Šarapovová dnes porazila dvě soupeřky a je ve finále

21. 5. 2010, 20:49
Aktuality 4
WTA ŠTRASBURK - Téměř dva celé zápasy dnes odehrála Maria Šarapovová, než vydřela postup do finále turnaje ve francouzském Štrasburku. Ruská tenistka zvládla dohrávané čtvrtfinále proti Görgesové a o pár hodin později otočila i souboj se Španělkou Medinaovou. Poprvé se do finále dostala Němka Barroisová.
Maria Šarapovová

Nejvýše nasazená Maria Šarapovová dnes odehrála ve Francii téměř dva celé zápasy, neboť musela dohrávat čtvrtfinále proti Němce Julii Görgesové, jež bylo ve čtvrtek za stavu 3-2 přerušeno kvůli dešti.

Vítězství ruské krasavice se však nerodilo snadno. Favorizovaná hráčka v prvním setu třikrát ztratila servis a za stavu 4-5 dokonce na returnu čelila ztrátě setu. Od té chvíle už ale soupeřce povolila uhrát pouhé dvě hry a zlepšeným výkonem ve druhé sadě si vybojovala postup. 

O tři hodiny později pak třiadvacetiletá tenistka zdolala v semifinále 4-6 6-2 6-2 turnajovou pětku Anabel Medinaovou ze Španělska.

Šarapovová do finále necelé dva týdny po vypadnutí v prvním kole na turnaji v Madridu s Lucií Šafářovou. Bývalá světová jednička si v generálce na Roland Garros zahraje o druhý letošní a celkově 22. titul s německou outsiderkou Kristinou Barroisovou.

77. hráčka světa stihla odehrát čtvrtfinále už ve čtvrtek, kdy se v osmadvaceti letech radovala z premiérového postupu do semifinále. V něm absolvovala také třísetový zápas a po vydřené výhře 2-6 6-2 7-6 nad Američankou Vaniou Kingovou si nečekaně zahraje o titul.

- WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK (Francie, antuka, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (21. 05. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (1-Rus.) - Görgesová (Něm.) 7-6(2) 6-1
Medinaová (5-Šp.) - Arvidssonová (Švéd.) 6-2 7-5

Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (1-Rus.) - Medinaová (5-Šp.)4-6 6-2 6-2
Barroisová (Něm.) - Kingová (USA) 2-6 6-2 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
skott
Tak konecne jsem se dockal a videl zas Marusku vyhrat zapas.Moc prijemna zmena, musim rict, i kdyz je to jen Strasbourg a souperky nedosahuji jejich kvalit;-)
Uz z predchozich zapasu se dalo vycist podle statitstik, ze Maria pracovala v posledni dobe predevsim na servisu.S Evtimovou mela dokonce uspesnot prvniho servu temer 100%, o kterou prisla az v posledni hre.To je malo vidane cislo a i pocet dvojchyb byl v prvnich dvou kolech naprosto minimalni.Dnes to jen potvrdila (videl jsem pouze utkani s Georges) a krome jedne hry na konci prviho setu, kdy pustila Julii do vedeni a nechala ji servirovat na set, nemela zadne problemy.Predevsim pak tie-break zvladla bravurne a dovolila si i nekolik povedenych stopbalu s vedomim, ze ma zapas plne pod kontrolou.Fyzicky se zda take dobre pripravena, kdyz zvladla tri sety s nikdy se nevzdavajici Medinou.Takze finale by snad mela byt pouha formalita, aniz bych chtel Barrois podcenovat, urcite neda nic zadarmo a jeji slajsy budou velice neprijemne...
Jinak mala drobnost, kterou jsem jeste postrehnul, a to ze si Maria z nejakeho duvodu prestala upravovat pred servisem vlasy, coz byl vzdycky jeden z jejich malych a roztomilych ritualu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná, že má na hlavě příčesek jako ten plešatec Agassi, a bojí se, že jí ho odfoukne vítr. :DDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, roztomilý rituál. Ještě by to chtělo jednu změnu. Marija je neuvěřitelně trapná (a pro soupeřky čitelná) tím, že vždy při úderu zařve, ovšem s jednou výjimkou. Jakmile se rozhodne zahrát kraťas, je úplně ticho ....a protihráčka okamžitě startuje k síti.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju Maruš.. :-) vyhraješ to! :-) Snad ti vyjde FO když máš tak hrozný los.. Moje přaní je, aby si porazila toho babochlapa!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist