Safinová: Nekončím. Na okruh se snad ještě vrátím!

10. 10. 2011, 08:27
Aktuality 3
Dinara Safinová dementuje prohlášení svého bratra Marata, že už ukončila kariéru. Naopak vyslovila naději, že by se k tenisu mohla vrátit.
Profily hráčů
Dinara Safinová

Marat Safin nejprve na přelomu září a října v jednom z rozhovorů pronesl, že jeho sestra ukončí kariéru. A minulý pátek potvrdil, že Dinara Safinová s tenisem skončila. Sama tenistka to však nepotvrdila a nyní vyvěsila prohlášení na svých webových stránkách, že doufá v návrat na kurty. 

"Ahoj všichni, chci vás informovat, že jsem kariéru neukončila. Budu pokračovat v léčbě zraněných zad a doufám, že se nakonec vrátím zpět na okruh," píše moskevská rodačka.

Pětadvacetiletá Safinová si kvůli vážným zdravotním potížím už loni dala tříměsíční přestávku. Již tehdy zažívala strmý výkonnostní pád a ani po návratu nedokázala navázat na výkony, které z ní udělaly na jaře 2009 světovou jedničku. Na trůn vystoupala i přesto, že nikdy nevyhrála grandslamový turnaj, ačkoliv byla ve finále Roland Garros (2008 a 2009) a Australian Open (2009).

Tenisem vydělala 10,5 milionu dolarů. Ve sbírce úspěchů má i stříbrnou medaili z olympijských her v Pekingu. Naposledy hrála letos na jaře na antuce v Madridu a v aktuálním žebříčku ji patří 129. místo.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Povedenej bratříček!
Reagovat
smazaný uživatel
No stejnak věřiš tomu, že se vrati s takovyma zadama? Ja mam velke pochybnosti. Ted si bude davat dlouhou pauzu, max to zkusi na par turnajich a pak opět pochopi, že ji zdravi vic nedovoli. Je to konec, možna ne uplně definitivni, ale da se i tak nazvat. Sice nejsem jeji velkej fanda, ale v 25 letech... to je zle.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud selhává zdraví,je to mizérie,to jistě víme všichni!Na to už motivace nestačí...Dinara byla,dle mého názoru,takový ten dříč kurtu,něco jako dříve např.T.Muster,ale na její hru se koukat i dalo. Ale mám pocit,že comeback se nezdaří,protože dlouhý herní výpadek se dohání velice těžko...Ale pokud by se dostala Dinara opět do solidní formy,myslím,že by mohla být jistým oživením v kolotoči WTA.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist