Šafářová se Strýcovou vydřely postup do semifinále. Češky mají jisté finále!

6. 9. 2017, 23:28
Aktuality 17
US OPEN - Bronzové medailistky z loňské olympiády Lucie Šafářová a Barbora Strýcová zvládly dnešní nástrahy počasí a poradily si i se svými soupeřkami. České duo v dohrávce na centru porazilo Gabrielu Dabrowskou s Yifan Xu a postoupilo do semifinále. V něm budou čelit krajankám Lucii Hradecké a Kateřině Siniakové. Česko tak bude mít minimálně jedno zastoupení ve finále US Open. O postup budou bojovat ještě Andrea Hlaváčková s Maďarkou Babosovou.
Barbora Strýcová a Lucie Šafářová

Lucie Šafářová a Barbora Strýcová zvládly na US Open čtvrtfinálový duel přerušovaný deštěm, v němž po velkém boji přehrály 6-3 2-6 6-4 devátou nasazenou dvojici Gabriela Dabrowská/Yifan Xu. Naděje Šafářové na úspěšnou obhajobu loňského triumfu a Strýcové na premiérový deblový grandslamový titul stále žije.

Utkání odstartovalo se zpožděním kvůli dešti na Grandstandu. České duo se rychle ujalo vedení 3-0. O brejk ale v sedmém gamu přišlo. V dramatické osmé hře se ovšem Šafářové se Strýcovou povedl rebrejk a úvodní sadu úspěšně dotáhly do vítězného konce.

Ve druhém setu začaly Češky rychlým brejkem. Poté ale ztratily tři gamy v řadě a duel byl poprvé přerušen. Po návratu na Grandstand uhrály nasazené trojky už jen jednu hru a zápas byl opětovně přerušen.

Dohrávka proběhla na centrálním dvorci, kde je k dispozici zatahovací střecha. Český pár nedokázal dvakrát potvrdit brejk, když pokaždé o servis přišla Strýcová. Ten třetí však Šafářová na podání potvrdila čistou hrou a Češky se mohly radovat z postupu.

Deblová světová jednička Šafářová loni na US Open triumfovala po boku nyní zraněné Bethanie Mattekové-Sandsové. Brzké vyřazení Makarovové s Vesninovou jí dalo jistotu, že po US Open v čele žebříčku zůstane.

Strýcová dnešní výhrou vyrovnala své grandslamové maximum. Semifinále grandslamu si zahrála poprvé před třemi lety právě v New Yorku a poté ještě o pár měsíců později v oblíbené Austrálii.

Ve finále navíc bude mít český tenis minimálně jedno zastoupení, jelikož Šafářová se Strýcovou v semifinále vyzvou krajanky Lucii Hradeckou a Kateřinu Siniakovou, které do semifinále postoupily již včera. Hradecká ovládla US Open v roce 2013 po boku Andrey Hlaváčkové.

Právě Andrea Hlaváčková má šanci ještě do semifinále postoupit. Po boku Timey Babosové dnes stihla jen čtyři gamy a utkání se Saniou Mirzaovou a Shuai Peng bude česko-maďarský tandem dohrávat zítra.

• US OPEN •
USA, tv. povrch, 50,400.000 dolarů
středeční výsledky (6. 9. 2017)
• Čtyřhra ženy - čtvrtfinále •
Šafářová/Strýcová (3-ČR) - Dabrowská/Yifan Xu (9-Kan./Čína) 6-3 2-6 6-4
Babosová/Hlaváčková (5-Maď./ČR) - Mirzaová/Shuai Peng (4-Indie/Čína) 2-2 / dohrávka ve čtvrtek
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
peggy
Lepsi by bylo kdyby Lucka zatim hrala s Andreou,ta neni nervak.
Reagovat
Fandina
S tím souhlasím, Andrejka určitě není nervák. Ta vždycky vypadá v pohodě, vyrovnaně. Nicméně spolu hrály a nic moc.
Reagovat
Frick
https://www.tipsport.cz/kurzy/spolecenske-sazky/zabava/slovensko-lets-dance-6-73512#competitionId=129814

Bude tam Hantuchová a i neteř Mariana Vajdy Petra, dcera Petra Vajdy

a sestra tohoto Petra Vajdy? :o)

http://www.tenisportal.cz/hrac/vajda-357f3/
Reagovat
Frick
http://www.tennisforum.com/3818-coupe-banque-nationale/1270842-2017-quebec-main-draw-entry-list-3.html

Lucka první vlnou "prosívání" prošla.

To pole je fakt slabý.

To ČF by fakt měla dát i kdyby nebyla 100% a pak by se vidělo
Reagovat
FulnekUltras
takovejch šest sedum let bych se válel, pak by se vidělo... ;)
Reagovat
sprchon
Madison je skvělá. Nech to tam vyhrá celé. :)
Reagovat
horska.kraslice
Fandit budu Lucce s Bárou, aby měly taky šanci v race. V žebříčku pro race jsou zatím na reálném 12. místě (papírově sice 15. ovšem před nimi jsou tři dvojice, které momentálně z různých důvodů spolu nehrají a na TM v tomto složení nepojedou), pokud by L+B postoupily do finále, posnuly by se v race na reálné deváté místo, pokud by turnaj vyhrály, dostaly by se se na reálné šesté místo.
Reagovat
Frick
Lucka s Bárou mají dobrou šanci na TM už teď.
Reagovat
Frick
http://www.tennisforum.com/3818-coupe-banque-nationale/1270842-2017-quebec-main-draw-entry-list-3.html

Lucka první vlnou "prosívání" prošla.

To pole je fakt slabý.

To ČF by fakt měla dát i kdyby nebyla 100% a pak by se vidělo
Reagovat
FulnekUltras
že ani ve druhé lize nezůstáváme pozadu... ;)
Reagovat
sprchon
Super. :) Tyhle český souboje nemám rád, ale stejně to mělo bejt finále, tohleto. :D
Reagovat
misa
Po dvou semifinále v Torontu a Cincinnati by to chtělo už postoupit dále, soupeřky budou ale těžké. Servírovací gemy Báry jsou hodně nejisté, čekal bych od ní jako hráčky první třicítky taky větší jistotu od základní čáry. Naštěstí na podání Lucie je spolehnutí :)
Reagovat
Frick
Neviděl jsem to. Pochopitelně - postupovat po takových bitvách je co do vyhlídek na další program nejhorší.
Reagovat
misa
Nehrála moc dobře, ale nezdálo se mi, že by byl větší problém. Rameno oblepené neměla, a dala i servis o rychlosti 106 mph, což je její rychlostní standard. Co bude dál s Quebekem je ale nejisté. Losuje se už za pár dní, takže brzo budeme vědět. Snad to nedopadne jako v Budapešti 2013 :)
Reagovat
Fandina
takže finále s českou účastí a kdyby se ještě do něj dostala Andrejka s Timeou, tak je možné ji adoptovat a bylo by i české finále.

A na české SF se už těším, takhle čtyři z ČR v SF na GS USA, pěkné.
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist