Serena otočila zápas s Jankovičovou, Šafářová získala v Charlestonu titul ve čtyřhře

7. 4. 2013, 19:17
Aktuality 43
Suverénní favoritka turnaje v Charlestonu Serena Williamsová sice ve finále prohrála první set, Srbku Jankovičovou však porazila 3-6 6-0 6-2 a titul z loňského roku obhájila. Ve čtyřhře obhájila titul Lucie Šafářová, když společně s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou porazily ve finále nejvýše nasazené Andreu Hlaváčkovou s Američankou Liezel Huberovou 6-3 a 7-6.
Serena Williamsová

Úvod finálového střetnutí probíhal podle předpokladů. Silně favorizovaná Serena Williamsová si čistou hrou podržela první dvě podání, Jankovičová měla na servisu problémy. Ve čtvrté hře musela Srbka odvracet hned 5 brejkbolů.

Jankovičová kritickou chvíli zvládla a odměna přišla záhy. Williamsová neuhrála na servisu ani jeden fiftýn a pustila Srbku do vedení 3-2. Jankovičová šanci využila, Američance servis sebrala ještě jednou a zvítězila v první sadě překvapivě 6-3.

Druhou sadu, po menší slovní přestřelce soupeřek o přestávce, ovládla favoritka. Serena vyhrála 6-0, ale výsledek byl pro Jankovičovou příliš krutý. Srbka všechny servisy prohrála až po shodách a bez šancí nebyla ani na returnech.

Jankovičová získala potřebný impuls v úvodní hře rozhodující sady, kterou získala ku 30. Kvality Sereny Williamsové jsou však nezpochybnitelné a Američanka nakonec dokráčela k vítězství 6-2.

"Zažila jsem neuvěřitelný týden tady v Charlestonu," řekla Jankovičová. "Miluju každoroční návraty na zdejší kurt a užívám si zde každou chvíli. Velká gratulace Sereně, je to velká hráčka a odehrála skvělý zápas," dodala.

Serena Williamsová získala 49. titul na okruhu WTA. Jen devět hráček v historii získalo více než 50 titulů. Mezi ně patří Martina Navrátilová (167), Chris Evertová (154), Steffi Grafová (107), Margaret Courtová (92), Evonne Goolagong-Cawleyová (68), Billie Jean Kingová (67), Lindsay Davenportová (55), Virginia Wadeová (55) a Monica Selešová (53).

Ve čtyřhře Lucie Šafářová na zelené antuce v Jižní Karolíně navázala na loňský triumf, který vybojovala po boku Rusky Anastasje Pavljučenkovové, a připsala si při třetí finálové účasti druhý deblový titul v kariéře na okruhu WTA.

Stříbrná olympijská medailistka Hlaváčková, jež tentokrát vyměnila tradiční partnerku Lucii Hradeckou za Huberovou, vstoupila se svou spoluhráčkou do zápasu lépe a hned v úvodním gamu prolomily soupeřkám servis. Později ale obě při svém podání zaváhaly a Šafářová s Mladenovicovou získaly úvodní sadu za 33 minut.

V druhém setu si naopak všechny tenistky servis držely a Hlaváčková s Huberovou měly v jeho závěru čtyři setboly. Rozhodnout však musela až zkrácená hra, v níž Šafářová s Mladenovicovou proměnily první mečbol.

- WTA PREMIER CHARLESTON -
(USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 795.707 dolarů)
nedělní výsledky (07. 04. 2013)

Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Jankovičová (9-Srb.) 3:6, 6:0, 6:2

Čtyřhra - finále:
Mladenovicová, Šafářová (Fr./ČR) - Hlaváčková, Huberová (1-ČR/USA) 6:3, 7:6 (8:6)

Komentáře

43
Přidat komentář
dadaft
Angie nebo Nasťa?
jinak moc hezký kurt v Monterrey - hodně barviček. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Petra hadr proti Nastě.
Jinak jestli se mi hodně líbí nějaká tenistka, tak je to Angie. Takže komm, komm.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle už by Nasťa dorazit mohla...:)))
Reagovat
dadaft
teď si sice prohrála servis, ale věřím, že to přece jen zvládne...
Reagovat
dadaft
ajéjej - tak si ho prohrála i podruhé a Angie je zpátky ve hře...
Reagovat
smazaný uživatel
uf ani nedejchám..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to holka jedna, dala.:) Koncovka divočejší, v duchu barviček kurtu:)))), ale je to tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále dvouhry: Od Jeleny to byl sympatický výkon. Snažila se Serenu rozběhat a v 1. setu jí to vycházelo opravdu výborně. Jenže proti Sereně je po jednom získaném setu pořád hodně daleko k vítězství. Serena se od 2. setu zase rozjela a překvapení se nekonalo...

Finále čtyřhry: Jsem rád, že Kristina a Lucka vyhrály. :) Věděl jsem, že i proti zkušenému deblovému páru nejsou vůbec bez šance. Ve 2. setu měly taky trochu štěstí, ale nakonec to dotáhly... Kiki vyhrála v krátké době svůj druhý deblový titul (po Memphisu) a Lucka má letos v deblu skvělé výsledky.
Reagovat
horska.kraslice
Zápas jsem neviděla, prosím, víte někdo, co to bylo za slovní přestřelku mezi sety?
Reagovat
smazaný uživatel
Ona byla nějaká slovní přestřelka?:-O:-O Kdes to vzal?
Reagovat
horska.kraslice
viz text článku
Reagovat
smazaný uživatel
Jo aha, to jsem nečetla...taky by mne zajímalo, o co šlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena hra neskutocne RG aj Wimbledon su jej si myslim aj ked Masha a Vika im by som to prilal viac ale.... velke ALE menom Serena
Reagovat
smazaný uživatel
Serena moze byt svetovou jednotkou este velmi dlho,na Steffi Graf vsak straca vyse 240 tyzdnou,nemozne?,mozno ale po dlhej dobe je tu tenistka,ktora by to mohla dokazat-ak by chcela,5 rokov je vsak dlha doba a zranenia sa jej nevyhybaju to by stracala o dost menej.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Sereně k výhře:-)
Jeca 1.set hrála dobře, na 2. jsem koukala tak na půl oka a 3. jsem neviděla vůbec...každopádně ukázala, že na antuce jí to jde a mohla by na ní letos uhrát dobrý výsledky;-) Držím palce.
Reagovat
VlS
hrály super, myslím, že pro Pálu dobrá nápověda na deblovou dvojici na FC.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak při absenci LH to byla poměrně jasná varianta už před turnajem..
Reagovat
VlS
já bych to udělal takhle, i kdyby LH byla zdravotně OK, letos je zatím totálně bez formy.
Reagovat
smazaný uživatel
Domnívám se, že to, že je totálně z formy, má přímou souvislost s tím, že není zdravotně OK..
Reagovat
tommr
velká škoda, že letos měla v singlu tak těžkej los a narazila na Serenu už ve čtvrtfinále. Věřím, že jinak by zase došla až do finále jako loni ... :)
Jinak účast dvou Češek ve finále debla je dobrej příslib před FC utkáním s Itálii. Ukazuje se, že bychom mohli sestavit silnej deblovej pár i při neúčasti Lucky Hradecký ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
takhle se mi libis ;)
Reagovat
Astarin
Gratuluju Lucce. Jen škoda, že třeba nehráli tu 4hru Lucka s Andy spolu...
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo!:-))...Servis píše, aktivní hra, Serena trochu mimo a je z toho vyhraný set o dva brejky...
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád je ale Serena favoritkou samozřejmě...přesto urvat proti ní ve finále set je určitě velká vzpruha:-)
Reagovat
dadaft
tak ve druhém si Jelena dáchla, přece jen porazit No.1 ve dvou by byla silná káva...........
.......ale teď to zase přijde. ))
(možná) ))))
Reagovat
dadaft
noooo, tak ne...
Reagovat
dadaft
dobře Jelena ona teď z forhendu.
c´mon exotická krásko...
Reagovat
smazaný uživatel
Co na ně říkáte? :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://tenisnovinky.blog.cz/ taky jsem něco napsal :))
Reagovat
VlS
ti té reklamy na tvůj blog už trochu moc?
Reagovat
smazaný uživatel
a to proč? můj blog je odost menší stránka než tato. a pokuď ti to vadí tak na něj nekoukej a ignoruj to. musím to ňák propagovat. a proč ne na tenisovém webu ?
Reagovat
smazaný uživatel
A taky si tam sám píšeš komentáře za víc nicků?
Reagovat
VlS
:-D
Reagovat
VlS
Dobrý zboží se chválí samo! Ty tu propagaci děláš i několikrát na jednom vláknu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně není tak úplně jasný, proč bych lezla na nějaký blog číst novinky o tenise, když je mám odsud už všechny přečtené... Jako nechci tě odrazovat, jestli tě psát blog baví, ale tohle je "nošení dříví do lesa".
Reagovat
dadaft
nevím proč se rožčiluješ, když ani tady články nečteš...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna tenhle jsem si nepřečetla, když mi hrál Nole DC...
Reagovat
Fandina
VlS ... žádné zboží se samo nechválí, musíš ho ukázat, nabídnout, aby ho druhý viděl a posoudil jestli je dobré. Pokud ho zavřeš doma ve skříni, tak ho nikdo nekoupí, protože ho neuvidí.
Reagovat
VlS
Připadá mi divný, přijít na diskusi a prohlásit: mám taky názor, jestli si ho chcete přečíst, běžte na ........... . To je tak trochu přetahování uživatelů a hon na kliknutí kvůli reklamně.
Reagovat
Fandina
VlS ... já jen reagovala na rčení, že zboží se chválí samo to tak úplně podle mě neplatí, jak jsem psala a musíš ho někomu nabídnout a on se potom podle toho zařídí. A platí to i u tohoto blogu, který je tady nabízen a to beze zbytku. Stačí se tam podívat, udělat si obrázek a pak posuzovat. Ten blog je o něčem jiném, než tenhle server a pochybuji, že by v této podobě mohl TP konkurovat. Druhá věc je, že pokud tento přispivatel takto tady nabízí svůj produkt, tak je zase na provozovateli TP jak s ním naloží. Takže samozřejmě, že tvému názoru rozumím, ale nepovažuji jej z pozice čtenáře za relevantní, ale záležitostí TP. Dívala jsem se na ten blog a evidentně se jedná o fanouška a jak sám psal, chce reportérství, novinařinu studovat, tak třeba i tahle zkušenost nejen z blogem, ale i jeho nabízením tady bude k něčemu, ať už v ní bude pokračovat, nebo nebude. Můj názor.
Reagovat
horska.kraslice
Pěkně se na to koukalo, příjemné osvěžení po tom neuvěřitelně krušném porodu v dnešním DC.
Reagovat
Fandina
Lucie, super obhajoba, tak ať pokračuješ i jinde a moc přeji i singal.

Andy velká gratulace k finále. Tak ať taky pokračuješ a nejen v singlu.

Super holky, držím palce, jen tak dál ... pojď pojď pojď!
Reagovat
Karl
Velká gratulace Luci, věřil jsem Ti. Doufám, že letos přidáš i nějaký ten singlový. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist