Šafářovou v Madridu zastavilo až zranění. O titul s Venus se utká Rezaiová

15. 5. 2010, 15:26
Aktuality 5
WTA MADRID - Skvělý turnaj v Madridu skončil pro Lucii Šafářovou až zraněním. Kvůli bolesti stehenního svalu vzdala semifinálový duel Francouzce Rezaiové. Ta si o senzační titul zahraje proti favorizované Venus Williamsové, která letos postoupila už do čtvrtého finále.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová dnešním semifinále skrečovala kvůli zranění zadního stehenního svalu po prvním prohraném setu v poměru 1-6 zápas s Francouzkou Aravane Rezaiovou

Třiadvacetiletá Šafářová usilovala v Madridu o druhou finálovou účast v sezoně. Jejím letošním maximem je finále turnaje v Paříži, kde podlehla Rusce Jeleně Dementěvové. Postupem do semifinále v Madridu si však zajistila více bodů i peněz: do žebříčku získá 450 bodů a na konto si připíše 135 tisíc eur. 

Sval na levé noze si Šafářová natáhla už na turnaji v Římě. "Od té doby jsem neměla čas na regeneraci. Navíc tady v Madridu jsem měla těžké třísetové zápasy," řekla dopisovatelce ČTK brněnská rodačka. Zranění prý není vážné. "Nebudou to týdny. Budu se snažit dát to co nejdřív do pořádku a doufám, že během pár dnů budu moci zase trénovat," uvedla. 

Ze Španělska zamíří na týden domů a potom se vydá na French Open. "Madrid byl skvělý turnaj, i když člověk neprožije tu radost po vítězství, ale já jsem ráda, že jsem dokázala zahrát soustu dobrých zápasů. Budu se na to snažit v Paříži navázat a udržet tu úroveň, jakou nyní hraji," prohlásila.

Šafářová si během posledních tří týdnů zahrála kromě semifinále ještě dvě čtvrtfinále a připsala si hned pět skalpů hráček první světové dvacítky: Wozniacké, Pennettaové, Radwaňské, Šarapovové a Petrovové.

První finalistkou turnaje v Madridu se stala Američanka Venus Williamsová a bude v neděli soupeřkou Rezaiové. Čtvrtá nasazená hráčka světa dnes porazila i v pátém vzájemném utkání Šahar Peerovou z Izraele hladce 6-3 6-0.

Peerová, jež v prvním kole vyřadila Kuzněcovovou, proti bývalé světové jedničce za svou kariéru ještě neuhrála ani set. Díky už pátému letošnímu semifinále se však může těšit na návrat do Top 20.

Venus letos postoupila již do čtvrtého finále a upevňuje si post světové dvojky, na který se v pondělí dostane za sestru Serenu.

"Vracím se na vrchol a cítím se dobře. Jsem spokojená se svou formou a už se těším na neděli," uvedla Venus.

O třetí titul v sezoně a prémii 620.000 eur (téměř 16 milionů korun) se starší ze sester Williamsových utká s vítězkou odpoledního zápasu mezi českou tenistkou Lucií Šafářovou a Francouzkou Aravane Rezaiovou.

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID (Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů) -
sobotní výsledky (15. 05. 2010)

Dvouhra - semifinále:
V. Williamsová (4-USA) - Peerová (Izr.) 6-3 6-0
Rezaiová (Fr.) - Šafářová (ČR) skreč Š.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Obávám se, že by Lucka stejnak prohrála - i kdyby byla stoprocentně fit, protože Aravanne je tady v laufu, utře antuku i s Venuší a udělá titul - snad...
Reagovat
BooOoo
škoooda ...
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka vzdala.. bylo vidět, že se špatně pohybuje už sem si myslel že to nedohraje během páteho gamu.. Snad se dá před RG do kupy!
Reagovat
smazaný uživatel
Venus bych přál aby byla zas jedničkou , vypadá líp jak Serena která má řit větší než valach . Serena to je takový Arnold Schwarzenegger v sukni , Venus je aspon taková babská a hraje líp jak Serena tak doufám že ji ty všechny porážky vrátí už brzy na Grand Slamu !!
Reagovat
smazaný uživatel
Som sa vtedy na tom dost nasmial. Ale vyzera ze fakt to mysli vazne. Prave pozeram na rebricek a to uz to bolo napisane ze sa stane No.2 po turnaji a keby si udrzala formu a urobila dost bodov na RG, tak potom dost verim ze vyhraje aj Wimbledon a nahrabe slusny pocet bodov- mohla by ist na par tyzdnov aj pred Serenu. Samozrejme je to daleko ale zensky tenis je nevyspytatelny a Serena nebude mat taky super naskok, obhajuje QF na RG co vobec nemusi dat a vyhrala Wimbledon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist