Šafářová válí i v deblu. Proti H+H si zahraje o finále

3. 6. 2015, 14:14
Aktuality 114
Český tenis bude mít na letošním French Open minimálně jednu zástupkyni ve finále. Lucie Šafářová dnes potvrdila svou parádní formu a spolu s Američankou Mattekovou-Sandsovou postoupily do semifinále deblové soutěže. V něm se utkají se zdejšími vítězkami z roku 2011 Andreou Hlaváčkovou a Lucií Hradeckou, které ve čtvrtfinálové bitvě porazily pár Hsieh/Pennettaová 7-5 3-6 a 7-5.
Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová (© FFT)

Devět zápasů, devět výher 2:0 na sety. Taková je po dnešku bilance Lucie Šafářové v Paříži, kde česká tenistka vybojovala už druhé semifinále na letošním Roland Garros. Světová třináctka, která se zítra utká s Anou Ivanovičovou o finále ve dvouhře, dnes spolu s Bethanií Mattekovou-Sandsovou porazily v deblu nejvýše nasazený pár Hingisová/Mirzaová.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou v Paříži zatím neztratily set, ale dnes měly v úvodní sadě namále. Do vedení šly sice jako první, ovšem jejich soupeřky rychle srovnaly a díky brejku v osmé hře měly za stavu 5-3 šanci set ukončit. Turnajové sedmičky se nevzdaly a ziskem šesti her v řadě vyhrály set a ještě získaly náskok ve druhé sadě.

O ten sice Šafářová a Matteková-Sandsová znovu přišly, ale od stavu 2-2 už zbytek utkání jasně ovládly. Za stavu 5-2 ještě Hingisová s Mirzaovou odvrátily dva mečboly, při dalším ale Indka stěží vrátila na druhou stranu lob z rakety Mattekové a Lucie Šafářová na síti zápas pohodlně ukončila stopvolejem.

"Je úžasné, že se nám to povedlo i v deblu a dvě semifinále jsou krásné," řekla Šafářová po čtyřhře. "Od Austrálie je debl taky mojí určitou prioritou. Singl je vždycky vyšší, ale S Bethanií si to užíváme. A porazit první tým světa je povzbuzující," řekla Šafářová, která má velkou šanci se s Američankou kvalifikovat na konci roku na Turnaj mistryň do Singapuru. "To je náš cíl," řekla Šafářová.

Vzhledem k účasti v semifinále dvouhry měla Šafářová před dnešní čtyřhrou v hlavě jednu hlavní věc: "Říkala jsem si, hlavně se nezranit, to by bylo strašné. Ale když už člověk hraje, tak hraje," řekla. Byla ráda, že zápas trvající hodinu a dvaadvacet minut proběhl bez komplikací, stejně jako závěrečná oslava postupu po vzoru amerických dvojčat Bryanových.

Euforie a dobré výkony ze dvouhry se projevují i ve čtyřhře. "Určitě to pomáhá. Když je člověk na vlně, daří se mu údery, na které by si třeba ani netroufl. Bethanie je energická, spoustu toho pozabíjí na síti, což je ideální kombinace," řekla Šafářová.

Na druhou stranu děkovala i triumfu v deblu na Australian Open za své vzepětí ve dvouhře. "V Melbourne jsem ve dvouhře prohrála v prvním kole a byla z toho hodně smutná. Titul z deblu mě namotivoval. I proto jsem pak tak dobře zvládla Antverpy, Dubaj a Dauhá," řekla Šafářová, která je stejně jako Matteková-Sandsová v deblovém semifinále v Paříži poprvé.

H+H vyhrály třísetové drama
V semifinále čtyřhry narazí Šafářová s Mattekovou-Sandsovou na Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou. Vítězky Roland Garros z roku 2011 svedly se Su-Wei Hsieh a Flavií Pennettaovou souboj plný dramatických zvratů, který Češky vyhrály až po více než dvou hodinách.

Napínavé bylo už úvodní dějství, ve kterém "H+H" ztratily vedení 4-1 a za stavu 4-5 musely odvracet setbol. To se jim podařilo, díky dalšímu brejku pak měly české tenistky samy šanci set dopodávat, a to se jim také povedlo.

Na začátku následující sady si Hlaváčková s Hradeckou rychle vzaly zpět prolomené podání, ale v sedmé hře přišly o servis znovu a ztrátu už nedohnaly. A co hůř, v úvodu rozhodujícího setu přišly o třetí podání v řadě a prohrávaly už 0-3. Znovu ale prokázaly, jak psychicky silné umí být - soupeřkám prolomily servis třikrát v řadě a za stavu 5-4 šla Lucie Hradecká podávat na vítězství.

Ani to ještě neznamenalo konec zápasu. České hráčky si vypracovaly dva mečboly, Su-Wei Hsieh s Pennettaovou však první odvrátily, Hradecká poté zahrála dvojchybu a soupeřky se ještě dokázaly vrátit do zápasu. Už ale ne na dlouho: H+H měly po dalším brejku další šanci utkání dopodávat a tentokrát už zápas čistou hrou ukončily.

Výsledky - French Open - ženy:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Matteková-Sandsová/Šafářová (7-USA/ČR) - Hingisová/Mirzaová (1-Švýc./Ind.) 7:5, 6:2
Hlaváčková/Hradecká (9-ČR) - Hsieh/Pennettaová (4-Tchaj-wan/It.) 7:5, 3:6, 7:5

Komentáře

114
Přidat komentář
Miselin
Mám dotaz. Získávají hráči (a hráčky) body do žebříčků za smíšenou čtyřhru? Pokud ano, je to stejně jako u normální čtyřhry? Dík. Lucka je v mixu ve finále! Velká gratulace!!!
Reagovat
aligo
myslím že žádné body za to nejsou, ale nejsem si jist...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsou...
Reagovat
Miselin
To je škoda. Hráďa by docela poskočila... ;-)
Reagovat
aligo
jen nějaké chechtáčky :))
Reagovat
Miselin
No měl jsem si to uvědomit. Vždyť kdyby obé vyhrála, tak bude + 4000 bodů 2. v žebříčku...
Reagovat
Fandina
Nějaký přehled o mixu je, ale jinak jde spíš o zápis do statistik wiki, třeba Lucie Hradecká František Čermák, GS vítězi v mixu FO 2013. A samozřejmě o penízky. Ty se hodí.

http://www.tenisportal.cz/hrac/hradecka/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Lucie_Hradeck%C3%A1
Reagovat
Fandina
třeba wiki ... vypadlo mi třeba
Reagovat
smazaný uživatel
Pro zajímavost - ITF má sice mixové žebříčky, ale jen pro seniory v různých kategoriích počínaje 35+. Mixy na granslamech se bohužel nepočítají nikam, kromě finančního přínosu je to víceméně věc prestiže a zábavy.
Reagovat
Fandina
Já vím, ale dívám se už na ty mixy pár dní, usmívají se, ale stejně vidím, že chtějí vyhrát. Tak úplně to za exhibici neberou. A pak jde i o peníze.
Reagovat
aligo
je to pro diváky, je to hodně atraktivní, protože je to netradiční, netypické :))) zápasy mixu mívají průměrně vyšší návštěvnost než klasické debly :)) aspoň se to říká :DDD
Reagovat
aligo
budou proti sobě hrát dva zápasy v čtyřhře :DD Doufám že Hráďa vyhraje mix a Bett klasiku :)) Moc Lucce Š. přeji aby po Paříži měla tři GS :))
Reagovat
Fandina
Hráďa s Matkowskim je ve finále mixu. Krásný mač. Gratulkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Reagovat
Fandina
ve finále Beth s M. Bryanem, těžký soupeř, ale když budou hrát jako dneska, tak proč ne. Držím palce. Lucinko pojď!!!!!!!!!!!!!!!

Pěkný mač.
Reagovat
Jan
Škoda, že se české holky vymlátí mezi sebou. Mohly se potkat až ve finále.
Reagovat
EllNino
a taky nemusely :) ...
Reagovat
aligo
buď rád, že máme jistotu, že ve finále bude min jedna češka :)))
Reagovat
Jan
Tak jistě. Je jistota aspoň jedněch ve finále, obě se tam dostat nemusely. Ale taky mohly :)
Reagovat
EllNino
lepší VRABEC v hrsti než HOLUB na střeše :D ..
Reagovat
Fandina
to určitě, ale navíc, je tu nějaký los
Reagovat
sprchon
Ten je tam ale vždycky. :)
Reagovat
Jan
Kdo je vrabcem a kdo holubem - háčka nebo Šafi ? :)
Reagovat
Fandina
oboje, když je jistota, že jeden pár bude ve finále
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka s Macinem mají první set, ale přesvědčivé to není. Lucka musí hrát za oba, občas jí tam její parťák spíš překáží, než aby pomohl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nenasli jste nekdo nekde HIGHLIGHTS dnesniho zapasu Lucky a Beth?
Reagovat
freeteepek
Hlavně jsi přišel o to, co v žádných highlightech nenajdeš. Závěrečnou oslavnou srážku ve vzduchu prsa/prsa á la Bryan/Bryan:-)
Reagovat
freeteepek
Přišla:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nekdo bohuzel musi chodit do prace. :/
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně, bojovaly do konce! Paráda semifinále FO. Český zástup ve finále jistý.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra vyhraje Wimbledon na 74% 7+4=11 7x5=35 35+11=46 máme základ teď 46:6760=146 a máme Petřin koeficient úspěchy teď se musíme propočítat dál. Serena vyhrála naposledy Wimbledon v roce 2012. Wimbledon se hraje od roku 1877. 2012-1877=135 135+146=281. Wimbledon se hraje už 131 let. 181-131=50, Jana Novotná vyhrála Wimbledon před 17 lety 50+17=67. Ale vždy odebereme jedničku to znamená 66. Londýn má 8 milionu obyvatel 66+8=74. A je to
Reagovat
freeteepek
Dík. Už si běžím vsadit! Jaká je pravděpodobnost na kombinaci Petra-WImbledon, Serena-USO?
Reagovat
smazaný uživatel
pravděpodobnost že Petra vyhraje Wimbledon a že Serena vyhraje USO je 69%
Reagovat
blixa
Jenom ???? Máš to správně , Jindro ? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
mám to velmi správně
Reagovat
FulnekUltras
pí na kvadrát... ;)
Reagovat
freeteepek
Díky, to je slušný:-)
Reagovat
zpilat
vidím tam chybu, 74%, sčítáš 7+4, ale násobíš 7x5, takže celý tvůj výpočet je chybný :-D
Reagovat
makro99
..kde je statistik? Hrají jeho oblíbená Háčka a nahoru dolů, takže to mohly být dneska dynamické glosy... a kde je jeho "hravé" echo? jak se jmenuje ten jeho server - onliny.cz nebo jak? :)
Reagovat
smazaný uživatel
??????????????? jako What
Reagovat
smazaný uživatel
no je tu velká šance že bychom ovládli všechny ženské soutěže na RG. Lucka vyhraje singla, Háčka debl, Luchra mix, Markéta juniorky a Markéta s Miriam juniorskou čtyřhru, no uvidíme
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby ne, tak už teď jsou to skvělé výsledky ;-)
Reagovat
VlS
A pak už jen samá pozitiva a samá pozitiva
Reagovat
Fandina
jo jo. samá pozitiva. tak tak
Reagovat
smazaný uživatel
Thursday OOP, 12pm start, Chatrier: Bryan/Bryan-Bolelli/Fognini f/b Ivanovic-Safarova f/b S.Williams-Bacsinszky
Reagovat
COMEON
Ana vs. Lucka a Serenu si nechcem nechať ujsť! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jooooo!!!! Gratulace Háčka a hodně štěstí v semifinále. ;)
Reagovat
VlS
Nejméně Jednu finalistku ve finále RG tak máme jistou, dobře Háčka.
Reagovat
kada.tom
Háčka taky v SF a rozdaj si to s Luckou a Beth :-D
Reagovat
Fandina
Háčkaaaaaaaaaaaaaaaaa bojovaly jupííííííííííííííííí. Je to tááááááááááááááááám!!!!!!!!!!
Gratulace holky. Finále bude s českou účastí. Jooooooooooooooooooo
Reagovat
smazaný uživatel
Holky, prosím, teď už to doservírujte!
Reagovat
Fandina
Háčka 5:4 nejdřív přišly o servis a teď si ho vzaly zpět. Tak držím palce na dopodání. Pojďteeeeeeeeeeeee!!!
Reagovat
Fandina
ne 5:5
Reagovat
Fandina
6:5 Andrejko dopodávej. Pojďte holčiny, hezký zápas.
Reagovat
Fandina
30:0 ještě dva fiftýny
Reagovat
Fandina
jupíííííí ... Háčka vzaly Hsieh Pennetě servis a ve třetím je to z 0:3 4:3. Jen tak dál Háčka pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
4 gemy v řadě!!! Pojďte!
Reagovat
Fandina
Bacsinszky porazila ve dvou setech Van Uytvanck. Na semi se Serenou jsem zvědavá, ale minule s ní jasně prohrála a zdá se, že Serena si výhru nenechá ujít. Nicméně, držím palce Timee. Go!
Reagovat
smazaný uživatel
Hsieh/Penneta vrátí snad všechno... :(
Reagovat
Fandina
Háčka bohužel druhý set prohrály. A ve třetím si bohužel prohrály servis. Tak doufám, že ještě přitlačí a otočí to.
Reagovat
Frick
Přijde mi, že tato otázka se (po dnešním losu + blížící se LOH) stává stále více akutální.

Tak tedy - Koho k Šafině?
Reagovat
smazaný uživatel
Barču možná zkusit Katku
Reagovat
Fandina
Mohou být dva páry, nebo jeden?
Reagovat
smazaný uživatel
V Londýně jsme měli 2 páry tak v RIU asi také 2
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že max. 6 hráček v singlu a deblu. Takže H+H a Lucku dát případně dohromady s jednou z dalších singlistek (což by asi byla Bára, ale kdo ví, jak na tom za rok bude, třeba už tam místo ní bude Katka Siniaková, nebo bude čtyřka v singlu Hradecká a budou moci vzít kohokoli jako 6. hráčku).
Reagovat
Frick
No ale koho přímo do FC?

Co Lucka - Lucka?
Reagovat
VlS
To bych neďělal, chtělo by to zkusit Kája Lucka, 2 z nejlepších servisů na okruhu spolu, Kája rukou dosáhne do třetího patra a Lucka všechno oběhá.
Reagovat
Fandina
jo jo, to by bylo dobré. Nebo Lucka Bára. Také řešení.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechme to Pálovi, ten má velkou (a plešatou) hlavu ;-)
Reagovat
Fandina
na OH? tam snad rozhoduje postavení na žebříčku, u deblu snad také, jestli se nepletu.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě jsem měl na mysli FC, viz "No ale koho přímo do FC?" ;-)
Reagovat
Fandina
Jenže se tady psalo, koho na OH.
Reagovat
smazaný uživatel
Původně ano, ale pak se Frick zeptal na FC.
Reagovat
Fandina
Tak sorry. Já se vyjadřovala k původní otázce.
Reagovat
VlS
A tedy jinak - příští rok začíná novej olympijskej cyklus, myslím, že by to ve FedCupu chtělo generační obměnu a dát aspoň Petře a Lucce pokoj s FC aspoň příští rok.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že je to jejich věc, jestli budou chtít ve FEDu hrát nebo ne. Nikomu jinému do toho nic není, to doufám chápeš.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
sprchon
Úplně v pohodě. :D
Reagovat
VlS
Hm, taky ses bál těch zbraní, co na ni Sára vytáhne? Já teda hrozně :-)
Reagovat
sprchon
Celou noc jsem kvůli tomu nespal. :)
Reagovat
COMEON
Serena je v SF! Come on!
Reagovat
aligo
Obrat jako Lucka s Bett :))))
Reagovat
Fandina
Háčka mají set. A doufám, že bude i druhý. Zatím se moc snaží. Tak doufám, te to vyjde. Andy Lucko pojďte!!!
Reagovat
Frick
vlastně byla Češka na GS v SF singla i debla?
Reagovat
smazaný uživatel
Ujeď s tím už někam.
Reagovat
misa
?
Reagovat
Fandina
Za dob Navrátilové, Sukové, Novotné to určitě bylo. Všechny byly výborné singlistky a deblistky. Od té doby jsme neměly tak dobré hráčky.
Reagovat
smazaný uživatel
co třeba Wimbledon 2011, i když tam to byly dvě různé hráčky :D
Reagovat
Fandina
jo jo a ještě byla jedna Češka v mixu. Nakonec to všechny vyhrály.
Reagovat
VlS
A wiki ses ptal?
Reagovat
Frick
US Open 1998, Novotná...

Spíš to byl takový impuls k diskuzi.

Ale je to pěkné.
Reagovat
aligo
Lucino Lucino....
Reagovat
smazaný uživatel
Ňák zadrhly.....
Reagovat
aligo
To pěkně serou....
Reagovat
vrabejka
vedou 6-5 ty to teda serou :D
Reagovat
aligo
Vedly 4:1 a prohravaly 4:5 s brejkem
:DDD
V TU CHVILI JSEM TO PSAL
Reagovat
vrabejka
Otázka pro místní historiky: Dokázal nějaký hráč/hráčka vyhrát na grandslamu jak dvouhru tak čtyřhru?
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě Navrátilová, Williamsky. Ale historik nejsem :)
Reagovat
smazaný uživatel
100% i McEnroe. A myslím, že pamětníci jich dodají daleko víc, dřív bylo běžné hrát singl i debl, nebylo to tak náročné na fyzičku jako dnes.
Reagovat
janek_da
podle mě hodněkrát, Jako posledního z hráčů bych tipl McENroe. U bab že by jako poslední SW?
Reagovat
smazaný uživatel
Janekda...po vikendu prepisujem Wikipedii...
Udelej si cas rano tak cca. kolem 6:30.
Reagovat
sprchon
:))
Reagovat
VlS
Čau Vlku, už jsem po tobě chtěl pislat pátrací oddíl :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Silena krize. Jen ta Lucy mne jeste ted podrzela, jinak...
hard-core.;)
A zas letim;) Toz drz se...
Reagovat
smazaný uživatel
V čt dávají zápasy s českou stopou ! Třeba Williams Errani místo Lucky s Bethanií nebo Háček! Opravdu výtečně, jsou pružní a skvělí !
Reagovat
Atoidi1
Díky za doporučení - mně se ale na internetu zobrazuje na ctsport.cz jenom zapas Errani-Williams a nedaří se mi tam najít tu (vedlejší) stopu na jiný zápas (jako jindy nacházívám). Mohl bych poprosit když tak o přesný link? Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, promiň, to nebylo doporučení, ale ironie. Právě, že dávají velké houby a ne českou stopu, jak nám chtěli vnutit. Omlouvám se.
Reagovat
Atoidi1
víte o nějakém lepším než tomhle? (http://live.realstreamunited.com/static/freepopups/2960711914386730.html) tenhle není nic moc..., i když lepší než nic.

Díky za případné doporučení!
Reagovat
Fandina
Mám podobný nic moc
http://live.realstreamunited.com/static/freepopups/2960721914386750.html

Nebo si najít tady z některého odkazu, ale je to všechno zhruba stejné.
http://www.sportcategory.com/c-4.html
http://www.stopstream.me/4-tennis.html
Reagovat
smazaný uživatel
Není nad streemy, což ?
Reagovat
smazaný uživatel
Eurosport Player ;-)
Reagovat
aligo
Kdy si tento pár zajisti TM? Nestalo se tak už?
Reagovat
smazaný uživatel
nevím pokud by vyhráli FO tak by si to asi zajistili
Reagovat
Fandina
Jen tak dál Šafi. Držím palce!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Velka gratulace bozske Lucince!:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist