Safinová znovu řádila. Porazila Serenu

9. 5. 2008, 16:45
Aktuality 0
Z Dinary Safinové se v Berlíně stal postrach favoritek. Den poté, co vyřadila světovou jedničku Justine Heninovou, si ruská tenistka připsala také cenný skalp Sereny Williamsové a postoupila do semifinále.
Dinara Safinová

Podobně jako proti Heninové, ani proti Williamsové nezačala Safinová nejlépe, ovšem podruhé za sebou dokázala nepříznivý vývoj utkání otočit.

První sadu dnes ruská hráčka prohrála jasně 2-6. Druhý set měl ovšem naprosto opačný průběh: po dvou dvou prolomených podáních soupeřky ho Safinová vyhrála 6-1. Rozhodující set pak přinesl napínavou bitvu o každý míček, kterou nakonec vyhrála Safinová v tie-breaku. Ukončila tak třináctizápasovou neporazitelnost Williamsové.

V semifinále vyzve turnajová třináctka nenasazenou Viktorii Azarenkovou. Finalistka pražského turnaje i v Berlíně potvrzuje dobrou formu, díky níž dnes přešla přes Ukrajinku Aljonu Bondarenkovou. V prvním setu Azarenková lépe zvládla tie-break, ve kterém zvítězila 7-2. Bondarenková pak Bělorusce, která ještě čeká na první triumf na okruhu WTA, na začátku druhé sady rychle prolomila servis. Od stavu 1-2 ale Azarenková naprosto ovládla dění na kurtu: získala pět gamů v řadě a postoupila do semifinále.

Výsledky - Berlín:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Safinová (13-Rus.) - S. Williamsová (5-USA) 2:6, 6:1, 7:6 (7:5), Azarenková (Běl.) - A. Bondarenková (15-Ukr.) 7:6 (7:2), 6:2.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist