Sakkariová v San José odvrátila čtyři mečboly jedničky Svitolinové a dál živí naději na obhájení finále

3. 8. 2019, 08:55
Aktuality 8
WTA SAN JOSÉ - Maria Sakkariová v San José po dalším obratu stále živí naději na obhájení loňského finále. Řecká tenistka po odvrácení čtyř mečbolů přetlačila turnajovou jedničku Elinu Svitolinovou. O druhé letošní finále se utká se Saisai Zheng. Druhý semifinálový souboj obstarají nasazené Aryna Sabalenková s Donnou Vekičovou.
Profily hráčů
Maria Sakkariová

Maria Sakkariová v San José zahájila obhajobu loňské finálové účasti suverénním vítězstvím nad Jekatěrinou Alexandrovovou. V dalších dvou zápasech však měla velké potíže. Proti až 265. hráčce světa a kvalifikantce Mayo Hibiové musela utkání otáčet a dobře nevstoupila ani do souboje s Elinou Svitolinovou, s níž před pár týdny prohrála ve Wimbledonu.

S turnajovou jedničkou prohrávala už 1-6 3-5, a dokonce čelila čtyřem mečbolům. Všechny hrozby ale odvrátila (tři na returnu), skóre druhé sady srovnala a otěže zápasu převzala do svých rukou. Světovou sedmičku nakonec po dvouapůlhodinovém boji zdolala 1-6 7-6(3) 6-3.

Sakkariová si loni právě v San José poprvé zahrála finále turnaje WTA. Další finálovou účast přidala letos v květnu na antuce v Rabatu, kde slavila premiérový triumf. Její další soupeřkou bude Saisai Zheng, se kterou má vyrovnanou bilanci.

Zheng po setech 5-7 7-5 6-4 zaskočila nasazenou domácí naději Amandu Anisimovovou a vybojovala postup do svého největšího semifinále v kariéře. Jediné předchozí finále na okruhu WTA si 25letá Číňanka zahrála loni na domácí půdě v Nanchangu, kde vzdala krajance Qiang Wang.

Ve zbylých dvou čtvrtfinálových duelech se žádné překvapení nekonalo. Aryna Sabalenková zdolala 3-6 6-2 6-4 Carlu Suárezovou, Španělku porazila i potřetí, a počtvrté v sezoně postoupila do semifinále. O první finále od lednového triumfu v Shenzhenu a celkově sedmé bude 21letá Běloruska usilovat proti Donně Vekičové.

O dva roky starší Vekičová v San José znovu potvrdila roli favoritky. Nasazená pětka po setech 7-5 6-0 zastavila domácí kvalifikantku a překvapení turnaje Kristie Ahnovou a zaútočí na třetí letošní a celkově deváté finále. Se Sabalenkovou vyhrála všechny tři předchozí souboje.

• WTA PREMIER SAN JOSE •
USA, tv. povrch, 876.183 dolarů
páteční výsledky (2. 8. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sakkariová (7-Řec.) - Svitolinová (1-Ukr.) 1-6 7-6(3) 6-3
Saisai Zheng (Čína) - Anisimovová (4-USA) 5-7 7-5 6-4
Vekičová (5-Chorv.) - Ahnová (USA) 7-5 6-0
Sabalenková (2-Běl.) - Suárezová (6-Šp.) 3-6 6-2 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
oproti předchozímu zápasu s Hibi byla k nepoznání. Svitolina ovšem hodně pomohla a její kolaps byl až neuvěřitelnej ...
Reagovat
rybicka
Neuvěřitelný? Prostě jí do hlavy došlo - už "jenom" dopodávat, a bylo to. Podala prst...
Reagovat
tommr
Svitolině se to ale proti slabším hráčkám skoro nikdy nestává ...
Reagovat
Mantra
mi připomíná Samantu Stosur skoro v nejlepších letech, to ještě dojde... s
Reagovat
smazaný uživatel
Přečetla si tommrův komentář a jde si tvrdě za titulem :-)
Reagovat
com
jen at si tam ten titul klidne ziska a pak by se mohla odhlasit, aby s Karolinou hral nakej lucky luzr :D ..a nebo jeste lip, by pak mohla padnout unavou :D
Reagovat
tommr
druhá varianta by se mi zamlouvala víc, ale když se na Sakkari podívám tak to asi nehrozí ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist