Sao Paulo: V semifinále jsou Bolelli, Schwartzman a překvapivě i Estrella a Clezar

22. 11. 2014, 11:49
Aktuality 3
CHALLENGER SAO PAULO - Finále challengerů v Sao Paulu má své semifinalisty. Ze skupin postoupili Ital Simone Bolelli a Argentinec Diego Sebastian Schwartzman, které trochu překvapivě doplnili Victor Estrella z Dominikánské republiky a domácí Guilherme Clezar.
Victor Estrella

Před pátečním závěrečným třetím kolem ve skupinách neměl místo v semifinále jisté jediný tenista, o postup se hrálo do posledního míčku. Větší náboj si pořadatelé turnaje pro sedm nejúspěšnějších hráčů na challengerovém okruhu v uplynulé sezoně (kteří pozvánku neodmítli) a jednoho hráče pozvaného na divokou kartu přát nemohli.

Ve skupině A si postup mohl zajistit zkušený Argentinec Maximo González. Stačilo mu vyhrát nad Rakušanem Andreasem Haiderem-Maurerem, který už neměl šanci se ze skupiny dostat. González zápas rozehrál lépe, ale vedení neudržel a nakonec prohrál 6-4 1-6 1-6.

González ale ani s bilancí jedné výhry a dvou porážek ještě nebyl ze hry venku. Potřeboval však, aby Victor Estrella v dalším utkání neporazil Simoneho Bolelliho, kterého výhra Haidera-Maurera poslala do semifinále. Ital tak možná šestřil síly na sobotní semifinále a s Estrellou prohrál ve dvou setech. Tenista z Dominikánské republiky, který v 34 letech prožívá životní sezonu, tak postoupil do semifinále z 1. místa.

Program sobotních semifinále:
20:00 Bolelli (1-It.) - Schwartzman (2-Arg.)
22:00 Estrella (3-Dom.) - Clezar (8-Braz.)

"Začal jsem tady pořážkou a chvíli mi trvalo, než jsem se přizpůsobil halovým odmínkám. Ale včera jsem už hrál neuvěřitelně. Pořád jsem však věděl, že pokud chci postoupit, musím vyhrát i dnes, takže jsem se na to soustředil," řekl spokojený Estrella. Jsem velmi šťastný a doufám, že budu hrát dobře i zítra," dodal

"Dnes jsem nehrál vůbec dobře, na kurtu jsem se necítil příjemně. Zítra se musím snažit předvést mnohem lepší výkon," řekl Bolelli po své první porážce na turnaji.

V druhé skupině měl namále Diego Sebastian Schwartzman. Argentinský tenista zdolal Brazilce Joaa-Olava Souzu až po odvrácení dvou mečbolů 3-6 7-6 6-2 a místo vyřazení mohl slavit postup. A vzhledem k výsledku další utkání dokonce z prvního místa.

Postupovou příčku naopak neudržel Slovinec Blaž Rola, kterému přitom v závěrečném duelu stačilo uhrát set. Slovinský tenista ale překvapivě prohrál s domácím Guilhermem Clezarem 4-6 3-6 a brazilský tenista startující na divokou kartu tak zkompletoval semifinálové kvarteto.

"Jen jsem se snažil jít na kurt a hrát další zápas. Věděl jsem, že mám šanci. A využil jsem jí, odehrál jsem nejlepší zápas na turnaji," komentoval Clezar své nečekané vítězství. "Je skvělé být v semifinále na takto významné akci. Zítra chci hrát se stejnou intenzitou a soustředěností a přidat ještě jedno vítězství."

V semifinále se Clezar utká s Estrellou, o druhé místo ve finále budou hrát dva nejvýše nasazení hráči Bolelli se Schwartzmanem.

- ATP CHALLENGER TOUR FINALS 2014 -
(Brazílie - Sao Paulo, antuka / hala, 220.000 dolarů)
páteční výsledky (21. 11. 2014)
• Skupina A •
Haider-Maurer (5-Rak.) - González (7-Arg.) 4-6 6-1 6-1
Estrella (3-Dom.) - Bolelli (1-It.) 6-4 6-2

jméno Z V P sety B
1. Estrella 3
2 1
4-2 2
2. Bolelli 3
2
1 4-3 2
3. Haider-Maurer 3 1 2 2-5 1
4. González 3
1
2
4-4 1
• Skupina B •
Schwartzman (2-Arg.) - Souza (6-Braz.) 3-6 7-6(2) 6-2
Clezar (8-Braz.) - Rola (4-Slovi.) 6-4 6-3

jméno Z V P sety B
1. Schwartzman
3
2 1
5-3 2
2. Clezar
3
2
1 4-3 2
3. Rola
3 2
1
4-3 2
4. Souza
3
0
3
2-6 0
Semifinálové dvojice: Schwartzman - Bolelli, Estrella - Clezar
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Přeju Superbollovi samozřejmě!
Reagovat
letityfanousek
Počet diskutujících hovoří za vše. Navíc divoká karta nepřidá na serioznosti.
Reagovat
Davor1
je to úplne v tieni DC...podľa mňa je to ale celkom dobrý nápad, mne sa to páči, aj si to pozriem...myslím si, že je to ale dosť málo atraktívne pre samotných hráčov, keďže sa hrá o relatívne málo bodov aj prizemoney. Toto by mali zvýšiť a trochu lepšie to spropagovať, a bolo by to celkom dobré spestrenie na koniec sezóny...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist