Safinová zmírnila kolaps Rusek a chystá se na Šafářovou

13. 5. 2009, 22:32
Aktuality 0
WTA MADRID - Tři favorizované Rusky dnes v Madridu selhaly. Až ve večerním utkání dokázala uspět světová jednička Dinara Safinová, jež si poradila s Číňankou Li Na. Zítra se o postup do čtvrtfinále porve s českou tenistkou Lucií Šafářovou.

Dinara Safinová přiletěla do hlavního města Španělska jako čerstvá vítězka turnaje v Římě. Od pořadatelů dostala tři dny volna a první zápas tak na ni čekal až dnes. První hráčka světového žebříčku začala duel s Číňankou Li Na lépe. V úvodním dějství si hlídala servis a vyhrála 6-3. Ve druhém setu však dlouho tahala za kratší konec, když si třikrát prohrála podání a nakonec byla ráda, že o osudu sady rozhodovala zkrácená hra. V té rodačka z Moskvy prokázala více trpělivosti a postoupila do 3. kola. Se soupeřkou si srovnala účty, když po dvou úvodních prohrách dokázala asijskou sokyni zdolat loni v cestě za olympijským stříbrem.

Ve čtvrtek se utká s poslední Češkou v soutěži Lucií Šafářovou. Také s brněnskou rodačkou v prvních dvou střetnutích neuhrála ani set, před dvěma lety však jediné utkání na antuce zvládla lépe.

Rovněž Světlana Kuzněcovová vstoupila do turnaje až dnes, ale úvodní zápas s Ukrajinkou Aljonou Bondarenkovou pro ni byl zároveň i posledním. Ruská tenistka prohrála hladce 3-6 2-6 a svou soupeřku nedokázala na antuce porazit ani na třetí pokus. Nenavázala tak na podniky ze Stuttgartu a Říma, kde hrála pokaždé ve finále a z Německa si dokonce odvezla titul.

To Jelena Dementěvová dnes hrála ve španělské metropoli už třetí zápas. Začala ho skvěle. Amelii Mauresmovou v prvním setu k ničemu nepustila a bleskově vyhrála 6-1. Francouzka za celou úvodní sadu uhrála na returnu pouhé dva fiftýny a s jejím dalším setrváním v soutěži lukrativního podniku to nevypadalo dobře. Jenže Ruska se začala trápit na podání, Mauresmová svou hru zlepšila a třetí nasazenou tenistku nečekaně vyřadila.

Sedmadvacetiletá Dementěvová vlétla do letošní sezony raketově, když získala dva tituly a v Melbourne vypadla až v semifinále. Od té chvíle si však zahrála než jednou ve finále, ve kterém v únoru v Paříži prohrála právě s Mauresmovou.

Ze hry je i další favorizovaná Ruska Naďa Petrovová. Turnajová osmička podlehla po vyrovnaném boji Švýcarce Schnyderové a po zranění se stále nedokázala dostat do optimální formy.

Naopak překvapila Věra Duševinová, jež se dostala z kvalifikace už mezi nejlepších osm. Přemožitelku Sereny Williamsové a Petry Kvitové Francescu Schiavoneovou zdolala ve třech setech a o postup do semifinále si zahraje s vítězkou duelu Wozniacká - Klejbanovová.

- WTA PREMIER 5 MADRID (Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů) -
středeční výsledky (13. 05. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Safinová (1-Rus.) - Li Na (Čína) 6-3 7-6(2)
Azarenková (7-Běl.) - Pcheng Šuaj (Čína) 6-4 6-1
A. Bondarenková (Ukr.) - Kuzněcovová (6-Rus.) 6-3 6-2

Dvouhra - 3. kolo:
Mauresmová (Fr.) - Dementěvová (3-Rus.) 1-6 6-4 6-2
Schnyderová (Švýc.) - Petrovová (8-Rus.) 6-4 6-7(2) 7-6(5)
Duševinová (Rus.) - Schiavoneová (It.) 6-3 4-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist