Šafářová si poradila s Hradeckou a chystá se na Na Li. Plíšková po boji končí

15. 1. 2014, 04:21
Aktuality 22
AUSTRALIAN OPEN - Z českého souboje ve druhém kole Australian Open odešla jako vítězka Lucie Šafářová. Čtvrtfinalistka z roku 2007 zdolala bez ztráty podání Lucii Hradeckou a se světovou trojkou Číňankou Na Li si zahraje o osmifinále. Po více než tříhodinové bitvě skončila Karolína Plíšková, která podlehla Slovence Hantuchové.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová i ve druhém letošním utkání na Australian Open musela o postup bojovat ve třech setech. Znovu však uspěla a dnes duel proti krajance Lucii Hradecké zvládla dokonce bez ztráty podání.

V prvním setu obě tenistky odvrátily po pěti brejkbolech a Hradecká v tie-breaku rozhodla o svém vedení. Ve druhém setu už otěže zápasu převzala sdo svých rukou Šafářová, která se ujala vedení 3-0 a po odvrácení brejkbolu si už náskok pohlídala.

Rozhodující sada už žádné drama nenabídla, osmadvacetiletá si Hradecká ani jednou neudržela servis, naopak o dva roky mladší Šafářová po něm ztratila jen tři míčky a nakonec i ve třetím vzájemném střetnutí zvítězila - dnes 6-7 6-3 6-0.

"Bylo to ode mě dost nervózní. Je nepříjemné hrát proti další Češce," přiznala 26. hráčka světa Šafářová. O 120 míst níže postavená Hradecká uvedla, že jí v průběhu zápasu docházela energie. "Tuhly mi nohy, docházely síly. Bylo znát, že jsem tu hrála včetně kvalifikace už pátý zápas."

Šafářová, která si na Australian Open zahrála před sedmi lety ve čtvrtfinále, si o postup do osmifinále zahraje v sobotu se světovou trojkou Na Li.

"Zatím se mi nepodařilo ji porazit, ale vždycky to byl boj. Tak uvidíme, třeba to klapne tady a teď," nevzpomněla si Šafářová na vítězství ve finále turnaje v Estorilu před devíti lety. Nicméně v dalších šesti vzájemných duelech uhrála už jen dva sety. "Nemám co ztratit. Snad zdraví vydrží," dodal Češka, kterou trápí natažený stehenní sval.

O premiérový postup do 3. kola dnes marně bojovala Karolína Plíšková. Juniorská vítězka Australian Open z roku 2010 svedla tři hodiny a 15 minut trvající bitvu s Danielou Hantuchovou, zkušené Slovence ale nakonec podlehla.

Jednadvacetiletá Plíšková dostala bývalou světovou pětku do třetí setu, ve kterém se strhla velká přetahovaná. Nejprve si ve čtvrtém a pátém gamu vyměnily servisy, které dnes byly jejich velkou zbraní. Další brejkboly přišly až za stavu 7-8, kdy česká tenistka oba mečboly odvrátila. Získala dokonce sedm fiftýnů v řadě za stavu 8-8 a 40-0 měla tři brejkboly, jenže žádnou šanci nevyužila. Rozhodnutí přišlo až v celkově 40. gamu, v němž Plíšková udělala při odvracení celkově pátého mečbolu dvojchybu.

"Je hrozné být tak dlouho na kurtu a prohrát. Ale byl to dobrý zápas. Jsem překvapená, že jsem to vůbec takhle zvládla. Vždyť jsem sem kvůli zranění přiletěla skoro bez přípravy. Už v prvním setu jsem měla krizi. Chtělo se mi pryč z kurtu. Kdybych věděla, jak dlouho na něm zůstanu, asi omdlím rovnou," řekla Plíšková českým médiím. "Škoda těch brejkbolů za stavu 8-8, to byla největší šance. Kdybych jednu šanci proměnila, asi bych ten zápas už dotáhla," dodala rodačka z Loun.

Plíšková tak přišla o právo poprvé v kariéře vyzvat světovou jedničku Serenu Williamsovou, se kterou si tak zahraje Hantuchová. Ta sice Američanku před osmi lety v Melbourne porazila, v ostatních osmi zápasech ale uhrála dohromady už jen dva sety. Naposledy na US Open 2009 získala dokonce jen dvě hry.

- AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch)
středeční výsledky českých tenistek (15. 01. 2014)
Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (26-ČR) - Hradecká (ČR) 6-7 6-3 6-0
Hantuchová (SR) - Kar. Plíšková (ČR) 6-3 3-6 12-10
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lucka se poslední dobou hodně zvedla. Za dobrý konstelace by mohla mít i na Li N. Bylo by to skvělý, protože by ji pravděpodobně čekala v osmifinále Makarovová. To by bylo hratelný, takže by tu byla i reálná šance na čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by Lucka předvedla tenhle výkon a možná ještě o trochu lepší (konec sezony 2013) by ji byla schopna porazita potom možná i Makarovovou, ale hlavně ať nehraje s Niculescuovou, to by mohlo být nepříjemný.
Reagovat
tommr
řešit soupeřku ve čtvrtým kole je opravdu trochu předčasný. Přes Li Na Lucka skoro určitě nepřejde. Na Li je pro ní příliš těžká soupeřka i za nejpříznivějších okolností a na GS se Lucce tradičně nedaří ...
Reagovat
tommr
mám sice radost, že Lucka Šafářová dokázala postoupit, ale pokud jí opravdu trápí natažený stehenní sval tak je proti Li Na bez šance. Tu by mohla porazit jen kdyby podala opravdu mimořádnej výkon a to s limitovaným pohybem samozřejmě nejde ... :(
A nepříjemný by to samozřejmě bylo i v deblu, kde dneska spolu s Andreou hrajou první zápas proti čínsko-japonskýmu páru Date-Krumm+Zhang ...
Reagovat
Fandina
Píší, že jí trápí natažený sval a ona sama říká, že snad zdraví vydrží. Tak doufám, že to nic nebude. Lucko pojď!
Reagovat
dadaft
dneska ve druhém setu Li Na až tak přesvědčivá nebyla.
Reagovat
Fandina
Jsem ráda, že Lucka Hradecká tady po tom bídném loňském roku vyhrála čtyři zápasy a udělala druhé kolo. Snad to bude dobrá zpráva, že i dál se může dařit. Co se týká Lucky Šafi. Podle toho, jak jsem jí viděla hrát v poslední době tady v Australii, tak se můi moc líbí, že už ubyly ty metrové auty, to rychlé vystřelování se z kurtu a vidím i pestřejší hru, variablitu v podání a i deblové prvky víc než dřív. NaLi je na AO tradičně hodně silná. Finále 2011 a 2013. A po TM vloni se vyhoupla na třetí příčku. Ale jak známo, není nepřekonatelná. A Lucka má velkou šanci prolomit své GS neúspěchy. Přžeji moc, aby se to povedlo a Lucka prorazila. Držím palce. Šafi pojď!
Reagovat
Vojtaakk
Ach jo, proc musej bejt Ana a Sam hned proti sobe... a vítězka pak stejne ma Serenu, takze nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Už před začátkem turnaje jsem psal, že Ana měla velkou smůlu na los... Ve 3. kole proti nasazené sedmnáctce a v případném osmifinále na 99% proti nasazené jedničce. Kdyby chtěl pro Anu někdo vymyslet blbější los, tak se mu to prostě nepovede.
Reagovat
smazaný uživatel
Co tady blbnete s tou namachrovanou a arognatní Anou, když je řeč o Lucce???
Reagovat
smazaný uživatel
Ty snad znáš Anu osobně, že si dovoluješ vynášet takové soudy? Na mě tedy Anička působí přesně opačně, než jsi napsal...

Mimochodem, článek o zápasech bez českého zastoupení tady zatím není, tak řešíme Anu tady.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty prvni dve kola ok, ale ted je treba zabrat.:)

NaLi je opet tady pripravena na velkou jizdu. Bude to tezka prace pratele... skoro jako Mission Imposible, Lucy bude muset byt ted rychlejsi nez svuj vlastni stin, a vystrilet to bez chybicek...
...takze trochu tesi, ze ty prvni dve kola byly na 3 sety, ted je teprve treba mit ten spravny den spravne nabito:)
Reagovat
tommr
pokud Lucku opravdu trápí natažený stehenní sval tak je proti Li Na bez šance. Tu by mohla porazit jen kdyby podala opravdu mimořádnej výkon a to s limitovaným pohybem samozřejmě nejde ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
nemyslíte si, že porazí Na Li, že ne?
Reagovat
VlS
No už ji taky párkrát porazila, tak proč ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Párkrát? Tady jsem našla jen jednou a ke všemu na antuce. Ne že bych to Lucce nepřála, ale myslím si, že to maximálně bude tříseťák.
Reagovat
Frick
nebude tak suverénní...

Takto se prát o zisk setu se 17-ti letou žábou...
Reagovat
tommr
z jednoho vyrovnanýho setu se určitě nedá vyvozovat, že je Li Na z formy, protože Bencicová patří mezi největší tenisový naděje ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě třeba vůbec nepřekvapilo, že Belinda potrápila Na Li aspoň v jednom setu. Čekal jsem to už v 1. kole od Any Konjuh...
Reagovat
tommr
přesně tak. Li Na ty první dvě kola proti vycházejícím hvězdičkám zvládla až nečekaně hladce ... :)
Reagovat
Fandina
moc držím palce proti NaLi. Koukej to vyhrát!!!
Reagovat
Frick
Tak s ní by se hrát dalo, ne? Pak by se to Luuuce otevřelo....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist