Safinová si v divokém utkání vydřela postup přes Vinciovou

11. 8. 2009, 22:35
Aktuality 3
WTA CINCINNATI - Světová jednička Dinara Safinová v úvodním kole turnaje v Cincinnati zahrála utrápené představení. Dopustila se deseti dvojchyb a osmkrát ztratila podání. Utkání plné zvratů s Italkou Vinciovou ale nakonec po třísetovém trápení vyhrála.
Profily hráčů
Dinara Safinová

Dinaře Safinové se nepovedl minulý týden v Los Angeles, kde vypadla ve 3. kole s Číňankou Jie Zheng. Výkon hodný nejlepší hráčce světa nepředvedla ani zdaleka v dalším zápase. Tím byl duel druhého kola dvoumilionového turnaje v Cincinnati proti 46. tenistce žebříčku Robertě Vinciové.

Třiadvacetiletá Ruska sice získala úvodní dva gamy, pak ale devět her v řadě dominovala soupeřka. Když Vinciová za stavu 6-2 a 3-0 podávala, zdálo se, že je Safinová psychicky na dně. Byla, ale stále bojovala. Srovnala na 3-3, ale pak si Italku znovu nechala odskočit na rozdíl dvou gamů. Dva míčky ji dělily od vyřazení, dokázala však získat čtyři hry v řadě a vynutila si tak třetí dějství.

Také v něm nebyla o zvraty nouze. Neprve se do vedení 3-1 dostala Vinciová, Safinová ale otočila na 5-3 a podávala na vítězství. To poosmé v zápase ztratila své podání, nicméně o tři roky starší Italka rovněž patnáctý "servis-game" poosmé nezvládla a sama Rusku poslala do 3. kola.

Safinová se po celý zápas trápila na podání, ale i přes 10 dvojchyb a více gamů získaných při servisu soupeřky utkání za hodinu a 51 minut vyhrála 2-6 7-5 6-4. Během utkání předvedla 48 nevynucených chyb, oproti osmadvaceti Vinciové.

Když Ruska prohrála devět her v řadě, zavolala si na kurt trenéra Zeljka Krajana. "Řekl něco jako 'hlavně trefuj kurt, nesnaž se to hrát k lajnám', a já mu odpověděla, že to tak udělám. Sama jsem tušila, že ona (Vinciová) nebyla připravenma na to, mě porazit," uvažovala po zápase Safinová.

O čtvrtfinále si zahraje buď s Číňankou Suai Peng, jež dnes smetla Slovenku Dominiku Cibulkovou, nebo se Španělkou Martinezovou. Ta ve třech setech zdolala Duševinovou.

Ve vítězné náladě pokračuje Italka Flavia Pennettaová. Vítězka turnajů v Palermu a Los Angeles zahájila lukrativní podnik v Cincinnati výhrou 6-2 6-3 nad Japonkou Moritaovou a vyhrála tak již 12. utkání v řadě. Ve druhém kole narazí na Maďarku Szavayovou, jež zdolala Urszulu Radwaňskou.

Loňský titul, kdy turnaj patřil do nižší kategorie, neobhájí světová desítka Naďa Petrovová. Ruska potvrdila pokles formy a s Ukrajinkou Aljonou Bondarenkovou uhrála jen pět her.

Další selhání Petrovové dává naději Pennettaové, že se příští pondělí poprvé posune do Top 10. Italka ale musí v Cincinnati dopadnout lépe než Srbka Ivanovičová. Teoretickou šanci má ještě aktuálně čtrnáctá Polka Agnieszka Radwaňská, která smetla Japonku Sugijamaovou.

- WTA CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
úterní výsledky (11. 08. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Safinová (1-Rus.) - Vinciová (It.) 2-6 7-5 6-4
A. Bondarenková (Ukr.) - Petrovová (10-Rus.) 6-2 6-3
A. Radwaňská (13-Pol.) - Sugijamaová (Jap.) 6-2 6-1
Pennettaová (14-It.) - Moritaová (Jap.) 6-2 6-3
Šuaj Pcheng (Čína) - Cibulková (15-SR) 6-2 6-1
Wickmayerová (Belg.) - Schiavoneová (It.) 6-3 6-4
Hantuchová (SR) - Erraniová (It.) 3-6 6-3 6-1
Szavayová (Maď.) - U. Radwaňská (Pol.) 7-5 7-5
Cirsteaová (Rum.) - Shaughnessyová (USA) 7-5 7-5
Kirilenková (Rus.) - Švedovová (Kaz.) 6-4 6-1
Klejbanovová (Rus.) - Rezaiová (Fr.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
hele každý nemá vysokou školu jak ty,tak je nech v klídku pracovat!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Čtete po sobě někdy ty články...tam je překlepů až to bolí...např. vísětkou utkání...?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist