Šafářová se Strýcovou v Riu vyřadily sestry Williamsovy! Postupuje i duo H+H

8. 8. 2016, 07:46
Aktuality 17
Ve čtyřhře žen se do druhého kola dostaly oba české páry. Po boji uspěly stříbrné medailistky z Londýna Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká a senzačně zvítězily i Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou. Ty se v Riu de Janeiro postaraly o vyřazení trojnásobných olympijských vítězek Sereny a Venus Williamsových.
Barbora Strýcová a Lucie Šafářová

O senzaci se na hrách v Riu de Janeiro postaraly Lucie Šafářová a Barbora Strýcová. Česká dvojice vyřadila v prvním kole čtyřhry trojnásobné olympijské vítězky sestry Serenu a Venus Williamsovy 6-3 6-4 a Američankám ukončily olympijskou neporazitelnost.

Sesterská dvojice dokázala ovládnout deblový turnaj na OH v Sydney, Pekingu i Londýně, ale snaha o čtvrté olympijské zlato pro Williamsovy skončila už včera večer zásluhou českého páru. Šafářová výborně returnovala, Strýcová řádila na síti a nasazené jedničky vyřadily po skvělém výkonu za hodinu a 33 minut.

"Sedlo nám všechno a v důležitých momentech Lucka vytáhla skvělé returny, že jsem tam mohla na síti jít. Je to nádherné," zářila Strýcová. "Bylo to fajn. Věděly jsme, že musíme hrát agresivně a jestli je chceme porazit, tak toho musíme jít i za cenu chyb, rizika, a sedlo nám to. Hrály jsme výborně," dodala Šafářová.

"Určitě si vítězství nad Serenou a Venus hodně ceníme, ale musíme zůstat při zemi. Čekají nás další těžké zápasy. Jede se dál," řekla Šafářová.

Původně přitom měla Šafářová hrát v Brazílii čtyřhru s Karolínou Plíškovou, jenže ta se účasti vzdala kvůli obavě z viru zika. V druhém kole české tenistky narazí na Kanaďanky Eugenii Bouchardovou a Gabrielu Dabrowskou. "Na olympiádě se namíchaly dvojice, které spolu běžně nehrají. Jako třeba my dvě," smála se Šafářová a Strýcová dodala: "Přesně! Takže musíme dát na Kanaďanky bacha."

Sestry Williamsovy dnes prohrály na olympijské půdě vůbec první společný zápas. Z grandslamů mají 14 deblových trofejí, zatím poslední vybojovaly před měsícem ve Wimbledonu. Naopak české tenistky na OH dosud nevyhrály žádný deblový zápas s jinými spoluhráčkami.

Do druhého kola postoupily i Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou. Stříbrný pár z olympiády v Londýně 2012 svedl urputnou bitvu s Olgou Savčukovou a Jelinou Svitolinovou a ukrajinskou dvojici porazil 7-6 1-6 6-4.

Hradecká s Hlaváčkovou nezačaly zápas dobře a prohrávaly 0-4. "Nastoupily jak rozjetý vagón a nezkazily míč," řekla Hlaváčková. První set ale zvládly otočit a po ztracené druhé sadě vedly v té rozhodující už 4-1. Ještě nechaly soupeřky srovnat a teprve pak zápas dotáhly. "Je dobré si projít těmito stavy, zvládnout je a vyhrát. To se obrovsky cení. Bylo to drama na úvod s dobrým koncem," řekla Hlaváčková.

• XXXI. LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY, RIO DE JANEIRO 2016 •
Brazílie, tv. povrch
nedělní výsledky žen (07. 08. 2016)
• Čtyřhra - 1. kolo •
Hlaváčková/Hradecká (6-ČR) - Savčuková/Svitolinová (Ukr.) 7-6(1) 1-6 6-4
Šafářová/Strýcová (ČR) - S. Williamsová/V. Williamsová (1-USA) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Pavlis
Petře gratuluji k dalšímu vítězství, ale propásl jsem první set. Příště musím pohlídat, až bude zase hrát. Ty nervy, to umí jen Petra, ale od obou krásný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Zacala skvele,utocne,zda sa byt sustredena,posobi vyrovnane ale i odhodlane,skvela od zaciatku!Proste bojovnicka!LEVICA je v dobrej forme,sala z nej hlad po vitaznom vysledku.Na zaciatku zapasu bola C.Wozniacki v hlbokej pasivite po kazdej stranke i ked je znama tym ze ubeha,vrati...etc....----------C.Wozniacki znizuje a dostava sa do tempa. Kvitova ma vsak naskok K.vs.W.5:2
Reagovat
Lunej..
i Háčkám, zatím se nám v ženské části skvěle daří. Ještě, že to WTA máme :)
Reagovat
Jan
Taky víme, proč se na to WTA koukáme :) Bez vás by nebylo nic, ženy :)
Reagovat
Haitik
Maria během pauzy zkusí další novou věc.. :D Tentokrát se stane stážistkou Davida Silvera, což je komisař NBA.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Teďka si Masha pořeší byznys a pak (snad už příští rok) přijde triumfální návrat na kurty! :)
Reagovat
Pe3k
Super holky! Zrovna to běží v TV.
Reagovat
PetaM
Koukám, že snad jediná Bára zatím na OH vyhrála nad zdravou soupeřkou ...

Petra samozřejmě zničila unavenou Babos ...

Lucka dostala po zranění se vracející Knapp ...

Bára s Luckou v deblu dostaly nemocnou Venus, navíc si Serena stěžovala na těžký los ...

Pěkný no. Ty naše holky mají fakt smůlu ... Pořád samé nemocné a zraněné soupeřky porážejí ...

A to prosím Lucka v dalším zápase nastoupí proti 61. hráčce světa, takže do druhého kola velmi lehký los ...

Petra proti Caro, ktrá se vrací po zranění ...

Jediná Bára má opět kvalitní soupeřku ... :D
Reagovat
dunphy
Saru taky letos provázejí zranění. Díky tomu neuhrála ani na své oblíbené antuce prakticky nic a i z Montrealu se odhlásila kvůli zranění krku :D
Reagovat
PetaM
No jo, ale poslední zápas mezi Bárou a Sárou skončil tuším 6:0, 6:2 ... Takže forma neforma, krk nekrk ... Bára se může bát :D
Reagovat
dunphy
To byl hrozný zápas od Báry, pravda :D ale Bára se od té doby celkem dost zvedla, zatímco Errani spíš naopak, tak doufám, že se to teď povede :) případné třetí kolo by totiž bylo dost hratelné na to, že by to bylo už třetí kolo :)
Reagovat
PetaM
No, Bára hrála v Dubaji celý turnaj skvěle a to finále neskutečně pokakala :D Ale snad to teď napraví. Sára je rozhodně hratelná ...
Reagovat
kada.tom
Po zápase uznaly, že hrály hrozně a že se na ně soupeřky dobře připravily. Serena sebe samou zkritizovala za přeběhy. Taky si sestry postěžovaly na obtížným losem - no, z téhle perspektivy to Češi určitě vnímali naopak, nicméně je třeba uznat, že v pavouku byly schůdnější páry než naše holky :-)

Venus rovněž naznačila, že budou společně hrát v New Yorku, na což se už teď těším :-)
Reagovat
McEnroe
Paráda! Tohle je výsledek roku :-)
Reagovat
steve79
Del Potro úžasný výkon. Po hodně dlouhé době přehrál Djokoviče někdo útočným tenisem.
Reagovat
Krisboy
Smutný je, že útočným tenisem ho umí přehrávat i Berďa, ale ten to narozdíl od Del Potra nekokáže dotáhnout do konce...
Reagovat
Krisboy
Skvěle holky, všechny čtyři! A Lůca s Bárou nejvíc!!!!!!!!!! A DelPoooooooo!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist