Šafářová v Charlestonu ztroskotala ve třetím kole na Siegemundové

7. 4. 2017, 07:47
Aktuality 30
WTA CHARLESTON - Lucie Šafářová skončila na prvním letošním turnaji na antuce ve třetím kole. V Charlestonu česká finalistka z roku 2012 nestačila v boji o čtvrtfinále na Němku Lauru Siegemundovou, která zaznamenala první dvousetovou výhru v sezoně. Ve hře se česká tenistka udržela alespoň ve čtyřhře, ve které je s Američankou Mattekovou ve čtvrtfinále.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová v Charlestonu i na osmém turnaji v sezoně zvládla svůj úvodní zápas a na páté akci v řadě vyřadila minimálně dvě soupeřky, do čtvrtého letošního čtvrtfinále však už postoupit nedokázala. 

Třicetiletá Češka nenavázala na výhry nad domácími tenistkami Lepchenkovou a Mattekovou, když v nepovedeném osmifinále prohrála v prvním vzájemném duelu s Laurou Siegemundovou. O rok mladší Němce podlehla hlavně vinou spousty nevynucených chyb 2-6 3-6.

Finalistka z roku 2012 Šafářová za celý zápas dokázala využít jediný ze sedmi brejkbolů, naopak soupeřka byla při stejném množství šancí na brejk úspěšná pětkrát. Siegemundová, která si pomáhala hlavně skvělými dropshoty, vyhrála za 80 minut hry.

37. tenistka světa Siegemundová si tak připsala první dvousetovou výhru v sezoně. Letos se dlouho trápila, neboť na tvrdém povrchu vyhrála jediný z osmi zápasů. Tento týden v Charlestonu navázala na úspěšné třísetové bitvy s Curenkovou a Venus Williamsovou, které dokonce utekla ze dvou mečbolů, a obhájila loňské čtvrtfinále. V něm se utká s Lotyškou Anastasií Sevastovovou (h2h 0-1).

Devětadvacetiletá Siegemundová se na okruhu WTA výrazně prosadila teprve loni, kdy si ve Stuttgartu zahrála poprvé v semifinále a nakonec po skalpu tří hráček Top 8 prohrála až ve finále s Kerberovou. Díky životnímu turnaji se tehdy poprvé prodrala mezi padesát nejlepších tenistek světa, mezi kterými se drží až dosud.

Bývalá světová pětka a aktuálně 28. hráčka žebříčku Šafářová v Charlestonu zůstává ve hře ještě ve čtyřhře. V té s Bethaní Mattekovou-Sandsovou odstartovaly očekávanou výhrou 6-3 6-2 nad americkým duem Halbauerová/Keninová a postoupily do čtvrtfinále.

Už do semifinále postoupily Lucie HradeckáKateřinou Siniakovou, které přehrály 6-2 6-4 tandem Juraková/Rodionovová a postoupily do semifinále. V něm se utkají s párem Atawová/Rodionovová.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 776.000 dolarů
čtvrteční výsledky (06. 04. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Wozniacká (5-Dán.) - Becková (Něm.) 7-5 6-1
• Dvouhra - osmifinále •
Siegemundová (Něm.) - Šafářová (15-ČR) 6-2 6-3
Wozniacká (5-Dán.) - Rodionovová (Austr.) 6-3 6-3
Beguová (10-Rum.) - Stosurová (6-Austr.) 7-5 6-3
Sevastovová (8-Lot.) - Džabúrová (Tun.) 7-5 7-6(6)
Lučičová-Baroniová (11-Chorv.) - Bertensová (7-Niz.) 7-6(5) 6-4
Kasatkinová (Rus.) - Gavrilovová (Austr.) 6-3 4-6 6-0
Ostapenková (Lot.) - Stollárová (Maď.) 6-1 1-0 skreč S.
Rogersová (USA) - Ósakaová (Jap.) 6-4 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Šafářová/Matteková-Sandsová (1-ČR/USA) - Halbauerová/Keninová (USA) 6-3 6-2
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Hradecká/Siniaková (4-ČR) - Juraková/Rodionovová (Chorv./Austr.) 6-2 6-4
Atawová/Ostapenková (USA/Lot.) - Hlaváčková/Mirzaová (2-ČR/Indie) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
misa
Tak hrála debla s ovázaným pravým stehnem (díky tommrovi za informaci). Podobný problém měla už v únoru v Budapešti. Snad z toho nebude chronická záležitost...
Reagovat
tommr
no jsem hlavně zvědavej jestli Lucka dneska vůbec nastoupí k deblovýmu čtvrtfinále. Moc bych na tom nesázel - včera vypadala opravdu špatně ... :(
Reagovat
misa
chudáček
Reagovat
tommr
třeba se dá ještě dohromady. Katka Siniaková taky hraje debla dál i když musela v prvním kole kvůli bolestem skrečovat Puigový ...
Reagovat
bIbec
už na to hodily bobek. Sáňa teďkom bude hrát s Jarkou Švédovou, Bára nevím.
Reagovat
EllNino
Bára potřebuje oraz a hrát teď debla jen příležitostně, působí na mě od Austrálie vyčerpaně :)
Reagovat
Lenca45
Mohly by spolu s Plíškovou hrát ty větší turnaje. Obě jsou teď nejspíš bez parťačky. :)
Reagovat
Krisboy
Dobrej nápad, ve Fed Cupu jim to šlapalo náramně.
Reagovat
horska.kraslice
Jenže Karolína momentálně debla hrát nechce. Chce se soustředit výhradně na singla.
Reagovat
tommr
na GS by ale mohla udělat výjimku ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Když ona chce bodovat v singlu hlavně na gradslamech, takže by se asi nechtěla právě tam orientovat i na čtyřhru.
Reagovat
blixa
Na GS si čtyřhru určitě zahraje, ale tak kolo, dvě pro rozehrání.
Reagovat
tommr
no kdyby se jí s Bárou dařilo tak by asi na GS úmyslně neodstupovaly ...
Reagovat
Krisboy
Williamsky spolu hrajou debla taky jenom na GS, tak by Bára s Královnou mohly zkusit podobnej model.
Reagovat
Fandina
Nevím která, jestli Kája nebo Týna, myslím, že Týna říkala, že na nějakém GS by si mohly zahrát spolu debla.
Reagovat
Fandina
Pliščata spolu.
Reagovat
Fandina
Bára už nehraje s Mirzou?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, rozešly se. Mirza bude nově hrát s Jarkou Švedovou a Bára zatím parťačku nemá
Reagovat
Fandina
Tak díky, to jsem nevěděla.
Reagovat
Haitik
Taky jsem to četl.. Škoda no.. :-/ Ale Bára se chce soustředit na singl a musí to být vyčerpávající postupovat tak daleko v singlu i deblu..
Reagovat
smazaný uživatel
Já jen trošku pochybuji zda má Bára na to posouvat se ještě výrazně dopředu, je asi jedné že 15.-14. místo je strop
Reagovat
tommr
pro Báru bude velikej úspěch už jen to když se udrží v top-20 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Proto je pro mě docela hloupé rozhodnutí věnovat se jen na singl, když Bára má mnohem větší šance v deblu. Báře ještě chybí GS vavřín na který v singlu nemá absolutně žádnou šanci, v deblu ale možnost je.
Reagovat
tommr
a jak víš, že ten rozchod iniciovala Bára? Já si myslím, že spíš dostala kopačky od Mirzaový, která asi těžko nesla, že nejsou schopný nic pořádnýho vyhrát ...
Reagovat
smazaný uživatel
No taky pravda, uvidíme na dalších turnajích zda vůbec bude Bára debla hrát, jestli ne tak je to asi jasný. Ale je pravda že Bára s Mirzou nic moc, Mirza byla zvyklá vyhrávat GS a né vypadávat ve Čtvrtfinále nebo ještě dřív....
Reagovat
Haitik
Tak z toho co píšou v tomto článku bych řekl, že se Bára prostě chce soustředit na singl, kdežto Sania chce ještě nějaký velký titul z debla.. :-)

https://thefield.scroll.in/833958/sania-mirza-ends-doubles-partnership-with-barbora-strycova-to-team-up-with-yaroslava-shvedova?utm_content=buffer73204&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer
Reagovat
tommr
už se k tomu dlouho schylovalo. Bára si s Mirzaovou moc nerozuměla ani na kurtu ani mimo něj a bylo to na ní dost vidět ... :(
I po odpadnutí Karolíny a Báry budeme mít ale ještě 4 páry s českou účastí, který budou mít velkou šanci na to aby se probojovaly na deblovej TM ... :)
Reagovat
Fandina
Co se dá dělat, Šafinka nestíhala, Laura byla lepší a Šafi si po kurtu trochu vodila, ale byl to celkem pěkný zápas, Šafinka zahrála supr cros na síti a ve druhém setu dotahovala, jen škoda, že nedotahla, třeba by se ve třetím setu povedl obrat. A navíc mi to připadalo, že ve druhém setu to tak nefoukalo, takže vyšší Šafi to tak nebralo podání. Zápas byl dobrý, ale bohužel jsem chtěla opačný výsledek.
Reagovat
EllNino
Tak jsem se sekl o jeden gem, ale i tak, 2:6 3:6 je bída ...Laura se probudila v pro nás nepravý čas bohužel, ale myslím, že Lucka by v tomhle počasí prohrála dneska i se sběračkou ... jakmile nejsou alespoň trochu konstantí podmínky, tak je uplně mimo ...:/

Njn, nedá se nic dělat :) ... přichází antuka, moje nejneoblíbenější část sezony, tak ať je rychle za námi :D
Reagovat
Krisboy
Tušil jsem, že Laura bude těžký ořech...tušil, ale věřil, že ji Lucka zlomí. Nezlomila. Tak to aspoň holky s Bety vyfackujte v deblu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist