Šarapovová prolétla do osmifinále, Radwaňská postup vydřela

3. 10. 2012, 18:37
Aktuality 16
Rozdílným způsobem postoupily v Pekingu do dalších bojů dvě nejvýše nasazené tenistky, které dnes zasáhly do hry. Ruska Maria Šarapovová jasně přehrála Rumunku Cirsteaovou a po vítězství 6-2 6-2 si zahraje o čtvrtfinále. Už o kolo dál je turnajová trojka Agnieszka Radwaňská, která dnes musela otáčet zápas se Španělkou Domínguezovou.
Maria Šarapovová

Zatímco Simona Halepová v prvním kole turnaje v Pekingu světovou dvojku Marii Šarapovovou pořádně prověřila, další Rumunka Sorana Cirsteaová dnes favoritku příliš neohrozila. Už ve třetím gamu Ruska sebrala své soupeřce podání a za 36 minut vyhrála první set 6-2, aniž by musela odvracet jediný brejkbol. Lépe si Cirsteaová nevedla ani ve druhé sadě, znovu dvakrát přišla o servis a za 78 minut se s Pekingem loučila porážkou 2-6 2-6.

"Dneska jsem podávala dobře, o moc líp než v prvním kole," řekla po utkání Šarapovová. "(Cirsteaová) ráda hraje agresivně, chodí do prvního úderu a snaží se hrát tvrdě, což umí. Bylo důležité ji k tomu nepustit," dodala.

V dalším kole čeká turnajovou dvojku 90. hráčka světa Polona Hercogová, která má v Pekingu na svědomí už dvě Rusky: po Anastasii Pavljučenkovové vyřadila i Jekatěrinu Makarovovou.

Už o čtvrtfinále dnes v čínské metropoli bojovala třetí nasazená Agnieszka Radwaňská. Loňskou vítězku turnaje čekala 64. hráčka světa Lourdes Domínguezová-Linová, která favoritku hodně potrápila. Trpělivě hrající Španělka několik desítek minut nutila Polku k netypickým chybám, což Radwaňskou stálo první set. Od druhého dějství už se obhájkyně titulu zlepšovala a vynutila si třetí sadu. V ní Domínguezová znovu začala světovou trojku trápit a za stavu 4-2 byla blízko senzačnímu vítězství, to ale Radwaňská nepřipustila. Poslední čtyři hry získala pro sebe a zvítězila 2-6 6-1 a 6-4.

Jedinou nasazenou tenistkou, jež nezvládla svůj dnešní zápas, je turnajová jedenáctka Ana Ivanovičová. Srbská tenistka byla v duelu s Rominou Oprandiovou jasnou favoritkou, Švýcarka, která už má na svém kontě například skalpy Kim Clijstersová a Francesky Schiavoneové, ale znovu prokázala, že umí být nepříjemnou soupeřkou. Bývalé světové jedničce sebrala celkem pětkrát podání a zvítězila 6-4 6-3.

"Romina je nevypočitatelná soupeřka - má hodně šikovné ruce a je talentovaná," řekla na adresu soupeřky Ivanovičová. "Těžko jsem dneska hledala rytmus, hlavně z forhendu. Míče ke mně nelétaly moc rychle a mně se moc nedařilo chodit do kurtu a využít toho. Měla jsem pořád pocit, že jsem o krok pozadu. Už jsem ji viděla hrát a čekala jsem to, ale tím rozdílem dneska byly nevynucené chyby," uvedla Srbka.

Lépe si nevedla ani její krajanka a další bývalá světová jednička Jelena Jankovičová. Ta sice odstartovala proti Španělce Carle Suárezové-Navarrové výborně a dostala se do vedení 5-2, ale zbytek zápasu už patřil její soupeřce. Suárezová odvrátila pět setbolů a první sadu ještě otočila na 7-5. Ve druhém setu pak diváci v deseti gamech viděli devět prolomených servisů - v celém zápase jich bylo dohromady 16 - a klíčovou hrou tak byla hned ta úvodní, v níž si Suárezová podání udržela.

"S Jelenou se nikdy nehraje snadno, ale já jsem hrála dobře," řekla po vítězství 7-5 6-4 Španělka. "Je to bojovnice, jsem ráda, že jsem to dokázala ukončit."

Výsledky - Peking - ženy (dotace 4,83 milionu dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Šarapovová (2-Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 6:2, 6:2, Hercogová (Slovin.) - Makarovová (Rus.) 7:6 (7:5), 3:6, 7:6 (7:3).

Osmifinále:
A. Radwaňská (3-Pol.) - Domínguezová (Šp.) 2:6, 6:1, 6:4, Bartoliová (9-Fr.) - Görgesová (Něm.) 6:3, 7:6 (7:2), Oprandiová (Švýc.) - Ivanovičová (11-Srb.) 6:4, 6:3, Suárezová (Šp.) - Jankovičová (Srb.) 7:5, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Grönefeldová/Peschkeová (4-Něm./ČR) - Hsieh/Medinaová (Tchaj-wan/Šp.) 7:5, 6:4, Görgesová/Záhlavová-Strýcová (Něm./ČR) - Kingová/Švedovová (4-USA/Kaz.) 7:6 (8:6), 6:2.

 

Komentáře

16
Přidat komentář
Heather_Fedex
asi tady jeste o tom nebyla zprava, ale podle tohto odkezu to vypada, ze se na tm kvalifikovali i petra kvitova i sara errani.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/2012_WTA_Tour#section_3
take na li je na dobre ceste. se shuai peng si nejspis poradi a pak by ji uz nic nemelo branit v ucasti v hlavni soutezi. sam by v pripade 8. mista musela vyhrat osaku a kremlin cup. a to se stane jedine v rovine science fiction
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak tohle je vážně dobré... Řekl bych, že nejlepší obrázek je ten prostřední a Vika si to určitě myslí taky. :) Ten napravo je moc! :D

http://www.wtatennis.com/javaImages/f9/e4/0,,12781~11265273,00.jpg
http://www.wtatennis.com/javaImages/fb/e4/0,,12781~11265275,00.jpg
Reagovat
Heather_Fedex
krasne ;) i me se nejvic libi stredni
Reagovat
Heather_Fedex
krasne ;) i me se nejvic libi stredni
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem neviděl. Teď sem přijdu, myslím, že bude montyho koment a on nikde....
Už Máša našla svou formu? Podle výsledku by vypadalo, že jo. Čísla na podání také vypadají dobře. Uvidím teda v dalších zápasech...
Reagovat
dadaft
není moc co říct - moderní tenis, přímé ploché údery bez spinu s maximální razancí.
Sorana se zkrátka pokusila přestřílet Marii, jenže ta je momentálně někde jinde...
Reagovat
smazaný uživatel
Tušil jsem, že mě tady bude někdo shánět. :) Já už jsem od neděle marod a pořád mi není dobře. Proto teď moc nepíšu...

Zápas Mashy jsem ale viděl, takže aspoň krátce. :) Podle mě to byl zatím nejlepší výkon Mashy na asijských turnajích. Ani jednou neztratila podání a Sorana měla jenom jeden brejkbol v celém zápase. Taky je pravda, že Sorana udělala nějaké chyby (hlavně v 1. setu), ale ona tak prostě hraje - buď a nebo. Když jí to tam padá, tak dokáže porazit prakticky každého. Letos už má na kontě výhry nad hodně silnými soupeřkami... Na druhou stranu, Masha hrála dneska opravdu dobře. Nedělala tolik chyb jako v předchozích zápasech a dařilo se jí na podání. Gemy při jejím servisu byly většinou rychlé (tři čisté hry v zápase). Sorana určitě nebyla snadná soupeřka, ale Masha to měla tak nějak celou dobu pod kontrolou... No a taky to holkám moc slušelo, ale to snad ani nemusím psát. :)

Trochu mě mrzí prohra Any a musím přiznat, že mě dost překvapuje Oprandi. Když jsem ji letos viděl hrát, tak mě ničím neoslovila. No a teď porazila Ulu, Camilu i Anu. Holt je asi ve formě... Přesto se výsledek Any musí brát aspoň trochu pozitivně, protože chyběl jeden míček a skončila o kolo dřív. Přesto jsem čekal, že by Ana mohla dojít o kolo dál v Tokiu i Pekingu. Nedá se nic dělat...

Takže čtvrtfinále Vika - Ana bohužel nebude, ale ještě může být čtvrtfinále Masha - Caro. Každopádně Caro proti Angelique určitě nebude favoritkou, prohrála s ní letos ve Stuttgartu i Kodani. Caro ale určitě zabojuje a třeba to vyjde. :) Vika a Masha mají v osmifinále trochu nečekané soupeřky, takže snad půjdou dál... Ač vyčerpán nemocí, rytíř Monty drží palce ze své dřevěné palandy! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za report. To víš, už sis nás některé tak rozmazlil, že když nevidíme zápas, řekneme si "přečtu si montyho komentář a bude".:D

Tak se pořádně vylež a brzy uzdrav, rytíři, ať pak můžeš zase bojovat v plné zbroji.:)) TM se blíží.... Hlavně si na té dřevěné palandě nezapomeň podložit hlavu přilbicí, ať neležíš tak rovně. A kdyby jsi si dával do čaje rum, tak s ním opatrně, víš proč....
Reagovat
smazaný uživatel
No já právě koukám a je to pro mě ocenění. :)

Díky moc! :) Taky doufám, že už to brzy bude ok, ale pořád to nějak nemůžu zdolat... Ale s tím rumem se nemusíš obávat, protože do čaje si dávám jenom citron. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo. Ale v Tokiu do toho Maria bušila hlava nehlava a moc se jí to nevedlo, tak jsem byl zvědavý, jestli se už zastřílela nebo změnila taktiku...

Po očku jsem koukal na zápas Agy, nakonec to ubojovala, plno náběhů na síť, ale co ta noha? Je asi nějaká zraněná, někde jsem četl, že se nechala ošetřovat. To by pro ni nebylo vůbec dobré, když se po Tokiu zdálo, že se vrací do formy. Plno holek toho má už na konci sezóny plné kecky.
A včera Sam....:( TM je skoro stopro ztracen a to to vypadalo tak nadějně. Kdyby se jí alespoň podařilo vyhrát v Osace, mohla by jet na turnaj šampionek.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli máš chřipku, tak alespoň ten týden to chce. Alespoň se ale můžeš dívat dopoledne na tenis, a nemusíš do školy.....
Ta exhibice je naštěstí až za dlouho, do té doby se určitě uzdravíš.:D
Reagovat
Heather_Fedex
nemyslim si, ze se jednalo o radikalne zlepseni ze strany marie. proste ji daleko vic sedla souperka. maria ma zkratka tyhle prestrelky rada, horsi to je, kdyz ji nekdo posle na 2. stranu mic vic-krat nez by si prala- jako v 1. kole, kdyz pusherka halep vracela zpatky, co to slo. sorana tak kvalitni obranu nema, navic kupila chybu za chybou (i kdyz se par krat jednalo o tesne outy) ve 3. kole ji ceka polona hercog, kt. se svym stylem priblizuje sam stosur. v kazdem pripade bude vitezstvi ve 3. kole pro masu "povinnost" a pak ve ctvrtfinale bud proti caro, nebo angie a na tento zapas se tesim ;) neodvazim si tipnout vitezku, ale kdybych si mela vsadit, tak by to byla caroline. mam pocit, ze angie uz ztratila tu jiskru z 1. poloviny roku. a navic se carol posledni dobu dari vyhravat zapasy, kt. pred tim ztracela. jsem vazne zvedava....
Reagovat
smazaný uživatel
No, to dívání na tenis je taky asi jediná výhoda. :) Ale stejně bych byl radši zdráv... S tou exhibicí máš pravdu. Říkám si, že je pořád lepší marodit teď než na konci měsíce.
Reagovat
dadaft
jak píše Heather, Sorana hrála přesně to, co Marii vyhovuje. takže těžko říct...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak díky. Na to, jak dopadne její souboj s Polonou, jsem zvědavý. V Tokiu mi Máša právě přišla, že se zase vrátila ke stylu mlátit to hlava nehlava a buď to padne nebo ne.
Na Caro s Angelikou se také těším. Přemýšlel jsem o tom a taky bych Kerber tak nefavorizoval. Myslím si, že to může být vyrovnané a i mírně tipuji Caroline.
Reagovat
dadaft
jj, Kerber - Wozniacki a Li - Peng, to jsou taháky. ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist