Šarapovová je v Indii zapletená do realitního podvodu

22. 11. 2017, 13:46
Aktuality 54
Maria Šarapovová se v Indii zapletla do pochybného realitního projektu a místní policie ji vyšetřuje ve spojitosti s firmou podezřelou z podvodu a spiknutí. Stavební společnost využila ruskou tenistku k propagaci komplexu luxusních apartmánů, na které od zájemců vybrala tučné zálohy, výstavbu ale nikdy nezahájila.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Podle policie inkasovala firma Homestead Infrastructure miliony dolarů od kupců, kterým slibovala bydlení v komplexu s vlastním heliportem, tenisovou akademií a dalšími vymoženostmi. Projekt s názvem "Ballet by Maria Sharapova", který pětinásobná grandslamová šampionka přijela v roce 2013 osobně slavnostně představit, se ale na předměstí Dillí neuskutečnil.

Advokát jednoho z podvedených kupců Piyush Singh uvedl, že jméno Šarapovové bylo důvodem, proč většina lidí peníze do projektu vložila. "Ten projekt ale nikdy neviděl denní světlo," prohlásil Singh.

Podle právníka je stížnost jeho klienta založena na relativně novém právním základu.  "Celebrity podporující projekty, které čerpají obrovské částky peněz od investorů, by měly mít nějakou odpovědnost a předem se ověřit důvěryhodnost projektu, než mu propůjčí své jméno," citoval Singh.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

54
Přidat komentář
blixa
Evženo, Evženo ...

https://sport.idnes.cz/eugenie-bouchardova-tragicka-sezona-tenis-fiw-/tenis.aspx?c=A171123_203711_tenis_dm
Reagovat
peggy
Je to smutne,ze se Maria nechala takto napalit.Vim,ze to nebylo zdarma,ale kdo vidi do firmy a projekt je hezky.Neni sama vzdyt pisi,ze Federer ma nejvetsi zisk z reklamy a take neni sam.Ma proste holka smulu snad rok 2018 pro ni bude lepsi.
Reagovat
Krisboy
Ano. Tak smutné, že by jeden plakal.
Reagovat
Pedronegro
jj už taky slzím :)
Reagovat
janek_da
já hlavně pláču nad paní peggy
Reagovat
a.magerova
Je to pošahaná kravka, nechápu proč si tu zas otírá tu svou nevymáhanou hu... o Federera... :-/
Reagovat
Krisboy
To je otázka pro psychology. Nebo sociology?
Reagovat
ttopi
Zodpovědnost asi ne. Určitě ne trestní. Leda, že by byla zaměstnancem firmy, v jakékoliv úrovni. Sice je tam ten problém, že projekt nese přímo její jméno, ale na druhou stranu, kdo není zaměstnanec, nemůže do firmy nijak vidět, tedy ani pozřít nejmenší podezření, že je něco v nepořádku. Samozřejmě za to dostala nějaký peníze a víc jí asi nezajímalo.
Reagovat
Marduch
Nejdřív jsem chtěl napsat něco jako "on někdo žaluje celebritu za to, že se nechal nachytat na reklamu, kde vystupovala?", ale pak jsem si to přečetl pořádně a ten název projektu "Ballet by Maria Sharapova" to staví do trochu jiného světla. Nejsem právník, ale připadá mi logický výklad toho advokáta, že propůjčením jména už vzniká převzetí jisté zodpovědnosti za projekt.
Reagovat
Pa3k
no dobre ale pokial sarapova nebola autorkou projektu, financnou riaditelkou, manazerkou a neviem co stale je podla mna v tom kvazi nevinne. Ano prepozicala svoje meno kedze tomu robila marketing ale priamu skodu nesposobila ona. Vsak ona je pokial viem globalnou ambasadorkou Porsche aj Samsungu a to teraz v pripade ze by zacali horiet Porche alebo vybuchovat mobily niesla by za to tiez zodpovednost?? NO asi nie, neviem mne to pride podobne teda.
Reagovat
Marduch
Ony se některá auta jmenují Porsche 911 Sharapova?
Reagovat
Marduch
Krom toho je dost mimo srovnávat ambasadorství renomovaným světovým značkám s mnohaletou tradicí a zištné propůjčení svého jména nějakému pofidérnímu před měsícem založenému developerovi.
Reagovat
Pa3k
No a keby sa nejaky limitovany model Porsche trebars aj volal 911 sharapova tak by za to tiez niesla zodpovednost, menilo by to nieco vyrazne na veci? Ina vec by bolo keby bol nejaky pruser so Sugarpova cukrikmi, to by uz urcite bolo ine kafe a nejake seriozne nasledky.

Neviem pravnik nie som ale pride mi to ze fakt nema v tom ziadnu zodpovednost, maximalne zaplati nejaky cash.
Reagovat
VlS
Co je jistá zodpovědnost za projekt? Jakou ponese odpovědnost Giordano Bruno, až nějakej vykuk prodá apartmány se skluzavkou na měsíci s jeho jménem? Není potřeba spíš a) najít vykuka, b) přiznat si, že nebýt naivních trubek, nežilo by se podvodníkům tak snadno?
A to nemám Šarapku rád, ale ať někdo prvně dokáže, že v podvodu měla prsty a pak ať jí klidně zavřou, ale prvně to chce ten důkaz. Bylo by totiž hrozně jednoduchéházetvinu na celebrity. A kdyby se to jmenovalo ?tanec podle Járy Cimrmana?, tak by to mohl zaplatit Svěrák s Koljou, ne?
Advokát zkusí vymyslet ty nejabsurdnější konstrukce, protože on zaplaceno dostane a to tím víc, čím víc nadělá vln. Že je to třeba nesmysl je vedlejší.
Reagovat
Marduch
Tak samo Sarapka v tom prsy nema. Jenom za peknou šlupku prodala svý jméno a projekt jako takovy ji byl nejspíš uplne putna. Ale skrz to jmeno projekt vytvari na zákazníky dojem, jako kdyby se na nem takto známa a aktivně pusobici tenisová celebrita nějakým způsobem podilela, superstar, která si žádný sméčko nemuze dovolit, tudiz par mio zaloha na byt s heliportem no worry. Navic ho ještě přijede osobně představit. Nebo ještě jinak, pro me je nepochopitelny, ze svetoznama osoba poskytne svy jméno privatnimu byznys projektu, když s nim nemá absolutně nic spolecnyho.
Reagovat
George_Renel
Hlavně to opět svědčí o nekvalitě toho jejího slavného týmu plného specialistů na sportovní výkonnost, zdraví, byznys PR a kdoví co ještě. Ti ji do toho určitě uvrtali a škodní nebyly. Teď jsem jen zvědav s jakou verzí vyleze na nějaké tiskovce. Ten její tým té její opakované dobře využívá. Ale hlavně asi pro sebe.
Reagovat
VlS
Georgi - co jecílem toho týmu? Vydělat oběživo? Jak víš, že se to nepovedlo?
Reagovat
George_Renel
Asi se to nepovedlo s tím dopingem a s tím vyšetřováním policií. Peníze to zkraje určitě přineslo, ovšem poslední rok a půl asi znamenal větší ztráty. Ty největší na PR a ty se těžko vyčíslují, neboť zůstanou navždy.
Reagovat
lars
chodis volit do parlamentu CR?
Reagovat
spaniel
Vetsina lidi voli v meste kde bydli, nemusi do parlamentu.
Reagovat
VlS
trefa, volit chodi m doma. A pro pos- jak naše volby souvisí s projektem apartmánů se jménem Šarapky v indii?
Reagovat
Krisboy
Všechno souvisí se vším, kámo.
Reagovat
lars
fakt si nechas prinest volebni urnu pro vlozeni hlasovaciho listku s kandidatem do parlamentu CR k sobe domu ? :)
Reagovat
jirkaS
ona inkasovala zálohy nebo jinak někoho podvedla?
to asi nééé
;-*
Reagovat
horska.kraslice
Maria - i negativní reklama je reklama.......
Reagovat
Frick
By skončila v indickym vězení?
Reagovat
Haitik
Tohle mě nechává celkem v klidu. :D Četl jsem na netu, že tohle je v Indii celkem normální, když si lidé stanou obětí podvodu, že zažalují všechny, včetně celebrit, který ten produkt inzerovali, protože jsou prostě naštvaní.. Takže bych neplašil, Marii nic nehrozí.. :-)
Reagovat
d@ve
Max by nemohla hrát India Open. ;)
Reagovat
blixa
no není kouzelný ?!!!

http://www.revistavanityfair.es/tv/videos/discurso-garbine-muguruza-premio-vf-personaje-del-ano/2263
Reagovat
Frick
A ty umíš španělsky, vlastně?
Reagovat
Pedronegro
já jo, je tam roztomilá a mluví moc hezky :)
Reagovat
blixa
Já jen pár slov ale kamarádka mi překládá když potřebuju.
Reagovat
Dobry-den
Vsadím se, že je v tom opět nevinně ;-)
Reagovat
kada.tom
Jednou podvodnice, pořád podvodnice.
Reagovat
blixa
Jednou de.bil, pořád de.bil.
Reagovat
George_Renel
Ále, kdoví kdo jí to zas předepsal. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že v base by mala taký sex, na ktorý by nezabudla. Určite by sa jej rozšírili obzory. Je stále mladá, tak prečo nie..
Reagovat
PetaM
Holka, ty jedeš!
Reagovat
Kozoroh
Reagovat
smazaný uživatel
S tebou mydlí ještě puberta blbečku.
Reagovat
Pa3k
https://www.unilad.co.uk/sport/maria-sharapova-facing-seven-years-in-prison/

ok toto je uz bulvar ci?? seriozne moze dostat za to 7 rokov???? :O Vie sa niekto vyjadrit do akej miery je to nafuknute? Ok jej meno zneuzila spolocnost, aj ona sa moze citit zenuzita tou spolocnostou. Seriozne aj jej hrozi basa??
Reagovat
themimone
spíše bulvár. Pokud teda celá situace stojí na tom, že se MS stala pouze tváří tohoto projektu ( a o ničem jiném se snad nikde nepsalo). Ten trest 7 let (spíše spekulace) stojí na tom, že by celebrita reprezentující nějaký projekt měla být za něj zároveň zodpovědná. O takovém případu jsem teda ještě nikdy neslyšel a nemyslím si, že něco takového má šanci projít.

Spíš to bude další velká nepříjemnost pro MS, která ji nepochybně poškodí, ale za kterou si může sama...
Reagovat
Pa3k
takze najrealnejsia moznost je ze Masa zaplati nejaku mastnu sumicku (v kontexte bezneho cloveka, pre nu mozno par drobakov), opäat to zahra na chudinku ktora o nicom nevedela a nikto je neinformoval a urobi z nudze cnost a pojde dalej?
Reagovat
Krisboy
Áno.
Reagovat
themimone
dá se to tak říct, teoreticky ani nic platit nemusí, pokud se prokáže, že o špatných úmyslech dané společnosti neměla ponětí a pouze splnila to, na čem se s danou firmou domluvili.

Na jednu stranu jasně, člověk by se měl zajímat o to, s kým se hodlá spojit, na druhou stranu, pokud to není úplně očividné (že se jedná o podvod), tak tě za to těžko může někdo odsoudit.
Reagovat
smazaný uživatel
No, to mám zase po náladě... Nevidím do toho, ale z těch dostupných informací byla Masha tváří projektu nějaké společnosti, která pak zneužila její jméno. Ona sama nikoho nepodvedla, ale bohužel podpořila špatnou společnost... Tak snad to pro Mashu dobře dopadne, ať se může soustředit na tenis. Mnohem radši bych četl o tom, jak vyhrává zápasy a tituly...
Reagovat
solim2007
Až na to, že Maria z toho pobrala slušný penízky taky, jak to u podobných akcí bývá! A Maria to určitě zadarmo nedělá, na to ji všichni známe až moc dobře!
Reagovat
VlS
jasně, a poskytovatel catheringu, úklidová služba a vůbec všichni, kteří šli jen okolo do báně na 50 let, ne?
Reagovat
Fandina
Jenže tenhle projekt nese její jméno, takže to nemusí být tak jednoduché.
Reagovat
VlS
Buď klidnej, ono to tak horký nebude, je tenisová okurková sezóna, tak se bude hledat kde jaká volovi a, aby bylo o čem psát.
Reagovat
Krisboy
To není možné. Marfuša a podvod? Nesmysl.
Reagovat
Pedronegro
myslím, že to bylo jen něco jako reklama, samozřejmě za slušný peníz, a nic jí kromě trochu ostudy nehrozí, tedy pokud nesvolá tiskovku - to by pak mohl být průser :)
Reagovat
Fandina
Nemusí jít jen o ostudu, záleží jaké tam mají zákony a jestli nějak figurují její finance v jejich účetnictví, tak to může klidně být i problém finanční.
Reagovat
janek_da
Trochu mi to připomíná jak si musí u nás firmy hlídat dodavatele, jestli platí DPH. Jestli ne, tak jsou samy pokutovány.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist