Šafářová ve Stuttgartu dohrála, Kvitová se odhlásila

18. 4. 2011, 17:31
Aktuality 28
Největší ženský turnaj tohoto týdne ve Stuttgartu pokračuje už po dnešku bez českých hráček. Fedcupová hrdinka Petra Kvitová se po náročném programu omluvila ze zdravotních důvodů, Lucie Šafářová, která Fed Cup nehrála kvůli zranění, v úvodním kole prohrála s domácí Kristinou Barroisovou.
Lucie Šafářová

Jednadvacetiletá Petra Kvitová měla hrát v prvním kole s Jelenou Jankovičovou ze Srbska. "Týden klidu mi prospěje," řekla však po dnešním příletu z Belgie, kde byla strůjkyní postupu českých tenistek do fedcupového finále po 23 letech. Znovu v akci by se měla osmnáctá hráčka žebříčku WTA objevit na turnaji v Madridu, který začne za dva týdny.

Náročný fedcupový víkend si vybral daň i v případě Yanine Wickmayerové, která se pořadatelům také na poslední chvíli omluvila. Belgičanka, jež ve včerejším semifinále s Češkami prohrála oba své zápasy, uvedla jako důvod zraněné koleno, které chce šetřit.

Lucie Šafářová si postupovou radost o víkendu v Belgii neprožila, neboť si při úterním tréninku poranila stehenní sval a odjela domů. Po pár dnech klidu ale začala utkání na antuce ve Stuttgartu hodně špatně a záhy prohrávala 0-5. Až pak na Kristinu Barroisovou uhrála první game, na zvrat v setu to ale nestačilo.

Česká tenistka se pak nevzpamatovala ani ve druhé sadě, v níž neproměnila svůj druhý brejkbol, a za hodinu a čtvrt s Barroisovou prohrála 1-6 a 4-6.

Výsledky - Stuttgart (antuka, dotace 721.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Barroisová (Něm.) - Šafářová (ČR) 6:1, 6:4, Bartoliová (8-Fr.) - Pironkovová (Bul.) 6:4, 6:1.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
nejradší bych chtěl aby si mi Lucka sedal na kona
Reagovat
smazaný uživatel
Člověk, kt. má potřebu veřejně ventilovat takovýhle hovadiny, nemůže být duševně v pořádku. Sorry.
Reagovat
VlS
Neriskuj, nevíš, jaký to je dostat facku od profesionální tenistky, abys nemusel hledat hlavu v kopřivách :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Minář hrál docela dobře,porazil Bozoljace 6-4,7-5,srbovo hlasité hekání bylo fakt otravné.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.fromsportcom.com/v-2/4/56/v-245753.html minař online
Reagovat
smazaný uživatel
Broži,nemohu s tebou souhlasit.Proč by úspěch ve FC nemohl být pro Barču Záhlavovou nejvíc?Ona zatím žádný turnaj nevyhrála,a tady se sešla skvělá parta a bylo vidět že ty holky si ten týden užily.Navíc bylo to médii hojně sledované,divácká kulisa také odlišná od běžných turnajů.Tohle holky méc často nezažívají.Proto Barči její vyjádření nemám vůbec za zlé,naopak.A Tvoje reakce mě zamrzela.

Doufám že Kr.Plíšková dnes Voráčovou porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně teda dnes mírně naštvali organizátoři turnaje ve Fesu, když na centr. kurt, z něhož jedině je stream, nasadili zápas té své Maročanky El Allami (s Pivovarovou!!!), místo aby tam dali podstatně atraktivnější zápas Jeleny Dokičové a Ulou Radwanskou.

A jinak přeji Kristýně Plíškové, aby Voráčovou porazila -- dalších 30 bodíky by nebylo k zahození.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, na druhou stranu věřím, že nám to vynahradí od 12 hodin Georges s Krajicek, případně od 13.30 Cibulková s Lisicki ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Mě teda dnes mírně naštvali ..." -- to mně/mě je strašnej přežitek.
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, toto může myslím vadit jen takovému Brozovi, který sám nic kloudného nenapíše a navíc některé jeho příspěvky jsou až do očí bijící. (viz jeho příspěvek z 18.04.2011 22:35)
Reagovat
smazaný uživatel
No, uvidíme, já ám dnes celkem dost práce, takže se chci podívat max. na jeden zápas -- zatím to vidím na MJMS vs. Stosurová.

Mimochodme, ona se ta Julia ve skutečnosti jmenuje nikoliv Goerges, ale "Görges" (ostatně, vždyť je to Němka). Ale jak je člověk zvyklej na ten anglickej přepis, tak to Görges dost bije do očí. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No mně povídej, státnice se nehorázně blíží, takže to dnes vidím také pravděpodobně jen na jeden zápas a to nejspíš Cibulková - Lisicki. Každopádně dnes se hraje opravdu více zajímavých zápasů. Co se týče Julie, tak to máš samozřejmě pravdu, moc díky za upozornění ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))

A je to opravdu Julia, ne Julie (sám to taky furt pletu). :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jéjda mane já si dnes s takovou popletu i své vlastní jméno :DD
Reagovat
smazaný uživatel
No tk koukám, že z turnaje zřejmě odstoupila, protože místo ní htaje Eleni Daniilidou. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
štěpánek zase chytl Raonica. Sakra práca... Ale kdyby ho dal tak pak má hratelnýh soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
bomba že Plíšková chytla Voráčovou. Je to plus pro obě. Aspon jedna z nich postoupí. Jinak by totiž vypadli obě.
Reagovat
VlS
Stačí se podívat do žebříčku, Lucka obhajuje do FO spoustu bodů a pokud nic neobhájí - nezíská - propadne se žebříčkem dost dolů, což by mohlo být hodně nepříjemné kvůli nasazení právě v FO a Wimbl. Loni hrála ve Stutgartu QF.
Jinak Barrois je kvalitní hráčka a Lucka zase není až tak vyrovnaná tenistka, aby ji porazila na potkání, na to musí mít svůj aspoń průměrný den. Jestli byla limitovaná zraněním nevím, řekl bych, že to šla prostě zkusit. Je to z domu kousek, tak proč ne.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Lucka bude mít co dělat, aby byla na RG nasazena, protože ve Stuttgartu neobhájila 120 bodů a na následujích turnajích v Madridu a Římě obhajuje dalších 675 bodů. Na druhou stranu, spoustu bodů obhajuje i Rezaiová (1000 bodů z Madridu) a MJMS (900 bodů z Říma) a start sester Williamsových na RG je ve hvězdách + na 37. pozici má Lucka velký náskok.

Teď má čas doléčit to zranění a řádně potrénovat; v druhém setu už to zas taková tragédie nebyla, až do stavu 4:4 si lehce vyhrávala své podání, zatímco při podání soupeřky obvykle uhrála aspoň dva fiftýny a za stavu 4:3 měla breakball.

Ale je to škoda, tady ve Stuttgartu měla vcelku příznivý los -- Marion Bartoli ve druhém kole atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak je možné že Šafářová kvůli zranění nehrála včera FC a dnes vesele nastoupila na štědře dotovaném turnaji?Nemůžu si pomoci,ale svádí to ke spekulacím,že se ji za méně peněz o víkendu asi moc hrát nechtělo.Zná snad někdo podrobnosti?
Reagovat
smazaný uživatel
Vysledok 6:1 6:4 proti Barrois nazmacuje, ze si to prisla len odkracat a zobrat financnu odmenu za prve kolo. Asi naozaj nebude v poriadku ked vo Fed Cupe nenastupila ale odmene neodolala. To je moj nazor..
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim ze by ji za nomalnich okolnosti porazila,to znamena ze s ni asi neco v poradku nebude..Sice to vypada blbe ale asi tam opravdu chtela odehrat to kolo.
Reagovat
smazaný uživatel
Romčo, každý profesionální sportovec na tyhle věci asi kouká jinak. Při čtení jednoho zdejšího článku jsem málem spadnul pod stůl. Po četbě mě napadlo, proč vlastně nejlepší tenisté tak moc chtějí vyhrát některý z grandslamů, nejlépe Wimbledon. Pak přijde Strýcová a plácne nehoráznou pitomost, kde vyhodnotí stupidní Fed cup slovy "Je to prostě nejvíc".

Lidi jsou různí. Na žumpu zvanou Facebook jsem dosud nikdy nevlezl. Někteří "fandové" tenisu jsou ovšem ochotni přispívat na jakési fejsbůkové stránky našich DC a FC týmů :-DD
Je normální číst fejsbůk nebo ho ignorovat?

Ještě citace z toho článku:
Postup do finále hráčky zatím ve své kariéře staví nejvýš. Žádné vítězství ve dvouhře či čtyřhře na turnajích se mu nemůže rovnat. "Je to prostě nejvíc. Já si to zatím ještě moc neuvědomuju, to přijde až zítra. Je to obrovský úspěch," uvedla Záhlavová-Strýcová předtím, než se tenistky odebraly na společnou oslavu.
Reagovat
VlS
No, tak to Hantu a Ryba si v neděli udělali pořádnej výšlap za stejným výsledkem
Reagovat
VlS
Broži, zcela jistě je to jak říkáš. Každý sportovec se na to dívá jinak a nevidím jediný důvod, abys ty zpochybňoval pohled sportovkyně, která to vidí jinak než ty. Nech to na ní a nediv se.
Reagovat
darek.vrana
Tak ona to myslela asi z pohledu SVE kariery, a stim lze urcite souhlasit. Protoze finale Fed cupu je urcite vic nez finale Prague Open nebo tituly na nejakych sockovych turnajich z deblu.

P.S. Projevil ses spis sam jako pitomec.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist