Šafářová se vrací do hry. Tenis si teď budu užívat, říká

19. 2. 2016, 18:12
Aktuality 29
Lucie Šafářová se po vleklých zdravotních problémech představí na svém prvním letošním turnaji. Světovou desítku čeká v příštím týdnu podnik v katarském Dauhá. "Je pozitivní začínat tady," nepřipouští si tlak obhájkyně titulu.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

Devětadvacetiletá Šafářová hrála naposledy koncem října v Singapuru na Turnaji mistryň. Poté měla nastoupit ve finále Fed Cupu, ale do hry nezasáhla a neinfekční zánět kloubů ji donutil vynechat i úvod sezony včetně Australian Open.

Nyní už druhým týdnem trénuje v Dauhá s kanadským koučem Robem Steckleym a těší se na návrat. "Věci se vyvíjejí dobře, nic mě nebolí a opravdu se strašně těším, protože to bylo hrozně dlouhé období bez tenisu. Jsem strašně ráda, že se moje zdraví povedlo zase dát do kupy. Snad to už takhle vydrží a budu na všech dalších velkých turnajích," řekla v telefonickém rozhovoru s českými médii.

Trénink? Kouč čekal, že to bude horší
Zdravotní komplikace provázejí Šafářovou už od loňského září. Po US Open měla bakteriální infekci a dokonce strávila i týden v nemocnici. Pak stihla odehrát jen dva menší turnaje plus Masters a znovu onemocněla.

"Bez tří týdnů jsem víceméně šest měsíců nic nedělala. To je pro mě nejdelší období v kariéře, kdy jsem nemohla sportovat. Bylo to vážně náročný," řekla brněnská rodačka. V rámci léčby brala hodně druhů prášků, několik typů antibiotik. "Což je taky pro tělo náročný. Ale už se cítím dobře a teď to bude o tom, abych vydržela ne jeden zápas, ale víc zápasů v řadě a aby se mi nemoc hlavně nevrátila," řekla.

V 1. kole má volný los a ve druhém se utká s krajankou Lucií Hradeckou, nebo s Caglou Buyukakcayovou z Turecka. Fakt, že ji po pauze hned čeká obhajoba jejího nejcennějšího titulu, ji nestresuje. "Je to plus a je pozitivní začínat tady," uvedla. V tréninku se cítí dobře. "I Rob (trenér Steckley) mi říkal, že z toho má dobrý pocit a ani mu nepřijde, že bych byla dlouho pryč. Prý to čekal daleko horší," usmála se.

V pondělním vydání světového žebříčku Šafářová vypadne z elitní desítky a klesne na 12. místo. Pořadím se ale aktuálně vůbec nezabývá. "To jde totálně mimo mě. Nemůžu čekat, když šest měsíců pořádně nehraju turnaj, že se budu držet mezi nejlepšími. Jsem hlavně ráda, že hraju, a snad se bude dařit," doufá levoruká tenistka.

Během pauzy měla čas přemýšlet o kariéře a plánech na letošní rok. Uvažovala, jestli se vrátí a bude-li zase úplně stoprocentní. "Tyhle myšlenky a pochyby tam určitě byly, ale jsem teď zdravá a mám možnost zase hrát. Tenis si teď budu především užívat," řekla si. Prvotní cílem je návrat do kondice, protože teprve pak může znovu předvádět nejlepší tenis. "A pak se udržet v desítce," doplnila.

V posledních dvou letech čiší ze Šafářové na kurtech větší pohoda a nadhled než dříve. "A ten teď bude ještě o něco větší, protože jsem fakt ráda, že zase můžu dělat svoji práci a být tady," řekla loňská finalistka Roland Garros.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
Frick
https://pbs.twimg.com/media/CbohGyDXIAEwgyC.jpg

Tak holka na tom asi bude exstenčně špatně, když nemá na kadeřníka a stříhá se sama doma mašinkou. A ještě dost nešikovně.

Neměla to dát dolu celý? Holky s krátkym účesem (nebo i třeba dokonce "na Kojaka") mohou vypadat celkem sexy.

Navíc by to mohla uhrát na solidaritu s lidmi a alopecií nebo po chemu. To by si krásně vylepšila PR.
Reagovat
rusedski
Navrhuji naplnit kvóty EU přijímáním muslimek jako je ta uprostřed :)
Reagovat
smazaný uživatel
Genie hlavně fušuje úplně do všeho... :D
https://pbs.twimg.com/media/CbECz7sWAAAkawr.jpg

Kvíz: Poznej basketbalistku a rádoby basketbalistku... :D
https://pbs.twimg.com/media/CbDoSUPWIAAdhjV.jpg
Reagovat
janek_da
To si musí vybrat. Buď platit daně nebo kadeřníka. Nemůžeš mít všechno.
Reagovat
Haitik
Genie se prý chce ostříhat na "Britney".. Teď je v 1/3
Reagovat
Frick
Tak co? Po stránce fotbalové asi budem oba nespokojený, což? Já to beru tak, že se prostě nedá vždy vyhrávat a na ty ješky dlouhodobě neumíme.

Ale tedy v Plzni se jim daří. Bára vyhrála, Andrejka vyhrála, Škodovka vyhrála, Viktorka vyhrála a ve čtvrtek i Jiřka vyhrála Zimní tyčku....
Reagovat
smazaný uživatel
Fotbal komentuju na EF. :D Prvních 20 minut měla Plzeň obrovskou převahu, ale pak už to bylo hratelné. Kdyby třeba Vondrášek nebyl kopyto... Taky je škoda, že Teplicím chyběli tři hráči základu (Ljevakovič a Hora kvůli zranění, Lüftner kvůli kartám), ale nedá se nic dělat.

Co se týče Slavie, tak mě naštval Mešanovič, protože jsem ho měl ve Fanlize a on nepromění takovou tutovku a pak dá tyč. :D Naopak Berkovec a Deli, to je momentálně záruka čistého konta a mohlo by to ještě v příštím kole (Baník) vydržet. :)
Reagovat
Jabadu
"Jeeeééé ... to jste vy, slečno? S těma pomněnkovýma očima? ... Ale já jsem Kristiánovi, tedy mému bratru, tak vyčinil ... to si ani neumíte představit, jak jsem mu vynadal a jak se styděl, tedy ... slečno ... a .. a .. ano Kairóóó - to je zajisté zajímavá destinace ..."
Reagovat
Dobry-den
Už se moc těším.
Tohle zlatíčko (narozdíl od jedné nejmenované nesympatické vyhořelé bývalé kvalitní tenistky) nelze nemít rád ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Vaidišová není zrovna miss Sympatie :-p
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Lucka je zlatíčko. Ale ty se prezentuješ jako závistivý , nepřející a pomlouvačný. Koho to zajímá, že naši nejlepší tenistku nesnášíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na ní se moc těším a přeju ji, aby se brzy dostala do formy. Lucy, pojď!
Reagovat
Dobry-den
Když tě to nezajímá, tak se nevtírej.
Reagovat
smazaný uživatel
"Kde blb, tam nebezpečno." JW
Reagovat
VlS
To je skoro všude :-)
Reagovat
janek_da
No, Lucko. No!
Reagovat
FulnekUltras
a furt se něco děje... ;)
Reagovat
A.R.R.
Už se těším Lucko až budeš na place, klidně prohraj, ale hlavně že jsi zdravá :-)
Reagovat
misa
Snad se organizátoři smilují a z Lucčina prvního zápasu po skoro čtyřměsíční pauze bude přenos :)
Reagovat
A.R.R.
To doufám, už se na tu naší holku usměvavou moc těším :-)
Reagovat
misa
má radost a já s ní :) Návrat bude určitě těžký, ale pokud bude zdravá, může zase dokázat velké věci.
Reagovat
tommr
v Doha se od Lucky asi ještě nic čekat nedá a hlavní bude aby zůstala zdravá. Konkurenceschopná bude nejspíš až od IW a Miami ... :)
Reagovat
bIbec
los má dobrý. Uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Konkurenceschopná bude nejspíš až na antuce. Že by se chytla zrovna v IW a Miami, kde se jí nikdy nijak zvlášť nedařilo, to pochybuju.
Reagovat
misa
Taky počítám spíše s antukou, kondice je v její hře velmi důležitá a výpadek byl velký. Ale ženský tenis je nevyzpytatelný.
Reagovat
A.R.R.
U WTA jsou veškeré predikce k ničemu :-) Třeba se zadaří, i když s tím asi nikdo moc nepočítá.
Reagovat
Fandina
Lucka je natěšená a tak jí moc přeji, aby už ji nic netrápilo a držím palce moc a třeba má Rob pravdu, když čekal daleko horší tenis, než teď Lucka předvádí a Šafi se bude dařil. Lucko pojď!
Reagovat
VlS
Ať se ti daří, moc jsi chyběla.
Reagovat
miledus
budeme ti držet palečky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist