Šafářová vybojovala v Paříži čtvrtfinále. Zakopalová končí

31. 1. 2013, 14:49
Aktuality 79
Český tenis má ve čtvrtfinále turnaje žen v Paříži hned dvojí zastoupení. Po Petře Kvitové postoupila mezi nejlepší osmičku také Lucie Šafářová, která ve třech setech porazila domácí Alizé Cornetovou. Kláře Zakopalové se nepovedl podobný obrat jako v úvodním kole a po porážce 4-6 3-6 z rakety Španělky Suárezové-Navarrové neobhájí loňské semifinále.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová čekala na postup do čtvrtfinále turnaje WTA už pět měsíců a v Paříži se dnes o něj musela s domácí Alizé Cornetovou poprat ve třech setech. V úvodní sadě přitom Francouzka šestou nasazenou hráčku příliš nepotrápila: zatímco si Lucie Šafářová bezpečně hlídala podání, Cornetové ho dvakrát sebrala a první set vyhrála hladce 6-2.

Ve druhém dějství už ale Cornetová ukázala, proč byla v předešlém kole pro favorizovanou Sofii Arvidssonovou tak tvrdým oříškem. Domácím publikem povzbuzovaná tenistka bojovala o každý míč a začala těžit z chyb brněnské rodačky. Cornetová se navíc začala prosazovat i na příjmu a dostala se tak do vedení 4-1. Z toho se neradovala dlouho, Šafářová dokázala srovnat, ovšem za stavu 4-5 se česká tenistka znovu nevyvarovala chyb, a bylo srovnáno.

Prohraný set naštěstí turnajovou šestkou neotřásl. Lucie Šafářová se podobně jako v předešlém duelu se Španělkou Domínguezovou-Linovou zkoncentrovala a její agresivní hra znovu začala slavit úspěch. V páté hře se česká hráčka dočkala dalšího brejku, který Cornetovou zlomil. Šafářová získala poslední čtyři hry v řadě a po výhře 6-2 4-6 6-2 je ve čtvrtfinále.

Kiki BertensováV něm ji čeká nizozemská tenistka Kiki Bertensová, která svou druhou šanci v Paříži zatím využívá na jedničku. Jednadvacetiletou hráčku, která se do hlavní soutěže dostala po odhlášení Lucie Hradecké jako lucky loser, nezastavila ani Dominika Cibulková a Bertensová je po výhře 7-5 6-4 letos už podruhé v turnajovém čtvrtfinále.

Zatímco Bertensová měla v posledních dnech napilno, Cibulková nastoupila k prvnímu utkání po dvou týdnech, ovšem herní pauza se na ní na začátku neprojevovala. Zatímco si slovenská tenistka hlídala své podání, dvakrát mohla jít do vedení při servisu své soupeřky. Cibulková však pokaždé zaváhala, a to ji stálo úvodní sadu. Bertensová totiž v desátém gamu udeřila, prolomila favoritce servis a vzápětí set ukončila.

Úvod druhé sady patřil mladé Nizozemce, která ještě dvakrát turnajové čtyřce sebrala podání a šla do vedení 4-2. Klíčovým gamem byl ten sedmý, v němž Bertensová odvrátila pět brejkbolů a žádné drama pak už nepřipustila.

Bertensová je tak letos už podruhé v turnajovém čtvrtfinále - a tentokrát je pro ni o to sladší, že v neděli s bolavými zády prohrála svůj poslední zápas v kvalifikaci a téměř si už balila kufry.

"Měla jsem velké bolesti zad a chtěla letět domů, ale trenér mi řekl, že počkáme ještě den, protože bych jako lucky loser byla první na řadě," uvedla dnes nizozemská naděje. "Měla jsem den na odpočinek, navštívila fyzioterapeuta, a potom mi řekli, že jako lucky loser budu ve středu hrát. Dneska jsem za stavu 1-0 ve druhém setu měla potíže, tak jsem si řekla o fyzioterapeuta a nechala si to ovázat. Trochu to bolí každý den, uvidíme, jak to půjde dál," dodala Bertensová.

O čtvrtfinále dnes vedle Lucie Šafářové bojovala v Paříži také Klára Zakopalová. Zatímco další z Češek v soutěži ve svém prvním utkání ve francouzské metropoli začala špatně a duel s Anabel Medinaovou nakonec dokázala obrátit, dnes si proti Carle Suárezové-Navarrové vedla česká hráčka přesně opačně. Zakopalová byla v úvodních gamech dvakrát ve vedení a za stavu 4-2 mířila za ziskem prvního setu. Španělka se ale nevzdala, Zakopalové podruhé sebrala podání a po dalším brejku v desáté hře vedla 1:0 na sety.

I do druhé sady vstoupila lépe osmá nasazená Zakopalová, ovšem náskok jí znovu dlouho nevydržel. Dál se jí nedařilo udržet si servis, který jí soupeřka prolomila ještě třikrát, a i vinou 36 nevynucených chyb prohrála 4-6 3-6.

Česká jednička Petra Kvitová si postup do čtvrtfinále vybojovala už včera a po dnešku už zná i svou příští soupeřku. Vítězka turnaje z roku 2011 narazí na Kristinu Mladenovicovou, kterou v roce 2008 v kvalifikaci právě na turnaj v Paříži porazila ve dvou setech. Tehdy české tenistce bylo 17 let, Francouzce teprve 14.

Nyní devatenáctiletá Mladenovicová teto týden v Paříži vyřadila už druhou favoritku: po nasazené Němce Görgesové dnes přehrála ve dvou setech 6-4 6-4 Belgičanku Yaninu Wickmayerovou.

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 690.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Šafářová (6-ČR) - Cornetová (Fr.) 6:2, 4:6, 6:2, Suárezová (Šp.) - Zakopalová (8-ČR) 6:4, 6:3, Erraniová (1-It.) - Rybáriková (Slov.) 4:0 skreč, Bertensová (Niz.) - Cibulková (4-SR) 7:5, 6:4, Mladenovicová (Fr.) - Wickmayerová (Belg.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Hlaváčková/Huberová (2-ČR/USA) - Dekmeijereová/Foretzová-Gaconová (Lot./Fr.) 6:2, 6:3.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

79
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hm já chcu vidět v TV Petru! :D
Reagovat
smazaný uživatel
já raději ne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Karlicka opet vali, uz 11 winneru. Ale je videt, ze se sara nechce smirit s porazkou z Australie:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyborne, Karlicka srovnala, pak si pekne podrzela servis, trochu mi to pripomina zapas z Australie:) Zeby opacko?:)
Reagovat
smazaný uživatel
se rozehrala, je to uplne jiny tenis, nez ten pred tim:)

Aby to nedopadlo tak, ze s dnesnimi tipy bude revers, jedina tzv. fav. Sara postup, zbytek out:))) To by bylo sice celkem komicke, ale pro WTA i klasicke:)
Reagovat
tommr
ten její dnešní výkon byl zároven pádnou odpovědí všem těm optimistům, kteří si myslí, že by Lucka jednou mohla vyhrát i GS ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ona ten jeden vyhraje:D) do 4 let ten jeden da:)
Reagovat
tommr
Lucka bude ráda když ještě někdy v kariéře vyhraje aspon nějakej malej turnaj. Ona není schopná odehrát víc než 2-3 dobrý zápasy za sebou. Na titul z GS jich musíš odehrát 7 a to je pro ní naprosto nedosažitelný ...
Reagovat
smazaný uživatel
no, kdyby mela pokracovat s takovym planem, co nabizis, tak to by bylo lepsi, aby hned rakety rozdala a sla se venovat opustenym detem:)))
Co je dneska, je dnes, za rok muze byt vse jinak. Hlavne v zenskem tenise. Ses nepoucitelnej:) Jak bys nevedel, ze ve WTA se muze stat cokoliv:)))
Reagovat
tommr
máš sice pravdu, ze ve WTA se muze stat skoro cokoliv, ale i tam existuje pár jistot a jednou z nich je to, že Lucce na každým turnaji dřív nebo později "odejde hlava" ... :)
Reagovat
Fandina
tommr ... hlavně, že jí neodešla na Fedu a jaký to byl zážitek ... Lucka se to naučí s tou hlavou, tomu věř ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
ve WTA je jedina jistota - Serena:), ale ta uz ma take sve roky:)
Reagovat
Fandina
zdravá Serena ... úsměv
Reagovat
pepin
Ahojky, byl bych rád kdybych mohl sdílet Tvůj optimismus i vlčka, ale spíš se kloním na stranu Tommra, že ta Lucka 6 až 7 skvělých zápasů prostě s tou její hlavičkou nedá. Na mě to dělá dojem, že po perfektním výkonu jakoby se uspokojila, že to umí a pak to co předvedla dnes.
Reagovat
Fandina
Ale já si opravdu myslím, že Lucka může udělat sedm vítězství za sebou. Nikdy neříkej nikdy ... úsměv
Reagovat
pepin
Tak jistěže ano, zázraky se občas dějí a tak to uděláme zajímavější. Pojd vsadíme se spolu, pokud Lucka dá do 30 GS tak ti koupím láhev šána a pokud ne tak obráceně, co říkáš?
Reagovat
Fandina
Tak joooooooo, proč ne. Vsadíme se. Lucka je šikovná tenistka a když bude zdravá, proč ne ona. Rozhodně má k tomu blíž než třeba holky co jsou mnohem dál na žebříčcích. Ale podle mě jí chybí touha po vítězství, to bych považovala za něco, na čem by měla zapracovat. Ale samo ona sama ví, jak je to s ní ... úsměv
Reagovat
pepin
Dobře platí, počkáme si a pak to vypijeme spolu. Jinak souhlasím co jsi napsala. Já mám ten samý dojem, že je v podstatě spokojená tam kde je a nějaká zvláštní touha ji výš nepopohání. Má své jisté a v tom mi připomíná z dřívější doby Gerulaitise. Psali, že má největší talent, aby se stal světovou jedničkou. Ale on měl rád život a tenisu nedával tolik, aby se tou jedničkou stal.
Reagovat
smazaný uživatel
Stats:
Winners/UE
Lucka > 11/33
Kiki > 16/27
-------------------------------
Tak jestli se da rict, ze ten vcerjsi zapas byl jeden z nej turnaje, tak o tom dnesnim se bohuzel da spis rict opak.
Kiki neharala nic moc, ale Lucka ji dokazala jeste trumfnout, a jeji probuzeni prislo opravdu pozde...
Stats hovori za vse. Zapas s plno chybami. Par momentu bylo peknych, ale moc malo na to, aby se mne to libilo:)))
jinak skoda, Lucka tu predvadela urcite pekny tenis, ale nedotahla to do konce. Ale ona se to jednou nauci:)
Reagovat
kohlik
Moc jsem toho zápasu Lucky neviděl, ale to co jsem stihnul tak hrůza, letos hrajou naše tenistky strašně.
Reagovat
smazaný uživatel
ach jo:((
Reagovat
smazaný uživatel
ja nechci basket chci tenis na slovak sportu :
Reagovat
Bob
jojo, teď to přepli :D
Reagovat
VlS
tam Lucka vypadá jak hromádka neštěstí, přestaň kazit a pojď
Reagovat
smazaný uživatel
2 krasna prace na siti - super.:) Tyhle momenty jsou budujici:)))
Reagovat
smazaný uživatel
jooo:)
Tak Kiki ji ale uz vic pomoct nemohla:D))))
Tak snad se ted do toho opre holka, sakra:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zacina Lucka winnrovat:) Tak se snad pomalu chytne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki zacina byt nervozni:) na siti - do site:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka vede 5:4. Ta trpeliva vymena na konci gemu prinesla ovoce:)
Reagovat
VlS
No, bohužel už zase ho
Reagovat
VlS
Potvrzeno, Luci, ty jsi ťuňťa, herně na ni máš, ale hlavu jsi nechala v hotelu
Reagovat
smazaný uživatel
opet u Lucky. Hned po tom, co si v tomto zapase-nezapase udrzela treti servis.
Reagovat
smazaný uživatel
ale nepomohlo...dlasi 2 vyprodukovane UE Lucky, uz je pomalu u tricitky. Kiki 2x DF. Kiki hraje ne prilis dobre, a Lucka ji jeste bohuzel dokaze trumfnout:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne pekna akce na siti Lucky, aspon to,peknej volej, tak snad pomuze:)
Reagovat
Bob
koho to překvapuje, že?
Reagovat
smazaný uživatel
se da oznacit, ze je prvni hrou, ktera se Lucce povedla, snad jeste neni uplne pozde:) ale uz je to pomalu bycha zapasu honit...
Reagovat
smazaný uživatel
Zacatek oznacili britove za disaster Lucky, a da se s tim jen souhlasit:)
Kiki ze stavu 0:40 si podrzela servis, vede 2:0, a Lucka strili kolem sebe co sa da:)
Reagovat
smazaný uživatel
Winners - 1
UE - 13
Kraasny statistiky :D))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ani neni o cem psat:)
Snad jen po 1.sete, se treneri sesli u hracek. Trener Kiki - z tech gest vypadalo, ze radi neco ve stylu, bud v poho, ta se dnes vyhaze sama:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zacatek Lucky hodne spatny, takovy ospaly:)
Na siti chyba, backhand do autu, forhand do autu...takze trosku podobny star jako s Lino...:)
Ale Lucy se probudi:)
Reagovat
smazaný uživatel
ted Lucce pomohla se probudit, chybovala jeste vic, 2xDF, takze brejk zpatky. Ale ony se holky rozproudi:)
Reagovat
smazaný uživatel
zatim velmi spatna podivana, jedna chyba za druhou. Vstup holy nemaji opravdu nejlepsi:) Nastesti obe dve:)
Reagovat
smazaný uživatel
se nam rozehrala, ale Lucy zatim jeste ne:) Zatim se smajchluje s auty:)
Reagovat
dadaft
teď jsem to pustil...
... a koukám - náklep. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatim se neni na co moc divat:) Je to takova autovana:) S tim, ze se Kiki chytla trochu lepe kurtu:)
Reagovat
VlS
Tak probere se Lucka, nebo se neprobere?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byla crazy rychlovka:)
Reagovat
smazaný uživatel
> Centre Court
12:00
Dushevina V./Medina Garrigues A.(RUS/ESP)
Hlavackova A./Huber L. (CZE/USA)
14:00
Bertens Kiki(NED)[65] x Safarova Lucie(CZE)[18]
16:00
Errani Sara(ITA)[7] x Suarez Navarro Carla(ESP)[31]
19:00
Barthel Mona(GER)[45] x Bartoli Marion(FRA)[10]
21:00
Mladenovic Kristina(FRA)[87] x Kvitova Petra(CZE)[8]
Reagovat
VlS
a co tipy?
Já mám jen přání:
Andrejka s Huberovou by mohly postoupit do finále, jen mě překvapuje, jak Huberová strašně blbě podává a i hraje špatně v poli, ani na saku to není boh vie čo.
Kiki - Lucka - jasně si přeju Lucku, pokud nezačne trojčit, tak by asi i měla.
Sara - Karlička - trochu víc věřím Karličce, Sára se zatímhledá
Mona - Marion - Marion to doma dá
Kristina - Petra - no přeju si určitě Petru, jak sůl by potřebovala vyhrát pár těžkejch zápasů v řadě (a ani bych ji dneska nepřál těžkej zápas a potěšil bych se i jasným postupem, ale tak ráda mě Petra asi nemá)
Reagovat
smazaný uživatel
-Lucka x Kiki > Tak opet bych rekl zapas dne. Na Kiki pozor, jak jsem jiz psal, ktera z Kiki nehrala, nevi co ji ceka:)
Lucka uz s ni hrala minuly rok na trave a myslim, ze uz velmi dobre pochopila, co ji ceka. ted jen zalezi na kolik v ni to lezi.
pro mne favoritka nejen zapasu ale i turnaje ma pred sebou klicovy zapas. Pokud bude hrat dobre, soustredene, zadne zdravice, opet by se ve vysledku mel projevit rozdil hracek. Rozhodne nas ceka zajimavy souboj. Chtelo by se az rict: "Lucy, proste toho kanara z travy ji v hale zase vrat:)"

-Sara x Karlicka > tohle bude zapas tak trochu pro fajnsmekry jednorucaku. Jejich h2h je velmi vyrovnany, Sara jeste vede 3:2, ale ta vzpominka z letosni Australie muze byt jeste hodne cerstva. Karlicka ji vykopla hned v 1.kole. Sara se uplne nemuze najit, a tady prichazi prilezitost se z toho dostat. Vzhledem k tomu jaka Karlicka je, tak bych rekl, ze ten zapas je o ni. Proste bud ji dorazi nebo Sare da moznost se trochu zvednout:) Ale pokud Karlicka si bude na kurtu hrat se Sarou jako v Australii, co byla opravdu paradni podivana, vcetne jeji rybicky na plexicushionu, tak Sara nema vubec sanci.:)

- Mona x Marion > Monu jsem delsi dobu nesledoval. Trochu stagnovala, ale je videt, ze Parizska hala ji slouzi, ale pred sebou ma Marion, a i kdyz Marion to asi tolik nejde, tak jeji vytrvala ztvrzela bojovnost je primo idealem, presny opak je u Mony. Dobra hracka, ale ten typ tak trochu - mouchy snezte si mne. Takze na Mone je, aby si vzpomnela na minulorocni Nemecko. Nebot v h2h Mona s Marion je lepsi 1:0...a zkusila mne presvedcit o tom, ze bych se na jieji zapasy zase tesil:D)))) Pokud bych musel tipovat, tak bych si tipl, ze Marion ji tu porazku z Nemecka vrati, i kdyz se mne to nelibi na 100x:)
Reagovat
smazaný uživatel
- Kristina x Petra > Tak Petra se s Kristinou uz potkala, teda ale v letech takovych, ze uz asi i zapomnela jak holka vypada:) (5 let zpatky) Takze ta jeji vyhra takovou vahu asi nema. Petru jsem videl letos jen v Australii a debla v Parizi, Kristinu vubec, jen Highlights. Verim sojce, takze podle toho to asi jednoduche nebude. Tenhle zapas je pro mne dost velkou neznamou...v kazdem pripade, at postoupi jedna nebo druha, nejak mne to nerozhodi ani neprekvapi.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Cus Vlsiku:)
Na debla jsem zapomnel. S Huber souhlas, co se tyce toho podani, je asi na dnesni dobu slabucke, ale zase to neni nejmladsi hracka:)
Ale na saku ji celkem komentatori chvali...Jinak tolik ty debly nesleduji, takze mne tam chybi vic srovnani:)

Co se tyce prani:

Tlacim dneska co sa da na total full: Lucku
hodne preji Karlicce a Mone
Co se tyce Petry, tak tohle necham na ni:) At si to vyresi sama:))) Tady v Parizi to je jeji deal:)
Reagovat
tommr
já dneska věřím ve výhry favoritek tj. Lucky, Erraniový, Bartoliový a Petry. A doufám, že pokud dojde k nějakýmu překvapení tak to nebude na účet našich holek ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Favoritky podle h2h:
--------------------
-Kiki
-Sara
-Mona
-Petra

Favoritky podle poslednich vzajemnych do 1roku:
-----------------------------------------------
-Kiki
-Karlicka
-Mona
-nehraly

Favoritky podle aktualni formy:
-------------------------------
-oboum se dari
-Karlicka
-Marion
-Kristina

No a muzes to kombinovat do nekonecna.:)

Ja pochybuji, ze to dopadne dnes podle zebriku, nejvic pochybnosti mam asi se Sarou:)
Reagovat
tommr
já se při určování favoritek řídím spíš než žebříčkem sázkovejma kursama ve kterejch jsou zohlednovány všechny relevantní faktory ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na tohle ja moc nejsem:) Tohle je spis pro janekdu, a jeho detailni rozbor:)
Ale nazapominal bych o tom, ze sazkovky se take ridi dost poptavkou, jak lide sazeji. Takze, kdyz je vetsi poptavka na Saru, ten kurs musi jit zakonite dolu, i kdyby si mysleli, ze to neda...jinak by asi meli celkem problemy s vlastni existenci:) Myslim, ze sazkovkam, jde prioritne o vydelek:)
Reagovat
tommr
právě proto, že sázkovkám jde hlavně o prachy, považuju jejich kursy za dost směrodatný ... :)
Jinak jen aby bylo jasno - já sám vůbec nesázím a na ty kursy se dívám jen pro rychlou orientaci když nemám čas nebo chut sám vyhledávat všechny důležitý informace ... :)
Reagovat
Fandina
Prvotní kurz na zápasy se stanovuje podle postavení na žebříčku a vzájemných zápasů, je to rutina, žádný lidský faktor to nezahrnuje ... úsměv
Reagovat
freeteepek
Podle toho, co jsem dnes viděl, to nebude mít Petra Kristínou jednoduchý. Samozřejmě, že kdyby byla Petra ve formě, tak není co řešit. Jenomže Petra je v "bahně" ze, kterého se teprve povedenými výkony musí dostat. Ta Mladenovicová je hodně nebojácná. Je to myslím takový typ hráčky, která když ucítí, že má šanci, půjde za ní. Určitě se z Petry nepodělá, může se spolehnout na svoji hru. Kdyby tohle o sobě mohla říct Petra...
Reagovat
smazaný uživatel
presne, Mladenovic jsem videla jen v zaveru s Julii G., obratem jsem ji tu zminovala, zapusobila pekelne - co uchvati, nenavrati a v Parizi si od zacatku uzasne veri. Jsem na Petru zvedava, ve strelbe je lepsi zas ona.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle byl jediný zápas, který jsem dneska viděl a musím říct, že byl zajímavý. Zpočátku měla navrch Yanina, ale postupně začala Kristina předvádět opravdu skvělé věci. Byl tam tedy jeden hodně sporný moment, když Yanina měla v 1. setu brejkbol na 5:5 a po returnu jí zahlásili aut, který možná nebyl. Tomu turnaji by rozhodně prospělo jestřábí oko... Ale jak říkám, Kristina hrála výborně. Ve 2. setu její výkon ještě vygradoval, jenom ten poslední krok jí trochu trval a Yanina se nevzdávala. Nakonec ale za stavu 5:4 Kristina suverénně dopodávala čistou hrou...

Zaujalo mě, že Kristina má stejné šaty jako Ana a taky má sexy mezírku mezi zubama. :)
Reagovat
tommr
já teda Mladenovicovou ještě hrát neviděl. Je ale dost vysoká, takže nejspíš hraje podobným stylem jako Petra? Může Petru ve čtvrtfinále nějak vážně ohrozit? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hrála dobře, měla hodně winnerů z forehandu a taky má solidní servis, díky kterému dala nějaká esa. Sice tam byly i nějaké dvojchyby, ale esa převažovala... Celkově se mi její hra líbila a jestli hraje podobným stylem jako Petra? No, dá se to tak říct. :)

Taková perlička: Kristina Mladenovic vyhrála v roce 2007 turnaj v ČR, konkrétně to byl juniorský turnaj v Plzni. Ten samý turnaj vyhrála Masha v roce 2001 a pak o tři roky později vyhrála Wimbledon. :) Celkově se toho turnaje zúčastnilo spoustu zajímavých jmen, která byla později hodně úspěšná... Dávám odkaz, který určitě zaujme. :)

http://www.tenis-slavia-plzen.cz/wilsoncup40.pdf
Reagovat
tommr
no to si mě moc nepotěšil. Já měl za to, že Petra nebude mít s Mladenovicovou žádný velký problémy, ale podle toho co píšeš to ještě může bejt dost velký drama - pokud tě tedy v tom hodnocení nějak nezaslepily ženský půvaby Kristiny ... :)
Reagovat
tommr
i když se na něj dost nadřela. Cornetová ale byla v domácím prostředí opravdu těžká soupeřka ... :)
Lucka bude favoritkou i v dalším kole kde se poměrně nečekaně střetne s Bertensovou. Postup do semifinále by jí už zajistil dostatek bodů na udržení současný pozice v žebříčku i po nadcházejícím velkým turnaji v Doha kde obhajuje lonský čtvrtfinále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no tak třeba Kiki nebyla favoritkou ani proti Tamiře ani proti Dominice a oba zápasy vyhrála. Lucka s ní hrála jednou a dostala pěkně na zadek. Určitě bych Lucku nepřeceňoval, stát se může cokoliv.. Já trošičku víc favorizuju Kiki :)
Reagovat
tommr
já bych zase nepřecenoval Bertensovou. Vždyt ona v hlavní soutěži původně ani neměla hrát - v kvalifikaci prohrála s Razzanovou a do hlavní soutěže se dostala až po odstoupení Hradecký jako LL ... :)
Reagovat
Fandina
jí Lucka porazí. Já Kiki dnes viděla proti Dominice a hrála spolehlivě, ale doufám, že Biljana s Luckou probere všechny varianty a na Kiki Lucku dobře připraví. Lucka teď dva zápasy po sobě vždycky zabrala a nakonec vyhrála.
Reagovat
tommr
zítra by měly s přehledem vyhrát obě naše holky - jak Lucka tak Petra. na skutečně těžký soupeřky narazí až v případným semifinále ... :)
Reagovat
freeteepek
Tak jak Lucka byla v těch zápasech nepřesvědčivá, tak koncovky zvládla spolehlivě. Ona to má nahoru dolů, ale ke konci spíš nahoru. Biljana jí vždycky dobře poradí a hned je vidět zlepšení:-)Myslím, že Kiki dá. Už proto, jakým způsobem vybojovala poslední dva zápasy. To by jí mělo nakoupnout. Asi jako když Djokovič udolal po pěti hodinách Wawrinku. Pak hladce porazil Berdycha a nakonec byl i Murray ve finále poměrně bez šance. Pro mě je Lucká jasná favoritka celýho turnaje:-)
Reagovat
tommr
Lucka je jasná favoritka dnešního zápasu. Jako favoritku celýho turnaje jí ale rozhodně nevidím - vyhrát 5 těžkejch zápasů bez jedinýho zakolísání nedokáže ... :)
Reagovat
Fandina
Já bych samozřejmě přála Lucce aby vyhrála ten turnaj, ale stejně tak to přeji Petře. A přece jen, pokud by došly obě do finále, tak herně je podle mě na tom lípe Petra. Jinak Lucce přeji, aby byla více dravá a víc toužila po vítězstvích a víc si věřila a nejančila když se jí nedaří v zápasech, to je podle mě cesta, jak by mohla vyhrát cokoli a doufám, že jí to vítězství ve Fed nakoplo a mohla by v takové hře, jako tam předváděla pokračovat. Jinak pokud by byla Lucka s Petrou ve finále, tak herně věřím Petře.
Reagovat
Fandina
PS ... Lucky prohry ze začátku roku tedy ty od fedu přičítám angině kterou měla a prý byla dost těžká, nakonec zabral až třetí druh antibiotik.
Reagovat
tommr
kdyby došlo na ryze český finále tak bych asi taky víc věřil Petře. Snad se toho dočkáme ... :)
Reagovat
Fandina
hrála proti Alize dobře. Sice druhý set byl slabší, ale konec třetího měla navrh i když Alize hrála také dobře. Lucie super a pokud bude takhle pokračovat, super a vidím to moc dobře. Jen tak dál Lucie.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Petra předvede v dalších 2 zápasech alespon trochu výkony z haly, které předváděla v minulých 2 sezonách, tak se klidně můžeme v Paříži dočkat čistě českého finále, jelikož Lucka má relativně slušný los. Nicméně zatím to je dost předčasné no...
Reagovat
tommr
já jsem tak trochu doufal, že by se ve finále mohla potkat Petra Kvitová s Klárou Zakopalovou. Finále Petry s Luckou Šafářovou by ale bylo taky skvělý ... :)
Reagovat
tommr
čekal jsem přinejmenším větší boj. Porazit CSN určitě v jejích silách bylo ...
Vzhledem k tomu, že letos se hraje Paříž o týden dřív než loni tak Klára tento týden nic neztratí, ale příští týden příjde o 140 bodů a v žebříčku se trochu propadne. A nutno říct, že zaslouženě, protože výkony, který v poslední době předvádí na tu první dvacítku bohužel nestačí ...
Reagovat
Fandina
Já jsem taky moc přála Klárce, jenže Carla hrála moc dobře. Tak nic Klárko, příště se zadaří, máš na to! Pojď pojď pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist