Šarapovová se vrátila jistým výkonem. Těhotná nejsem a svatba nebude, informovala

28. 8. 2012, 09:40
Aktuality 40
US OPEN - Maria Šarapovová hladce postoupila do druhého kola US Open, když ve svém prvním zápasu od olympijského turnaje zdolala v New Yorku Maďarku Melindu Czinkovou. Po zápase uklidnila své fanoušky, že po virovém onemocnění je již zcela fit. Své první zápasy v New Yorku zvládly i Kim Clijstersová či Victoria Azarenková.
Maria Šarapovová

Pětadvacetiletá Maria Šarapovová měla žaludeční potíže už v olympijském Londýně po drtivé finálové prohře s Američankou Serenou Williamsovou. Pak se musela odhlásit z Montrealu a Cincinnati a před US Open tak neodehrála jediné utkání na rychlém povrchu. V 1. kole však vítězka z roku 2006 smetla po sebejistém výkonu 6-2 6-2 Maďarku Melindu Czinkovou a svůj zdravotní stav si po zápase pochvalovala.

"Udělali mi nějaké testy, odebrali krev, šla jsem i na ultrazvuk," řekla Ruska v pondělí novinářům po svém úvodním vystoupení ve Flushing Meadows. "Dozvěděla jsem se, že mám hlavně odpočívat, tak jsem vynechala turnaj v Montrealu. Asi šlo o znamení, že si mám dát pár týdnů pohov, ale bylo to zvláštní. Doktoři mi řekli, že jsem v pořádku a nejsem těhotná. 'Můžu dostat zpátky své peníze?', říkala jsem si," vyprávěla s úsměvem Šarapovová.

Před cestou do New Yorku však už vítězka letošního French Open mohla začít s normální stravou a i nové testy dopadly dobře. "Jsem šťastná, že jsem si zase zahrála soutěžní zápas. Svým způsobem jsem si udělala hezkou pauzu, jenže po všem tom tréninku má člověk chuť hlavně hrát," řekla.

Světová trojka zároveň vyvrátila spekulace, že se v listopadu vdá za Sašu Vujačiče. "V listopadu svatbu nemám," řekla jasně šampionka letošního Roland Garros. "Není to pravda. Určitě se v listopadu v Istanbulu nevdám. Jsem překvapena, že tomu vůbec někdo věřil," dodala.

V druhém kole nasazenou trojku čeká zápas se Španělkou Lourdes Domínguezovou-Linovou.

Poslední turnaj kariéry zahájila vítězně Kim Clijstersová. Devětadvacetiletá belgická tenistka porazila 6-3 6-1 šestnáctiletou Američanku Victorii Duvalovou a prodloužila vítěznou sérii na US Open na dvaadvacet zápasů. V New Yorku triumfovala při svých posledních třech startech v letech 2005, 2009 a 2010, loni chyběla kvůli zranění.

"Byla jsem nervózní, možná skoro stejně jako ona. Jsem šťastná, že jsem pořád tady a pořád vyhrávám zápasy," řekla Clijstersová.

Její soupeřka startovala na posledním grandslamu sezony na divokou kartu díky vítězství na národním šampionátu do osmnácti let a byl to pro ni nepopsatelný zážitek. "Bylo to mnohem větší, než jsem čekala. Celá atmosféra byla prostě neuvěřitelná. Byla jsem fakt nervózní," uvedla Duvalová.

Nezaváhala nasazená jednička Viktoria Azarenková. Běloruska povolila jedinou hru (po svém servisu) Rusce Alexandře Panovové, kterou deklasovala 6-1 6-0.

- US OPEN 2012 -
(USA / New York, tv. povrch, 11.777.000 dolarů)
pondělní výsledky žen (27. 08. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (5-ČR) - Hercogová (Slovin.) 7-6(6) 6-1
Šafářová (15-ČR) - Oudinová (USA) 6-4 6-0
Kristýna Plíšková (ČR) - Görgesová (18-Něm.) 7-6(4) 6-1
Hradecká (ČR) - Medinaová (27-Šp.) 6-3 6-3
Halepová (Rum.) - Benešová (ČR) 7-5 7-6(5)
Flipkensová (Bel.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-3 3-6 6-3
Azarenková (1-Běl.) - Panovová (Rus.) 6-0 6-1
Šarapovová (3-Rus.) - Czinková (Maď.) 6-2 6-2
Stosurová (7-Austr.) - Martičová (Chorv.) 6-1 6-1
Na Li (9-Čína) - Watsonová (Brit.) 6-2 6-3
Bartoliová (11-Fr.) - Hamptonová (USA) 6-3 7-6(5)
Cirsteaová (Rum.) - Lisická (16-Něm.) 4-6 6-2 6-2
Pavljučenkovová (17-Rus.) - Hantuchová (SR) 6-4 7-6(1)
Petrovová (19-Rus.) - Gajdošová (Austr.) 6-3 7-6(3)
Clijstersová (23-Belg.) - Duvalová (USA) 6-3 6-1
Wickmayerová (25-Belg.) - Glušková (Izr.) 7-5 6-2
Jie Zheng (28-Čína) - Razzanová (Fr.) 4-6 6-2 skreč R.
Lepchenková (31-USA) - Johanssonová (Fr.) 6-3 3-6 7-5
Robsonová (Brit.) - Crawfordová (USA) 6-3 7-6(6)
Burdetteová (USA) - Bacsinszká (Švýc.) 6-4 6-3
Cornetová (Fr.) - Gibbsová (USA) 7-5 6-3
Parmentierová (Fr.) - Krajiceková (Niz.) 6-2 6-4
Dominguezová (Šp.) - Karatančevová (Kaz.) 6-4 6-1
Gallovitsová-Hallová (Rum.) - Vögeleová (Švýc.) 7-5 6-4
Rodionovová (Austr.) - Cohenová (USA) 6-3 6-0
Rybáriková (SR) - Hsieh Su-wej (Tchaj-wan) 6-3 2-6 6-3
Mladenovicová (Fr.) - Erakovicová (N. Zél.) 7-5 6-4
Tatišviliová (Gruz.) - Foretzová-Gaconová (Fr.) 6-2 6-0
Oprandiová (Švýc.) - Petkovicová (Něm.) 6-2 7-5
Minellaová (Luc.) - Rogowská (Austr.) 6-2 3-6 6-3
Wozniaková (Kan.) - Cadantuová (Rum.) 6-0 6-3
Dellacquaová (Austr.) - Curenková (Ukr.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

40
Přidat komentář
Sonja
:-O já myslela, že na Eurosport 2 bude Berdych, ne Radwanska.
Reagovat
dadaft
dva střípky.
fyzicky je na tom Sam excelentně. po jednom výborném servisu Martičové se vrhla jako divoká kočka. puma. mrštnost a síla. běžný smrtelník by si jen při pokusu o podobný manévr natáhl 73 až 78 svalů, z nichž minimálně o 36-ti v životě neslyšel. rovněž po kurtu se Sam pohybovala skvěle. a pokud je ona u míčů včas a správně, začne jí fungovat i obouručný bekhend a stává se smrtelně nebezpečnou.
Petra bohužel nebyla soupeřka, která by Sam nějak zvlášť prověřila - Stosurová do zápasu vstoupila s koncentrací a důrazem hráčky světové desítky. pět gemů Martičová neměla na události v podstatě žádný vliv. když na ni přišla řada, uváděla míčky do hry. tím to končilo. od konce prvního setu už to bylo trošičku lepší.
jednou třeba poslala velmi dobrý return Sam přímo pod nohy, ta to vybrala jen tak tak a se štěstím to letělo dost daleko od Petry a ta měla potíže. Stosurová šla okamžitě na síť. skvěle to přečetla, kdyby to Petra nedala do sítě, jen by to sklepla do volného kurtu. co mě na tom celém potěšilo bylo, že i přes netypickost a překvapivost situace proběhl ten přechod do útoku naprosto bez zaváhání a plynule. tudíž by Sam v žádném případě nechyběl (půl)krok, jak se to někdy stává...
je asi hloupé se ptát, jestli má Samantha na to US Open vyhrát, když má ten pohár doma na polici. ale všichni víme, jak to s ní někdy je.
nicméně bych si nesmírně přál zápas 4K Li - Stosur. to by byla masakrózní řež. ))
Reagovat
Heather_Fedex
takze ty predpokladas, ze na porazi kim? no samozrejme je to mozne, i pravdepodobne, ale tezko rict. na ten zapas se dost tesim, kim hlasi, ze je fyzicky dostatecne pripravena, ale herne to neni uplne ono. co hra do jeji karet je psychicka odolnost a zkusenosti. kdezto na se opet herne nasla a navic ziskala sebevedomi. jsem fakt zvedava....
Reagovat
dadaft
kdo by se netěšil na zápas Kim - Li Na? :-)))
(při vší úctě ke Casey a Lauře, doufám, že na něj dojde - tahle čtvrtka pavouka je slušně našlapaná...)
Reagovat
horska.kraslice
Každopádně je to nejnadupanější část ženského pavouka - Sam, Na, Kim. Škoda, postoupit do QF může jen jedna. Ale takový už bývá los, není spravedlivý.
Reagovat
Heather_Fedex
souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Po prvom hracom dni virtual ligy som spokojný..Lepchenko si vsak zasluzi pokarhanie, jej buduca ucast medzi Forehandovcami je vazne ohrozená :)..

Mimochodom, kto ste kto?
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem pořád odbornick :-))

Dával jsem to narychlo a trošku mi uteklo, že hrají Lopez s R.Haasem v 1.kole :-( Ale jinak spokojenost.
Reagovat
smazaný uživatel
Scottish Pearl.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem tam normálně Oskar.
Stihl jsem si zatím prohlédnout složení pár týmů, ale mimo pár jmen také nevím, kdo je kdo.....
Reagovat
Heather_Fedex
heather_fedex team ;))))
jinak prohledla jsem si i ostatne nicky. prekvapuje me, ze az tolik lidi si z top 25 zvolili do tymu hrace roger-novak-andy. proste zadny risk, jen zelezna jistota ;)
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem nikdo, mě si vůbec nevšímejte ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem byl spíše překvapený, že tam dal někdo někoho jiného
Reagovat
smazaný uživatel
Vas som nastastie uspesne desifroval, rovnako ako par dalsich..Stale je tam ale velka vacsina "tajnych"..:)

+ Novak a Andy mi pridu samozrejme istejsi, ktokolvek iny je trochu hazard, na druhu stranu, ak to vyjde, dotycný moze byt zrazu kludne prvý a vitaz celého grandslamu :)..

+ Ja som par minut pred deadlinom vymenil Tomica za Chardyho, snad ma to nebude mrziet :)..
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem tam dal místo Andyho Johna Isnera, jak kvůli sympatiím, tak i kvůli tomu, že věřím, že by mohl letos něco dobrého uhrát.:)
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem naopak predpokladala, ze je tady vic "dobrodruznejsich" povah ;)
Reagovat
Heather_Fedex
ja taky ;) kez by platilo risk je zisk
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba to bude platit.:)
Já jsem některé dal podle svých přepokladů na úspěch a něktěré kvůli sympatiím, že jim fandím. Viz. třeba Dimitrov - také jsem ho tam na poslední chvíli vyměnil. Možná hukne už v prvním kole, ale vyjádřil jsem mu podporu alespoň tím, že jsem ho dal do virtuální ligy.:)
Reagovat
smazaný uživatel
ten Isner je solidní typ, může dojít daleko, ale myslím si, že bude ztrácet sety, vyhrávat třeba 3:1 apod., tedy oproti třeba Rogerovi 2 body dolů.
Jinak já na poslední chvíli vyhodil Venus, která může být v téhle hře hodně důležitá. Pokud by ve druhém kole sestřelila Kerberovou (kterou jsem v některých sestavách taky zahlédl), může nasbírat spoustu bodů jako níže postavená a jako hráčka, která jako nenasazená porazí nasazenou, o kolo později by měla Paszek a mohla by nastat ta samá situace. Místo toho jsem tam radši fouknul druhou Číňanku, která postoupila jen díky zranění jinak marné Razzano...
Reagovat
smazaný uživatel
jinak dobrodružství mám rád, ale pragmatická stránka vítězí ;-)
Reagovat
Nancy_z
Tak já tam mám Venus i Kerber, dělala jsem sestavu jen by voko, takže to mě teda mrzí, že na sebe natrefí tak brzy... teda jestli obě postoupí :-) A v trojce mužů mám ještě Berďu, tak se budu strachovat, jak to s ním dneska dopadne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
S Johnem máš pravdu, tam se ty ztracené sety dají předpokládat. S Venus jsem také přemýšlel a nakonec to s ní riskl a dal jí tam. Převládlo ve mně přesvědčení, že na začátku turnaje bude ještě odpočatá a mohla by právě tu Kerber porazit. Jak už bude turnaj pokračovat, předpokládám, že bude čím dál tím více unavenější a k poražení. Také nevím, jak je na tom s těmi zády, které jí trápily počas semifinále v Cincinnati, ale vzhledem k tomu, že se přihlásily do čtyřhry, tak asi v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
Můj tým je Božky Heroes :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já sem tam spíš dával hráče kteří překvapí si ymslím a juniory :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vona je Šarapova těhotná? No ty koko. A bude svobodnou matkou. Bude to mít těžké holka.
Reagovat
horska.kraslice
Superzkratka, moc hezké.
Reagovat
freeteepek
Pořád se to mění. Po včerejších výkonech šla Petra dolů o jeden bod na 10, zatímco Máša nahoru. Ještě nedávno byla na 6,5, teď už je na 8. Pomalu se to srovnává:-)
Reagovat
Heather_Fedex
na zaklade vcerejsich vykonu? zvlastni vzhledem k tomu, ze maria ztratila 4 gemy a petra 7 gemu
Reagovat
smazaný uživatel
Proč?
Přežila první kolo. Navíc po rychlopřesunu. Popasovala se s dobře hrající soupeřkou. Bude odpočatější po dni volna.
Reagovat
ludolf
Taky záleží na kvalitě soupeřek a u Petry se asi předpokládá větší možnost vypadnutí v prvních kolech kvůli nevyrovnaným výkonům.
Reagovat
Heather_Fedex
kim bude dokonce startovat na uo i v deblu! organizatori udelili ji a kirsten flipkens divokou kartu a v 1. kole si zahrajou proti nenasezemu paru chuang-zhang. zajimave....vypada to, ze si chce uzit svuj posledni turnaj naplno- i v singlu i v deblu
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151070861791026&set=a.456161351025.251362.64822581025&type=1&theater

Viděl jsi tuhle fotku Rafy a Viky? :-) Doufám, že ten odkaz je vložen správně..
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem ji až teď. Děkuju Emičko, hezká fotka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mashu jsem tady okomentoval už včera ve zkratce... Na začátku se trochu zastřelovala, ale od stavu 2:2 vyhrála sedm her v řadě. Pak zase přišlo menší odpočívadlo, když Masha ztratila podání a Czink následně snížila na 3:2. Zbytek zápasu ale zase patřil Mashe. Její výkon se mi líbil, proto jsem ho označil za sebejistý. Některé výměny byly opravdu pěkné. Asi dvě tam byly jako dělané do nějaké rubriky "Hot shot". :)

Vika - Panova: Zápas Viky jsem neviděl, protože se hrál hodně pozdě. Podle výsledku to vypadá na snadnou záležitost. :)
Reagovat
Bob
"Určitě se v listopadu v Istanbulu nevdám. Jsem překvapena, že tomu vůbec někdo věřil," dodala."

Jo, takových tady bylo víc :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš to. Média nás celou dobu vodila za nos... Nejlepší je opravdu věřit jenom tomu, co řekne sama hráčka. Jinak to už Masha řekla někdy na olympiádě, že se v Istanbulu vdávat nebude. Tak jsem si myslel, že bude mít svatbu někde jinde a ona ji zatím nebude mít vůbec. :D

Takže tenhle článek můžete klidně smazat. :D
http://www.tenisportal.cz/zpravy/sarapovova-si-naplanovala-svatbu-vdavat-se-bude-po-turnaji-mistryn-9821/
Reagovat
Fandina
Tak třeba se bude vdávat jinde nebo jindy ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže co řekne sama hráčka, ve většině případů zprostředkovávají media, at tak či tak..takže čemu věřit?
Ted třeba, jak má Rafa potíže s koleny, tak to je ukázkový příklad, jak se informace dají překrucovat, natahovat..a co si z toho mám vzít? Jedna věta vytržená z kontextu, na ní se nabalí další..:-//
Nemám čas sledovat všechno a když sem někdo dá odkaz článku, přečtu si to, ale je to opravdu realita?
Moje otazníky zůstanou nezodpovězeny, já vím..jen mě to štve, je to spíš takový povzdech..:-(
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Já si nejvíc dělám obrázek o tenistech z přímých rozhovorů v televizi, tam není co řešit a je to ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, Emičko. Na druhou stranu, aspoň z grandslamů bývají záznamy z tiskovek. Sociální sítě si prakticky všechny hráčky taky spravujou samy. :) Anebo jejich oficiální stránky, to je další zdroj.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist