Santoro: Jsem poslední svého druhu

10. 6. 2009, 18:14
Aktuality 33
Až letos ukončí kariéru Fabrice Santoro, nezmizí z okruhu ATP jen nejstarší tenista. Zmizí také hráč, který silovější a fyzicky zdatnější soupeře dokázal porážet taktikou a "zlatou" rukou. "Další hráč jako jsem já už neexistuje," řekl Francouz po své prohře s krajanem Tsongou na turnaji v Halle.
Profily hráčů
Fabrice Santoro

"Tenis už je dneska příliš silový. Už nemůžete hrát tak, jako já," tvrdí Santoro, který drží rekord s účastí na 67 grandslamových turanjích. "Podívejte se na Joovu sílu," poukázal na Tsongu.

Santoro, nejstarší hráč mezi profesionály, pověsí raketu na hřebík po 21 letech na okruhu ATP. Šestatřicetiletý tenista, přezdívaný "Kouzelník", za tu dobu dokázal přivádět k zoufalství stovky soupeřů svým řezaným obouručným forhendem i bekhendem. Právě tato jeho zvláštnost se dostane i na obálku jeho autobiografické knihy, která ponese titul 'A Deux Mains' ('Dvěma rukama').

I v tak pozdním věku dokázal letos Francouz porazit například momentálně 24. hráče světa Philippa Kohlschreibera, podle svých slov ale končí právě včas.

"Rozhodl jsem se skončit teď, když jsem ještě zdravý a hraju dobře. Za celou kariéru jsem nemusel pod nůž a pořád si tenis užívám, ať už vyhrávám, nebo prohrávám. Už mě ale unavuje být sám na hotelovém pokoji, být tak daleko od dcery. Už jsem unavený z věčného balení."

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Musím říci, že je mi zde většiny pisálků moc líto!!! Nevidím jedinej důvod, aby v každý diskuzi na sebe házeli špínu ROGERA a RAFY. Tyhle články jsou o někom jiném!!!
Jinak, co se Santora týče... nevím, o čem tady většina z Vás plácá, dlouho patří k nejoblíbenějším tenistům, a to nejen minulosti! POdle mě toho až tak málo nedokázal, vyhrál RG, pokud se nepletu... Ale to Vy mladé děti, píšící tyto hloupé příspěvky, nemůžete tušit!!
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu me pobavil (a tim se nechci dotknout slecny magerove) Tvuj prispevek ohledne ctenaru, ktere mas rad(a) :) jde o to, ze jestli prispevek o tom, jak by nekdo umyval Federerovi nohy, je pro Tebe inteligentni, tak ja si pak pripadam jako boss Mensy :D

Podotykam, ze se nechi nikoho dotknout, jen me to pobavilo, no :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to som rada, ze som ta pobavila. A neviem, co stale mate s tym mytim nohou, staci mi niekedy nazriet do diskusie a je mi fakt zle.
Teba som nespomenula vobec, ale na bossa Mensy to este nie je, mozno radovy clen.
Snad ta budem bavit aj dalej...
Reagovat
smazaný uživatel
Budem len rad :) napriklad aj mna bavia prispevky od Melkora a casto sa s nim handrkujem :D je to stary clen (aj ked do Mensy by som ho urcite nevzal ;) ) a k tomu umyvaniu noh, to ma len tak napadlo, ze ked taky prispevok povazujes za inteligentny, tak potom mame na inteligenciu asi ine pohlady :D ale nemam nic proti magerovej, jej prispevky naozaj stoja za povsimnutie ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:))) Mozem jednu impertinentnu otazku? Si cech alebo slovak?
Reagovat
smazaný uživatel
Som Slovak, ale snazim sa vacsinou pisat cesky, kedze som na ceskom portali ;) akonahle vsak vidim Slovaka, preco sa nepustit do reci v rodnom jazyku, vsak? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Odchází opravdu vyjímečný hráč, který bude na okruhu hodně chybět! Tenis v jeho podání mne vždy bavil, na Roddicka nebo Murraye se fakt dívat nemusím.
Fabrice,merci beuacoup!
Reagovat
smazaný uživatel
je to borec. CMON FAB!
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisovi "fanousci", ze se nestydite, takhle urazet jednoho z nejoblibenejsich tenistu u divaku. To, ze Vam jeho styl moc nesedi, je Vase vec, me se treba nelibi styl, co hraje treba Karlovic, ale urazim ho za to? Ja jak jsem ho videl hrat letos na FO, jsem byl mile prekvapen jeho zajimavym stylem, to uz se jen tak nevidi a proto bychom mu meli vzdat hold, kdyz uz chceme, aby odesel, ne ho takhle urazet ;) kazde prece hraje, jak se to v tenisove akademii naucil a kdyby za svou karieru treba zadny turnaj nevyhral, mohli bychom se mu vysmat, on ovsem neco v tom tenisu dokazal, ikdyz nic velkeho, me osobne treba na kurtech tak trochu chybet bude!! :( u sledovani jeho zapasu si clovek alespon na neco prijde, je to proste soumen :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Santoro je kretén a magor. Ty jeho naivní, přblblý pohledy s vykulenýma očima chybět nebudou.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by měl být kretén a magor.Má pravdu, dnešní tenis opravdu není to co byl -je silový,už jen můžu vzpomínat na časy kdy spolu válčili takový hvězdy jako byl Conors,McEnroe,Edberg,Lendl,Noah a další jiní.Je opravdu asi poslední ze staré školy.A tak nevím, proč ho urážet, je vidět že jsi takový tenisový mimino, co asi tomu moc nerozumí a zná jen hráče tak rok, dva dozadu.Jestli je tomu tak , prosím nesuď ty co opravdu něco dokázali, JASNÝ!!
Reagovat
misoSK
kreten si akurat ty, santoro je totiz legenda, hrac ktory mi bude velmi chybat
Reagovat
smazaný uživatel
Boze, co stale hovori o odchode. Nech nehovori a odide. Ten je uz ako Becker. Ten sa neustale lucil, takmer 3 roky. Toto su reci o nicom. Kuzelnik, no co uz vykuzlil, vyhral prd. Uz ho nebavi byt daleko od dcery? Ale stale daleko je. Samolube dristy, aby mali o com novinari pisat.
Reagovat
smazaný uživatel
obvykle tenistům nenadávám, ale ať už de tenhle xindl do hajzlu já ho nemůžu ani vidět
Reagovat
smazaný uživatel
Ať s tím svým paskvilem jde do varieté. Psychopat.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm,koukám,že si panáček osobě docela myslí a co je jako Roger,ten snad nehraje "technický propracovaný,chytrý tenis...?A jak soupeře válcuje a až urve ještě jeden grandslam bude nejlepší v historii,pro mnohé už je teď a navíc pokud vím,tak on toho moc na těch grandslamach nikdy nepředvedl,takže ať se moc nevytahuje a rači odejde okamžutě,nikdy to nebyl top hráč a mimochodem,nevím,co je tak zvláštního na dvojručném forhendu,to nejni o technické vyspělosti,ale spíše o malé síle a švihu v ruce,proto to pravděpodobně musí hrát oběma rukama,co by pak měl říkat Roger,když si dává beckhend jednoruč...,tak sbohem Santoro,škoda tě nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, myslím, že už toho bylo dost, celý svět přece nemusí neustále poslouchat že končí poslední tenista "klasik"!!! To není melancholie, to je ubohost!!!:-)) Co mi na to řekneš, yavanno?:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím uplně se vším :)
Reagovat
smazaný uživatel
I se mnou??:-)) Jsem poctěn...
Reagovat
smazaný uživatel
to mu ten super forhend je k hov** kdyz dostane od nadala kanara
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo,aj s tebou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tiez suhlasim. Uz mi píli nervy, ten francuzsky kreten.
Reagovat
smazaný uživatel
kreten?proč? poslední dobou mi tak přídeš spíš ty a secca měl pravdu ,poslední dobou ne jenom ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak sa chces hadat, tak si na zlej adrese. A precitaj si prispevky aj vyssie. Nic v zlom Majkl, Barney, Secea, ale skutocne mate problem ! Pre Teba - Vas, je de**l, hovado, obmedzenec, dementny slovak, etc. hociktory diskutujuci, ktory nezdiela Vas nazor. Takze sa nestaraj kto je kreten pre mna !
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám problém?:-D sem se zasmál:-D,nemusíš zdílet můj názor, měj svůj,ale nediv se ,že všem se to líbít nemusí.nadal byl taky ,pro tebe nic dokad nepřál RG federerovi,santoro je taky pro tebe kretén,ale umím si domyslet co by byl ,kdyby pochválil federera.Pro tebe existuje jenom roger ostatní jsou meněj ako nula.to je moje dedukce...
Reagovat
smazaný uživatel
A to si zasa kde vycital, ze ho mam za nic ? Čo sa tyka Nadala, som len reagoval na hulvatske vyjadrenia na Feda. Nadala som ocenil a co, Vy mate s tym problem? Akokolvek sa na neho vyjadri je problem ! Fed je hrac, ktoremu fandim od jeho prveho vitazstva vo Wimbledone. Nemam tolko casu, sledovat podrobne dalsich hracov, tak sa k ostatnym tolko nevyjadrujem. Co sa tyka Santora, tie jeho lucenia sa mi zdaju trapne. Rozlucil sa na RG a hra v Qeense, ak sa nemylim. Nemusis so mnou suhlasit. Co to ma spolocne zasa s Nadalom a co ja viem, s cim este? To mi nie je jasne! Si mal napisat, ze stym nesuhlasis a preco. Ze sa ti paci a dovod, a je to Ok. Pozri si diskusie pred RG, hlavne Barneyho a zamysli sa. Ja sa nejdem opakovat. Ja Ti to poviem otvorene ! Ja mam pocit, ze Vam chyba Vas tvrdy slovnik a vyhladavate zamienky na hadky. Lenze ja sa hadat nechcem a vulgarny slovnik pouzivat tiez nebudem. Ak sa chcete rozpravat o Nadalovi, lebo Feda je uz dost, zacnite. Ja osobne nemam ani s tym problem. Lenze nemozete brat vsetko co sa povie, ako atak na Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Je tedka nadala použil jenom jako přirovnání,pokud sis nevšim tak nejsem barney a nepuožívám ani jeho slovník:-P ale to je jedno,já taky nemám náladu pořád něco řešit hoj
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to uz neriesme !
Reagovat
smazaný uživatel
nechapem, preco vam stale vadi santorovo lucenie. on predsa nepovedal, ze konci po RG, on povedal, ze toto bude jeho posledne RG a hrat bude do konca roka. neviem, co je zle na tom, ak sa s kazdym turnajom bude lucit osobitne, pretoze uz kazdy bude teraz posledny. a nenavazaj sa moc do majkla, je to moj oblubeny oponent :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, ospravedlnujem sa Santorovi, nech sa luci do konca zivota. Aj Majklovi. Dodam, ze ja som sa donho nenavazal, skor on do mna, ja som mu len v prispevku vysvetloval. Precitaj si prispevky vyssie. Ale nevadi, kludne sa ospravedlnim, nech je pokoj.
Reagovat
smazaný uživatel
:) no vidis, hned si obrovsky u mna stupol, ked vidim, ze dokazes ustupit. majkl je moj oblubeny oponent, ale ty si moj oblubeny konzultant. a samozrejme nesmiem zabudnut na a.magerovu, jej prispevky patria k najinteligentnejsim. a este pozdravujem melkora, jeho hlasky su fakt dobreeee a vtipne.
Tazke Abudabi, tesim sa na dalsie konzultacie s tebou!
Reagovat
smazaný uživatel
No, mě tedy nikdy tím svým special úderem příliš nenadchl, děda:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty kanalova kryso, Tvoje nazory take nikoho nenadchinaji, tak odejdi :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist