Santiago: Monaco je ve čtvrtfinále, Acasuso vzdal

5. 2. 2010, 10:35
Aktuality 1
ATP SANTIAGO - Čtvrteční program v Santiagu nabídl dva argentinské souboje. Ten první kvůli zranění nedohrál Jose Acasuso, naopak předloňský finalista Juan Monaco nezaváhal a po dvousetové výhře nad Chelou postoupil do čtvrtfinále.
Juan Monaco

Juan Monaco poslední dva zápasy s Juanem Ignaciem Chelou prohrál, nyní však potvrdil lepší aktuální formu. I když hned třikrát prohrál své podání, za 90 minut slavil čtvrtou výhru v sedmém vzájemném utkání. 

Nejtěžší chvíle Monaco prožíval v závěru druhého setu, když soupeř podával na zisk sady. Nicméně favorizovaný Argentinec získal poslední čtyři gamy zápasu a zvítězil 6-3 7-5.

Nyní ho čeká premiérové setkání s Peterem Luczakem. Třicetiletý Australan bude hrát o teprve druhé semifinále v kariéře, premiérové absolvoval před pěti lety v Costa do Sauipe rovněž na antuce. Letos si už připsal výhru nad Berdychem a v Santiagu ještě neztratil set se Staracem ani Marrerem.

Ze hry o titul už vypadl vítěz z roku 2006 a loňský finalista José Acasuso. Šestý nasazený Argentinec vyhrál nad krajanem Eduardem Schwankem první set v tie-breaku, ve druhém dějství si ale zranil koleno a do rozhodující sady se už rozhodl nenastoupit.

Třiadvacetiletý Schwank si o semifinále zahraje s turnajovou trojkou Thomazem Belluccim. O rok mladší Brazilec se ve druhém kole trápil s domácím hráčem Paulem Capdevillou téměř tři hodiny.

Bellucci si zápas komplikoval ztrátou koncentrace. V prvním setu promarnil vedení 4-2 a zápas musel otáčet. Když už se zdálo, že rychle vyrovná, málem přišel i o náskok dvou brejků ve druhé sadě. Také poslední set nabídl velké drama: do trháku se jako první dostal Chilan, za stavu 4-4 ale musel odvracet pět brejkbolů. To ještě dokázal, další hru na svém servisu už ovšem nezvládl a loňské čtvrtfinále neobhájí.

- ATP SANTIAGO (Chile, antuka, 398.250 dolarů) -
čtvrteční výsledky (04. 02. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Monaco (2-Arg.) - Chela (Arg.) 6-3 7-5
Bellucci (3-Braz.) - Capdeville (Chile) 5-7 6-4 7-5
Schwank (Arg.) - Acasuso (6-Arg.) 6-7(3) 6-2 skreč A.
Luczak (Austr.) - Marrero (Šp.) 6-3 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist