Šarapovová je zpět, ve Stanfordu vybojovala postup do druhého kola

1. 8. 2017, 07:32
Aktuality 31
Maria Šarapovová své první utkání po doléčení zraněného stehna zvládla. Ruska, jež naposledy hrála v polovině května na turnaji v Římě, přehrála v úvodním kole turnaje ve Stanfordu 6-1 4-6 6-0 domácí Jennifer Bradyovou a postoupila do druhého kola. V něm ji vyzve Lesja Curenková, s níž dosud nehrála.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová se v dubnu vrátila k tenisu po patnáctiměsíčním trestu za doping a kvůli pauze jí momentálně v žebříčku WTA patří až 171. místo. V hlavních soutěžích turnajů elitního okruhu tak pětinásobná grandslamová vítězka může startovat jen díky divokým kartám od pořadatelů. Po svém návratu odehrála ruská tenistka turnaje ve Stuttgartu, v Madridu a v Římě. V Římě si však v utkání druhého kola poranila stehenní sval, který ji na téměř dva a půl měsíce znovu vyřadil ze hry.

Bývalá světová jednička se po doléčení vrátila na kurty až včera ve Stanfordu, kde ve třech setech přehrála domácí Jennifer Bradyovou 6-1 4-6 6-0 a zaznamenala tak vůbec první výhru na území Severní Ameriky od roku 2015. "Chtěla bych vás všechny obejít a obejmout. Moc vám všem děkuji za podporu," řekla Ruska po utkání směrem k publiku.

"Byl to můj první zápas v USA po opravdu dlouhé době a hodně to pro mě znamená. Vaše přivítání bylo neuvěřitelné. Jsem šťastná, že jsem mohla hrát po dlouhé době zase skoro doma. USA jsou totiž mým druhým domovem," dodala Šarapovová, jež hraje ve Stanfordu díky divoké kartě.

"Dnešní zápas byl ve všech ohledech velmi těžký. Já jsem dlouho nehrála a proti sobě jsem měla výbornou soupeřku, která má letos za sebou dobré výsledky a je na vzestupu. Vím, že moje hra nebyla ideální, ale vyhrála jsem poslední bod, a to je teď nejdůležitější, protože díky tomu můžu hrát další zápas. Potřebuju jich teď odehrát co nejvíce, neboť jen díky tomu se můžu zlepšit."

Ve druhém kole vyzve bývalou světovou jedničku sedmá nasazená Ukrajinka Lesja Curenková, s níž Šarapovová ještě nehrála.

• WTA PREMIER STANFORD •
USA, tvrdý povrch, 710.900 dolarů
pondělní výsledky (31. 07. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Šarapovová (Rus.) - Bradyová (USA) 6-1 4-6 6-0
Vichljancevová (Rus.) - Laová (USA) 6-4 6-3
Konjuhová (5-Chorv.) - Erakovicová (N. Zél.) 6-3 1-0 skreč
Curenková (7-Ukr.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-3 6-3
Dayová (USA) - Doiová (Jap.) 6-4 6-2

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ty vole néééé. To snad není možný... :(((
https://twitter.com/JJlovesTennis/status/892818255856971786
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad je to jenom prevence...
https://twitter.com/WTA_insider/status/892829291997577216
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! :) CiCi měla v obou setech zápas pod kontrolou, ani jednou neztratila servis. Cornet toho moc nepředvedla, to teda Brady proti Mashe hrála líp. CiCi měla winnery a UE zhruba vyrovnané, zatímco Cornet měla dvojnásobek UE oproti winnerům...
Reagovat
tommr
doufám, že dojde na čtvrtfinále Kvitová vs. Bellis a že se bude hrát v nějakou dřívější hodinu, aby to bylo u nás možný normálně sledovat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo vidět, že po tom zranění se do toho musí zase dostávat. Třeba ve Stuttgartu se mi herně líbila určitě víc. Oproti antukovým turnajům sice zlepšila proměňování brejkbolů, ale teď tam byly velké rezervy na servisu. Kromě dvou čistých her se tam prakticky pořád přetahovala o svoje podání... První set se podle výsledku zdá jednoznačný, ale 5 ze 7 gemů tam šlo přes shodu. Ve druhém Masha nechytla začátek, pak bleskově smazala ztrátu dvou brejků, ale vzápětí zase ztratila servis a to už se jí vyrovnat nepovedlo. Ve 3. setu definitivně rozhodly první tři gemy. Ty byly hodně vyrovnané a Masha je všechny získala, potom už si to pohlídala a nakonec to bylo s kanárem...

Takže je co zlepšovat a jak sama Masha říká, snad odehraje co nejvíc zápasů, aby byla připravená na US Open. Nevím, v jaké formě je momentálně Tsurenko, ale když se koukám na její poslední výsledky, tak většinou prohrávala jenom proti soupeřkám, co na těch turnajích došly hodně daleko. Určitě to bude těžší soupeřka než Brady, která sice nehrála vůbec špatně, ale taky tam kromě povedených pasáží pár míčků po sobě snadno vyházela...

Jinak outfit Mashy za 1* a taky nelze opomenout, že ve Stanfordu na pondělní night session přilákala celkově druhou nejvyšší návštěvu v historii turnaje a nejvyšší od roku 2009. Někdo prostě ten ženský tenis táhnout musí... :)
https://twitter.com/WTA_insider/status/892234353018683396
Reagovat
Pedronegro
no, snad ji někdo rychle vyklepne, než to úchylné nadšení pro lhářku a podvodnici postihne ještě větší počet lidí, a monty to tady zahltí opěvováním každého jejího zaječení :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom jestli není úchyl někdo jinej...
Reagovat
Pedronegro
jestli ti přijde normální, že taková osoba je vnucována lidem i dětem jako sportovní a společenský vzor, tak problém je dost pravděpodobně u tebe, navíc o tvé úchylce na TP většina dávno ví :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je každýho věc, jestli bude nebo nebude mít Mashu za vzor. Já už jsem na tohle téma s tebou diskutoval xkrát a nehodlám s tebou dál ztrácet čas. Pokud nerespektuješ výrok nejvyšší sportovní instance, tak je to čistě tvůj problém. Asi není náhoda, že Masha má na sociálních sítích nejvíc fanoušků ze všech tenistek a nečetl jsem od nikoho, že by jí přestal fandit. Ale těch, kdo ji začali ještě víc hejtovat, by se našlo dost...
Reagovat
Pedronegro
to jsou kecy, tak úplně hloupý nejsi, abys neviděl úporný tlak sponzorů, kdyby takový měl v zádech Lance, tak dodnes jezdí TdF, a s CAS už neopruzuj, jsou to šašci, co si taky myslí, že se na tu tiskovku zapomene, a jestli přibylo lidí, co ji nemusí, tak to je v jejím případě jediná opravdu pozitivní věc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já už jsem svoje řekl a nemá pro mě cenu se bavit s někým, kdo má svou "pravdu"...
Reagovat
Pedronegro
a ty máš zase tu svoji idealizovanou pravdu, no prosím, jen je při každém tvém výlevu citu a nadšení pro outfit apod. potřeba připomenout i méně hezké stránky této spíše neobdivuhodné osoby, aby se nezapomělo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Však tě nikdo nenutí to číst...
Reagovat
Pedronegro
ve všeobecném zájmu je nazývat věci pravými jmény a nezapomínat na svinstvo :)
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě bych na tebe musel použít všechny vaginální opisy, co znám...
https://www.youtube.com/watch?v=Ffu5xR2ai0A
Reagovat
Pedronegro
no, jestli ty představuješ ten lepší průměr fanoušků té hloupé barbíny, tak je to vlastně v pořádku, takoví jako ty a někteří další "ljubítělé" tady jí vlastně děláte medvědí službu :))
Reagovat
smazaný uživatel
Monty píše k věci. Ale někteří mají úchylku (potřebu) do něj rýt při každé příležitosti.
Mashu nemusím, ale když čtu některé reakce tady, tak si myslím, že medvědí službu dělají i ti, kteří se do Mashy naváží.
Reagovat
Pedronegro
to je věc úhlu pohledu na celou kauzu, samozřejmě ...
Reagovat
smazaný uživatel
Když bude Timea, Lucka, Petra, Ash, Markéta, Caro, Aga, Johanka hrát ve finále s Mashou tímhle https://www.youtube.com/watch?v=FBz9rXBvKL8, ale i tímhle způssobem https://www.youtube.com/watch?v=F1yBXn0PnAE, budu maximálně spokojený :-)
Reagovat
sprchon
Asi tak...
Reagovat
Haitik
Výborně Maruš!! :-) Tak doufám, že příští zápas organizátoři dají na lepší čas, abych ho stihl celý.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to zase od čtyř docela vyhovuje. Bylo teda štěstí, že Masha ty poslední tři gemy vzala hopem, jinak bych to asi taky nedokoukal. Stihla to akorát čtvrt hodiny předtím, než mi jel autobus... :D

Jsem zvědav, jak to zítra zvládne CiCi... :D
Reagovat
janek_da
Uprchlická krize hadr. Rázová vlna za chvilku dorazí k pobřeží Irska.
Reagovat
janek_da
Ale zamávala s TP. 2x mimo provoz dneska.
Reagovat
vrabejka
Maria is back :)
Reagovat
George_Renel
Again? ;-)
Reagovat
tmora
Masha perfektní, jen tak dál
Reagovat
Pavol
Trhaj Máša trhaj , ukáž im s kým majú tu česť.
Reagovat
aligo
s heknou a feťačkou? Áno.. to je teda čest :D
Reagovat
tmora
sám jsi feťačka
Reagovat
George_Renel
Když jich potřebuje hrát co nejvíce, tak může začít v kvalifikaci. To by byly hned 3 navíc. .-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist