Safinová: Další zranění by mohlo znamenat konec kariéry

28. 4. 2010, 14:54
Aktuality 4
Včera oslavila 24. narozeniny a mohla by přemýšlet o tom, co ještě v tenise dokáže. Místo toho se třetí hráčka světa Dinara Safinová musí hlídat. Ve Stuttgartu totiž nastoupí poprvé po třech měsících, během kterých se zotavovala ze zranění zad. Další takové zranění by mohlo ukončit mou kariéru, připustila Ruska.
Profily hráčů
Dinara Safinová

Dinara Safinová je ve Stuttgartu druhá nasazená, ale na turnaji, kde hraje několik soupeřek z elitní světové desítky, si těžko může připadat jako favoritka. Tři měsíce totiž nehrála soutěžní zápas.

Na vině jsou její záda, kvůli kterým vzdala své utkání na Australian Open. Vyšetření odhalilo únavovou zlomeninu dvou obratlů a natržený sval. Ještě dnes Ruska podstupuje intenzivní léčbu a jak přiznala, ve Stuttgartu, kde obhajuje loňské finále, nastoupí s obavami.

"Jsem ráda, že jsem tu. Je to můj první velký test od té doby, co jsem si zranila záda," řekla v Německu novinářům Safinová, která si na svůj první zápas počká do zítřka. "Můj fyzio je tady a teď to chci brát krok za krokem. Začala jsem znovu trénovat až 3. dubna," dodala.

Nic neuspěchat teď bude pro světovou trojku to nejdůležitější. Podle katastrofického scénáře by totiž pro ni opakování předchozího zranění mohlo znamenat konec s tenisem.

"Všichni, i můj bratr Marat, mi říkali, abych tomu dala čas, ale bylo to opravdu těžké, protože jsem se chtěla tak moc hrát. Teď se cítím dobře, ale musím dávat velký pozor na to, aby to tak zůstalo. Mé zranění zad je nejhorší možné a kdyby se věci znovu zvrtly, mohlo by to znamenat konec profesionální kariéry," tvrdí Safinová, která si prý během vynucené pauzy uvědomila, jak jí hra chybí.

"Neexistuje způsob, jak takové zranění zad snadno překonat. Zlomenou ruku nebo nohu můžete nechat odpočívat, ale u zad je to skoro nemožné," tvrdí Ruska. "Díky tomu jsem si uvědomila, jak moc tenis miluju. Prostě jsem se chtěla vrátit na kurty. A co se týká věcí jako je žebříček, tituly a obhajoba bodů... co na tom doopravdy sejde?"

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Dinara, strašne strašne ti držím palce, aby si sa dala do kopy..:) Zaslúžiš si to.
Reagovat
smazaný uživatel
Rodina Safinů je nějaká prokletá...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsi na to přišel, že prokleta? Podle mě je to velmi uspěšna rodina, at už rodiče či Marat N1,Dinara N1. Jedině zraněni, ale to neni prokleti, to je prostě jen smula.. Držim ji palce a at to zvladne!
Normalně mi hrozně chybi Marat na kurtech... Jeho zapasy v tv jsem miloval.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist