Šarapovová pravděpodobně obdrží divokou kartu do kvalifikace French Open

26. 4. 2017, 11:11
Aktuality 82
Maria Šarapovová s největší pravděpodobností o start na French Open nepřijde. Ruska si může vybojovat účast v kvalifikaci sama v případě postupu do finále ve Stuttgartu, kde po vypršení patnáctiměsíčního trestu za doping dnes v 18:30 odehraje svůj první soutěžní zápas. Podle zákulisních informací by v případě brzkého vypadnutí obdržela divokou kartu do kvalifikace.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Podle zpráv deníku The Telegraph by měla Maria Šarapovová obdržet divokou kartu do kvalifikace v pořadí druhého grandslamového podniku sezony French Open. Samotný prezident Francouzské tenisové federace Bernard Giudicelli označil žádost Rusky o přímý start v hlavní soutěži za komplikovanou.

Problém je totiž v tom, že Francouzská tenisová federace ročně přispívá milion a půl eur na boj proti dopingu a dvojnásobná královna pařížské antuky Šarapovová se vrací na kurty po vypršení patnáctiměsíčního trestu za doping.

Třicetiletá Ruska dnes v 18:30 odehraje svůj první soutěžní zápas od loňského Australian Open. V prvním kole halového turnaje WTA Premier ve Stuttgartu bude čelit Robertě Vinciové, s níž ztratila v předchozích dvou duelech jen čtyři gamy.

Pořadatelé antukového grandslamu tak chtějí kontroverzní situaci vyřešit kompromisem - dát Šarapovové divokou kartu pouze do kvalifikace, čímž by tolik nenarušili svůj postoj k dopingu a bývalá světová jednička by si musela účast v hlavní soutěži vybojovat sama.

Možná ale nebudou muset na jednu z divokých karet pro kvalifikaci sahat vůbec. V případě, že se majitelka pěti grandslamových trofejí ve Stuttgartu probojuje až do finále, bude jí 305 bodů stačit k přímé účasti v kvalifikaci French Open.

Před malou chvílí Giudicelli na tiskové konferenci oznámil, že rozhodnutí, zda organizátoři French Open ruské tenistce udělí divokou kartu, zveřejní dne 16. května v 19:00 na Facebooku.

Podobnou situaci budou muset řešit i pořadatelé Wimbledonu. Záleží na tom, jak si Ruska na akcích ve Stuttgartu, Madridu a Římě, na nichž má jistotu startu díky divokým kartám, povede.

Šarapovová potřebuje přibližně 600 bodů na to, aby si hlavní soutěž v All England Clubu zahrála bez nutnosti projít tříkolovou kvalifikací. Organizátoři jednoho z nejslavnějších turnajů světa budou pravděpodobně následovat rozhodnutí pořadatelů French Open.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

82
Přidat komentář
Frick
že tam bude jako neřízená střela. Pro všechny nasazený hráčky to bude mimořádně hnusný, pokud jí schytaj. Proč by ony měly přicházet o body i peníze kvůli tomu, že si madame před rokem a půl něco nepřečetla.

Hlavně se bojim, že to schytá Lucka :-(
Reagovat
George_Renel
Při jejím včerejším výkonu by ji současná Lucka vyprovodila ve dvou...
Reagovat
misa
Současná Lucka skončila velmi špatným zápasem v Charlestonu a zraněním.
Reagovat
rusedski
Počkej až se bude vracet Serena, to bude teprv strašák;)
Reagovat
patriks
karta do kvalifikace, to se francouzská tenisová federace překoná. Když Márii označujou za dopinkovou hříšnici, tak se to dá přirovnat k tomu, jako když obec nenápadně vymění značku povolené rychlosti z 50 na 30 a hned k ní umístí radar a najednou se obecní rozpočet značně vylepší.
Reagovat
Fandina
je napružená, jako dřív, je to bojovnice, která se nevzdává. Připadá mi stejná jako před téměř dvěma lety :-)).
Reagovat
Lunej..
Nic lehkeho te neceka, hlavne ne ty DF jo?:)
Reagovat
Dobry-den
Fetka bez šance. Zápas vo ničem. Rači du háčkovat.
Reagovat
Haitik
Tak jdeme na to! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A nikto ju nevypiskal!:-)
Reagovat
Nola
poniektori by ju poslali hrat Futures, alebo nejake ITF turnaje, aj "hriesnik " Troicki dostal par volnych kariet po navrate, z mojho pohladu sa obaja neprevili o nic viac, ako ktorykolvek zdejsi uzivatel :D
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Masha!!
Reagovat
misa
monty, Haitik & spol. se už třepou nedočkavostí :)
Reagovat
Haitik
jj :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Už je to tady!!!
Reagovat
Nola
Simona vs Bara velmi pekny zapas, Simona vyzera, ze je spat v TOP forme
Reagovat
vrabejka
Super ženský tenis potřebuje rychlý návrat Marii do špičky jako sůl.
Reagovat
brixner
Vod kdy? Fakt máš pocit, že když tu nebyla, tak to stálo za h0vno??
Reagovat
vrabejka
Přesně tak. Petra, Víka a Maria mi tam strašně chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/JJlovesTennis/status/857249340749950976
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/Diego_Barbiani/status/857250755375398912
Reagovat
Nola
preco Kozoroh, nieco mi uslo?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Nola
;-) podobnych prispevkov tu bolo na mraky, ich autorov si nepamatam, ale, ze zrovna Kozoroh ju hajtuje je trochu zvlastne, kedze maju vyborny vztah s Nolem...
Reagovat
dadaft
nechce se mi hledat přesná čísla, ale už od pohledu jsou Bára a Simona fyzicky (či fyziologicky) velice podobné hráčky, výškou i váhou -- vyloženě férový mač v tomhle směru. )))

a bude to zdá se i dobrej tenis, v pěti gemech už docela dost pohledných výměn a winnerů,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Hector21
Help už přebrala iniciativu a drtí...
Reagovat
dadaft
no, teď si Bára v gemu ani neškrtla....
Reagovat
Hector21
Help na antuce je bohužel pro Báru jiná level...
Reagovat
sprchon
Výškou a váhou asi jo. Ale ve hře jsou každá někde jinde. Barča neriskuje a když už, tak většinou zkazí. Simona je prostě lepší. Měla jen špatnej začátek, ale teď už to vypadá, že si to v pohodě uhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Správne rozhodnutie. Myslím, že Mária je doping užívala nevedome ako súčasť jej liečby, zmena nastala bez jej vedomia, celú tu kauzu sprevádzalo jedno veľké nedorozumenie. Myslím, že trest si už odpykala a nie je dôvod by zatrpnknutý.
Reagovat
George_Renel
Hele, raději už to nerozmazávej, protože začneš být trapný i zde. Máš jedinou pravdu. Trest si odpykala. Ale ty kraviny že změna nastala bez jejího vědomí, že to je jedno velké nedorozumění, s tím jdi do háje. To jí měli dát extra telegram? Milá paní, již končíme s tím Meldoniem, tak pozor! Ale to by jim taky musela dát vědět, že nějaký bere.
Tak si ty tvé kecy schovej, třeba je ještě budeš potřebovat jindy....
Reagovat
smazaný uživatel
Piánko, nejaký si premotivovaný. Či len ďalší Rusofil?..Ja to tu nejak nesledujem, tak ma zasväť. A možno len chýba ten zdravý nadhlad, tak typický pre nezainteresovaného človeka.

Keď dvaja robia to isté, nie je to vždy to isté. Treba rozlišovať a brat ohľad na skutočnosti, ktoré daný prípad sprevádzajú. Extra telegram dostať nemusela, ale to, že látka povolená bola a že ju brala ako súčasť svojej medicíny je proste fakt. Ak toto neberieš ako poľahčujúcu okolnost, tak si proste zaujatý. tralalá, tu sme sa už dostali k tomu, o čom píšem hore.
Reagovat
George_Renel
Jsi prostě mimo. Fakt je že to brala a fakt také je, že to neměla na seznamu léků, které brala. Čemu nerozumíš? Jsi prostě mimo. Věnuj se tvému oblíbenci a ATP. Tím končím, já na ty tvé ping pongy nejsem.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, brala ich, bolo to na zozname zakázaných látok. Preto dostala trest.

Druhá strana mince.

Látka bola predtým dovolená a brala ju v rámci svojej medicíny. Prečo nie si schopný uznať akýsi kompromis a poľahčujúce okolnosti. Či vidíme len čiernu a bielu?
Reagovat
George_Renel
Nevím jestli jsi tak zabedněný, ale naposledy.
Ruska ty léky neuvedla na povinném seznamu používaných ani v době, kdy ještě byly povoleny. Takže ani nikdo nemohl vědět, že je bere. A to je rovněž proti řádům. Howgh.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že ich neuviedla predtým sa vsak nevylučuje s tym, ze ich brala potom..

A tieto tvoje kvázi osobné poznámky :)

Neviem prečo sa tu bavím s niekým s penou na hube..
Reagovat
Pedronegro
ještě na okraj, když chceš používat cizí slova, ta si zjisti, co která znamenají, přitroublý rusofile :)
Reagovat
misa
:) On napíše, že to myslel v ironii.
Reagovat
a.magerova
Koukám, že Forehand už prudí i u bab....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sledovať tu napumpovaných moralistov, to je vždy zábavné. Sharapova si odpykala trest, no stále by ju najradšej zlynčovali. To, že takej persone akým je ona dávajú voľné karty je úplne prirodzené.
Reagovat
Pedronegro
pochází to z latiny, ta filie, mrkni se sem https://en.wiktionary.org/wiki/Russophile, jinak co znamená - sa odbavuje na Rusoch v akejkoľvek forme ?, jestli to, že je jebe kolkí sú, tak je to sice kravina, ale jinak palec hore! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jebe im už len z ich prítomnosti a zajebáva im z toho mozog, ľudovo povedané.
Reagovat
smazaný uživatel
Rusofil je pre mňa každý, kto sa odbavuje na Rusoch v akejkoľvek forme. Zároveň ma môžeš poučiť, z akého cudzieho jazyka pochádza ;)
Reagovat
George_Renel
Pleteš si Rusofila s Rusofobem....
Reagovat
smazaný uživatel
Rusofil je pre mňa každý, kto sa odbavuje na Rusoch v akejkoľvek forme. (pozitívnej, či negatívnej)
Reagovat
George_Renel
Jen dokazuješ svoji neinteligenci.
Reagovat
smazaný uživatel
No pokiaľ inteligencia znamená mať pred očami mdlo, vidieť veci čiernobielo a byť falošný moralista, tak to som rád, že nie sme v rovnakej množine, kamarát.

Ty rusofil jeden.
Reagovat
tommr
ale u Frantíků mě to vůbec nepřekvapuje. V tzv. civilizovaných zemích mezi který se Francie tak ráda pasuje platí zásada, že na člověka, kterej si odpykal trest se nahlíží jako na nevinnýho. Zdá se ale, že to platí jen pro vrahy, zloděje a podobnou verbež zatímco do Sharapky se některý pseudomoralisti budou strefovat až do konce její kariéry ...
Je taky zajímavý, že do Sharapky se kdekdo navážel i kvůli tomu, že ve Stuttgartu bude hrát až ve středu a že to je naprosto bezprecendentní. Přitom dneska poprvé do bojů zásahne celkem 12 hráček a dvě nejvýše nasazené začnou hrát dokonce až zítra ...
Reagovat
misa
První kolo hlavní soutěže mají letos ve Stuttgartu naplánované na úterý a středu (třeba i kvůli Šarapové), takže nikdo nemůže nic říkat. Nevím, jestli to kritici nevěděli, nebo program organizátoři pozměnili dodatečně.
Reagovat
smazaný uživatel
Zacinali v utery kvuli FC,
...ale neni to zadna vyjimka, ze nasazene hracky s tzv. bye zacinaji az ve ctvrtek, ted si toho jen nekteri vsimli bo Marie, jinak je to kazdemu u zadele...
V Pesti (ATP) take nasazeni zacinaji az ve ctvrtek...a kurde nikdo s tim nema problem, a nebyl ani DC...uplne stejne jak s tim nema nikdo problem u jinych podobnych turnaju.
Reagovat
misa
Loni byly v pondělí dva zápasy a Fed Cup tomuto turnaji předchází už pár let.
Reagovat
smazaný uživatel
No co jsem slysel, tak je to letos kvuli tomu...
...v kazdem pripade start nasazenych s bye ve ctvrtek se pouziva uz davno, a nejen na tomto turnaji, a nejen ve WTA...
Reagovat
lars
A od koho si to slysel ?
Reagovat
George_Renel
No ale na rovinu, ani ona ani Vinci FC nehrály, takže mohly začít dříve.....
Ale vlastně nemohly, protože trest.
Reagovat
smazaný uživatel
No na rovinu...zacatky favoritu ve ctvrtek na tehle podobnych turnajich jsou zcela normalni.
V cem vysli vstric Marii poradatele je fakt, ze muze zacit hrat az ve stredu a ne v utery, ale to nema s pondelkama nic spolecneho, uplne jedno, jestli to udelali kvuli FC nebo ne. Ikdyby zacal turnaj v pondeli, fuuurt by mohla hrat az ve stredu...nebot jste si mozna nevsiml, ale na jinych podobnych turnajich nekteri hraci/ky nastupuji az ve stredu ikdyz turnaj zacal v pondeli a prave favorite s tim bye az ve ctvrtek. Cili tak.
Reagovat
George_Renel
Že to bylo účelové, o tom není pochyb, o tom že je favoritkou pochyb býti může. Ale to uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze, to ze Venus letos zacinala turnaj ve ctvrtek v Petrohrade bylo take ucelove...a muzem si tu dat dal plno prikladu, vcetne ted v Pesti Fogniniho a Pouileho, kteri zacinaji az zitra atd.
Me se take nelibi, ze nasazeni maji moznost v turnajich s 32 ucastniky v pavouku moznost bye a jeste si zacinaji ve ctvrtek. Ale to proste nema nic spolecneho s jednim pripadem Marie, ktera notabene neni nasazena.
Poradatele vyuzili, to co turnaje bohuzel bezne delaji. Jak rikam jedine v cem vysli vstric, ze naplanovali jeji zapas na stredu. Ale to s hraci delaji take ruzne, kdyz planuji zapasy -
a vetsinou a bohuzel, co je hnus, ze kvalifikanti jsou cpani do kazdeho zapasu bez nejake prestavky, hned po kvalde a jedou kazdej den...

V tomhle kritici Marie proste trochu lzou, protoze davaji ten argument posunuti zapasu na ctvrtek, ale bohuzel to je bezna praxe...takze je to jen o Marii a ne o spravedlnosti, kterou maji nektere hracky plnou hubu kecu, ale nevim jak uz dlouho tyhle podobne turnaje proste podle me koser nejsou...hlavne v tom ohledu startu nekterych hracek v turnaji. A bohuzel se zase nic nevyresi, protoze se zase breci a kritizuje uplne nekde blbe...
Reagovat
misa
A co jako? Určitě si pamatuješ, že bye byly na turnajích i před 20 lety a ty hráčky začínaly taky ve středu nebo čtvrtek.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, a me se to proste nelibi...a co jako?:)
Reagovat
George_Renel
No, já tu účelovost vidím v tomto případě pouze a jen v tom, že jí teprve před pár hodinami skončil trest. .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jiste, a proto pisu, ze vyuzili k tomu to praxi volnych losu a ctvrtku...kdyby se to tak nepouzivalo, tak by to tak jednoduche nemeli...
Reagovat
bIbec
Doufám, že ji nenalosují k Maky. To by byla smůla.
Reagovat
VlS
Otá´zka je, čí smůla :-)
Reagovat
tommr
to poznáme nejspíš už dneska ... :)
Reagovat
dadaft
dalo se to čekat - že jen do kvaldy, je až překvapení.

ostatně docela by mě zajímalo, jak se dneska tváří světová No.23 Coco Vandeweghe, že musí hrát na zastrčeném kurtu, kdežto Maruška je hlavní hvězda večerního programu......

no nic, teď Japonka černá jako uhel proti Britce, která je vlastně Maďarka narozená v Austrálii,,,,,,,,,,,, holt moderní svět je už takový...
Reagovat
Mayo
Je to správne. Dopingoví hriešnici by mali dostať ďalšiu šancu.
Reagovat
Krisboy
Reagovat
Dobry-den
Nelži
Reagovat
a.magerova
Reagovat
gigin
se odhlásila z Barcy z neznámých důvodů. Asi kvůli dešti. Co jiného. Minule mu bylo horko zase.
Reagovat
kada.tom
No, tak finále ve Stutgartu uhrát může, ale po té pauze ... no nevím. Každopádně WC do kvalifikace by se snad ještě dala pochopit - takové šalamounské a kompromisní řešení. Ideální by bylo, kdyby jí v té kvalifikaci nějaké no name hráčka dala pěkně přes prsty :-D
Reagovat
gigin
kdesi psala, že tolik alkoholu, co vypila během nucené pauzy, nevypila za celý život. Tak snad se to v dobrém projeví. Těším se na její tenis, řev mi nevadí. Jediné co mi vadí je zdržování. Ale tak snad si pohne, páč se bude těšit na pozápasový škopek no.
Reagovat
Aussie
Mně vadí ten řev a moc! Není to navíc fair v§či soupeřkám.
Reagovat
janek_da
Jestli se to neprojeví, tak zase kecala a měla pít ještě víc. Pár treneru by tady na to bylo.
Reagovat
VlS
Myslíš někoho s titulem Zasloužilý mistr v chlastu? Ale těch by v rodné vlasti našla habakuk. No, aby pak trefila na kurty.
Reagovat
babolat.cz
habaděj
Reagovat
VlS
habakuk je habaděj na sedmou, to nevíš? Že tys studoval v Plzni!
Reagovat
a.magerova
Na Ostravsku známe habakuk, habaděj i pokok0t ;-)

Zas mě TP omezuje ve svobodném vyjadřování... :-/

Takže v odkaze bez mezery....
http://necyklopedia.wikia.com/wiki/Poko kot
Reagovat
VlS
Já myslím aj nad, ale aspoň u dvoumetrovýho chlapa.
Reagovat
a.magerova
A jestlipak Ty víš, že zde přímá úměrnost jaksi pokulhává... :-P
Reagovat
VlS
No, tak já to beru od země po kořen :-)
To znáš, jak dva černí kluci vykonávají potřebu z mostu do řeky a ten jeden říká: ta voda je dneska studená" a ten druhej : " co voda, ale to bahno na dně"
Reagovat
a.magerova
http://www.prochlapy.cz/wp-content/uploads/2015/04/zlata-rybka.jpg
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist