Safin prošel do čtvrtfinále v Los Angeles i s roztrženým prstem

7. 8. 2008, 07:49
Aktuality 2
Španělským favoritům nevyšlo druhé kolo tenisového turnaje v Los Angeles. Druhý nasazený Fernando Verdasco prohrál i vinou poraněného kotníku s Francouzem Florentem Serrou 2-6 6-7, turnajová čtyřka Feliciano Lopez překvapivě vypadl s Němcem Denisem Gremelmayrem. Toho čeká ve čtvrtfinále bývalá světová jednička Rus Marat Safin, jenž si poradil s Američanem Waynem Odesnikem.
Marat Safin

Safin nasázel 103. hráči světa jedenáct es a vyhrál snadno 6-3 6-2. Nejtěžší chvíle v utkání pro něj přišla, když si roztrhl prst. "Stalo se to o botu, ani nevím jak. Ale je to v pořádku," uvedl ruský hráč.

Jeho příští soupeř Gremelmayr má v Los Angeles velkou motivaci vynahradit si zklamání z neúčasti na olympijských hrách. Do Pekingu se sice kvalifikoval, ale jeho místo zabral krajan Rainer Schüttler, který si start na hrách vymohl u sportovní arbitráže. Gremelayr si v pátek zahraje čtvrtfinále na rychlém povrchu poprvé v kariéře.

Mezi nejlepších osm už postoupil i šestý nasazený Mardy Fish. Domácí tenista sice v 2. kole ztratil s krajanem Spadeou úvodní sadu v tie-breaku, v dalších setech mu ale povolil uhrát jen jeden game.

ATP LOS ANGELES (USA, tvrdý povrch, 475.000 dolarů) - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Serra (Fr.) - Verdasco (2-Šp.) 6-2 7-6(4)
Gremelmayr (Něm.) - Lopez (4-Šp.) 7-5 7-5
Fish (6-USA) - Spadea (USA) 6-7(7) 6-1 6-0
Safin (5-Rus.) - Odesnik (USA) 6-3 6-2

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pojd Marat! Vyhraj to! už by konečně se mohl dlouhodobě zase předvadět dobre vykony!
Reagovat
smazaný uživatel
safin je boreec
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist