Šafářová ztratila zápas s Azarenkovou. Bělorusce pomohl trenér

8. 1. 2009, 09:49
Aktuality 4
WTA BRISBANE - Češka Lucie Šafářová vypadla na turnaji v australském Brisbane ve čtvrtfinále. Na cestě mezi poslední čtyři hráčky podniku, který je přípravou na grandslamové Australian Open, ji dnes zastavila nasazená dvojka Azarenková z Běloruska.Do semfinále nepostoupila ani nejvýš nasazená Ivanovičová.
Lucie Šafářová

S aktuálně šestnáctou hráčkou světa odehrála Lucie Šafářová vyrovnaný zápas. V prvním setu dokonce vedla už 5-1, ale výhodu tří brejků nevyužila. Azarenková si při výměně stran pozvala trenéra Antonia van Grichena, což jí umožňují nová pravidla na turnajích WTA, a po jeho radách vyhrála pět gamů za sebou. Úvodní sadu nakonec získala ve zkrácené hře, druhou vyhrála 6-4.

"Je to ten nejlepší trenér. Vždycky pozná, kdy má něco říct. Jenom mi řekl, abych to zkoušela dál. O moc víc se říci nedalo," popsala Azarenková chvíle, které otočily vývoj zápasu.

S turnajem se rozloučila také nejvýše nasazená Ana Ivanovičová, která ve čtvrtfinále prohrála 3-6 2-6 s jinou bývalou světovou jedničkou Amélií Mauresmovou z Francie. Srbská tenistka se před Australian Open, kde bude obhajovat finálovou účast, neukázala v nijak oslnivé formě. Mauresmové podlehla naprosto jednoznačně za pouhých 67 minut a mečbol soupeřce darovala, když bekhend místo do otevřeného dvorce poslala jen do sítě.

Už včera se dlouho do noci trápila ve třech setech v utkání s kvalifikantkou Vinciovou. "Neměla jsem čas na regeneraci," posteskla si Ivanovičová. Mauresmová, která v 2. kole odehrála svůj nejdelší zápasy kariéry, měla na odpočinek o 8 hodin více.

"Včera jsem si sáhla na dno a získala díky tomu hodně sebevědomí. Bylo pro mě těžké si tak hluboko sáhnout dnes znovu," uvedla.

Navzdory nevyrovnaným výkonům v Brisbane si před úvodním grandslamem sezony věří. "Mám potenciál na to, abych ho vyhrála. Tvrdě jsem pracovala a cítím se výborně," dodala.

"Před Melbourne ale musím ještě hodně potrénovat. Zapracovat musím hlavně na servisu," plánuje jednadvacetiletá Srbka.

Mauresmová vyhrála nad hráčkou Top 10 poprvé za poslední dva roky. Naposledy se jí podařilo ve finále v Antverpách 2007 porazit Kim Clijsterosovou a získala tak zatím svůj poslední ze 24 titulů.

Pochvalovala si, že po dvou matných sezonách s novým trenérem Hugem Lecoqem zapracovala na servisu i na dalších prvcích své hry. "Už od prvního turnaje se ukazují skvělé věci. Je to dobrý začátek, ale je to jenom první týden," řekla Mauresmová, která se po matných výkonech v posledních dvou letech propadla až do třetí desítky světového žebříčku.

Zítra se o postup do finále utká s krajankou Marion Bartoliovou, kterou už čtyřikrát porazila.

WTA BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Azarenková (2-Běl.) - Šafářová (ČR) 7-6(5) 6-4
Mauresmová (5-Fr.) - Ivanovičová (1-Srb.) 6-3 6-2
Erraniová (It.) - Govorcovová (Běl.) 6-3 6-3
Bartoliová (3-Fr.) - Garbinová (It.) 6-3 6-3

Semifinálové dvojice: Mauresmová - Bartoliová, Erraniová - Azarenková.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
skott
Tak ted me hodne mrzi, ze sem zapas nevidel:)Ale dalo se to cekat, Amelie jen dokoncila, co nezvladla vcera Vinci.
Reagovat
smazaný uživatel
Noo, já ti nevím..třeba se taky dalo čekat, že Ivanovič jen dokončí to, co nezvládla včera Coin :-D. Podle mě to byl těžko čitelný zápas.
Reagovat
skott
:-)Ver mi, Ivanovic proti Vinci byla jasne horsi, odvracela dva mecboly a specialne ten prvni, kdy return italky skoncil v pasce by nedobehla...Zapas francouzek sem ale nevidel:/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucko, škoda, ale na rozdíl třeba od Tomáše je to alespoň obstojný vstup do nové sezóny. Jinak, Ivanovičová totálně zklamala, to jsem od ní opravdu nečekal, že se nechá takovým způsobem vypráskat...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist