Šafářová v Nottinghamu přežila dva mečboly proti Su-Wei Hsieh

15. 6. 2017, 20:37
Aktuality 54
WTA NOTTINGHAM - Lucie Šafářová ve druhém kole travnatého turnaje WTA v Nottinghamu zdolala Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu, když v závěru utkání přežila dva mečboly. O semifinále si zahraje s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová v úterý dva dny po deblovém triumfu na Roland Garros ukončila měsíc a půl dlouhé čekání na singlovou výhru a dnes na ni dokázala na trávě v Nottinghamu navázat. Snadné to však neměla. 

Třicetiletá Češka v zápase s o rok mladší Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu prohrála první set a v závěru čelila dvěma mečbolům, soupeřka však dvakrát chybovala a Šafářová nakonec zvítězila 1-6 6-3 7-6. Vyhrála tak i čtvrtý vzájemný souboj.

Statistiky zápasu
Šafářová - Su-Wei Hsieh
1 esa 6
4 dvojchyby 9
71 %
1. podání 'in' 60 %
58 %
úsp. 1. podání 73 %
44 %
úsp. 2. podání 33 %
21 winnery 13
37 nevyn. chyby 27
4/8 brejkboly 5/9
čas: 1:56

Šafářové se vůbec nepovedl první set, který prohrála za pouhých 22 minut. Pak ale svou hru zpřesnila, vynutila si třetí sadu a v ní šla do brejku na 2-1. Potvrdit ho nedokázala, stejně jako za stavu 6-5, kdy podávala na vítězství a za stavu 30-30 byla dva míčky od postupu. 

V rozhodujícím tie-breaku česká tenistka nejprve přišla o náskok 2-0 a rázem prohrávala 2-5. Pak srovnala na 5-5 a duel vyvrcholil nervózním závěrem. Šafářová soupeřce darovala dvojchybou mečbol, Su-Wei Hsieh však rovněž nedokázala zaservírovat. Šafářová pak přežila i druhý mečbol a vítězným úderem si připravila první šanci na ukončení zápasu, o které se tenistka z Tchaj-wanu postarala svou devátou dvojchybou.

"Dnes to bylo hrozně těžké, hlavně kvůli tomu větru. Musela jsem se soustředit na každý míček a hrát na maximum. Jsem šťastná, že jsem nakonec zvítězila," řekla levoruká Šafářová v pozápasovém rozhovoru. "Byl to složité, míček ve vzduchu často měnil směr. Ale tak to tady je a nic se s tím nedá dělat," dodala.

O druhé letošní semifinále si finalistka z Budapešti zahraje proti Cvetaně Pironkovové. Své bulharské vrstevnici, s níž z pěti vzájemných soubojů prohrála pouze ten první před jedenácti lety. Na trávě, která je pro Pironkovovou nejoblíbenějším povrchem, se střetnou poprvé.

Kromě Šafářové zůstává v soutěži z nasazených hráček už jen turnajová jednička, Britka Johanna Kontaová, na kterou může česká tenistka narazit až ve finále.

Slovenka Magdaléna Rybáriková vyhrála už 18. z posledních 19 zápasů. Na trávě letos neprohrála ani posedmé, když dnes v Nottinghamu zdolala po více než dvou a půl hodinách boje 6-2 6-7 7-5 čtvrtou nasazenou Američanku Alison Riskeovou a poprvé od loňského března postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA.

• WTA INTERNATIONAL NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (15. 06. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Šafářová (5-ČR) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 1-6 6-3 7-6(7)
Kontaová (1-Brit.) - Wickmayerová (Belg.) 6-4 6-1
Rybáriková (SR) - Riskeová (4-USA) 6-2 6-7(5) 7-5
Sakkariová (Řec.) - McHaleová (USA) 1-6 7-6(3) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

54
Přidat komentář
Torn
Ten kurz na Lucku a Piraňku je doce vtipnej. :D
Reagovat
EllNino
no ale podle očekávání, Pironková na trávě po dvou hladkých výhrách proti trápící se Lucce :)
Reagovat
tommr
podle dosud předváděné hry by ale měla bejt Pironkova jasná favoritka, nebo ne?
Reagovat
EllNino
jistě :) ale holt sázkovky jsou sázkovky, aspoň vidiš, že kurzy často neodpovídaj
Reagovat
rusedski
Tak je potrestej, když to tak víš:)
Reagovat
EllNino
ale nevím :D
Reagovat
misa
Tak jsem docela rád, že jsem zápas neviděl :) Ovšem druhý letošní vyhraný tb. rozhodujícího setu zaslouží ocenění. Delší dobu s nimi měla rodačka z Brna problémy a prohrála jich 5 v řadě.
Reagovat
Haitik
Maruš bude mít svůj film! :D Ten film bude mapovat poslední rok jejího života a vyjde už 20. června a bude ke stažení na Itunes.. :-))
Reagovat
EllNino
hele, článek o Lucce :D .. Nech Maruš chvíli spát :D
Reagovat
Haitik
Jj, já jen, že už tu dlouho nebyla.. :DD Jsem zase až do července ticho :D
Reagovat
EllNino
hodně dlouho no, je skoro všude :D Já se na film kouknu určitě ...
Reagovat
Krisboy
Ta megera už kroutí poslední rok života? Hurá!
Reagovat
aligo
...
Reagovat
VlS
Připoměl jsi mi vtip ze socíku: Jakto, žes nebyl na poslední veřejný schůzi KSČ? Kdybych věděl, že je poslední, tak bych určitě přišel :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Dobry-den
přiznávám bez mučení, že mě to pobavilo :D
Reagovat
George_Renel
Takové filmy většinou bývají in memoriam......
Reagovat
Haitik
Špatně jsem to napsal no.. :DD
Reagovat
PetaM
Cože? Vždyť Vřískot už dávno vyšel ...
Reagovat
horska.kraslice
:-)
Reagovat
zpilat
Na konci mi ale bylo té vychrtlé pizizubky líto, jak tam brečela. Chtělo to před tiebreakem štamprličku slivovice na uklidnění pro obě :-D
Reagovat
Krisboy
je mentální titán!
Reagovat
Frick
Že chytla Hsieh formu. Konta s ní prohrála, Taylor s ní prohrála (to zase neberu za takový měřítko, tedy...), Garcia jí udolala až ve třetim 9:7. Asi ten její styl sice na první pohled nevypadá nějak echt nebezpečně, ale ve skutečně je to složitá soupeřka. Nebo hrála Paříži výrazně lépe než tu?
Reagovat
PetaM
Já myslím, že je to nebezpečná soupeřka. Od ní člověk málokdy ví, co přijde. Některé údery má fakt dobře zamaskované. Navíc je hraje tak trochu ležérně a pak přijde super úder.
Reagovat
EllNino
mně se zdá jako hroznej flink .. kdyby do toho furt šla naplno, tak by mohla klidně hrát líp, ale ten její badminton občas opravdu působí komicky, nebo spíš tolní tenis :D ....
Reagovat
EllNino
Jsem rád, že vyhrála, ty výhry byly sice těžké, ale cenné, protože první turnaje na trávě jsou pro Lucku zlo a když získá praxi, tak může být úspěšná ...

a dneska teda větrno, pinkalka Hsieh a tráva ... no myslel jsem, že to bude tak 6:2 6:3 pro Su-wei ... takže mě Lucka vlastně mile překvapila, že narozdíl od zápasu se Siegemund v Charlestonu si na vítr zvykla a nějak to dopinkala, ikdyž teda měla víc štěstí než rozumu :) ...

Ale tak, třeba jí to teď nakopne, zápas s Pironí každopádně nesmírně těžký opět ... bude to dost podobný tenis jako dnes ...

Zátra rozhodně zápas dne Konta - Barty :) a v Boschi Kontaveit - Witthoeft a taky Vikhlyantseva - Rus by mohlo bejt super :)
Reagovat
misa
:)

Je vidět, že Lucka bojuje i v těžkých podmínkách, pořád má touhu v singlu uspět. Tak si snad časem najde perspektivního trenéra.
Reagovat
horska.kraslice
Tak Lucka vyhraje a v komentech tak málo radosti.....? Co byste chtěli??? Myslíte si, že Lucka najednou jako mávnutím kouzelného proutku bude předvádět supertenis a drtit soupeřky? Buďte rádi, že bojovala a že to dopadlo. Já tedy jsem a gratuluji jí. :-)
Reagovat
vendulkabendulka
Lucie nehraje moc dobre. Je samozrejme skvele, ze vyhrala, ale bylo to spis o nahode, nez o tenisovem kumstu. Je jeste na mile daleko od toho, co ukazala pred svoji pauzou.
Reagovat
horska.kraslice
No to je právě ono. Všichni pořád srovnávají, jak hrála před pauzou. Ale to bylo a není. A možná už se nezlepší, možná se jí to přes veškerou snahu nepodaří. A tak se budeme pořád šklebit nebo nostalgicky truchlit, jak hrála před pauzou a všechy zápasy tím poměřovat? Mně je taky líto, že už tak nehraje, ale beru to jako fakt, a dovedu se radovat z mála. Tento zápas vyhrála, jsem ráda, tečka.
Reagovat
Frick
Zmeškal jsem svůj oblíbený pořad na TV Barrandov :-(
Reagovat
d@ve
Pls Ficku, nezahnojuj nám tu články o Lucce svými nemístnými výlevy. Thx.
Reagovat
Frick
Najmi kouče.

Dyžtak to vezmu já. Sice tomu vůbec nerozumim, ale cérés bych ti po dnešku dát dokázal.
Reagovat
Frick
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/19095577_1350272038353775_2205910592818990903_o.jpg?oh=0c5dd2bb37e209e458e19a23e1b16946&oe=59D92B87

Jen by mne zajímalo, proč nemá na sobě hodinky....
Reagovat
tommr
dnešní výhra Lucky byla učebnicovej příklad haluze. Hůř už snad ani hrát nemohla a přesto to nakonec stačilo na výhru. Hsieh zápas zakončila dvojchybou čímž symbolicky demonstrovala bídnou úroven hry obou hráček. Postup si dneska nezasloužila ani jedna ... :(
Lucka byla dneska pomalá, neohrabaná, nedůrazná a vyráběla kvanta lacinejch chyb. Chyby ze hry by se ještě daly vysvětlit povrchem nebo neortodoxní hrou soupeřky, ale jak vysvětlit, že za celej zápas měla Lucka jen jedno eso a její returny končily v několikametrových autech a občas se do míčku vůbec netrefila? Lucka sama psala, že FO bylo pro ní dno ze kterýho se může jen odrazit, ale dneska byl její výkon ještě o dost horší ... :(
Reagovat
Dobry-den
Je to možná těžko k uvěření, ale Lucka umí hrát ještě mnohem hůř než dneska. To mi věřte, byl jsem toho svědkem.
Reagovat
d@ve
Zápas jsem neviděl (asi naštěstí), ale Lucka tam zmiňuje i dalšího protivníka a to vítr.
Nevím, do jaké míry měl skutečně na hru vliv, ale myslím si, že Lucka není z těch, kdo by se pokrytě vymlouval na něco jiného.. Aspoň mám ten dojem. Možná to byla kombinace obojího.. ;)
Reagovat
PetaM
Lucka nesnáší vítr. Což ví všichni, snad kromě tommra :D
Reagovat
Chrenda
Co má jako nesnášet. Vítr je vítr a i ve větru se dá hrát. Vítr na výkonu Lucky určitě neměl takový negativní vliv a hlavně podmínky byly pro obě hráčky stejné. To si snad jiné tenistky ve větru libují. Hraje prostě ZOUFALE a nijak to neokecá.
Reagovat
EllNino
Lucka ale ve větru neumí hrát, to je všeobecně známá věc, je prostě značně nepřizpůsobivá podmínkám, protože míče neumí kontrolovat, prostě jí to lítá po rámech, po strunách a pak je to v plotu nebo v síti ... a ten kec, že je to pro obě dvě stejné, je sice fajn, ale ty hráčky nejsou stejné a to je ta stěžejní informace, každý na podmínky reaguje jinak a Lucka prostě vyznává konstantní podmínky, kde platí její strojová hra, ale jakmile každej míček přiletí jinak, tak je v loji, stačí se kouknout na její bilanci s Niculescu ;)

Hsieh si na podmínky taky nezvykla ale její badminton prostě odpustí nečisté údery a pak z tho vzikaly ty paskvily těsně za síť a podobně ... Lucka má každý úder stejný a prostě neumí hrát jinak ... ale to ve 30 letech už stejně nemá cenu řešit :) prostě zápasy ve větru Lucka nikdy nebude mít ráda :D
Reagovat
Chrenda
No v tom případě ať se na to vykašle, když se neumí přizpůsobit podmínkám. To je pak nakonec úplně super, že je v první padesátce. To je jako kdyby jachtař uměl závodit jen za mírného větříku na malých vlnách, které přicházejí přesně proti přídi lodi. Pokud neumí Lucka hrát ve větru, tak to není žádná TOP tenistka, ale bídná amatérka. Bohužel. Velmi smutné. Bohužel však nemá ani žádné výsledky v hale, kde žádný vítr není, takže bych se na to nevymlouval.
Reagovat
misa
Nejvyšší % vyhraných zápasů má na tvrdém povrchu v hale, tak se uklidni.
Reagovat
misa
10 ze 13 výher ve Fed Cupu přišlo v halových podmínkách, v halové Paříži 2007 zdolala tři hráčky top 10, letos sf. v Tajpeji a finále Budapešti.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za analýzu :-)
Reagovat
darek.vrana
Tommrův pesimismus známe, ale dnes musím souhlasit, že to byla opravdu velká bída. Na konci ještě holky soutěžily o to, kdo se víc sesype:).
Reagovat
smazaný uživatel
Co tě nezabije... Znáš to. A podle expresek Lucka přežila, to je pro mě podstatný :-)
Reagovat
mkubis17
no, co dodat, Hsieh vedla 5:2 v tb, 2 mp a dohromady od toho stavu dala tři df
Reagovat
Dobry-den
Lucka je celkem specialistka na výhry po odvrácení mečbolu. Za posledních 12 měsíců se jí to povedlo už počtvrté.
To je ale tak jediné pozitivum, co mě napadá, jinak to byla samozřejmě dneska zase další hamba...
Reagovat
Frick
Jsem věřil, že se od zápasu s Min probere, ale leda hofno.

No, slušně se mi to v tý hlavně míchalo. Optimismus - beznaděj - optimismus - beznaděj.

Kurwa, proč se s ní tak nervuju?
Reagovat
Torn
To vážně byla dneska tak špatná?
Reagovat
Torn
Je pravodu, že si 37 nevynucených chyb mluví za sebe. :D
Reagovat
Dobry-den
Lucka hodně kvalitně -_-

Proti Cvetaně si ani neprdne.
Reagovat
marcel19752
viděl jsem jen závěr labilky obě dvě. Jakoby se jim roztřásli ruce samá dvojchyba a neschopnost podat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist