Safin: Sestra se už k tenisu nevrátí

1. 10. 2011, 16:25
Aktuality 16
Bývalá první tenistka světa Dinara Safinová podle jejího staršího bratra Marata v brzké době oznámí konec kariéry. Pětadvacetiletá Ruska nehrála kvůli potížím se zády od května a v srpnu předčasně ukončila sezonu.
Profily hráčů
Marat Safin

"Jestli si vzpomenete, tak podobné problémy měla už v Pekingu před dvěma lety," citovala bývalého prvního hráče světa Marata Safina agentura Reuters. "Snažila se pak několikrát vrátit, ale vždycky jí to přidělalo jen další problémy," dodal jednatřicetiletý Safin, který ukončil kariéru před dvěma lety. 

Safinová si kvůli zdravotním potížím dala tříměsíční přestávku i loni. Už tehdy však zažívala strmý výkonnostní pád a ani po návratu nedokázala navázat na výkony, které z ní udělaly na jaře 2009 světovou jedničku. Na trůn vystoupala i přesto, že nikdy nevyhrála grandslamový turnaj, ačkoliv byla ve finále French Open (2008 a 2009) a Australian Open (2009).

"Teď musí myslet hlavně na sebe. Nejde o to, jestli ještě někdy bude hrát, ale o to, aby mohla žít normální život. Musí pokračovat v léčbě a zapomenout na tenis," uvedl Safin. "Určitě o všem bude informovat sama, ale jako její bratr si myslím, že nemá šanci vrátit se k tenisu," prohlásil.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
skott
http://vimeo.com/29867606

na jednu stranku ma Marat pravdu, ze tenis neni to nejdulezitejsi, ale mozna by mel radsi pockat, aby takove prohlaseni Dinara udelala sama.Zatim nic takoveho neudelala, prestoze posledni jeji vzkaz neni nejoptimistictejsi.
bohuzel, uz je tech spatnych zprav letos opravdu moc (Dinara, Alisa, Anna)..:(
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Každopádně by to byla škoda, protože Dinara je sympatická holka. Vůbec nevadí, že nevyhrála grandslam. Byla světovou jedničkou a to mluví za vše. Navíc vyhrála spoustu kvalitních turnajů (Berlín, Řím, Tokio...). Bohužel to tak je, že některým skvělým tenistkám pokazí kariéru zranění. Dřív mě třeba mrzelo, že přestala hrát Tatiana Golovin (taky ze zdravotních důvodů). A co se týče Alisy, tak doufám, že brzy překoná tu zákeřnou nemoc a zase ji uvidíme na kurtech. Pořád mám v paměti, jak s ní loni hrála Ana Ivanovic finále na Bali. To byl úžasný zápas. Fandím Aně, ale kdybych měl klobouk, tak smeknu před oběma. Pevně věřím, že se spolu ještě někdy utkají...
Reagovat
VlS
U prohlášení, že je Dinara sympatická, bych si dovolil poznámku:"Jak komu", mě tedy ne. Jedna ze tří heken a k tomu, na rozdíl od dvou dalších ne ta hezká.
Reagovat
skott
I Ivanovic fandis?Ted jsem se schvalne podival zpatky a Wozniacki, Azarenka, Ivanovic...kdybys nemel rad Marii, tak reknu, ze se mi prave dela spatne:-)
Ano, Tatiana me taky napadla, stejne jako treba Anna Kournikova, ale dokud Dinara sama nerekne, ze konci, tak tomu neuverim.
Reagovat
skott
no, to asi kazda tenistka je jak komu sympaticka, ze pane moralizator VIS, ktery soudi tenistky podle vzhledu a nebo hekani...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak, špatně snad ne. :) Věděl jsem, že Caro a Ana nejsou tvoje oblíbenkyně a teď koukám, že Vika taky asi ne. No co se dá dělat. :D Kdo je sympatický a kdo není, to je vždycky subjektivní pohled. Neznám nikoho, kdo by se líbil všem... Já mám taky asi 2-3 tenistky, které mi nesedí. Ale jména psát nebudu, ještě by se někdo naštval. :D Radši budu psát o těch, které mám rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Kombinace Dinara, Maruška, Karolínka, Vikina a Ana :-))))
Kolega skott si konečně všimnul sestavy tenisových oblíbenkyň nově příchozího Montyho.
Montíku, teď po velkém poklesu formy ho Ivanovič už moc nepálí. Ale bývala doba, kdy o ní běžně psal jako o podvodnici a simulantce. Na Turnaji mistryň 2008 chytla nějakou virózu a v těch zoufalých podmínkách (horko a současně velké vlhko) byla na omdlení, ale on si neodpustil nechutný plky o simulování. Podobné se opakovalo o rok později při údajně vymyšlených křečích Karolíny. Nic jí nebylo a prý jenom chtěla Zvonarevku rozhodit :-D
Reagovat
skott
jen dve nebo tri, ktere ti nesedi...to se mi libi, taky bych chtel byt stejne tolerantni, jen mi to nejak nejde:-))
vyborne, Brozi, jen si nejak pozapomnel, kdo tady nadsene prikyvoval kazdemu otreni o Ivanovic.Ale jinak mas vlastne pravdu, dneska kdyby nebyla vsude v prvnim kole nez vyleti na centru, ani bych nevedel, ze jeste Miss Vesmiru zije.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty toho naděláš. :) Mně je sympatických hodně tenistek, ale největší oblíbenkyně mám čtyři. Já vím, že se tady vy dva často hádáte. Snad tě neurazím, když napíšu, že skott se mi zdá o něco slušnější než ty. Je pravda, že občas píše věci, které se mi nelíbí... Ale abych byl upřímný, nejvíc ze všeho se mi nelíbí, jak tady ošklivě píšeš o Mashe. Dovedu pochopit, že ji nemáš v oblibě (vadí ti hekání a já nevím, co všechno), ale čeho je moc... Prostě si myslím, že si takové komentáře nezaslouží. Podle mě to je skvělá holka, která si v životě něčím prošla a pro tenis je velkou osobností. Moc ji obdivuju, že se dokázala po těžkém zranění vrátit takhle vysoko. No a pokud jde o Anu, tak se možná budeš divit, ale nejvíc jsem jí začal fandit právě v době, kdy se jí nedařilo a byla někde kolem 60. místa. Dřív mi byla sympatická, ale o dost míň než třeba zrovna Masha (asi jsem dřív byl víc na blondýnky nebo co...). :) Ale když se jí přestalo dařit, tak jsem si říkal, že si tohle nezaslouží a držel jsem jí palce, aby se zase zlepšila. No a docela se to povedlo. Teď je kolem dvacítky a moc rád zase vidím její úsměv po vyhraných zápasech. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No já doufám, že tady budu taková klidná síla. :D Možná tě to překvapí, ale u televize bývám docela nervní (tenis je k tomu podle mě ideální sport). Pak se ale snažím psát komentáře s chladnou hlavou. Po pár zkušenostech vím, že psát s horkou hlavou je chyba... Jinak mně se dřív líbilo, jak spolu hrály Masha s Anou finále AO nebo semifinále RG. To byla krásná podívaná, nejen tenisově. :) Masha je moje favoritka určitě delší dobu, ale Anu jsem si taky hodně oblíbil. Bylo mi líto, že se jí jeden čas nedařilo... Podle mě je to hodná holka, tak snad se dostane ještě o trošku výš než teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je celkem klid. Hádá se to jen u ATP. Proruský kolegáček mé texty dlouho ignoroval, ale zřejmě mu tyhle debaty už začaly scházet :-)
Reagovat
skott
to vis ze jo, Brozi.Mas zrejme ego vetsi nez Djokovic, paklize si doopravdy myslis, ze mam zajem s tebou vecne diskutovat.
Nepsal jsi nahodu, ze ti chybi cas a nebudes se tady objevovat?Zkus se tim ridit, pro dobro vsech zde na tenisportalu.
Reagovat
steve79
No Safinová je skoro totožný případ co Wozniacká. Byla světová jednička a nikdy nevyhrála žádný Grandslam. Každopádně ji, ale přeji aby se vrátila. Jeji bratr ji má asi hodně rád, když takhle veřejně řekne, že se myslí, že se už nevráti k tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
To srovnání nechápu, jejich tenis je absolutně rozdílný a případné problémy tuplem!
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle dvě tenistky jsou snad jediné, které jako jedničky nevyhrály grandslamový turnaj? Co myslíš? Příště před publikováním podobných hlášek si radši zkus zjistit fakta. Jankovič a Karolína mají do konce kariéry hodně daleko, takže dojemné starosti některých tenisových fandů jsou úplně zbytečné. Na získání grandslamu bude ještě dost příležitostí.

Clijsters byla jedničkou od 11.8.2003 a kdy vyhrála první GS titul?
Mauresmo byla jedničkou od 13.9.2004 a kdy vyhrála první GS titul?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo máš pravdu, SKORO, jsou SKORO úplně jiné. Každá hraje úplně rozdílný tenis, kdy se dostala na vrchol Safina a kdy Wozniacka, dle mého názoru jsou to tenistky s rozdílem typu "nebe a dudy"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist