Šafářová si chtěla zápas v Praze hlavně užít. Dvouhru možná nebude hrát ani v Paříži

1. 5. 2019, 16:40
Aktuality 13
Předposlední rozlučku má za sebou finalistka Roland Garros a někdejší světová jednička ve čtyřhře Lucie Šafářová. V Praze na ni dolehly emoce až po skončení duelu prvního kola čtyřhry, který s Barborou Štefkovou těsně prohrály. Je ráda, že se oficiální rozloučení s domácími fanoušky uskuteční před sobotním finále. To by mělo začít v 11 hodin.
Profily hráčů
Lucie Šafářová (© TK Sparta Praha)

Ve Fed Cupu s Kanadou se Šafářová rozloučila vítězným volejem při mečbolu ve čtyřhře za rozhodnutého stavu. Minulý týden ve Stuttgartu postoupily s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovu až do finále čtyřhry. V Praze skončila po prvním zápase, který tma rozdělila do dvou dnů. "Věděla jsem, že to může být poslední zápas. Pro mě to bylo opravdu o tom si to užít," poznamenala dvaatřicetiletá tenistka.

Přímo při utkání jí myšlenky na možný konec prolétly hlavou jen občas. "Člověk je spíš v tom zápase. Spíš po tom posledním míči to bylo takové emotivní, ale byla jsem s tím smířená, připravená," svěřila se Šafářová.

Těší se na sobotní oficiální rozlučku. "Myslím, že je to tak lepší. Je to jasné termínově, mohou přijet moji kamarádi," řekla. Nelituje toho, že se v Praze odhlásila z dvouhry a dala šanci na divokou kartu Karolíně Muchové. "Jak jsem se vracela po té operaci, tak pořád nejsem fyzicky na sto procentech. Ani ta hra nebyla taková, abych byla spokojená," řekla tenistka, která před dvěma měsíci absolvovala operaci krčních mandlí.

Zvažuje, že se nebude pokoušet o start ve dvouhře ani na grandslamovém Roland Garros, které bude jejím posledním turnajem v kariéře. Zatím má požádáno o divokou kartu. "Ještě je do Paříže čas, ale úplně se na to necítím," připustila. Antukový grandslam ve francouzské metropoli začne 26. května.

Pokud to oběma zdraví dovolí, měla by na něm Šafářová startovat v deblu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, se kterou Roland Garros v letech 2015 a 2017 vyhrály. "Samozřejmě bychom tam chtěly dojít co nejdál, já se budu snažit podat maximum," doplnila Šafářová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Hector21
krásnej plakát :)
Reagovat
FulnekUltras
navíc poctivá ruční práce - žádné antibabišovské áčtyřky made in us embassy
Reagovat
Blondie
Esusky.
Reagovat
EllNino
Konec po tenisové stránce už má svůj čas, je vidět, že už je taková pomalješí, nešivá tak rychle, ubývají postupe zápasů síly atd. ...

Včera i dneska mi přišlo, že je prostě někdy vepsno, že nevyhrajou :) ... ne samozřejmě nadsázka .. prostě to tak je a v sobotu bude rozlučka s čekým publikem, myslím, že dost emotivní :) ... až to úplně završí na RG, určitě se rozepíšu více, protože patřila více jak 12, 13 let k mým oblíbeným tenistkám :) Tak nějak končí jedna generace, kterou jsem začal sledovat, je to zvláštní, že už moc holek, které hrály v letech 2008, 2009, nehraje :) Až na pár výjimek ... ale to je život :))

Lucy, užij si ještě Paříž, místo tvých největších úspěchů :)
Reagovat
misa
Snad bude rozlučka někde k vidění na internetu. Těším se na tvůj komentář. K Paříži bych ještě připomněl rok 2007, kdy v hale zdolala Lucka tří hráčky top 10.
Reagovat
EllNino
Já myslím, že bude před sobotním finále :)
Reagovat
misa
Přenos na ČT2 má začít v 10:45, tak snad bude celá rozlučka k vidění. Když jsi začal Lucku sledovat, tak ti bylo kolik? Osm roků? :)
Reagovat
EllNino
No jde o to, že u nás se okolo tenisu točilo vždycky vše, takže jsem Lucku fakt registroval hned, jak jsem byl malej, ale pořádně jsem začal vsledkově tenis sledovat tak ve 11 12, takže tak ten rok 2007, 2008 :)
Reagovat
Holahej
Lucce běží 33. rok, kariéra byla úspěšná, věk se hlásí, pere se to v ní, luxusní život na túře, uvítací párty, doprovodné programy, dobré výdělky, svoboda rozhodování, svého programu, svého času?, mohla by už jen pohodově vegetovat v deblu, bez tlaku?..a její zdraví, biologické hodiny a touha mít svou rodinu, asi ji musí mrzet rozchod s Tomášem B., byli sympatický, milý pár, v souladu s přírodou, byli by hezká rodinka, nastavil laťku vysoko?., pak prošla různými kratšími vztahy, myslím, že nechce hlavně skončit jako bezdětná, vidí se spíš jako matky Evert, Clijsters, Davenport než jako Suková, Navrátilová, Peschke, její ctižádost tenkrát byla vyrovnat se úspěchy Tomovi, ta byla ale příliš velká, zapomněla, že nemá takový herní potenciál .....a partner je pro život taky hodně důležitá ?výhra"...., teď musela slevit....a rozhodnout se...., co dál, má výhodu proti vrstevnicím, je finančně zajištěna, plus důchod od WTA, je zcestovalá, poznala hodně končin, kultur, má tu svobodu, že může žít kdekoli ve světě...., tak fandím, je dobrý člověk a to je nejdůležitější.
Reagovat
misa
Každý rozchod má svou příčinu, takže ji nic mrzet nemusí... Herní potenciál byl velký (vždyť Lucie byla v desítce a hrála finále grandslamu), v případě dobrého zdraví mohla dosáhnout v singlu mnohem víc. Když ji konečně naučil Rob věřit ve své síly a pochopila, jak vyhrávat, tělo přestalo poslouchat.

Jinak se dívám, že jsi snad napojený na Lucčinu mysl :)
Reagovat
FulnekUltras
pěkný souhrn - teď ať si drbe hlavu už jenom Berďa
Reagovat
Pedronegro
pěkné, asi až na to, že teď musela slevit, to mi tak nepřijde, spíš naopak ....
Reagovat
Holahej
Viděno z venku, nemusí to tak být, čas ukáže, možná přijde nějaká knížka, která poodkryje..., jinak vztah s mužem, který chtěl prvoplánovitě hlavně krásnou, populární ženu..., ve stylu, já na to mám...., dnes se závazky, přináší spoustu úskalí....Přeji Lucce štěstí, spokojenost, samozřejmě. Zaslouží si to, je to dobrá duše.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist