Šafářová se rozešla se Steckleyem, zkouší Čermáka

26. 9. 2016, 18:02
Aktuality 49
Lucie Šafářová ukončila po skoro třech a půl letech spolupráci s kanadským trenérem Robem Steckleym. Loňská finalistka French Open je aktuálně s Františkem Čermákem, který do US Open vedl Petru Kvitovou.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

František Čermák dnes ve Wuhanu seděl v boxu Šafářové při utkání proti Karolíně Plíškové, s níž jeho nová svěřenkyně prohrála 3-6 a 5-7. "Ukončila jsem spolupráci s Robem a s Františkem máme zkušební období," vzkázala Šafářová ČTK.

Se Steckleyem začala trénovat v dubnu 2013 a pod jeho vedením se proměnila. Z křehké a často zraněné dívky fyzicky vyspěla, díky čemuž hraje agresivněji. Navíc je mnohem otevřenější a působí uvolněněji.

Loni prožila skvělý rok: vyhrála turnaj v Dauhá a na pařížské antuce prohrála až ve finále po boji s Američankou Serenou Williamsovou. Spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou získaly dva grandslamové deblové vavříny. Ve světovém žebříčku dvouhry se dostala na páté místo a ve čtyřhře byla o místo výše.

Od podzimu ale měla zdravotní problémy. Odehrála Turnaj mistryň, jenže kvůli dalším komplikacím vstoupila se zpožděním do nové sezony. V té pak Steckley chyběl kvůli osobním problémů a Šafářové pomáhal i fedcupový kapitán Petr Pála. Kanaďana potkala na turnaji v Montrealu, ale nyní na čínském turné už chybí.

Letošní rok se nese ve znamení trenérských rošád v podání českých tenistů. Šafářová je šestá z domácí špičky, která se rozhodla pro změnu.

Kvitová už po Australian Open ukončila po sedmi letech spolupráci s Davidem Kotyzou, od dubna spolupracovala s Čermákem, s kterým se rozešla po US Open. Jiří Veselý ukončil krátkou spolupráci s Tomášem Krupou, bývalým koučem Tomáše Berdycha, jenž se vrátil k Barboře Strýcové. Trenéra změnil také Lukáš Rosol.

Před French Open oznámil i Berdych, že končí s Danielem Vallverduem. Nově ho teď vede Goran Ivaniševič.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

49
Přidat komentář
Fandina
Vždycky, když si přečtu název tohohle článku, tak mě to pobaví. Zkouší Čermáka. To musí mít Čermák radost.
Reagovat
blixa
Čermák vždycky ráno nastoupí do haptáku a Lucka ho zkouší ;-) :D A běda jak neumí !!!
Reagovat
Fandina
Jo jo, je mi ho líto!!! :-)))
Reagovat
Frick
https://abload.de/img/rfz8url.jpg

..to jsou věci...
Reagovat
smazaný uživatel
Hi Bethanie.
Yesterday we got info, that Rob Steckley will no longer to coach Lucy. For some fans in Czech R. and especially big fans of Lucy and Initiators of "project" 1GSL... what does it mean 1 Grand Slam for Lucy...:) this is very sad news.
There were some rumors in may this year, that Rob has some health problems and because we really like Rob, we hope, that he will be OK. Or we hope that is OK. Because there are no details...for that reason we are a bit restless and afraid...
Natural are also big fans of Bucie;) Please give us to watch out for Lucy;)!!!...You are both amazing girls. Please follow together. Wish you good health, thank you for your inspiration after the Olympics on FB. I wish many victories to both, not only in tennis;)
And maybe Adama Altschuler could coach both you and her...:)
Please do not be angry that I took a little time, heartily ****

Tak snad se nenastve...;D)
Ale co, za tu zkousku a srandu to stalo...asi neodpovi, ale trebas...
...se aspon neco stane;)))
Reagovat
A.R.R.
Super :-)Pak dej vědět jestli odpověděla :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ouch. Ta angličtina.
Reagovat
BooOoo
klasa :'DDDDD
Reagovat
sprchon
Tak uvidíš, určitě dostává spousty vzkazů. Spíš čekám na nějaký oficiální prohlášení z týmu Lucy. ;)
Reagovat
VlS
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Super, Vlčku! Držím dál pěsti, ať projekt vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
MAY 20, 2016

http://www.nytimes.com/2016/05/21/sports/tennis/french-open-lucie-safarova.html?_r=0

After a String of Ailments, an Upbeat Safarova Returns to Paris

Steckley, a driving and creative force behind Safarova?s 2015 success and her eventual return to the tour this year, will miss the French Open, citing his own health concerns and personal reasons he declined to elaborate on.!!!

***
A jeste Betka;)

She is one of those really genuine girls that she could have just had the worst loss in her career, and if you had something going on in your life that you needed to talk to her about, she would take the time to sit down, said Bethanie Mattek-Sands, her regular doubles partner.
Reagovat
smazaný uživatel
Published May 02, 2016 12:14

WTA Insider: Am I right that your coach Rob Steckley is not with you in Prague?
Safarova: He had some health issues and had to go back home. I don't know how long he's going to be away, but he's definitely not coming to Madrid and Rome.
Reagovat
Krisboy
Asi to bylo nevyhnutelné, ale moc se mi to nelíbí. Myslím, že to nebude fungovat. Ale jak moc rád bych se mýlil ani nedokážu popsat.
Reagovat
smazaný uživatel
no, brod bude jeste daleko.. ;-)
Reagovat
blixa
No jen aby nebyl za rohem ... :/
Reagovat
smazaný uživatel
Lucie and Coach Rob Steckley split

http://www.lucie-safarova.com/lucie-and-coach-rob-steckley-split/

After over 3 years of cooperation, Lucie and Rob are parting ways?

They started working together in 2013 and their partnership has been extremely successful : Lucie has reached the best results of her career under Rob?s wing. Together they have accomplished great achievements : the semifinals of Wimbledon, the final of Roland Garros, a spot in the WTA Finals as well as a career high as #5 in the world.

Rob also brought Lucie and Bethanie Mattek-Sands together, a partnership that has already led to 3 Grand Slams titles in 2 years.

But Rob has also been famous for keeping Lucie in a positive and fun atmosphere off the court : together they have made a lot of funny videos that are much appreciated by the fans.

Lucie hired the Czech coach Frantisek Cermak (Petra Kvitova?s former coach) for a tryout. Cermak is currently coaching Lucie during the Asian swing.

We wish Rob all the best and hope that Lucie will have a successful partnership with her new coach.

***

Team Bucie jede dal, jak je patrno z Facebooku LS...

Doporucuji Adama Altschulera, ktery trenuje Betku, si je vezme obe, a bude klid...;)))

Cermak je tak dobry na pinkacku mezi zapasy...

Rob bude chybet,... tezko ho nahradit.
Na jeho strankach nic...
Takze vime, ze nic nevime.
STYLOVY KONEC...
Reagovat
vendulkabendulka
Altschuler asi nebude velka vyhra, kdyz ma Beth v singlu vysledky jake ma. Prohrava radu zapasu, ktere by vyhravat mela, vzhledem k tomu na jake urovni je schopna hrat v deblu..
Reagovat
smazaný uživatel
Singl by nemusela ani hrat... je nemocna, silna alergicka...hraje ho spis pro zabavu. No, ten debl vlastne taky;D)
Ona vlastne... tak nejak vychazi mimo konvenci, nejen tim outfitem;)
Na to, jake ma omezeni, ty vysledky, naopak jsou dobre;)
Reagovat
vendulkabendulka
Nemám z toho dobrý pocit a obávám se, že to je začátek Lucčína konce. Steckley je v mnoha ohledech nezvypytatelný rapl, ale zároveň je to ten element, který vyvažoval způsob jakým ona chápe tenis a sport vůbec, podobně jako to má s Bethanie. Lepší tenistkou už nebude. Co ji Rob dával byla metoda jak vyhrávat klíčové zápasy.
Jin a jang.
Nejspíš je tam v pozadí něco o čem nevíme, měla jsem pocit že od její nemoci to Rob "flákal" a nebyl jí k ruce tolik, kolik by měl. Ale to je jenom pocit, realita může být jiná.
Každopádně si myslím, že ve vší úctě k Čermákovi, ten v žádném případě nemůže být za Roba adekvátní náhradou a nikoho lepšího Lucka nemá a už nenajde.
Reagovat
Frick
Doufám, že nějaký změny budou, ale moc asi ne.

První týden doufám v Auckland.
Po AO doufám v Petrohrad.
Co bych ale skutečně chtěl, by byl Istanbul místo Stuttgartu.

..a pak už bude Praha.

Další změny by byly k ničemu...

http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/AboutTheTour/TourCalendar_2017.pdf
Reagovat
misa
šťastnou ruku při výběru trenéra! Ještě prosím jeden, dva hezké roky. Jasně, vrchol kariéry je už asi za tebou, ale pořád můžou přijít hezké zážitky a sladké výhry :)

Rob a jeho pozitivní přístup bude moc chybět, to on z Lucinky udělal hráčku top 10, finalistku grandslamu. Protože ji přesvědčil, že dokáže své sny převést do skutečnosti. A to bylo nejdůležitější.
Reagovat
Frick
Bohužel, po tom trápení přišla bombová výhra v Praze, která nás nalila opimismem, aby pak přišlo 11 WTA/GS turnajů, které nám v součtu moc radost neudělaly. Někdy byl špatný los, ale bohužel těch zápasů, které Lucka vyhrát měla a nezvládla to, asi bylo o něco více.

Dnes jsem to neviděl - přiznám se - nedíval jsem se do programu a vůbec mne nenapadlo, že by Lucka mohla hrát už dnes R32, když turnaj začal včera. WTF? Ten 2. set samozřejmě měl být Lucky, ty dva SB na returnu, bylo to hratelný? Ale je fakt, že i ten třetí set by byl tak 60:40 pro Káju.

Takže nyní Peking. Tak snad konečně bude Lucce přát trochu štěstí a dostane o něco lehčí los. Ale i lehčí by asi znamenal, že už ve druhém kole bude poměrně kvalitní soupeřka. Nedá se nic dělat, Šafino, hráčky z druhý desítky prostě musíš umět porážet.

Že by Lucka zkusila WCMD na nějaký INT po Pekingu bych spíše neočekával. Šel by Tianjin, kde sice je Aga, ale je to 500k... nebo by se mohla odhlásit Kerber z Hong Kongu nebo Kája z Linze.

Bude to (zase) o Moskvě. Předloni jsem (a určo nejen já) k tomuto turnaji koukal s nadějí, že se podaří Lucce podtrhnout úspěšnou sezonu ziskem titulu, nepodařilo se. Letos k tomu budu koukat jako k turnaji, který by ji ještě mohl trochu vylepšit špatnou singlovou sezonu.

Doufám, že si příští rok naplánuje pár Internationalů. Hlavní v první půli sezony. Musí sbírat především body!
Reagovat
misa
První setbol dala Karolína myslím eso, druhý Lucka vyhodila returnem druhého podání.

Ovšem v jednom gemu prvního setu dala Lucka 4 df, to byla hrůza...
Reagovat
lars
jedine Linec a to v prioade, ze nebude hrat zaverecne zapasy v Pekingu
Reagovat
Fandina
Pamatuji na dobu před Robem, Šafi tenkrát nehrála tolik výměn a nebyla tak trpělívá. Hrála tak zvaně víc od boku a častěji útočila, také víc chybovala. Za Roba určitě dosáhla nevjíc úspěchů. V singlu, v deblu a byla nejvýš na žebříčku. Tak uvidíme, jak se její cesta dál povine.
Reagovat
smazaný uživatel
moc hezké období pro nás fandy. V 27 letech najednou tak mentálně zesílit,tam nějaké Robovo kouzlo být musí. A z těch videí,jaká čišela pohoda.Přál bych jí podobného frajera,hlavně ale chuť do hry.Snad jí prohry s těžkými soupeřkami(smolné těžké losy) v poslední době nerozhodily.Tak Luci,v Pekingu to konečně rozjeď(i když nevím,jestli to už nebude s kvaldou)
Reagovat
misa
V Pekingu i Moskvě je Lucka v hlavní soutěži. Rob myslím všechny tenistky, které trénoval, dovedl ke kariérnímu maximu na singlovém žebříčku.
Reagovat
jacksomm
Nevite nahodou nekdo, co se kryva za tajemnym oznacenim "osobni problemy"? Nikde o tom nikdo nemluvi, to je to takove tabu ? Vzdyt jsme vsichni lidi ne ? Umrela mu zena ? Nebo dite ? Nebo nekdo v rodine je na drogach ? To jsou vsechno v podstate "lidske" veci, nic co by se muselo tajit..
Reagovat
PetaM
Manželka je žárlivá jako kráva. To je celé. Nevěří svému muži, manželství brzy skončí.
Reagovat
Fandina
A Rob evidentně zvolil manželku.
Reagovat
PetaM
To je úplně jedno, koho zvolil. Pokud mu nevěřila doteď, v budoucnosti to nebude jiné.
Reagovat
Fandina
Tady jde o to, že se řídí podle ní. Kdyby mu na ní nezáleželo, tak by se s ní rozvedl a měl by pokoj.
Reagovat
PetaM
Jak říkám, to je úplně jedno. On jí miluje, on jí věří. Ona jemu nevěří.
Reagovat
Fandina
Není to jedno. Proč je s někým, kdo mu nevěří.
Reagovat
PetaM
Protože jí miluje. To je silnější než zdravý rozum. Ale chápu, že s ní je, mají spolu dítě.
Reagovat
Fandina
Jak jsem psala. Zvolil ji.
Reagovat
lars
Ty mas ve svy domacnosti zarlivou kravu ? :)
Reagovat
blue
Na konci května na FB Lucie uvedla, že doufá, že se Rob brzy uzdraví a bude zpět.

Tak snad není příčinou nějaká dlouhodobá Robova nemoc.
Reagovat
VlS
Zas tady zasvěceně komentujeme žárlivost manželjy a víme pendrek, jestli to je ta příčina. Může za tím být tisíc jinejch věcí, třeba nemoc manželjy, dítěte, rodičů, chuť podnikat v reklamě, ...........
a asi není důvod nás zasvěcovat do Robova soukromí. Hlavně ať si Lucka brzo najde dobrýho trenéra.
Reagovat
tmora
Přesně! Nádherný období to bylo a pak začala jezdit na turnaje pritelkyne se kterou měl dite, hodně žárlila (ale na fotkách a videiich bylo evidentní jak Lucka k Robovi vzhlíží (podle mě tam i něco probehlo). No a jedno dne dala přítelkyně nůž na krk - buď si ji vezme + rodina nebo Lucka. Poslední rok to snažili udržet alespoň na část sezóny. Lucka ví ze už s nikým ji to nemusí tak klapat. Neskutecna skoda pro Lucku - měl na to se držet v TOP 15. Držím palce,
Reagovat
bIbec
Rob mi bude chybět. Snad se zase brzy "na kurty" vrátí a najde si zase k trénování nějakou sympaťačku. Byly to moc pěkné časy s tou Lucy.
Reagovat
George_Renel
Možná mu povolí Taylor Townsend. .-)
Reagovat
VlS
Taky se mi bude stýskat, byl dobrej.
Reagovat
tommr
ukončení spolupráce se Steckleym je podle mýho názoru jednoznačně pozitivní krok. Steckley už víc než rok převážně z osobních důvodů neplnil pořádně svoje trenérský povinnosti a Lucce spíš škodil. Lucka ted bude mít volný ruce najít si pořádnýho trenéra/trenérku ...
Z Franty Čermáka jsem trochu v rozpacích. Jako sparring-partner je určitě výbornej, ale na hlavního kouče se mi zdá dost nezkušenej. Nedivil bych se kdyby u Lucky skončil stejně rychle jako u Petry ...
Reagovat
PetaM
Nezkušenej?! :D Vedl dvojnásobnou vítězku Wimbledonu!!! Ten teď musí být žádaný jako Kotyza :D
Reagovat
smazaný uživatel
2 Zápasy Petry a trenér má zkušeností za 3 roky :D
Reagovat
makro99
Franta Čermák evidentně zadefinoval novou profesi - "trenér na zkoušku" ;)
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist