Šafářové se dál daří, v Lucemburku postupuje

14. 10. 2013, 15:31
Aktuality 38
Lucie Šafářová si dobrou formu z posledních týdnů přivezla i zpátky do Evropy, kde zakončí letošní sezonu. Česká tenistka dnes v úvodním zápasu turnaje v Lucemburku porazila Číňanku Shuai Peng 7-5 6-4 a postoupila do druhého kola.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová odstartovala v září sérii turnajů, na kterých došla pokaždé alespoň do čtvrtfinále. Vítězka podniku v Québeku se tento týden po více než čtvrt roce představila znovu v Evropě, a v duelu se Shuai Peng znovu předvedla výkon, díky kterému po zásluze postoupila.

Šestadvacetiletá fedcupová reprezentantka vyhrála úvodní set především díky vynikajícímu podání: první tři hry při svém servisu získala bez ztráty bodu, a když za stavu 5-5 poprvé prolomila soupeřce její podání, získala sadu poměrem 7-5.

V úvodu dalšího setu už se na příjmu dočkala i Číňanka, která nejprve odvrátila další brejkbol, aby šla poté do vedení 2-0. Z něj se ale dlouho neradovala. Šafářová získala čtyři hry v řadě, dál si hlídala vlastní servis a po hodině a půl měla šanci zápas ukončit. Shuai Peng první mečbol odvrátila odvážným returnem, při dalším už ale Šafářová nezaváhala a postoupila.

Brněnská rodačka, která si bilanci vzájemných zápasů se Shuai Peng vylepšila na 3-1, se o postup do čtvrtfinále utká s devatenáctiletou Němkou Annikou Beckovou, s níž se dosud neutkala. Becková dnes smetla dvakrát 6-2 Bulharku Cvetanu Pironkovovou.

Dnešní vítězství Lucii Šafářové pomohlo v boji o Turnaj šampionek v Sofii, kde budou na přelomu října a listopadu bojovat o titul nejúspěšnější vítězky turnajů série International.

Šest z osmi vstupenek už je rozebraných a česká tenistka je zatím na první nepostupové příčce. Francouzka Alizé Cornetová, jež má těsný náskok na Šafářovou, dnes v Moskvě také zvládla svůj úvodní zápas. Do hry pak mohou promluvit například ještě Caroline Wozniacká nebo Sloane Stephensová, které v Lucemburku bojují o svůj první letošní titul z turnaje série International.

Nicméně na postupových místech před Šafářovou jsou i Italka Roberta Vinciová a Rusky Maria Kirilenková s Jelenou Vesninovou. A zatímco Vesninová přislíbila účast v Sofii, Vinciová a Kirilenková by neměly chybět v souběžně hraném finále Fed Cupu. Pro českou hráčku by to znamenalo zvýšení šance kvalifikovat se na Turnaj mistryň.

Turnaj v Lucemburku si zahraje také Tereza Smitková, která se probojovala do hlavní soutěže na okruhu WTA podruhé v kariéře. Devatenáctiletá česká tenistka prošla bez ztráty setu kvalifikací, když postupně porazila talentovanou 95. hráčku světa Julii Putincevovou, Řekyni Papamichailovou a v dnešním závěrečném kole zvítězila 7-5 6-3 nad nasazenou Belgičanku Alison Van Uytvanckovou.

První soupeřkou Smitkové v pavouku hlavní soutěže bude Francouzka Kristina Mladenovicová, 47. hráčka světa. Češce, jež si letos v červenci zahrála na antuce v Norimberku a v prvním kole prohrála s Julii Cohenovou, patří v pořadí WTA 260. příčka.

Výsledky - Lucemburk (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (5-ČR) - Shuai Peng (Čína) 7-5 6-4
Jovanovská (8-Srb.) - Schiavoneová (It.) 6-4 6-3
Wickmayerová (Belg.) - Watsonová (Brit.) 6-0 5-7 6-2
Niculescuová - Cadantuová (obě Rum.) 7-5 6-4
Becková (Něm.) - Pironkovová (Bulh.) 6-2 6-2


Kvalifikace - 3. kolo:
Smitková (ČR) - Van Uytvancková (5-Belg.) 7-6 6-3
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kleybanova-Lepchenko
To byl meč pro otrlé.

1. set Kleybanova 6:5, servírovala, vedla 40:0. Pak 5 bodů v řadě prohrála a pak i set
2. set Kleybanova 4:3, na returnu 0:40 a pak 5 bodů v řadě dala Lepchenko
3. set 4:4 Kleybanova servírovala, prohrávala 0:40. Nkaonec vyhrála gem.

Stats breakpointů
Lepchenko saved 19/27
Kleybanova saved 14/20
Reagovat
Reti64
Sázky na vítězku turnaje:

C. Wozniacki 3,46; S. Lisicki 6,12; S. Stephens 7,28; L. Šafářová 9,05; A. Petkovič 10,05; E. Bouchard 14,56; K. Flipkens 18,36; M. Barthel 23,61; B. Jovanovski 33,65; K. Mladenovič 36,16.
Reagovat
Reti64
Sázky na vítězku turnaje:

A. Ivanovič 5,50; S. Stosur 6,0; M. Kirilenko 7,50; R. Vinci 11,0; S. Kuznetsova 11,0; K. Kanepi 14,0; D. Cibulková 14,50; A. Pavlyuchenkova 15,0.
Reagovat
Frick
Zejtra budou mít obě šanci protrhnout serii neůspěchů proti (relativně) slabším soupeřkám. Pojďte, holky!
Reagovat
Fandina
výborně. Příští zápas Beck. Ta dneska porazila Pironkovou a hrála dobře. Tak držím palce a přeji výhru a ať se daří jako dneska proti Peng. Byl to hezký zápas. Tak příště zase a dej to. Držím palce ... pojď pojď pojď!
Reagovat
VlS
No, jestli bude Anika hrát s Luckou stejně jako dneska, tak to Lucka ve středu mít jednoduchý nebude. Moc pěkně hrále a to ani Pirožka nehrála zle. Pěknej tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď dávejte dobrý pozor! Hlavně Sonja, gigin a další, co mají rádi Aničku... :)

Tyhle věci mi teď totiž říkají "Pane"! :)
http://imb.lide.cz/lide_photo_big/201310/1417/a6/525c26d1a6260755b69d0100.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji! Jak jsi to získal?
Reagovat
slacker
Na ebay nebo aukru? :-))
Reagovat
PetaM
To je krása :) Super :) To se máš, že to máš :D Odkud? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrál jsem srpnovou soutěž na stránkách Any a právě dneska mi přišla cena. :) Musím ale říct, že jsem teď mimo domov, takže jsem to viděl taky zatím jenom na fotce... Před chvílí jsem dostal MMS. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám, soutěžil jsem. :)
Reagovat
gigin
Gratuluju!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Díky! :)
Reagovat
Sonja
Ty štístko:-)))
Gratuluju, do správnějších rukou to nemůžou poslat:-P
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju a celkem i závidím! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Óóó, děkuji! :) Já měl obrovskou radost, když jsem to vyhrál. Na stránkách Aničky jsem soutěžil už nějakou dobu a pořád to nevycházelo. Až před měsícem v srpnové soutěži, kterou vyhodnocovali v září... Já se hlavně modlil, aby mi to došlo. :D No a dneska už můžu napsat, že je to doma. :)

Teď ještě vyhrát soutěž na stránkách Mashy a bylo by to úplně super. :) Tam už taky soutěžím dlouho a pořád nic... Ostatní moje favoritky takové soutěže zatím nemají.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky! :) Jak jsem napsal Sonje: Teď ještě vyhrát na stránkách Mashy. :)
Reagovat
VlS
No vidíš, a můžeš si říct, že máš pod čepicí ;-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to můžu. :D Tak já už mám pár zajímavých čepic (hokej, fotbal), ale od Aničky a ještě k tomu s podpisem, to je zatím jednoznačně nejcennější kousek! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vždycky přijdeš s něčím extra, co mě totálně odrovná. :D Já vím, že závist je strašná vlastnost, ale tak snad mě nezbiješ. :) Jinak tenhle díl AZ-kvízu samozřejmě znám, i když takhle sestříhané jsem to ještě neviděl. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pošlete mi odkaz prosím na soutěž s Mashou ;) :) moc prosím chtěl bych taky zkusit štěstí ;) .. kdbych neco vyhral to bych asi stěstím umřel D:
Reagovat
smazaný uživatel
Na stránkách Mashy občas probíhá soutěž "Trivia Contest" o podepsanou fotku. Vždycky to trvá zhruba den a půl, takže občas to bohužel nestačím zaregistrovat (u Any je to na celý měsíc). Tady je zatím ta poslední soutěž, které jsem se právě nestihl zúčastnit...
http://www.mariasharapova.com/news/trivia-contest-no110.aspx

Takže sleduj stránky mariasharapova.com a až bude nová soutěž, tak to můžeš zkusit. Taky je třeba se předtím zaregistrovat, abys tam do komentářů mohl napsat odpověď. Ze všech odpovědí se pak vybere jeden vítěz.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji, do povolanejsich ruk to poslat nemohli:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky! Už druhý člověk, co mi to napsal... :)
Reagovat
gigin
Pěkná práce :))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem rád, že Bojana vyhrála. Dneska mě ze všech hráček zajímala asi nejvíc. Moc jí to slušelo, ostatně jako vždy. :) Mimochodem, viděl jsi, jak Schiavone někdy na začátku 2. setu flákla svou kšiltovkou o zem? Gulbis hadr! :D
Reagovat
gigin
:DDDDDDDD To jsem neviděl, ale dokážu si představit, Františka je hodně emotivní, tak jak všechny papriky, no :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a ještě u toho tak zařvala, že mě to vylekalo. :D Já to měl puštěné, ale koukal jsem na to spíš jedním okem a mezitím jsem tady psal komentář. Najednou slyším takový řev, tak si říkám, co se děje. No a pak jsem to viděl v opakovačce... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Niculescu je v druhé polovině, tak snad to Lucy dá.
Reagovat
Frick
Snad Beckovou / Pir. by dát měla, ale pak (zřejmě) s Blegičankama. Zase na druhou stranu, věřim, že pokud si Lucka udrží formu, tak může porazit kohokoliv, kdo tam je.
Reagovat
smazaný uživatel
oukej
Reagovat
tommr
proti houževnatý soupeřce, která připomínala živou stěnu to neměla lehký, ale utkání vyhrála s přehledem. Dobře podávala a zvládala zakončovat i delší výměny aniž by se zbytečně vykazila. Její dnešní výkon je příslibem do dalších zápasů ... :)
Ještě znovu připomínám, že Lucka v Lucemburku bojuje i o účast na letošním Turnaji šampionek v Sofii. K tomu aby si tam účast zajistila bez ohledu na rozhodnutí konkurentek o startu ve finále FC potřebuje v Lucemburku minimálně postoupit do finále ... :)
Reagovat
PetaM
Chudák holka, to je tlak :D
Reagovat
VlS
dokonce ani výhra turnaje by jí nemusela zajistit učast, protože body navíc Lucka získá až od SF výše a může se před ní dostat některá z minimálně 5 dalších tenistek, nehledě na to, že výhra Caro nebo Sloane je automaticky posouvá na TŠ a tudíž odsouvá Lucku dozadu.
Reagovat
tommr
možnejch kombinací postupu je ještě příliš mnoho, aby se daly stručně shrnout do jednoho příspěvku, ale pro Lucku zjednodušeně platí, že pokud si chce vybojovat postup sama a nečekat jen pasívně na odstoupení některejch konkurentek tak musí v Lucemburku dojít minimálně do finále. Matematicky řečeno je to podmínka nutná, ale nikoli postačující ...
Reagovat
VlS
ale to je něco o dost jiného, než jsi napsal nahoře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist