Šafářová v Quebeku přišla o titul ve třech setech

20. 9. 2009, 22:33
Aktuality 2
WTA QUEBEC - Lucie Šafářová se v letošním premiérovém finále titulu nedočkala, když na halovém turnaji v Quebeku podlehla Maďarce Melindě Czinkové 6-4 3-6 5-7. Dvaadvacetiletá Češka slavila svůj poslední triumf loni ve Forest Hills.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová prohrála s Maďarkou Melindou Czinkovou 6-4 3-6 5-7. Na pátý titul z okruhu WTA tak dvaadvacetiletá česká hráčka nedosáhla.

První sadu rozhodlo jedno prolomené podání ve prospěch Šafářové, druhé dějství naopak získala stejným způsobem Czinková. Na počátku třetího setu se potom servis změnil spíše v nevýhodu, obě soupeřky ho ztratily dvakrát. Šafářová dokázala otočit stav z 1:3 na 4:3, ale v jedenácté hře prohrála podání znovu a Czinková si už premiérový titul z okruhu WTA nenechala vzít.

Šestadvacetiletá Czinková byla nasazená jako číslo pět, těsně pod Šafářovou. Na žebříčku je jen o dvě místa za českou hráčkou. Ta se s Maďarkou, která hraje stejně jako ona levou rukou, střetla poprvé v kariéře. Ve finále, které trvalo dvě hodiny a 16 minut, jí k úspěchu nepomohlo ani devět es.

Šafářová naposledy vyhrála turnaj loni ve Forest Hills, letos postoupila do finále poprvé. V Québeku si svými výkony zajistila 19.000 dolarů a 200 bodů do žebříčku.

Z finálového triumfu se zato radovala Barbora Záhlavová-Strýcová, která dnes vyhrála spolu s Američankou Vaniou Kingovou čtyřhru.

Záhlavová-Strýcová získala na okruhu WTA čtvrtý deblový titul. Nejvýše nasazený pár ve finále porazil za rovnou hodinu 6-1 6-3 švédsko-francouzskou dvojici Sofia Arvidssonová a Severine Brémondová-Beltrameová.

- WTA QUEBEC (Kanada, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (20. 09 2009)

Dvouhra - finále:
Czinková (5-Maď.) - Šafářová (4-ČR) 4-6 6-3 7-5

Čtyřhra - finále: Kingová/Záhlavová-Strýcová (1-USA/ČR) - Arvidssonová/Brémondová-Beltrameová (Švéd./Fr.) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist