Santoro letos získal druhý titul, vyhrál challenger v Dněpropetrovsku

16. 11. 2008, 18:55
Aktuality 1
CHALLENGER DNĚPROPETROVSK - Prvního triumfu po půl roce se dočkal pětatřicetiletý Fabrice Santoro. Francouzský tenista ovládl challenger v ukrajinském Dněpropetrovsku, když v semifinále vyřadil českého tenistu Jana Hernycha a v dnešním finále porazil hladce 6-2 6-3 Rumuna Hanesca.
Fabrice Santoro

Fabrice Santoro získal svůj poslední titul letos na trávě v Newportu, tedy na podniku ATP. K šesti triumfům z turnajů ATP dnes přidal také osmý challengerový, když v ukrajinském Dněpropetrovsku neokusil hořkost porážky.

Loni na stejném turnaji vypadl ve čtvrtfinále, když nestačil na Rumuna Viktora Hanesca. Na toho narazil i letos, ovšem až ve finále a porážku mu vrátil i s úroky. Francouzský tenista vyhrál hladce 6-2 6-3 a úspěšně zakončil letošní sezonu.

Favoritem turnaje byl Rus Dmitrij Tursunov, ovšem už v úvodním kole si s ním poradil Čech Jan Hernych. Ten nakonec dokráčel až do semifinále, v něm ale podlehl Santorovi, přestože mu jako jediný dokázal v cestě za titulem sebrat set.

Challenger byl dotován celkovou částkou 125.000 dolarů.

V soutěži deblistů uspěl Argentinec Guillermo Caňas s Rusem Tursunovem, kteří ve dvouhrách dohráli shodně už v úvodním kole. Titul získali za dnešní finálovou výhru 6-3 7-6 nad polsko-rakouskou dvojicí Kubot/Marach.

CHALLENGER DNĚPROPETROVSK (Ukrajina, hala, 125.000 dolarů) - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
Santoro (Fr.) - Hanescu (Rum.) 6-2 6-3

Čtyřhra - finále:
Caňas/Tursunov (Arg./Rus.) - Kubot/Marach (Pol./Rak.) 6-3 7-6

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Fabrice ale nehraje pro výhry ale pro krásu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist