Sakkariová na úvod Turnaje mistryň zdolala Pegulaovou, Sabalenková otočila bitvu s Džabúrovou

1. 11. 2022, 06:50
Aktuality 28
TURNAJ MISTRYŇ - V texaském Fort Worth odstartoval prvními dvěma zápasy ve dvouhře Turnaj mistryň. Z vítězství se radovaly Maria Sakkariová, jež zdolala ve dvou tie-breacích domácí debutantku Jessicu Pegulaovou, a Aryna Sabalenková, jež měla namále s tuniským nováčkem soutěže Ons Džabúrovou.
Maria Sakkariová (© j48tennis.net)

Maria Sakkariová loni při svém debutu na Turnaji mistryň prošla do semifinále a vítězně vstoupila i do letošního ročníku. V texaském Fort Worth odstartovala výhrou ve dvou tie-breacích nad domácí debutantkou Jessicou Pegulaovou, které oplatila osm dní starou porážku z finále v mexické Guadalajaře.

27letá Řekyně v 6. vzájemném duelu celkem čtyřikrát neudržela výhodu brejku. Ve druhé sadě dokonce ztratila vedení 3-0 a za stavu 6-5 nevyužila dva mečboly, ale klíčové výměny ve zkrácených hrách zvládla lépe a o rok starší Američanku počtvrté porazila.

"Proti Jess to není nikdy lehké. Je to úžasná hráčka a teď je i velmi sebevědomá. Věděla jsem, že to bude extrémně těžké, ale tvrdě jsem bojovala a věřila své hře," uvedla Sakkariová, jež poprvé v sezoně porazila hráčku Top 5.

V hledišti ji podpořila vedle maminky také babička. "Tenis dobře zná. Děda byl trenér a moje maminka také hrála, takže s ní cestovala po zápasech. Není to tak, že by se dívala na první tenisový zápas v životě. Je moc hezké mít ji tu po boku," dodala Sakkariová.



Ve druhém zápase skupiny Nancy Richeové Sakkariová narazí na Arynu Sabalenkovou (h2h 2-4) a podobně jako před rokem v posledním vzájemném souboji si může zajistit postup do semifinále. Loni svedly přímý souboj o postup v posledním zápase ve skupině.

Sabalenková si na druhý pokus připsala vítězný vstup do Turnaje mistryň, přestože s tuniskou debutantkou Ons Džabúrovou byla ve druhém setu dvakrát dva míčky od porážky a ve třetím prohrávala 2-4 a čelila brejkbolům. Nakonec zvítězila po dvou a půl hodinách boje 3-6 7-6 7-5.

28letá Džabúrová se do prestižního turnaje v americkém Fort Worth probojovala jako první hráčka z arabských zemí v historii. Finalistka letošního Wimbledonu a US Open měla duel proti nasazené sedmičce Sabalenkové dobře rozehraný a po triumfu v prvním setu vedla ve zkrácené hře druhé sady 5-3.

Sabalenková ale tie-break čtyřmi míčky za sebou otočila a v rozhodujícím třetím setu se vypořádala s mankem 2-4 i dalšími dvěma brejkboly. Běloruska dotáhla duel za dvě a půl hodiny k vítězství a porazila Džabúrovou potřetí za sebou.

"Nějak se mi podařil další zázrak a zvládla jsem tenhle zápas vyhrát," řekla rodačka z Minsku.



Ze čtyřčlenné základní skupiny postoupí do semifinále dvě nejlepší hráčky. Ve skupině Tracy Austinové se v úterý  utkají světová jednička Iga Šwiateková z Polska s Darjou Kasatkinovou a Američanka Cori Gauffová s Caroline Garciaovou z Francie.

• TURNAJ MISTRYŇ 2022 •
Fort Worth (USA / Texas), tv. povrch / hala, 5.000.000 dolarů
pondělní výsledky (31. 10. 2022)
• Dvouhra - skupina Nancy Richeyové •
Sabalenková (7-Běl.) - Džabúrová (2-Tun.) 3-6 7-6(5) 7-5
Sakkariová (5-Řec.) - Pegulaová (3-USA) 7-6(6) 7-6(4)
• Čtyřhra - skupina Rosie Casalsové •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Krawczyková/Schuursová (8-USA./Niz.) 6-4 6-3
Yi-Fan Xu/Zhaoxuan Yang (6-Čína) - Pegulaová/Gauffová (3-USA) 6-4 4-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
tommr
už nevím kdo to tu psal že by Sakkari měla nosit trička s rukávy ale měl pravdu. Včera je měla a hned vypadala jako normální ženská ... smile
Reagovat
annah
To jsem psala já. Možná už jí to někdo poradil. Fakt včera vypadala jako ženská, a ne jako zapasnik. :-)
Reagovat
paddy
má tam babičku, tak třeba ona smile

https://www.idnes.cz/sport/tenis/turnaj-mistryn-maria-sakkariova-jessica-pegualova.A221101_153636_tenis_pls
Reagovat
paddy
Reagovat
milik254
Sexistický hovado seš
Reagovat
annah
No teda! Ona ta uřvaná obryne porazila Ons? No to nám to pěkně začíná, sakra...
Reagovat
zfloyd
jsem rád že Aryna vyhrála , podle lajtů to asi byl pěknej masakr smilesmile
Reagovat
Martin15716
To byla taková psychologická hra, Aryna uspávala hada. A velké divadlo z její strany, ale kvalitu má obrovskou v některých aspektech hry, na druhou stranu s těmi ňadry se jí musí hrát těžce. Je to strašně silová hráčka.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nedávno se to tu řešilo a svoje k tomu řekla Sorana:

https://www.sport.cz/clanek/tenis-elitni-tenistka-o-drsne-realite-lepsi-byt-kraska-ve-dvacitce-nez-skareda-svetova-jednicka-3729672
Reagovat
Nola
smile

nech si to precitaju vsetci, co pisali Kozorohovi, ze je mimo ohladne Igy a vychodnej Europy.....
Reagovat
Nola
Od: Kozoroh
Souvisí to s tím, odkud pochází. Kdyby byla Američanka či Britka, její příjmy by 10x větší. Jenže je Polka, z bývalé komunistické země, takže anglofonní fanoušci, média, sponzoři na ni hledí skrz prsty, anti-východní sentiment. Tím samým si v bledemodrém prošli Navrátilová, Lendl, Selešová či Djokovič.
[ Reagovat ]
29.10.2022 13:12Od: Krisboy
Ty jseš fakt hroznej zaslepenec nacionalistickej. Myslíš, že třeba taková Kurnikovova, která v životě nevyhrála vůbec nic, vydělávala málo? Nezajímala sponzory?

Všechno je to bulváru a povaze toho kterého sportovce, nikoli o národnosti.
[ Reagovat ]
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže s tou Kurnikovou měl pravdu, nesmilesmile U ní to přece bylo o vzhledusmile
Reagovat
Nola
jj, krasa predava, nemusis ani nic vyhrat a mas sponzorov na kazdom prste.... ale on to spojil s nacionalizmom, absolutne nepochopil podstatu sponzoringu hracov, byt krasnou zenou z byvaleho vychodneho bloku celkom velka vyhoda, nie len v tenise ... Sharapova, Kurnikova, Ivanovic.... Iga nie je nicim zaujimava, ale v jednom ma Kozoroh pravdu, ak by bola Japonka, Britka, alebo trebars Spanielka, tak sa sponzorov by si mohla vyberat, ved ani Naomi nie je ziadna krasavica, staci, ze prijala japonsku narodnost
Reagovat
vavrinec
Tak Naomi těží z toho, že je "de facto" Američanka a "de iure" Japonka a příjmy jdou z obou směrů. " Iga nie je nicim zaujimava"? Chmmm, že by tenisem? Vlastně aha, to je takový trapný zbytečný přívažek ... Za mě je Iga velmi krásná žena, ale asi nemám to správné marketingové oko.smile
Reagovat
Ondrej2280
V tom clanku sa udivuju nad tym, ze preco sa Krejcikova po triumfe na GS , nepredala rovnako ako Raducanu po triumfe na US Open, a dosli k zaveru, ze dovodom je to, ze Krejcikova je z CR a Raducanu z GB a to je jediny dovod:)))..samozrejme , ze GB je vacsi trh, ale hlavnym dovodom je, ze Raducanu vyzera oproti Krejcikovej ako Miss World:)..nie , nie Krejcikovu by nepredali ani keby rovno vyhrala 4 GS v sezone a bola z USA ....zial pre nu ,vzhladovo sa na Raducanu nechyta v nicom, takze samozrejme, ze sponzori siahnu po Raducanu..
Reagovat
Martin15716
A další věc je věk, který byl u Raducanu, jaký byl a roli hraje i nízká úspěšnost britských oproti českým hráčkám.
Reagovat
Krisboy
Přesně naopak, než jsem tipoval smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesně naopak, než jsem si přálsmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Přesně naopak než jsem tipovala přála si.smile Ještě se nic neděje.
Reagovat
Ela-fon-isi
a přála si.
Reagovat
EllNino
Gauff i Pegula to budou mit tezke se singlem i deblem
Reagovat
Mony
Je holka v laufu. Zkazila mi sice tiket, ale může to být její turnaj. Ostatní na konci sezóny odpadají, řecka Máňa čím unavenejsi, tím lepsismile
Reagovat
Pavol
Ja som to síce čakal že Mária sa nedá ale tiket mi skazila Žabérka. Skúsim šťastie znova. smile
Reagovat
Martin15716
Jess Pegula hodně kazila, Maria S. hrála některé výměny famózně, ale hlavně má problémy s psychikou ve výměnách, kdy by mohla jít do brejku, set point, match point anebo jenom vítězný bod při svém podání. Jakoby myslí moc dopředu v situacích, kdy se jí něco povede, tak už chce mít brejk/gam, ale tam ztrácí psychicky a ztrácí míčky. Tady ji to Pegula dost usnadnila, protože chybovala víc než v Mexiku.
Reagovat
Mony
To, že v hlavě za špičkou zaostává, víme, ale když zvládla 2 TB, tak asi sebevědomí trochu roste. To mě říká víc, než kdyby rozdala 2 kanary.
Reagovat
Martin15716
Tak jo, určitě je mírnou favoritkou proti Sabalence, což bude zajímavý zápas, a proti Ons je ještě o něco větší favoritkou, zatím. Nevím, proti komu hraje dřív.
Reagovat
paddy
Čekal jsem, že to bude vyrovnaná skupina. Každý zápas je otevřený jako dveře od hajzlu. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
otevrene dvere do hajzlu jsou dost prakticke pro spatne traveni... pragmaticnost nade vse.

https://www.youtube.com/watch?v=ahiwth9Yi2A
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist