Šafářová zahájí travnatou část sezony v Nottinghamu

4. 5. 2017, 12:53
Aktuality 6
Lucie Šafářová absolvuje svůj první letošní zápas na trávě na turnaji WTA International v Nottinghamu, který startuje 12. června. Bývalá světová pětka se tak připojuje k již hvězdnému obsazení, jemuž by měla vévodit aktuálně světová sedmička Johanna Kontaová. Třicetiletou Češku čeká v Nottinghamu velká premiéra, tamní akce se letos zúčastní poprvé v kariéře.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová se rozhodla travnatou část sezony a tím i přípravu na grandslamový Wimbledon zahájit na podniku série WTA International v britském Nottinghamu, jehož hlavní soutěž je na programu od 12. do 18. června.

Finalistka French Open z roku 2015, která si o rok dříve zahrála semifinále Wimbledonu, se v Nottinghamu představí poprvé v kariéře. Loni trofej vybojovala aktuálně česká jednička Karolína Plíšková.

"Turnaj v Nottinghamu jsem nikdy nehrála, ale slyšela jsem jen samou chválu, proto jsem ráda, že travnatou část sezony a přípravu na Wimbledon začnu právě tam," řekla vítězka sedmi titulů na okruhu WTA Tour.

"Čeká mě tak letos nová výzva, určitě si to však užiju, protože Nottingham působí jako skvělé město a tamní kurty mají výbornou pověst," uvedla Šafářová. "Právě v Nottinghamu bych mohla najít herní pohodu a rytmus, abych uspěla ve Wimbledonu," dodala.

Šafářová se tak přidala k již skvělému obsazení, jímž se mohou pořadatelé chlubit. V Nottinghamu by měla roli nasazené jedničky plnit momentálně sedmá hráčka světa - domácí hvězda Johanna Kontaová.

Počítá se i s účastí další domácí naděje Heather Watsonové. Chybět by neměly ani finalistky předchozích ročníků Alison Riskeová a Monica Niculescuová. Účast přislíbila i nebezpečná Ashleigh Bartyová.

"Těší nás, že se Lucie letos rozhodla našeho turnaje poprvé zúčastnit," řekl ředitel turnaje George Donnelly. "Lucie předvádí zábavný tenis a společně s dalšími přihlášenými hráčkami určitě svede skvělé duely," doplnil.

Ve stejném týdnu budou v Nottinghamu bojovat i muži na challengeru s dotací 150 000 amerických dolarů.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

6
Přidat komentář
Frick
nevím, zda se to vypíchlo, ale i když vystoupení Lucie v Praze bylo kratší než jsme si všichni mysleli, tak i přesto udržela 100% bilanci v prvních zápasech turnajů. Teď jsme na čísle devět.
Reagovat
Frick
Tohle jsem moc nečekal. Spíš bych očekával, že by si Lucka chtěla dát po RG oraz, s ohledem na její očekávané delší působení v deblové souteži.

Skutečně - proti jejímu programu nemám prakticky od začátku sezony výhrady. Možná by se dalo polemizovat nad vynecháním Římu ve prospěch INTu v Norimberku/Štrasburku ale to by asi zase nehrála v Nottinghamu.
Reagovat
smazaný uživatel
opet skvele. Nedavno Dimitrov, ted Fognini.:) Pral bych mu SF s Chungem, ale prejit prez Horacia nebude jednoduche...to spis Chung prejde prez Monfilse a Klizana/Zvereva...
Reagovat
FulnekUltras
jsem si říkal, kde začali Peltovi říkat Kvido... ;)
Reagovat
tommr
u Lucky bych tu její účast bral s velkou rezervou. Bůhví jak na tom bude zdravotně ...
Reagovat
smazaný uživatel
no, to nevi snad ani ona, jak na tom zdravotne bude...ja doufam, ze na travu bude uz fit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist