Šafářová ve Washingtonu prohrála s Mladenovicovou, dohrála i Kr. Plíšková

29. 7. 2014, 22:04
Aktuality 64
WTA WASHINGTON - Turnaj ve Washingtonu dnes přišel už v 1. kole o obě české zástupkyně. První zápas od wimbledonského semifinále se nepovedl nasazené jedničce Lucii Šafářové, jež podlehla Francouzce Mladenovicové. Vedení neudržela ani Kristýna Plíšková, kterou vyřadila Erakovicová z Nového Zélandu.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová hrála naposledy ve Wimbledonu, kde si začátkem července zahrála poprvé v grandslamovém semifinále. Po aktivním odpočinku v Česku se začala připravovat na americké betony, na kterých loni odehrála tři turnaje a vyhrála na nich jen jeden zápas.

Letos tak má velkou šanci vylepšit své nejlepší postavení ve světovém žebříčku, v němž je nyní na 17. místě. Ideální příležitost udělat dobrý výsledek měla tento týden ve Washingtonu, kde se po odhlášení Kanaďanky Bouchardové ocitla v pozici nasazené jedničky.

S rolí favoritky se ale sedmadvacetiletá Šafářová vypořádat nedokázala a hned v 1. kole prohrála se 78. hráčkou světa Kristinou Mladenovicovou. Proti o šest let mladší Francouzce, s níž loni vyhrála čtyřhru v Charlestonu, sice získala úvodní čtyři gamy zápasu a náskok si v prvním setu ohlídala, pak už ale nevyužila žádný ze sedmi brejkbolů, vedení neudržela a prohrála 6-2 3-6 3-6.

Šafářová tak ani na svém třetím turnaji WTA v kariéře, do kterého vstupovala jako nasazená jednička, nezvládla svůj první zápas. V roce 2006 neuspěla ve Forest Hills, loni zaváhala v Budapešti.

Naopak Mladenovicová poprvé porazila nasazenou jedničku potvrdila svou červencovou formu. Před 14 dny si v Istanbulu zahrála poprvé v sezoně v semifinále, minulý týden v Baku vypadla ve čtvrtfinále. Příští soupeřkou sympatické francouzské blondýny bude osmnáctiletá Američanka Taylor Townsendová.

Podobně jako Šafářová neudržela nadějně rozehrané utkání ani Kristýna Plíšková. Dvaadvacetiletá Češka měla v duelu s Marinou Erakovicovou jediný brejkbol, který v závěru prvního setu proměnila, k dalším příležitostem se však na returnu nedostala. Naopak sama nedokázala odvrátit žádný ze tří brejkbolů soupeřky z Nového Zélandu a nakonec prohrála 6-4 2-6 4-6.

Plíšková tak na čtvrtém turnaji WTA v řadě skončila v prvním kole, naposledy vyhrála v dubnu v Kuala Lumpur. Letos však vyhrála dva podniky ITF a drží se tak na chvostu Top 100, což lounské rodačce zajišťuje start na US Open.

V metropoli Spojených států dohrála už v prvním kole také trápící se Magdaléna Rybáriková, která obhajovala tituly z posledních dvou let. Slovenská tenistka v repríze loňského semifinále nestačila na druhou nasazenou Rusku Jekatěrinu Makarovovou, které podlehla hladce 1-6 1-6 a prohrála tak už páté utkání v řadě.

První zápas po rozchodu s trenérem Paulem Annaconem a pod vedením nového kouče Thomase Hogstedta se nepovedl Sloane Stephensové. Čtvrtá nasazená Američanka se se soutěží rozloučila kanárem, když v prvním vzájemném zápase podlehla 4-6 6-4 0-6 krajance Christině McHaleové.

"Od juniorů jsme spolu ještě nehrály, ale známe se dobře. Není to snadné hrát proti někomu takovému," řekla jednadvacetiletá Stephensová.

"Myslím, že Sloane nehrála ve třetím setu dobrý tenis, tak jsem se jen snažila zůstat soustředěná. Je to pro mě cenné vítězství. US Open Series miluju a tohle je pro mě dobrý začátek. Měsíc jsem nehrála a tohle je dobrý návrat zpět na kurty," řekla McHaleová.

- WTA INTERNATIONAL WASHINGTON D.C. -
(USA, tv. povrch, 250.000 dolarů)
úterní výsledky (29. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Mladenovicová (Fr.) - Šafářová (1-ČR) 2-6 6-3 6-3
Erakovicová (N. Zél.) - Kristýna Plíšková (ČR) 4-6 6-2 6-4
Makarovová (2-Rus.) - Rybáriková (SR) 6-1 6-1
McHaleová (USA) - Stephensová (4-USA) 6-4 4-6 6-0
Pavljučenková (5-Rus.) - Razzanová (Fr.) 6-2 6-2
Flipkensová (Belg.) - Watsonová (Brit.) 6-3 1-6 7-6(3)
Davisová (USA) - Shuai Peng (Čína) 1-6 6-4 6-2
Jovanovská (Srb.) - Rogowská (Austr.) 6-7(5) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

64
Přidat komentář
Frick
Dala Vorynu, zejtra se jede do města piva :o)
Reagovat
Frick
Nevíte, podle jakýho klíče se tam nasazuje?
Reagovat
EllNino
prvních 16 podle žebříčku přihlášených ne ? :D
Reagovat
Frick
No jo, ale k jakýmu datu?
Reagovat
EllNino
řekl bych, že prostě podle posledního žebříčku ...:)
Reagovat
Frick
http://www.rogerscup.com/women/english/playerList.php

No uvidíme, bude to varchlatý.
Reagovat
tommr
zdá se, že letos tam s výjimkou Halepový bude hrát kompletní ženská špička ...
A podle všeho se tam znovu pokusí o návrat i Zvonareva ...
Reagovat
Frick
Hm, takže o jedno místo to nasazení Lucce může nevyjít... :(
Reagovat
EllNino
verka se odhlásila ..
Reagovat
tommr
pokud tam opravdu nebude hrát Halepová tak by to Lucce mělo stačit na poslední nasazený místo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Věra tam hrát nebude, odhlásila se..
Reagovat
EllNino
http://www.tennisforum.com/forumdisplay.php?f=2049 ...používej tohle, tam se pruběžně aktualizovává, kdo se odhlásí a tak :)
Reagovat
PH94
Bára Strýcová už bude jezdit jen na grandslamy? :D
Reagovat
EllNino
bude hrát jako 1. nasazená kvaldu Montreal i Toronto, protože v době uzavírání přihlášek byla ještě tam, kde byla před Wimbledonem ...
Reagovat
Frick
Ty jo, bude hrát i s chlapa, to se těšim. Slovníkem mezi ně zapadne.
Reagovat
tommr
Bára je v Montrealu uvedená jako první alternativa pro případ, že se některá z přihlášenejch hráček ještě na poslední chvíli odhlásí ...
Reagovat
EllNino
Jo, ale už tam vzali do MD Naru a ta byla v kvaldě až za Bárou ..právě místo Zvonarevy ...myslím, že Bára se tý kvaldě nevyhne ..

Frick : Jo :D ...samozřejmě v Cincy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem slíbil, tak tady je report z mojí včerejší návštěvy Tennis Arena Cupu v Plzni... :)

Tenhle turnaj kategorie ITF s dotací 25.000 USD se koná v Plzni úplně poprvé. Hraje se v útulném a klidném prostředí na kurtech Slavie Plzeň a divák má tenistky v podstatě na dosah ruky. Krom toho, že hráčky vidíte při zápasech velmi blízko, tak holky všude kolem vás chodí a rozcvičujou se. :) Nejvýše nasazené tenistky hrají zpravidla na centrkurtu, kolem kterého je dostatečné množství laviček pro diváky (nevím, kdo by tam musel hrát, aby se to úplně zaplnilo :D). Další zápasy se hrají na kurtech 1 a 3. Dvojka je záměrně vynechaná, protože tyhle tři kurty jsou hned vedle sebe, tak aby tam nelítaly míčky z jednoho dvorce na druhý. Zápasy na těchto kurtech je možné sledovat buď za plotem nebo z terasy. Na dalších kurtech potom holky trénujou...
Tady jsem našel takové virtuální prohlídky centrkurtu a kurtů 1-3, abyste měli představu... :)
Centrkurt: http://www.regionplzen.cz/virtual/slavie/central_kurt.html
Kurty 1-3 a terasa: http://www.regionplzen.cz/virtual/slavie/index.html

Udělal jsem si výlet do Plzně, protože z úterního programu mě zajímalo hned několik hráček. Prakticky celý hrací den jsem strávil na centrkurtu a když tam byla pauza, tak jsem se díval za plotem u kurtu č. 1... Hned jak jsem přišel, tak jsem potkal Peteru, který je ředitelem tohoto turnaje. Trochu mě mrzí, že Andrejka Hlaváčková (jeho svěřenkyně) v Plzni nakonec nehraje, přestože měla být nasazenou jedničkou. Přiznám se, že pravý důvod neznám. Každopádně je to škoda, protože Andrejce se sice letos nedaří, ale jako plzeňská hráčka by určitě přilákala fanoušky a třeba by se na svých domovských kurtech chytla...
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už ale k zápasům, které jsem viděl...

Pervak - Uberalová: Hned první zápas na centrkurtu (od 10 hodin) mě hodně zajímal, protože nastoupila nasazená jednička Ksenia Pervak a proti ní Petra Uberalová ze Slovenska, která je velmi pohledná (sice menší, ale pěkná). :) Petra v prvním gemu odvrátila brejkboly a podržela servis. Taky Ksenia uhrála svůj první gem na podání přes shodu. Ve třetím gemu už Ksenia přitlačila a získala první brejk zápasu. Pak sice ve čtvrté hře udělala tři dvojchyby, ale přesto ji získala. Poté Ksenia ještě navýšila náskok, ale gemy byly vyrovnané. Petra se nevzdávala a díky brejku v osmém gemu snížila na 5:3. Pak ale neudržela servis a první sadu získala Ksenia... Ve druhém setu byl už ten rozdíl mezi oběma hráčkami (145 míst v žebříčku) docela znát. Ksenia ukázala, že je zvyklá na vyšší level a vedla už 5:0. Petra odvrátila kanára při vlastním servisu v šestém gemu, který byl plný winnerů. Následně ale Ksenia dopodávala zápas a nepřipustila nic podobného, co se jí stalo v kvalifikaci Baku... Musím říct, že víc jsem přál Petře, ale za pěkné údery jsem tleskal i Ksenii. :) Hlavně ve 2. setu hrála Ksenia opravdu dobře, ale pořád asi ještě nepředvedla svůj nejlepší výkon. Měla totiž docela problém s dvojchybami (dala jich deset) a někdy jí ten servis dost odletěl. To samé občas platilo o Petře... Jinak ale obě holky působily fajn a taky mě zaujal pan rozhodčí, který měl ze všech přítomných na umpiru jednoznačně největší autoritu (co jsem viděl, tak všichni rozhodčí byli Češi). :D

Po skončení tohoto zápasu jsem se přesunul ke kurtu č. 1, kde už probíhal druhý zápas ze včerejšího programu. Hrály tam pro mě neznámé hráčky - Ema Mikulcic z Chorvatska a Natalie Suk z USA. Už na první pohled byla Chorvatka šikovnější (a taky hezčí :)) a vyhrála celkem jednoznačně 6:0, 6:3.
Reagovat
EllNino
Jinak Monty, Natalie Suk je dcera Cyrila Suka a neteř Heleny Sukový :) takže zajímavé jméno, jinak moc pěkně jsi referoval, děkuju za info :D ..
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si říkal, že to jméno určitě bude mít něco společného s Čechy... :)
Reagovat
slacker
Hmm Korda Suk, americani jak visiti.
Reagovat
smazaný uživatel
Allertová - Moser: Po krátké návštěvě kurtu č. 1 následoval druhý zápas na centrkurtu mezi českou nadějí Denisou Allertovou (nasazenou čtyřkou) a Rakušankou Lisou-Marií Moser. Od začátku to byla celkem jasná záležitost. Denisa byla tak nějak ve všem lepší - měla dobrý servis, dokázala zrychlit výměnu i zahrát technicky. První set získala poměrem 6:1 a Moser si šla odskočit z kurtu, asi aby přišla na jiné myšlenky... Druhý set byl taky celkem jasný. Denisa nejprve ve čtvrtém gemu nepotvrdila brejk, ale napodruhé už se jí to povedlo a zápas bez větších problémů dotáhla do vítězného konce... V tomto zápase jsem přál Denise, která hrála velmi dobře. Občas jsem zatleskal i její soupeřce, ale moc příležitostí k tomu nebylo. Na centrkurtu i dalších kurtech to rychle utíkalo, což se později ukázalo jako velké plus (krátce po páté už byly všechny zápasy dohrané a kolem šesté se v Plzni strhnul šílený liják). :)

Po konci tohoto zápasu jsem se šel podívat znovu k jedničce, kde hrála nasazená šestka Lesley Kerkhove z Nizozemska proti Ukrajince Ganně Poznikhirenko. Utkání opět rozhodoval ten samý rozhodčí jako zápas Pervak - Uberalová. :) Co jsem viděl z 1. setu tak Nizozemka na mě působila líp. Taky ho nakonec vyhrála 6:4, ale pak to bylo ještě vyrovnané...
Reagovat
smazaný uživatel
Hogenkamp - Juríková: Teď už se ale dostávám ke třetímu zápasu na centrkurtu, kde hrála třetí nasazená Richel Hogenkamp z Nizozemska a Lenka Juríková ze Slovenska. Nizozemka letos porazila Katku Siniakovou ve čtvrtfinále turnaje ITF ve Versmoldu, takže jsem byl zvědavý. Nepokrytě jsem ovšem přál Lence Juríkové, která prošla do turnaje z kvalifikace a velice se mi líbila. :) Překvapilo mě, že je ročník 1990 a já ji vůbec neznám. Všiml jsem si ji už během zápasu Denisy Allertové, když se svým tátou a trenérem v jedné osobě seděla na lavičce. Opravdu pěkná holka, schválně si ji vygooglujte. :) Ale zpátky k zápasu: Podle mě asi nejlepší tenis, který se včera na centrkurtu hrál. Lenka hrála dobře, ale Hogenkamp ještě líp. První set byl velmi vyrovnaný a rozhodl ho jeden brejk, když Lenka v sedmém gemu ztratila servis. Lenka hrála opravdu pěkný tenis a překvapilo mě, jakou má taková fešanda ránu (když dala servis do sítě, tak to plesklo vždycky víc než u ostatních hráček). Občas jí to uletělo, ale jinak se mi tedy líbila nejen vzhledově. :) Hogenkamp však ukazovala svoje kvality a teď už vím, že Katka ve Versmoldu neprohrála s žádnou amatérkou. Taky dávala docela rány, ale dokázala i nečekaně a šikovně zkrátit hru... Ve 2. setu získala Hogenkamp brejk, ale zápas musel být přerušen kvůli dešti (někdy kolem půl třetí). Rozhodčí nechal dohrát čtvrtý gem, kdy už pořádně lilo, takže mi bylo holek docela líto. Pršelo asi půl hodiny, takže jsem využil přestávku na oběd... Když jsem se vrátil, byl stav 4:2 pro Hogenkamp, takže jsem přišel o dva gemy. Lenka pořád bojovala, ale soupeřka hrála opravdu dobře. Nakonec Hogenkamp ukončila zápas v devátém gemu na returnu... Po zápase jsem zatleskal oběma, ale jinak jsem tleskal jenom Lence. :D Sice to ode mě bylo vůči Hogenkamp trochu ošklivé (měla tam spoustu krásných momentů), ale proti Lence to prostě nešlo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na kurtu č. 1 mezitím ještě dohrávaly svůj zápas Kerkhove a Poznikhirenko. Bylo to velmi vyrovnané a druhá sada nakonec došla do tie-breaku. V něm vedla Ukrajinka už 5-2, ale nakonec to Kerkhove pěti body v řadě otočila a postoupila.
Reagovat
smazaný uživatel
Pak už na centrkurtu přišel čas na debla. Proti sobě nastoupily česko-slovenská dvojice Krejsová/Škamlová (třetí nasazené) a rumunsko-chorvatský pár Dinu/Njiric. Přál jsem česko-slovenské dvojici, teda hlavně kvůli Chantal, kterou trochu znám (novináři ji kdysi přirovnávali k Aničce :D) a je moc hezká. Musím opravdu říct, že se na Slovensku urodilo. :) Škoda, že Petra, Lenka a Chantal zatím nejsou v žebříčku výš... Ale zpátky k zápasu: První set měl zajímavý průběh. Nejprve vedly Dinu/Njiric 2:0, poté to Chantal a Petra otočily na 4:2. Vzápětí bylo srovnáno na 4:4, ale nakonec Chantal a Petra získaly 1. set poměrem 6:4. Pár gemů se rozhodovalo tím loterijním systémem "no-ad". V posledním gemu 1. setu měly Chantal s Petrou mečbol za stavu 40-30 a míček Petře před úderem hodně špatně skočil, takže to Petra okomentovala hláškou: "Ty vole, tady to skáče jak u nás na poli." :D Nakonec ale ten 1. set dotáhly právě přes tu shodu. Docela se mi líbilo, jak se doplňovaly. Chantal byla hodně šikovná na síti, Petra zase od základní čáry a měla dobrý servis... To ale bohužel platilo jenom v 1. setu. Ve druhém začaly hrát Dinu a Njiric velmi dobře a získaly ho poměrem 6:3. Přímo pode mnou seděl asi trenér jedné z nich, který byl právem spokojený. Já tleskal samozřejmě jenom Petře a (hlavně) Chantal, takže ve 2. setu jsem moc příležitostí neměl. :D Rozhodnout se tedy muselo v super tie-breaku. Chantal s Petrou v něm prohrávaly už 4-7, ale otočily to na 8-7 a Chantal měla dva servisy. Bohužel ani jednou netrefila první podání a oba body holky prohrály. Při tom prvním teda spíš chybovala Petra, která do výměny zasáhla na síti v nepravý čas... Dinu a Njiric se tedy dostaly k mečbolu, který hned proměnily. Chantal si po zápase na chvilku schovala hlavu do ručníku, takže mi ji bylo docela líto. :( Holt když někomu přeju, tak většinou prohraje (jak na Spartě, tak v Plzni :D). No ale snad si Chantal dneska spraví náladu v singlu (asi už by měla hrát, ale livescore z centrkurtu nějak nefunguje). :)
Reagovat
Cico93
noo tie naše možno sú pekné či už Škamlová alebo Uberalová, ale moc sa teda nepresadzujú (možno ich čas ešte príde) a inak Chantal ma peknú blonďatú sestru modelku:)
Reagovat
Cico93
http://www.cas.sk/galeria/169903/modelka-skamlova-o-sestre-chantal-je-to-nova-ivanovicova?foto=0
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Škoda, že nejsou výš... Líbily se mi teda všechny tři Slovenky a kdybych měl udělat nějaké pořadí, tak 1. Lenka, 2. Chantal a 3. Petra. :)

Jinak o Chantal a její sestře vím... :)
Reagovat
Cico93
Nooo Romana je peknaá, a ty asi vieš o všetkých pekných ženách sveta ...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o Chantal se psaly články i na českých webech. Už jsem to tady kdysi dával Forehandovi... :)
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/86764/tenis-ma-novou-miss-slovenskou-ivanovicovou.html
Reagovat
Cico93
Ale aj tak vidno, že máš o ženách prehľad... teda o pekných ženách.
Reagovat
smazaný uživatel
Po skončení programu na centrkurtu jsem se chtěl ještě podívat ke kurtu č. 3 na debla s Terezou Martincovou, jenže všude už byl konec. Na trojce se to urychlilo tím, že Tarasova/Zakarlyuk odstoupily bez boje a Tereza Martincová spolu s Ysaline Bonaventure vyhrály svůj zápas celkem rychle... Tak jsem aspoň viděl Terezu v areálu, kdy jsme kolem sebe procházely. Vypadala dobře a měla na sobě nějaké oblečení z kolekce českého olympijského týmu, pokud jsem dobře viděl. :) Pak jsem viděl v areálu rozcvičovat se ještě pár pěkných holek, ale ty bohužel nevím, kam mám zařadit... :)

Co se týče mého celkového dojmu z turnaje, tak ten je určitě pozitivní a doufám, že v příštích letech se bude konat zase. Možná by to chtělo i trochu větší propagaci (plakáty apod.), přestože je to menší turnaj. No a jak už jsem psal: Je velká škoda, že nehraje Andrejka... Ovšem jinak to je fajnový turnaj v pěkném prostředí. Taky jsem si ještě všiml, že na místě se dá sehnat magazín Tennis Arena, jehož jméno turnaj nese. Co vím, tak tenhle magazín se dá hodně blbě sehnat (pokud nemáte předplatné). Já jsem právě v Plzni sháněl kdysi jedno číslo (tuším s Vikou na titulní straně) a nic. :D

BTW: Gratuluju všem, kteří to dočetli až sem! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý čtení, také díky za info! :-))
Ten centr kurt je na "pětadvacítku" myslím hodně dobrý! Taky jsem přemýšlel, že do Plzně na tenis vyrazím, ale nakonec jsem nejel, vyloženě mě tam žádná hráčka nelákala, tak jsem zůstal doma! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu. Já to nemám daleko, tak jsem se jel aspoň na jeden den podívat. :) Je fakt, že tam mohlo být ještě víc zajímavých hráček. Nedlouho před startem turnaje se odhlásila Bára Krejčíková a původně tam byla psaná i Katka Siniaková, která se odhlásila 7. července...
Reagovat
smazaný uživatel
dík za info, juk sem na kóči a na centr. Monty, dá se tam smečovat nebo to zakázali?
Reagovat
smazaný uživatel
-přijde mi nízký hrazení vzadu-
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, dá se tam smečovat. Občas se stane, že míček vyletí ven z kurtu, ale co jsem viděl, tak ho vždycky našli... :)
Reagovat
EllNino
Téměř měsíc bez ostrého zápasu po wimbledonském laufu, nový povrch, nr.1, kamarádka na druhé straně ...horší kombinace asi ani nemohla bejt :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
...;)
Jo....se ptam,...proc do toho prvniho kola Kiki... sakra, jako by tam nebylo plno jinych adeptek ;D)
Ze prohrala s KiKi mne nejak nakonec i nevadi, zkousnu to, jen si tak rikam, nebot jsem to nevidel,...doufam, ze KiKi predvedla zlepseny vykon, nez za poslednich par mesicu...jinak by u mne zacala asi mensi betonova panika...
Reagovat
EllNino
Ona se Lucy zvedne už v Montrealu určo :D ..já jsem rád, že vyhrál Jack, teď si sednem a probereme taktiku na Milouše :D ;) a teda Izzy bude s Johnsonem asi bojovat přes tie-breaky, v tom Washingtonu to lítá jako blázen :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki má určitě pořád ještě rezervy, ale pozitivní je už jenom to, že se z rozhraní první a druhé stovky posunula v live rankingu už na 77. místo. :)
Reagovat
Frick
Malý turnaj.

Třeba Lucka překvapí všechny a vyhraje něco většího než international. Že to není nemožné, dokázala Flavia...
Reagovat
Frick
Byť mám spíše na mysli Premier 470 - New Heaven, Tokyo, Moskva...

Chtělo by to dobrej los a nepřítomnost Petry :-P
Reagovat
tommr
obojí měla ve Washingtonu a nedokázala toho využít ... :(
Reagovat
Frick
Washington je jen 220.000 International...

A na ty Lucka dlabe. :-(
Reagovat
Frick
Auckland, Oeiras, (Praha,) Washington. Jedna výhra, tři (/ čtyři) porážky.

Ve všech těchto zápasech byla Lucka favoritkou.

Na vyšších turnajích vyhrála 17 z 19 zápasů, kde byla favoritkou. Jeden prohraný zápas byl s Petrou v Madridu (kde se, velmi mírnou, favoritkou stala až před zápasem), druhý v Birminghamu s Bárou.

Horší je to bohužel, když hrála s favoritkama - vyhrála jen 5 zápasů ze 16.

Jmenovitě - Wozniacká, Flipkens, Ivanovič, Cibulkova, Makarova. Nejlépe 10. hráčky WTA.
Reagovat
Frick
Mohla by jí přeskočit jen Petko, ale jen kdyby vyhrála ve Stanfordu. I v tom případě by ale Lucka měla jen 55 b. ztrátu. Další hráčky už maj zřejmě bezpečný odstup. Snad by si to tedy skutečně mohly rozdat jen s Carlou...
Reagovat
tommr
Lucce hraje všechno do karet. Všechny její největší soupeřky už vypadly nebo mají příliš velkou ztrátu. O to smutnější je, že toho Lucka nedokáže využít ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
teď ty řeči o "jasně rozdaných kartách" ve Stanfordu působí trošku komicky :D

No snad aspoň Vee nezklame..
Reagovat
smazaný uživatel
na druhou stranu Yanina skrečovala (takže to se jokože nepočítá:-)) a Cibule to ještě může otočit.. třeba :-)
Reagovat
dadaft
neotočila.
Reagovat
Frick
Tak jsem se těšil zase na Lucku po tý přestávce. Pln optimismu, že naváže na Wimbledon a pojede to.

A zas navrácení se do reality letošních Lucčiných působení na malých turnajích.

Lucčina letošní bilance na turnajích International a ITF 100k a níže je děsivých 1:4. To je na úrovni hráčky ze 150. - 200. místa

Lucka za poslední rok a kousek byla na třech turnajích (Budapešť, Praha, Washington) jako nasazená jednička a vždy prohrála v 1. kole :-(

Mimo GS naposledy vyhrála na začátku května nad Rybčou ve 2. kole Madridu. Od té doby 4x vypadla v 1. kole, přičemž jen 1x nebyla favoritka.

Ta čokoláda pod tím grandslamovým (zejména wimbledonským) pozlátkem má na sobě takový ten ošklivý šedobílý povlak.... :-(

Ovšem, tahle porážka se trochu liší. V těch nepodařených zápasech Lucka prohrála ve dvou setech. Tady první set jasně ovládla. Snad i proto to bylo o dost větší zklamání. LIVE kurzy na zápasovou výhru v koncovce 1. setu byly na Bet365 i 1,05....

No, bohužel se tím snížila i šance na Turnaj šampionek. Zase o jeden turnaj méně, který by mohla mít šanci vyhrát.

Štestí pro Lucku je to, že Carla S.-N. taky končí a souboj o TOP 16 je +/- na stejné úrovni.

Ovšem tedy tyhle možnosti jsou docela ošklivé.

1) Lucka do některých turnajů nedává vše a tohle byly takové prázdniny. Ukážu Verčinym holkám Amériku a s tenisem se uvidí...

Ovšem s tim úplně nesouhlasí ta jasná výhra 1. setu. Loni v Budapešti nebo letos v Praze Lucka vyletěla 0:2. A to ty soupeřky byly ještě mnohem lehčí jak Kiki.

2) Lucka je velmi dobrá tenistka, ale 15. - 20, místo je její limit, jelikož, na rozdíl od hráček na hranici TOP TEN, není schopna dělat konzistentně dobré výsledky.
Reagovat
Frick
3) Pak snad, jak psala PetaM, že Lucka má zvláštní blok vůči kamarádkám. Ke vší smůle Andrejky se spolu letos nepotkaly a asi hned tak nepotkaj (pokud třeba Andy šťastně někde neprojde kvaldou)
Reagovat
PetaM
Psal. Ne psala.
Reagovat
Cico93
sa nečuduj keď maš nick Peťa :)))
Reagovat
tommr
já si myslím, že správně je ten bod číslo dvě. Lucka si prostě nedokáže udržet dobrou formu po nějakou delší dobu. Plus k tomu ještě naprosto nezvládá roli favoritky o čemž svědčí ty její pravidelný výbuchy když je někde nasazená jednička ... :(
I přes katastrofální vstup do americkýho turné si ale pořád ještě myslím, že by se během něj mohla dostat aspoň na krátkou dobu na svoje kariérní maximum. Vždyt jí k tomu bude stačit uhrát na následujících 3 velkejch turnajích jen 1-2 kola ...
Reagovat
Frick
No ale to by ty krize měly trvat déle (třeba 5-9 týdnů).

V Aucklandu prohraje s Moritou, kde má kurz na výhru 1,33. Na to se v Sydney chytne a porazí Caroline. Pak AO, FC - ČF, Dohá, Dubai, IW, Miami, Charleston, FC - SF, Stuttgart. Sice udělá všude maximálně ČF, ale prohraje jen s hráčkou TOP TEN, příp. vítězkou turnaje (a je třeba uznat, že Petko v Charlestonu byla velmi dobrá). K tomu ty tři skvělý byť prohraný zápasy s hráčkami, jenž tehdy byly naprostý TOP (Li, Halep, Máša - zejm. ve Stuttgartu). Pak 280 v Oeiras. Po vydřenym zápase s Rybčou prohra s Polonou. A pak zase Madrid, kde zdolá Flavii. A týden nato pak SPO a ta ostuda velká jak její rodné město. O 14 dní později povedené RG. Pak přípravný turnaje na Wimbl a dvě vypadnutí. Člověk by si řekl, že to zapadá do Lucčiný vizitky hráčky, co si s trávou netyká. Ve Wimbledonu ovšem uhraje životní výsledek....
Reagovat
Frick
To už snad tedy skutečně vypadá tak, že Lucka má problém na menších turnajích.

Co když je to vyloženě důsledek nějakejch Robovejch pokusů o "timing formy", kterej se nekryje s WTA 220k turnajema?

Takže snad optimismus, že když Lucka zklame jednou, tak pak už několikrát nezklame. To až zas za 6 neděl v Quebecu. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
=> prehlizis zasadni vlastnost cokolady = pod sedym tukovym povlakem zustava kvalitni cokoladova hmota! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ALLEZ KIKI!!! :) Jenom škoda, že to bylo bez streamu...

Jinak PetaM je zkrátka prorok... :D
Od: PetaM 26.07.2014 09:53
"Lucka bude hrát proti kamarádce. Tak to končí v prvním kole :D :D"
Reagovat
PetaM
Je to smůla. Ale čekal jsem to. Takový turnaj ... Skoro žádná motivace ... Snad zabere v Montrealu :)
Reagovat
misa
1. kolo Washingtonu... V Kanadě to snad bude lepší.
Reagovat
VlS
tak to dneska asi nebyl tvůj velkej den, no. Tak zas někdy jindy, jo?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist