Šarapovová si poradila s Bencicovou, ve čtvrtfinále vyzve Serenu

24. 1. 2016, 03:25
Aktuality 87
Na Australian Open dojde k očekávané repríze loňského finále. Už ve čtvrtfinále se utkají Maria Šarapovová a obhájkyně titulu Serena Williamsová, která vyhrála sedmnáct vzájemných duelů v řadě. Ruska dnes zdolala dvakrát 7-5 Švýcarku Belindu Bencicovou, Američanka smetla Rusku Gasparjanovou.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová se v osmifinále utkala poprvé s osmnáctiletou Švýcarkou Belindou Bencicovou a měla to s ní vůbec snadné. V prvním setu musel dvakrát dotahovat manko brejku, ale od stavu 3-4 už do konce utkání servis neztratila a po více než dvou hodinách zvítězila dvakrát 7-5. 

"Cítila jsem, že míčky trefuju čistě a to je pro mě opravdu pozitivní," komentovala výhru nad vycházející hvězdou Šarapovová, která o deset let mladší soupeřku přestřílela na vítězné údery 58-10, na nevynucené chyby 'vyhrála' 46-19. 

"Nikdy od nikoho nečekám, že mi zápas usnadní. Soupeřky bojují do poslední chvíle a to se dnes potvrdilo. Belinda je navíc jednou z mladých hráček, které v budoucnu obsadí naše pozice. Věděla jsem, že má skvělou hru a má za sebou opravdu dobrou sezonu. Byl to náš první vzájemný zápas, ale jsem si jistá, že se ještě párkrát utkáme," myslí si osmadvacetiletá Ruska, která odehrála kvůli dešťovým přeháňkám už třetí zápas pod zataženou střechou Rod Laver Areny.

"Je to trochu zvláštní, poprvé v kariéře jsem na tomto turnaji odehrála více 'halových' zápasů, než těch outdoorových. Miluju zápasy v hale, ale tohle je turnaj ve venkovních podmínkách, tak bych byla ráda, kdybych příště hrála venku," přeje si Šarapovová, která si dnes pomohla i 21 esy, jimiž si vytvořila osobní rekord.

"Dnes mě servis v mnoha situacích podržel. Hlavně proti brejkbolům jsem podávala velmi dobře a dost mi to pomohlo," pochvalovala si pětinásobná grandslamová šampionka, jež v Melbourne triumfovala už před osmi lety.

Zatímco se svými čtyřmi předchozími soupeřkami hrála Šarapovová poprvé až letos v Melbourne, svou příští sokyni Serenu Williamsovou vyzve už pojednadvacáté. A nemá na ni vůbec dobré vzpomínky: v celkové bilanci prohrává 2-18 a od poslední výhry v roce 2004 prohrála sedmnáct duelů v řadě. V nich uhrála jen tři sety. Loni se střeli ve finále Australian Open a semifinále Wimbledonu, oba zápasy skončily ve dvou setech.

"Serena bude samozřejmě velkou favoritkou. Obzvlášť po té sezoně, kterou má za sebou," řekla Šarapovová. "Loni jsme tu odehrály skvělé finále. Druhý set byl dost vyrovnaný, ale ne tolik, abych ho vyhrála. Těším se na zápas proti nejlepší hráčce světa."

Obhájkyně titulu Williamsová dnes během necelé hodiny smetla Rusku Margaritu Gasparjanovou 6-2 6-1. 

"Asi nikdy jsem Serenu neviděl hrát první týden na grandslamu v takové pohodě, jako teď tady," řekl Mats Wilander na adresu světové jedničky, která hraje na prvním turnaji od loňského US Open. Od té doby léčila zranění kolena, které ji limitovalo i na začátku nového roku.

Namále měla Agnieszka Radwaňská. Čtvrtá nasazená Polka v rozhodující sadě prohrávala s Němkou Annou-Lenou Friedsamovou už 2-5, ale nakonec zvítězila 6-7 6-1 7-5. Friedsamovou, které patří ve světovém žebříčku 82. místo, braly v závěru zápasu křeče do stehen. "Doufám, že jí nic nebude. Hrála neuvěřitelně. Je mnohem lepší hráčka, než to vypadá podle žebříčku," ocenila soupeřku Radwaňská.

Ve čtvrtfinále si Radwaňská zahraje s Carlou Suárezovou-Navarrovou, se kterou vede ve vzájemné bilanci 3-1, ale poslední duel prohrála. Suárezová dnes potřetí v kariéře vyhrála zápas, v němž prohrála první set 0-6. Španělská tenistka v Melbourne zdolala domácí Darju Gavrilovovou 0-6 6-3 6-2 a po sedmi letech postoupila do čtvrtfinále Australian Open.

• AUSTRALIAN OPEN 2016 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 11.935.000 dolarů
nedělní výsledky žen (24. 01. 2016)
• Dvouhra - 3. kolo •
S. Williamsová (1-USA) - Gasparjanová (Rus.) 6-2 6-1
A. Radwaňská (4-Pol.) - Friedsamová (Něm.) 6-7(6) 6-1 7-5
Šarapovová (5-Rus.) - Bencicová (12-Švýc.) 7-5 7-5
Suárezová (10-Šp.) - Gavrilovová (Austr.) 0-6 6-3 6-2
• Čtyřhra - 3. kolo •
Hlaváčková/Hradecká (7-ČR) - Medinaová/Parraová (10-Šp.) 6-2 7-6(7)
Grönefeldová/Vandewegheová (12-Něm./USA) - Strýcová/Lučičová-Baroniová (ČR/Chorv.) 7-6(5) 3-6 6-3
• Smíšená čtyřhra - 1. kolo •
Hlaváčková/Kubot (ČR/Pol.) - Arruabarrenaová/Marrero (Šp.) 6-0 6-3
Vandewegheová/Tecau (USA/Rum.) - Hradecká/Matkowski (6-Pol.) 1-6 7-5 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

87
Přidat komentář
peggy
Mario,hraj tak dobre abys Serenu porazila,mas na to.
Reagovat
Mayo
ajajaj nielen Fed vs Ber bude parádne QF ale aj SW vs MS ... aj keď neviem či to bude zaujímavé medzi týmito dvomi...snáď zase Serena v pohode vyfacká Mariku
Reagovat
Lunej..
skvěle :)
Reagovat
smazaný uživatel
Karlicka v cf aneb z h*vna bic:D
Reagovat
smazaný uživatel
Booze... Holka, tohle neni antuka, a ty tam trenujes nejake skluzy...
tohle asi muselo zabolet,.
Reagovat
smazaný uživatel
Carlička - otočka? Jo!
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě jsem u zápasu Mashy proti Belindě usnul v průběhu 2. setu. :D Jsem rád, že to Masha dala. Byla to pěkná bitva, rozhodovaly detaily na servisu/returnu. Masha jela jako stroj na winnery a esa. :) Bohužel se ale nekonalo překvapení na úkor Sereny, takže Mashu ve čtvrtfinále čeká nejtěžší možná soupeřka...

BTW: Teď jsem viděl závěr zápasu Aga - Friedsam a nebyl to hezký pohled... Každopádně Aga ztratila první set v tomto roce. Je fakt, že už v 1. setu proti Monče nehrála nic moc... Vypadá to, že ve čtvrtfinále bude hrát s Dariou, to by mohlo být hodně zajímavé. Austrálie má asi konečně hráčku, která může na domácím GS něco dokázat...
Reagovat
COMEON
ja som zaspal už za stavu 2:2 :D a to som chcel ešte pozrieť Serenu :D každopadne to dopadlo dobre a teším sa na rematch minuloročného finále aj keď mohlo prísť trochu neskôr a nie už v QF :/
Masha je fakt stroj na esa a winnery, ako pišeš. 21 es som u nej ešte nevidel, predtym v zapase dala 16..neskutočne.

Dasha vs. Aga bude zaujímavý zápas a je dosť pravdepodobné, že Dasha potvrdí trend, ktorý trvá od roku 2013 a to že každy rok postupí nejaka mlada puška do SF (Sloane, Genie, minulý rok Madison).
Reagovat
EllNino
Dasha ještě nevyhrála :)
Reagovat
COMEON
Čo nie je , môže prísť. Dasha to proti CSN isto zvladne :)
Reagovat
EllNino
je to vidět :D
Reagovat
COMEON
:DD to je len slabší moment Darií
Reagovat
A.R.R.
Karlička jí zničí, už se začíná rozjíždět :-D
Reagovat
EllNino
Daria a její rozevlátý bekhend ala plácám mouchy :D :D ...
Reagovat
d@ve
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bylo mne celkem jedno, kdo vyhraje, ale Lena ten zaver fakt nezvladla prave takticky... ty krece ji staly zivotni uspech... ale lehko se to s lavicky tzv. kibicuje. Je si treba asi uvedomit, ze jak takova hracka ma na rakete velke vitezstvi, je v laufu, prestava se tzv. kontrolovat.

V kazdem pripade Aze gratulace, tam kde nestaci tenisove, trebas servis, vice odvahy, tam vyhrava hlava, rozvaha. Ten lob za tezkeho stavu pro ni byl neskutecne chladnokrevny, proste tvrdy chirurgicky zakrok.

Ale otazka zni jestli to bude na silenou Dariu stacit...nebot Karlicka se nam jaksi jeste neprobudila...a obavam se, ze je s ni celkove konec...
Reagovat
Lunej..
Za chvili bude Darja konkurovat revem Masene :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Karliccka bude za chvili konkurovat frustraci;) Ja mam pocit, ze je snad po ni uplne...uz si tim BH ani moc nepomaha, nejak nevariuje dobre hru...to je jeste smutnejsi pohled nez na zaver s tou Lenou...ale porad verim, ze se nejak jeste probudi, ale asi jen prani. Pokud dnes Daria rupne, to bude spis vysledek jeji nepripravenosti na tyhle dulezite zapasy...ale asi ne praci Karliccky na kurtu;(
Reagovat
lars
:)
Reagovat
EllNino
jak to víš ? :)
Reagovat
lars
v expressu to napsali
Reagovat
kada.tom
nepřeju jí nic zlýho, ale jsem rád, že to naše holky budou mít o něco málo jednodušší
Reagovat
Empe
Přesně tak. Navíc ta operace vypadá docela plánovaně, žádné akutní zranění to není.
Reagovat
lars
otazka je, proc to neudelala v prestavce mezi sezonami?
Reagovat
Haitik
A ani Dubai a Dauha.. Ta informace s tou operací nosu, jak sem dával blbec se potvrdila.. :-)
Reagovat
COMEON
Tak prajem jej aby operacia dopadla dobre a čoskoro sa vratila na kurty ale tato informacia, že nebude hrať ani Fed Cup ani Dubai a Dauha ma potešila :)
Reagovat
Lunej..
Me teda vubec, letosni vstup ma Simona teda docela tragicky, nicmene doufam,ze ji do konce roku jeste uvidim hrat. :)
Reagovat
COMEON
určite ju uvidiš do konca roku hrať a určite vyhraje aspon nejake 2 turnaje. Simona je bojovnica a ne že ne. Začiatok roku trochu nevyšiel ale ked sa vrati po operácii určite nejaky titul urve :)
Reagovat
smazaný uživatel
12:0 pro Karličku!
Reagovat
kada.tom
Friedsamové je mi trochu líto, ale asi si za to může sama, no ... ale jinak jsem samosebou rád za to, že Aga nakonec postoupila, alespoň to QF bude trochu reprezentativní - Friedsam - CSN/Gavrilova pro neAustralany by nebylo úplně ono ..
Reagovat
EllNino
smolařka :( ...podcenila podle mě doplňování minerálů a tak ...

Nejdřív téměř zlomený kotník ve vyhraném zápase s Klárou v Bad Gasteinu, teď tohle ...to zamrzí
Reagovat
lars
Ana mela dopodavat zapas
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, jakby to byla nejaka ta hvezda, tak by se cekalo...hnus proste...nevim, ale ok, kdyz pravidla, tak pro vsechny...casomira na kurtu, preberou cas, a ztrata bodu...uz mne to fakt nebavi...
Reagovat
Lunej..
Rozhodci dokazi zkazit zapasy prave tim, ze se nechovaji ke vsem hracum stejne. Jak pises, pravidla by mela byt pro vsechny stejna at je to topka nebo 1000. hrac sveta.
Reagovat
dadaft
bohužel smutný konec zápasu.
přísun minerálů je v takových případech důležité - podcenění dopadá přesně takhle.
Reagovat
kada.tom
uff, tohle si asi mohl Felix odpustit ..
Reagovat
smazaný uživatel
Snad nenechá Agnieszka trpět Annu Lenu moc dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
Aga ještě přežije na úkor soupeřky, která skončí v slzách bolesti :(
Reagovat
EllNino
To je hrozný :( ...
Reagovat
Frick
Co to?
Reagovat
lars
je diky stastnymu losu v OF
Reagovat
smazaný uživatel
Lena napomenuti, tak to mne mrzi, ze jsem ji trochu asi krivdil, asi to uplne takticke MTO nebylo...za mne omluva...;(
Smutny zaver...
Reagovat
EllNino
smutný pohled :(
Reagovat
kada.tom
no, tak beru zpět a na dálku se omlouvám Friedsamové ... tohle je opravdu smutnej konec
Reagovat
smazaný uživatel
To není pěkný, to bude skreč :(
Reagovat
dadaft
no, buďme féroví, teď to stehno Lenu pěkně zabolelo.
Reagovat
COMEON
ale čo bolo to prve podanie?!
Reagovat
dadaft
a asi není schopná hrát. (((((
Reagovat
kada.tom
Aga!!
Reagovat
kada.tom
Němka opravdu hodně férová ... neví, co by pro výhru udělala ... snad se Aga nenechá rozhodit a ještě to dokáže vyhrát!!
Reagovat
dadaft
označme tento MTO kulantně za taktický.
Reagovat
COMEON
hnusna Nemka , dufam, že ju Aga ešte porazí.
Reagovat
EllNino
no ...:)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
me by zajimalo, ktere mto neni takticke...vetsinou ty, kdy hracka odchazi predcasne z kurtu...
Reagovat
dadaft
a tak to potom jo.
Reagovat
smazaný uživatel
:) Aga zije... je to tezky krok, zakoncit zapas...:)
Lena si uz radeji vzala takticke mto:D) asi to tezce proziva...psychicky.
tohle bude jeste draaamo.
Reagovat
kada.tom
Aga bojuje!!!
Snad udrží servis a srovná na 5-5
Reagovat
bIbec
snad už to Němka nepohnojí. Jó tohle sou grand slamy. Konfrontace top hráček a outsiderek. Né jak ty blbé P-pětky a P-mandatory.
Reagovat
bIbec
tak nic. Pojďme ji dorazit na returnu!
Reagovat
smazaný uživatel
A BEZ TENERU NA KURTU!!!:)
Jediny turnaj ve WTA
Reagovat
smazaný uživatel
Ago, pojď to ještě zkusit zachránit! :(
Reagovat
kada.tom
Ago, Ago ... takhle si to nechat protéct mezi prsty :-(
Reagovat
dadaft
dost bolo laškování Ago, je čas zase začít hrát...
Reagovat
EllNino
teď ji Ana přehrává ...docela luxusní délka úderů :)
Reagovat
dadaft
jo, pět gemů v řadě.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenze Lenu pripravuje Janekda...a ja myslim, ze jen ve druhem setu zapomnela na pokyny:) Pokud Lena uplne nezblbne, tak muze to byt pro Agu konec...
Reagovat
dadaft
parádní atmosféra na zápase Aga - Lena. ))
Reagovat
EllNino
Karlička s Dashou před zápasem záchvaty smíchu :))
Reagovat
Frick
Dívám se správně, že pokud by daly v ČF ty Číňanky, tak případný SF by bylo rozhodně hratelný?
Reagovat
EllNino
Až na to, že ty Číňanky nedaj, takže není o čem :D
Reagovat
kada.tom
sestry Chanovy asi nedaj ... a jsou to Taiwanky
Reagovat
tommr
jj v případným semifinále by je čekaly relativně snadnější soupeřky. Přejít přes sestry Chanovy ale bude nesmírně těžký ... :)
Reagovat
Frick
http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Caroline+Wozniacki+Adidas+ACE+Case+Launch+DisVGJtl9p7x.jpg

To by ani člověk neřekl, že za největší sexbombu z těchto tří je brána ta uprostřed.
Reagovat
Frick
...a fakt nevypadá jako Slovanka

Dvě Slovanky reprezentující Germány a pak bůh ví jaká genetická všechochuť reprezentující Slovany.
Reagovat
Fandina
Andrejka s Kubotem vyhráli mix proti Arruabarrena-V. L. / Marrero D.. Hráli moc dobře. Super a gratulka!!!
Reagovat
EllNino
Maruško gratulka :)
Reagovat
kada.tom
Jsem rád, že prošla Sharapova, protože na tu Serena umí, ví jak na ní a navíc je tam ta série v H2H :-)

Serena opět zametala a drtila - a tak to má být :-)
Těším se na šlágr QF, snad to bude NS :-)
Reagovat
Lunej..
Masena umi na Serenu? Spis Serena umi na Maaenu ne? A nebo sis to spletl s Vikou, ta na ni opravdu umi.
Reagovat
Lunej..
Beru vse zpet, spatne jsem si precetla tvoji vetu, promin :)
Reagovat
Haitik
No s tím, že Vika na Serenu umí bych až tak nesouhlasil, H2H mají 17:3, což je skoro stejný jak Maria se Serenou.. :D
Že hrají vyrovnaně ještě neznamená, že na ní Vika umí.. To bych si představoval, že by Vika vyhrála tak treba 8 z tich 20 zápasů.. :-) Pak bych to prohlásil i já, že Vika na Serenu umí.. :D
Reagovat
tommr
přesně tak. Tenis se nehraje na uměleckej dojem a ve finále je úplně jedno jestli hráčka zápas prohraje jasně nebo po vyrovnaným boji ... :)
Reagovat
Frick
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100036446

Docela vtipné, na jednu stranu hledali všechno, co má ruce a nohy, aby zaplnili 32-místného pavouka (a stejně nezaplnili), na druhou stranu je kvalifikační jedničkou Linette (WTA 93.), která tam míří narychlo si zlepšit náladu po výprasku v 1. kole AO od Puigovky.

Mne tohle šíleně vadí. Ať na tyhle opozdilce a) neberou ohled b) krácení PM c) bodové srážky
Reagovat
rusedski
Taky se mi to nelíbí...si vem, že se holka plahočí na Havaj a utěšuje se tím, že budou aspoň snadný soupeřky v prvních kolech protože je nasazená...a pak vyfasuje Linette, zatímco vedle to budou mastit třeba Kingsley vs. Suomalainen :D
Reagovat
rusedski
A vůči soupeřkám v kvaldě je to taky prasárna, to je jako kdyby se Goťák zúčastnil pěvecké soutěže Kozojedský skřivánek :/
Reagovat
Frick
:-D :-D
Reagovat
skott
Margarita nenavázala na svůj odvážný výkon proti Sereně z Wimbledonu. Tentokrát bych řekl, že Serena už na ni byla lépe připravená a bylo to naprosto jednostranné, přesně jak napovídá výsledek. Vyjma úvodního brejku se Rita téměř k ničemu nedostala, snad jen jeden bekhendový winner, kterému zatleskala i Serena, jinak se s každým dalším gem z kurtu vytrácela a Serena si mohla dovolit i pár minel.
Máša to bude mít znova těžké, jak řekla Serena ¨I'll be ready...¨¨
Reagovat
skott
jinak ale na sebe Margarita může být pyšná, jakou cestu za jeden rok ušla. Loni se tady ještě ani nevešla do kvalifikace a letos si už zahrála 4.kolo a poskočí do první padesátky!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist