Sáhli si na dno. Přesto jsme si nejtěžší zápas užili, shodují se Djokovič s Nadalem

30. 1. 2012, 08:47
Aktuality 36
Ocitli se na pokraji vyčerpání, sáhli si až na hranici svých možností a trpěli bolestí, přesto si nejlepší tenisté současnosti Srb Novak Djokovič a Španěl Rafael Nadal nejdelší grandslamové finále v historii užívali. Světová jednička včera slavila v Melbourne po pěti hodinách a 53 minutách pětisetovou výhru a získala třetí titul z turnajů velké čtyřky po sobě.
Profily hráčů
Vyčerpaní Nadal a Djokovič po finále

"Rafa mě dostal na pokraj vyčerpání. Myslím, že každému, kdo ten zápas viděl, bylo zřejmé, že nás duel vycucal do poslední kapky. Je to neuvěřitelné úsilí," řekl Djokovič po jedné z největších tenisových bitev historie

Novak Djokovič a Rafael NadalNa konci ho prý braly velké křeče a v závěru pátého setu dokonce po jedné z výměn upadl vysílením a bolestí na zem. Přesto v sobě našel poslední zbytky sil a dokázal otočit nepříznivý stav 2-4. "V tu chvíli jsem si sáhl až někam ke svým limitům," prohlásil čtyřiadvacetiletý rodák z Bělehradu. 

Také jeho soupeř připustil, že ho maratonská bitva naprosto vysála. "Fyzicky to byl nejtěžší zápas, který jsem kdy hrál. Jsem unavený," řekl Nadal, který je známý svou nezdolnou bojovností a vynikající kondicí.

Oba tenisté se shodli, že i když během zápasu trpěli, pořád si ho užívali. "Musíte tolik přetrpět, prsty u nohou vám krvácí, přesto si tu bolest stále užíváte," líčil Djokovič. "Jsem si jistý, že jakýkoliv tenista by řekl to samé: žijeme pro tyhle zápasy. Pracujeme každý den a snažíme se věnovat celý život tomu, abychom jednou hráli šest hodin o grandslamový titul," podotkl Djokovič.

Novak DjokovičNadal s ním souhlasil. "Je prima bojovat, snažit se přivést své tělo až na hranici možností. Když jste zdravý a máte zaujetí pro hru, jste schopni trpět a to utrpení si užívat. Užil jsem si všechny ty problémy, které jsem během zápasu měl," řekla světová dvojka.

I když Nadal Djokoviče stejně jako loni ve Wimbledonu a na US Open znovu nepřemohl a celkově s ním prohrál už posedmé za sebou, našel oproti minulým soubojům ve své hře posun. "Za minulý rok jsem ho nikdy nedostal do takové situace jako dnes, to je pro mě pozitivní věc. Také jsem proti němu dnes neměl žádné psychické problémy jako vloni. Pravděpodobně ještě nikdy jsem po prohře nemluvil o tolika pozitivních věcech," dodal Nadal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak máme první GS za sebou a stál za to. Velmi vyrovnaná obě semifinále a pak samozřejmě to "gladiátorské" finále. Velká gratulace Novakovi, byl opravdu nejlepší. Chudák Nadal, dře jako kůň a "většinou" mu zůstává ta nevděčná "druhá" pozice. Na jedné straně s nádhernou hrou a lehkostí nedostižný Federer, na druhé straně nyní naprosto komplexní hráč Djokovič ...
Jinak si opravdu nemyslím, že by se z Top 4 vydělovala Top 2. Vyrovnanost na špici je úžasná a také nelze vůbec přehlížet ostatní hráče první desítky či patnáctky.
Sportu zdar a tenisu zvlášť!
Reagovat
smazaný uživatel
Po dlouhé době zase dobrý zápas. Škoda že se ho neúčastnil Rosol.
Reagovat
smazaný uživatel
Na záver ešte pár ohlasov z tenisových radov...Hoci to je nepriama reklama, snáď sa to nezmaže
http://sportky.topky.sk/c/79391/osobnosti-o-finale-sialene-uzasne-vynimocne
Reagovat
ArcusII
Teď mi to přijde sranda, ale jim asi moc do smíchu nebylo ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=HhCzXwdUs_U&feature=related
Reagovat
a.magerova
Dost mě včera štvalo, že až po více než 3 minutách takového trápení organizátory napadlo jim tam dát židle, přece tam bylo tolik tenisových odborníků, kteří museli vědět co po 6 hodinách to s jejich těly udělá !!! :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Tento zápas je jasným příkladem toho že ženské by něměli dostávat stejné odměny jak chlapi.
Reagovat
a.magerova
No ale zase hodnota uspokojení diváků-mužů je nevyčíslitelná :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte jasnejším príkladom je výsledok ženského finále..
Reagovat
steve79
S těma odměna pro muže a pro ženy souhlasím s tebou. Taky mi přijde dost neadekvátní, že vítěz dostane 47 milionů. Před pár lety to bylo něco přes 25 mega.
Reagovat
rib
a to je nějaká diskuse o tenise? Nebo o kondici hráčů? Nebo o české závisti, když jde o peníze?
Reagovat
smazaný uživatel
No on je podle me trochu rozdil v bezduvodnem se navazeni do nekoho evidentne nejak handicapovaneho, v tomhle pripade vekem, ale muze to byt i necim jinym. A v dle meho adekvatni reakci na takovehoto cloveka. Ale samozdrejme neocekavam, ze by to nekdo vaseho razeni pochopil ... ja jen doufam, ze jste si dostatecne zvednul sebevedomi, rozbrecel jste male dite. Gratuluju.
Reagovat
a.magerova
A nemělo by raději malé dítě dělat cokoli užitečnějšího pro svůj kvalitní psychický vývoj než tady vysedávat u PC na TP a číst ty naše bláboly !!! Pokud má opravdový zájem o Congu tak zde dávám odkaz na wikipedii - česky
http://cs.wikipedia.org/wiki/Jo-Wilfried_Tsonga

a jeho ofi stránky - anglicky (taťka mu s tím může pomoci)

http://www.jowilfriedtsonga.com/
Reagovat
Chandler
Díky, docela mě to dneska nastartovalo do skvělého dne. Je úžasný, že někdo dokáže v jednom ze stovek zdejších příspěvků rozpoznat malé handicapované dítě a někdo v tom vidí jen dalšího rádoby vtipálka. Když už jsme u moralizování na netu, tak jen dodám, že malé, nemocné dítě, které neumí jazyk, by se mohlo zabavit i jinak než prolézáním stránek na internetu. Ale to je jen můj asociální názor.
Reagovat
VlS
Nic proti recesi, tu už uchopil Jimmy, tohle už je nastavovaná kaše.
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská škoda pre Rafu, že prehral zápas práve takéhoto typu...Bude sa len ťažko prekonávať a jeho víťaz zostane "nesmrteľný"..Všetkých 6 prehier by sa pri 6 hodinovom víťazstve stratilo v nenávratne..Všetko tomu v 5. sete nasvedčovalo, ešte teraz neviem, čo sa vlastne stalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Rafa, mistejk za stavu 4:2 30:15 ho úplně rozhodil, tohle se nemělo stát. 5:2 by už neztratil, tam se spíš dalo čekat, že Novak nedá ani následující vlastní podání. Chybělo tak málo. Pak už nešlo první podání a ani při hře to často nezvládal.
Strhávání trika a křepčení v polonahým stavu je už za hranicí slušnosti. Udělal tohle někdy nějaký vítěz?
Reagovat
smazaný uživatel
Blbečku, vyhral niekedy niekto po 5 hodinách a 53 minútach finále grandslamového turnaja ?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa bol do inkriminovaného stavu v 5. sete lepším hráčom, hru mal pod kontrolou a pri servise nemal problém. Od tohto momentu sa to prevrátilo a Djokovič začal mať navrch..Už pri stave 4:4 mal breakbally, Rafova agresivita a chtíč, ktorým sa prezentoval v 4. a začiatkom 5 setu sa postupne dostala do pasivity, ktorá bola typická v 2. a 3 sete...
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji tímto administrátoru tohoto webu, že odstranil příspěvky mého syna ! Výrazy jako...ale vždyť víte sami, zde mají,jak patrno, své místo ! Můj syn je adoptovaný vietnamec, ještě neumí moc dobře ovládat český jazyk, má s tím opravdu obrovské potíže,ale věřte mi-snaží se,vážně! Jeho příspěvky jsem četl,pravdou je, že to je "česky" velice nečitelné a slátané, ale nikdy syn nepoužil jediné sprosté slovo a ani nikoho nikdy neurazil ! Začal ho zajímat tenis, hraje i hokej, faktem je, že ve sportovcích má poněkud "guláš", ale dle mého názoru to vůbec neznamená, že ho odsud jen tak VYHODÍTE ! Že není Tsonga Němec-no a co ?!?! Líbí se klukovi i mé ženě a oba mu fandí ! Děkuji p.ramirez3, tohle bude nejspíš fajn člověk ! Kluk mi tady teď brečí, že nemůže diskutovat o tom jeho "tenysu" s lidmi, kteří mají přehled ! Našel se tu aspoň jeden z Vás, který by mu třeba poradil a napsal něco vážně ? Ani jeden...a přitom vůbec nemáte ponětí o tom, jak by to ocenil ! Je mi z toho docela smutno...Pokusím se najít nějaký jiný server, kde se dá diskutovat o "tomdlenctom tenysu" Ahoj-Jiří
Reagovat
a.magerova
A navíc, že neumí česky (ve druhé třídě), toť mi novina, protože já co vím, tak Vietnamci umí česky lépe než kdokoli jiný z našich národnostních menšin a možná i většin :-))
No i ten jeho nick je takový nedětský.....

Super zápas - gratulace oběma TENISTŮM !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bez dobryho kafe takhle po ranu moc nedokazu fungovat. Takze ja adminum dekovat nebudu ani ironicky:).
Radeji bych se obesel po ranu - bez urazlivych vulgarismu, nesmslnych urazek a hlavne bez politizovani hazeni rakety Kvitove a jinych vaznych pripadu, kterym by slusel ban.
Ze pozdravuji chlapce...
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, každý má na něco s vůj názor, souhlasím ! Nick jsem mu zakládal já, aby si ho pamatoval, protožr stejný nick má i má žena, ale na jiném portálu. Co se týče češtiny ve druhé třídě:kluk se tu nenarodil, v ČR žije tři roky,tudíž TŘI DLOUHÉ ROKY se učí "tendlencten náš jazyk"-za tyto TŘI DLOHÉ ROKY (snad je cítit ironie) je zatím tam, kde je a co si můžete od něj sami/a přečíst. Má spoustu kamarádů Vietnamců narozených zde a jejich čeština je,pravda,perfektní-vietnamsky totiž nikdy nemluvili! Můj kluk se učí česky de facto něco málo přes tři roky, chodí do zvláštní třídy-má to být jeho nedostatek či handicap? Tady to tak vyznívá, ale tohle nedopustím ! BTW-dobrý kafe po ránu si, samozřejmě, dávám já ! Já mám kafe a syn má ten svůj "tenys"-nějak to už zvládneme ! A doufám, že "tendlencten Němec Conga" opět něco pořádného vyhraje, kluk bude mít radost a tím pádem i já ! Je to velmi prosté...
Reagovat
carolyn
Souhlasím s tebou - takový nick by si snad dítě nevymyslelo, navíc slovo tenis, nepíše se snad ve všech jazycích stejně s měkkým "i"?
No trošku to na mě tady působí že se sem akorát někdo přišel pobavit, bohužel mu to nevyšlo. Pač to nebylo ani vtipný.
A ted si hrát na taťku,.... a že syn doma pláče, že nemůže psát, proč by nepsal pod nickem taťky, když taťka se regnout mohl.....Jojo lidská hloupost nemá meze
Reagovat
smazaný uživatel
Slušná recesia.
Reagovat
smazaný uživatel
Také to tak vidím, je to takové podivná všehochuť, takovéto komentáře by chlapec ve druhé třídě nenapsal.Někdo se tady prostě zvláštně baví a má z toho radost, že mu to někdo baští.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jsi "ONA", tak jsi velice hodná dívka ! Můj kluk chce mít svojí pálku, svojí hokejku i svůj nick-je na tom něco špatného ? Ale pokud jste se někdo bavili na jeho účet, je to v pořádku. On sem už ale chodit nebude, přece nebude pro smích všem těm, kteří "rozumějí tomudlenctomu tenysu" To měkké "I" mu vtloukám do hlavy neustále, ale ono to snad příjde :-) Musím se tomu všemu smát už i já:-)) Conga je dobrý, já jsem ale Rogerovec !
Reagovat
carolyn
Pokud máte problém se zablokováním nicku, je možné napsat přímo administrátorovi a né to řešit tady v komentářích.
Reagovat
smazaný uživatel
Vietnamec kterej chodi do druhy tridy by si nikdy nedal jako nick "DOBRYKAFEPORANU" to je proste blbost. Potom je uplne neuveritelny, ze tam nejni slovo dobre, von se snad netrefil ani v jednom I\Y a tam je sance 50:50. Pro me je to proste provokace a nekdo chce bejt jenom zajimavej...
Reagovat
freeteepek
Tenis se píše ve vietnamštině úplně bez samohlásek. I souhlásek je tam míň:-)Toho malého Vietnamce je mi líto.Chudák.Škoda, že mu pan otec nevybral lepší přezdívku.Třeba "malý Vietnamec". To by si snad taky zapamatoval a vihnuly byzmese tudlectěm nedorozuměním.
Reagovat
a.magerova
A mněly byzme f tom jasno.... fšichni :-))
Reagovat
Jiri
Neuveritelny turnaj s paradni gradaci. Top4 se ukazala velmi silna. Je mi lito ostatnich, kteri jsou v teto ere a je temer nemozne vyhrat turnaj kdyz startuji vsichni 4. Jsem zvedav, jestli se to nekomu povede. Verim, ze Roger jeste nejaky ten uspech prida a doufam, ze i Andy se sveho GS docka. Idelani na WIM.
Reagovat
smazaný uživatel
Jezis nevim proc musite bejt lidi furt hned tak hnusny. Je to nake dite, ale mohl to bejt klidne i clovek s dyslexii nebo necim podobnym a vy na nej vytahujete nejakou nezamestnanost a ztrapnovani ... jdete se bodnout asociale.
Reagovat
Chandler
Nechceš abych ostatní urážel, ale sám mě jako asociála posíláš někam... zajímavý. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Chandler
Pokud ses chtěl ztrapnit, tak se ti to podařilo. Nezaměstnanost je fakt svině...
Reagovat
smazaný uživatel
chodim teprve do druhi tridy, ale sem nemocni a moc tomudlenc tenysu nerozumim,no.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist