Šafářová v Malajsii nezaváhala, hladce porazila Dijasovou

28. 2. 2011, 09:27
Aktuality 7
Na druhý ročník turnaje WTA International v Kuala Lumpuru se z českých tenistek přihlásila pouze Lucie Šafářová a jako pátá nasazená v úvodním kole potvrdila roli favoritky. Kazašku Dijasovou porazila ve dvou setech a o v boji o čtvrtfinále by se mohla utkat se Safinovou. Mimo hru už je turnajová jednička Francesca Schiavoneová, která nestačila na Jelenu Dokičovou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová se v letošní sezoně prezentuje slušnými výkony, výrazného úspěchu však zatím nedosáhla. Změnit by to mohla v Kuala Lumpuru, kde je podle žebříčku pátou největší favoritkou.

V prvním kole se poprvé utkala se Zarinou Dijasovou, jež od svých čtyř let trénuje na pražské Štvanici. Čtyřiadvacetiletá Šafářová si se svou o sedm let mladší soupeřkou poradila ve dvou setech, když po podání ztratila pouhých 11 fiftýnů a nečelila jedinému brejkbolu.

Dijasová se držela pouze do stavu 5-5, pak poprvé přišla o svůj servis a česká tenistka získala osm ze závěrečných devíti gamů.

Ve druhém kole se Šafářová může utkat s bývalou světovou jedničkou Dinarou Safinovou.  Pokud si Ruska v úterý poradí s Číňankou Xinyun Han, utká se s Šafářovou celkem popáté. První dva vzájemné duely (na tvrdém povrchu a na trávě) vyhrála hladce Češka, poslední dva duely na antuce se po třísetových duelech staly kořistí Safinové.

Schiavoneová znovu prohrála
Hned první den turnaje se s Malajsií rozloučila nejvýše nasazená Francesca Schiavoneová. Pátá hráčka světa byla proti Australance Jeleně Dokičové jasnou favoritkou a v prvním setu to také potvrzovala i díky pěti dvojchybám své soupeřky. Ve druhé sadě Dokičová znovu bojovala se svým podáním, Schiavoneová proti ní ale proměnila jediný z pěti brejkbolů, a když sama jednou o podání přišla, došlo na tie-break. V něm Australanka Italce rychle odskočila a vybojovala si tak třetí set.

V něm ji dál drželo první podání, a i když za celý zápas vyrobila 15 dvojchyb, po dvou hodinách se radovala z vítězství 2-6 7-6 6-4. Pro Schiavoneovou znamená prohra s Dokičovou už třetí porážku v řadě v sezoně, v níž ještě na žádném turnaje nepostoupila do semifinále.

Teprve druhou výhru na okruhu WTA za poslední dvě sezony si připsala dvacetiletá Polka Urszula Radwaňská. Sestra známější Agnieszky dnes smetla za pouhých 52 minut 6-1 6-3 Japonku Junri Namigataovou, jež si po bídném výkonu nevypracovala jediný brejkbol.

Někdejší juniorská světová jednička Radwaňská loni kvůli problémům se zády půl roku nehrála a v žebříčku se propadla až do čtvrté světové stovky. Nyní bývalé dvaašedesáté hráčce světa patří 184. místo. V Malajsii si o první čtvrtfinále od léta 2009 zahraje s osmou nasazenou Jovanovskou, nebo Thajkou Tanasugarnovou.

- WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR (Malajsie, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (28. 2. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (5-ČR) - Dijasová (Kaz.) 7:5, 6:1, Dokičová (Aus.) - Schiavoneová (1-It.) 2:6, 7:6 (7:1), 6:4, Moritaová (6-Jap.) - Kustovová (Běl.) 6:2, 6:0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Btw, někdo tady nadával na nepatřičné sázkové kurzy. Další příklad: v kvalifikace K..lu Lumpur byl kurz na vítězství Luzhanske nad Kr. Kučovou asi 2,5 (a na vítězství Kristy asi 1,4). To jsem jako fakt nechápal, proč tak silně favorizují Kučovou; Luzhanska je velmi slušná hráčka a Kučová nemá v rukou žádně velké zbraně, spíš je to taková "pindilka". Výsledek: Luzhanska vyhrála 3:6, 6:2, 6:2. Že já hlupák na ní nevsadil aspoň pětikilo. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Koukal jsem se na to. Lucka velmi dobře podávala (85% vyhraných míčů při 1. podání, 68% při 2. podání) a i její základní údery, obzvláště forhend, byly velmi slušné. Co by měla rozhodně zlepšit, je return -- dokonce bych řekl, že většina jejich nevynucených chyb byly nezdařené pokusy zaútočit z returnu při druhém podání Zariny (několikrát z toho byl hotový homerun).

Jsem zvědav, jestli v druhém kole bude hrát s Dinarou Safinou.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, každopádně to byl ještě více než luxusní zápas, oproti tomu, co se dělo v následně vysílaném zápase U.Radwanska - Namigata. To byla naprostá hrůza co Namigata předvedla. Jedna dvojchyba za druhou, každou chvíli nevynucená chyba. Rozhodně jeden z nejhorších zápasů co jsem v poslední době viděl. Jak tato hráčka může být 107. na světě, to teda nechápu. Jedině, že by se jednalo o ojedinělý zkrat, protože jinak si to neumím racionálně odůvodnit.
Reagovat
smazaný uživatel
No, já jsem se na tenhle děs, běs, co předváděla ta Japonka, vydržel koukat asi jen čtvrt hodinu. Jsem myslel, že je to nějaká dorostenka, co dostala WC a je nervozní, ale ona je to 28-letá matadorka!!! Třikrát hanba. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co mě ale kromě již zmíněného tristního výkonu Japonky nemile překvapilo, tak je skutečnost, že se oba zápasy hrály před naprosto prázdnými tribunami. Samozřejmě je možné, že na závěrečná kola to bude již lepší, ale takový brutální divácky nezájem jsem již dlouho neviděl. Asi nejsem jediný, komu přijde zvláštní, že se hraje v naprosto netenisové Malajsii turnaj série WTA a u nás v letošní sezóně nebude ani jeden takový turnaj...
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, ale na druhou stranu, třeba loni na Štvanici taky zely tribuny prázdnotou, přinejmenším v prvních kolech.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo, to je je vlastně pravda, až jsem se tam sám skoro bál :-D I když u Prahy bude problém asi v něčem jiném, tam jsou lidé zvyklí na hokej a fotbal na nejvyšší úrovni a celou jiného volnočasového vyžití.
Náš svaz asi ví, proč nehostí zápasy Davis Cupu, respektive Fed Cupu Praha, ale Ostrava, či Brno..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist