Šafářová v Římě postoupila, končí Záhlavová i Kuzněcovová

3. 5. 2010, 18:04
Aktuality 0
Česká tenisová jednička Lucie Šafářová v Římě potvrdila lepšící se formu a po vítězství nad Běloruskou Govorcovovou postoupila do druhého kola. Svůj úvodní zápas naopak nezvládla Sandra Záhlavová, která proti Švýcarce Bacsinszké uhrála pouhé čtyři gamy.
Lucie Šafářová

Třiadvacetiletá Lucie Šafářová si dnes na antuce v areálu Foro Italico vedla lépe než před dvěma týdny při Fed Cupu. Své úvodní vystoupení s Olgou Govorcovovou z Běloruska si sice zkomplikovala, když ve druhém setu nedokázala při mečbolu ukončit zápas, vše ale napravila ve třetí sadě.

V ní brněnská rodačka sebrala Govorcovové dvakrát podání a po dvou a půl hodinách zvítězila 6-2 6-7 6-3. V dalším kole ji může čekat jedna z těžkých soupeřek, narazí totiž na vítězku zápasu mezi Akgul Amanmuradovovou z Uzbekistánu a domácí turnajovou dvanáctkou Flavií Pennettaovou.

Výrazně hůře než Šafářová si dnes v italské metropoli vedla další Češka Sandra Záhlavová. Té se vůbec nevyvedl začátek zápasu, v prvním setu vyhrála jen deset výměn a Timea Bacsinszká jí tak nadělila 'kanára'. Ve druhé sadě už Záhlavová byla Švýcarce vyrovnanější soupeřkou, dokázala ale využít jen dva z devíti svých brejkbolů a připsala si tak čtvrtou porážku v úvodním kole turnaje WTA v řadě.

Kuzněcovová znovu selhala
V nevydařené sezoně pokračuje Světlana Kuzněcovová. Na římské antuce neobhájí finále, dnes totiž prohrála zápas 2. kola s krajankou Marií Kirilenkovou 2-6 6-3 4-6.

Ruska si tak minimálně další týden musí počkat na první letošní čtvrtfinále. Zatímco loni na turnajích ve Stuttgartu a Římě devět z deseti zápasů, letos odehrála jen tři utkání. 

"Bez toho, aniž bych hrála zápasy, se těžko vyhrává," uvědomuje si šampionka z loňské French Open. "Musím se hlavně uklidnit a najít sama sebe. Dnes jsem se v prvním setu cítila špatně. A když jsem pak začala hrát op trochu lépe, zápas byl u konce." Kuzněcovovou před Roland Garros čeká zřejmě už jen lukrativní podnik v Madridu, kde loni prohrál v úvodním zápase.

Výsledky - Řím (antuka, dotace 2,000.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Govorcovová (Běl.) 6-2 6-7(9) 6-3
Bacsinszká (Švýc.) - Záhlavová (ČR) 6-0 6-4
Wickmayerová (11-Belg.) - Špremová (Chorv.) 6-3 1-6 6-4
Schiavoneová (13-It.) - Hantuchová (SR) 3-6 6-2 6-2
Peerová (16-Izr.) - Dentoniová (It.) 6-2 6-1
Švedovová (Kaz.) - Jovanovská (Srb.) 6-2 6-2
Rezaiová (Fr.) - Moritaová (Jap.) 6-4 6-2
Matteková-Sandsová (USA) - Oudinová (USA) 6-1 6-3
Dulgheruová (Rum.) - Erraniová (It.) 2-6 6-1 6-4
Vinciová (It.) - Klejbanovová (Rus.) 7-6(6) 7-6(5)
Schnyderová (Švýc.) - Dulková (Arg.) 6:7(5:7), 6:2, 7:6 (7:5).
Cibulková (SR) - Parmentierová (Fr.) 6-1 3-6 7-5
Srebotniková (Slovin..) - Lepchenková (USA) 6-7(2) 7-5 6-3
Ivanovičová (Srb.) - Vesninová (Rus.) 6-1 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Kirilenková (Rus.) - Kuzněcovová (5-Rus.) 6-2 3-6 6-4

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist