Safinová v LA neobhájí. Podlehla Číňance Zheng

7. 8. 2009, 09:46
Aktuality 5
WTA LOS ANGELES - Světová jednička Dinara Safinová v Los Angeles body za loňský triumf neobhájí. Ruska letos vypadla překvapivě už ve 3. kole, když nestačila na Číňanku Jie Zheng. Nedařilo se ani dalším favoritkám, a tak do čtvrtfinále proklouzly z osmi nejvýše nasazených jen Zvonarevová a Agnieszka Radwaňská.
Dinara Safinová

Čínská tenistka Jie Zheng nečekaně postoupila na turnaji v Los Angeles do čtvrtfinále přes světovou jedničku Dinaru Safinovou po setech 7-5 4-6 6-4. Ruska, která obhajovala loňské vítězství, tak uhrála nejhorší výsledek od březnového turnaje v Miami, kde rovněž vypadla ve 3. kole.

Číňanka, které patří 23. příčka na světovém žebříčku, se proti Safinové postavila již popáté v kariéře, ale z výhry se radovala poprvé. Tentokrát však nebyla Safinová ve své kůži a dělala velké množství nevynucených chyb, především v rozhodujících fázích zápasu. Darovala tak výhru Číňance, který má na kontě tři turnajové tituly, ale poslední z roku 2006.

"Těžko se proti ní hraje, ale především jsem dělala chyby. Měla jsem hrát daleko lépe a ona toho dobře využila," uvedla po zápase Safinová, která se na čele žebříčku WTA drží 16 týdnů. V Los Angeles tak neobhájí titul a nezvýší tak náskok v čele hodnocení. Nicméně rozdíl od druhé Sereny zůstane stejný, jelikož body za loňské triumfy v LA a Montrealu byly již v minulých týdnech odečteny.

Přes třetí kolo prošly jen dvě hráčky z první nasazené osmičky. Turnajová dvojka Ruska Věra Zvonarevová si s velkými problémy poradila s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou, přestože se dopustila hned 10 dvojchyb. Obě tenistky si v úvodních sadách na ženský tenis nebývale často držely podání, ale třetí set byl již loterií, když v deseti hrách bylo k vidění hned sedm brejků.

Zvonarevová, jež se opakovaně léčila se zraněním kotníku, se nemůže dostat zpět do formy z úvodu sezony. Nyní narazí na Italku Flavii Pennettaovou. Ta porazila pátou nasazenou Rusku Naďu Petrovovou dvakrát 6-3 a dál kráčí za obhájením loňského finále.

Turnajová osmička Agnieszka Radwaňská z Polska přehrála Rusku Annu Čakvetadzeovou a letos již poosmé postoupila do čtvrtfinále. O premiérové semifinále v této sezoně si zahraje s nenasazenou Rumunkou Soranou Cirsteaovou, které vzdala kvůli zranění ramena Němka Lisická.

Dál prošla i mladší ze sesterského dua Radwaňských Urszula, jež nemusela nastoupit k duelu s Číňankou Li Na. Ta odstoupila vinou zraněného kotníku.

Rozdíl aktuálních forem se odrazil na výsledku Any Ivanovičové se Samanthou Stosurovou. Australanka dál pokračuje ve výborných výkonech a trápící se Srbku porazila hladce 6-3 6-2. Teď ji čeká přemožitelka Safinové.

Popáté na sedmém turnaji po svém návratu si ve čtvrtfinále zahraje Maria Šarapovová. Ruska vracející se po zranění ramena otočila duel s Ukrajinkou Aljonou Bondarenkovou a vrátila jí tak porážku z varšavské antuky, kde se bývalá světová jednička po takřka desetiměsíční pauze představila poprvé.

"Myslím, že jsem na tom byla ve třetím setu fyzicky mnohem lépe, než soupeřka. To mi dodává sebevědomí a vidím, že se od návratu zlepšuju," pochvalovala si vítězka tří grandslamů.

- WTA PREMIER LOS ANGELES (USA - Kalifornie, tv. povrch, 700.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (06. 08. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Zheng (14-Čína) - Safinová (1-Rus.) 7-5 4-6 6-4
Zvonarevová (2-Rus.) - Wickmayerová (Belg.) 7-6(5) 4-6 6-4
Pennettaová (10-It.) - Petrovová (5-Rus.) 6-3 6-3
A. Radwaňská (8-Pol.) - Čakvetadzeová (Rus.) 6-3 6-2
Stosurová (13-Austr.) - Ivanovičová (6-Srb.) 6-3 6-2
U. Radwaňská (Pol.) - Li Na (12-Čína) bez boje
Cirsteaová (Rum.) - Lisická (17-Něm.) 6-3 1-0 skreč L.
Šarapovová (Rus.) - A. Bondarenková (Ukr.) 4-6 6-0 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
kráva pitomá
Reagovat
smazaný uživatel
ale prdlajs bo Penntta je vybouchá všechny
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Marii skoro uvolněné pole.
Reagovat
smazaný uživatel
To ano...snad jen dobře hrající Stosur..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist