Samsonovová vyřadila obhájkyni titulu i otočila finále. Na trávě v Hertogenboschi si došla pro 5. titul

16. 6., 19:47
Aktuality 0
WTA HERTOGENBOSCH - Ljudmila Samsonovová (25) na trávě v nizozemském Hertogenboschi ukončila dvouleté čekání na svůj 5. titul. Ruská tenistka v neděli zvládla semifinálovou dohrávku s krajankou a dvojnásobnou obhájkyní titulu Jekatěrinou Alexandrovovou (29) i finálovou otočku proti Kanaďance Biance Andreescuové (23) a podruhé se z triumfu raduje na zeleném pažitu.
Ljudmila Samsonovová (© Profimedia)

Andreescuová – Samsonovová 6:4, 3:6, 5:7

Ljudmila Samsonovová v neděli nejprve nastoupila k semifinálové dohrávce proti sousedce ze druhé desítky světového žebříčku a vítězce posledních dvou ročníků Jekatěrině Alexandrovové. Na kurtu se ale dlouho nezdržovala, rozhodující set zcela ovládla, zvítězila 6:3, 6:7, 6:1 a čtyři roky starší krajance oplatila dvě loňské porážky.

Na první letošní finále si pak kvůli mužskému finále a nepřízni počasí musela přes pět hodin počkat. A nezačala ho ideálně. S Biancou Andreescuovou prohrála první set, ale Kanaďanku pak začal při pohybu limitovat stehenní sval a Ruska dostala zápas do třetího dějství.

V něm Samsonovová kráčela za vítězstvím a zdálo se, že je rozhodnuto. Jenže na chvíli polevila, z vedení 4:2 rázem prohrávala 4:5 a 0:15 a byla tři míčky od porážky. Koncovku ale zvládla mnohem lépe, získala 12 z 13 posledních bodů a zvítězila 4:6, 6:3, 7:5.

"Těžko teď hledám slova. Cítím se hlavně unavená," řekla Samsonovová těsně po utkání. "Ale samozřejmě jsem šťastná. Snad každý den tady pršelo a ta dlouhá čekání nebyla jednoduchá, ale ta odměna za to stála," dodala.

Pětadvacetiletá Ruska v Hertogenboschi na teprve šestém ze 14 letošních turnajů zvládla své úvodní vystoupení. Nakonec přerušila sérii tří finálových porážek a své celkově 8. finále proměnila v 5. titul. Na trávě triumfovala podruhé, svou vůbec první trofej slavila před třemi lety v Berlíně. A právě v Německu ji čeká další start, její první soupeřkou příští týden bude krajanka Veronika Kuděrmetovová.

Třiadvacetiletá Kanaďanka Andreescuová hrála teprve druhý turnaj po více než devíti měsících a zotavení se po únavové zlomenině v oblasti zad. Obě porazila minimálně dvě soupeřky a ukončila dvouleté čekání na své 7. finále, čtvrtý titul a první od trumfu na US Open 2019 ale získat nedokázala.

"Je to teď pro mě hrozně těžké přijmout. Poslední rok byl náročný na psychiku, tohle byl můj teprve druhý turnaj po návratu a já byla blízko vítězství," řekla Andreescuová se slzami v očích.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hertogenboschi


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist