reagovat
EllNino
Fricku, už všichni víme, že jsi Lucku přestal mít rád a tvá obsese se mění v nenávist ... takže stačí :)
Reagovat
Frick
Neni to prostě lehký, když vidíš, že se určitě dá bojovat víc a zároveň vidíš Lucku, že je nyní majoritně objektem zájmu bulváru, protože je významnou aktérkou v "rozvodu pětiletky".

Kdyby se více kousla, tak by to šlo brát jako takový - "Vy cocoti, já jsem tenistka, ne vaše bulvární slepice jak Agáta nebo Ornella"
Reagovat
Frick
Třeba fanoušci Agy by si taky mohli myslet, že to určitě taky ještě mohla zkusit.
Reagovat
EllNino
nečti bulvár, v čem je problém :)
Reagovat
Frick
Tim, že ho nebudu číst, tak Lucka z toho bulváru nezmizí.
Reagovat
EllNino
jde o priority :)... já třeba Lucku vnímám absolutně mimo bulvár
Reagovat
Frick
Jde o reálný stav věcí. A ten je takový, že má nyní bulvární roli milenky manžela neteře normalizační popové zpěvačky.
Reagovat
Torn
Ono to už zavání tím, když zná Ornellu a její kmen....tady je něco velký špatný...:D
Reagovat
Frick
ty evidentně taky :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist