Šarapovová se pomstila, ve Stanfordu postupuje

28. 7. 2010, 14:43
Aktuality 7
Ve znamení výher nasazených tenistek se nesl včerejší den na turnaji ve Stanfordu. Mezi úspěšnými favoritkami byla i Ruska Maria Šarapovová, která svým vítězstvím nad Jie Zheng oplatila Číňance jarní porážku z Indian Wells.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová prohrála s Jie Zheng před necelými čtyřmi měsíci v Indian Wells svůj zatím poslední zápas hraný na tvrdém povrchu. Na hardu a opět v Kalifornii tentokrát čínské soupeřce porážku vrátila.

"Byl to nepříjemný zápas. Necítila jsem se dobře, nechci na něj ani myslet," vzpomínala Šarapovová, která se po jarní porážce v Indian Wells na téměř dva měsíce vytratila z okruhu WTA kvůli problémům s loktem a zády. "Když tak dlouho nehrajete, musíte se na další začátek připravit," dodala pátá nasazená hráčka, která vyhrála patnáct z posledních 18 zápasů. "Chtěla jsem se přizpůsobit co nejrychleji. Jsem soutěživá a dobrá hráčka a musím být připravená."

Bez ztráty setu ve Stanfordu postoupila také obhájkyně titulu Marion Bartoliová. Té se postavila domácí Ashley Harkleroadová, která světovou čtrnáctku už dvakrát v kariéře porazila. Potřetí už se radovala Francouzka, která za 73 minut zvítězila 6-1 6-4.

"Hrála dobře, hlavně ve druhém setu," řekla po své výhře Bartoliová na adresu soupeřky. "Na někoho, kdo teď moc nehrál, mi to dost znepříjemnila," dodala 14. hráčka světa, kterou v dalším kole čeká bývalá světová jednička Ana Ivanovičová.

"Zápasy, které jsme spolu dosud odehrály, byly opravdu, opravdu těsné," uvedla Bartoliová. "Moc se na to těším. Jestli chci něco uhrát na US Open, bude pro mě dobrou přípravou."

K radosti domácích fanoušků si postup do dalšího kola vybojovala také domácí Melanie Oudinová. Osmnáctileté hráčce se od poloviny dubna vůbec nedaří a také ve Stanfordu se zdálo, že vypadne rychle. V souboji s Kanaďankou Alexandrou Wozniakovou prohrávala Oudinová už 6-7 a 1-5, americká naděje ale dokázala nepříznivý vývoj zvrátit a za téměř dvě a půl hodiny zvítězila 6-7 7-5 6-3.

Výsledky - Stanford (tvrdý povrch, dotace 700.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Bartoliová (4-Fr.) - Harkleroadová (USA) 6:1, 6:4, Šarapovová (5-Rus.) - Čeng Ťie (Čína) 6:4, 7:5, Peerová (6-Izr.) - Hantuchová (SR) 0:6, 6:4, 6:3, Wickmayerová (7-Belg.) - Chan Yung-Jan (Tchaj-wan) 6:3, 6:4, Azarenková (8-Běl.) - Moritaová (Jap.) 6:0, 6:2, McHaleová (USA) - Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) 3:6, 6:0, 6:2, Savčuková (Ukr.) - Craybasová (USA) 6:3, 6:3, Kirilenková (Rus.) - Lučičová (Chorv.) 6:1, 6:4, Oudinová (USA) - Wozniaková (Kan.) 6:7 (6:8), 7:5, 6:3.

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravím Vás, máte-li zájem o každodenní zasílání zápasů s vyšším kurzem na Váš e-mail ozvěte se na [ Surebet@email.cz ] . Pošlu Vám podrobější informace. NEJEDNÁ se o fixed! *3250*
Reagovat
carolyn
Se divím, že tu ještě není skott :-D
Reagovat
skott
a proc kdyz je Stanford bez kamer...
Reagovat
carolyn
o kamery nejde, myslela jsem že budeš mít radost že postoupila
Reagovat
skott
mam, ale co ja vim jestli hrala Maria dobre nebo spatne a souperka byla jenom horsi.Nebudu se radovat predcasne;)
Reagovat
carolyn
mají tu napsáno "vytratila z okruhu ATP"?
Reagovat
carolyn
... tak už je to opravené ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist