Šarapovová: Soupeřka mě přehrála

26. 6. 2008, 22:36
Aktuality 1
Wimbledonská šampionka z roku 2004 Maria Šarapovová nehledala po dnešním překvapivém vyřazení ve druhém kole žádné výmluvy. Druhá tenistka světa uznala, že ji krajanka z poloviny druhé stovky světového žebříčku Alla Kudrjavcevová jasně přehrála.
Maria Šarapovová (© AP Photo)

"Dělala prostě všechno lépe než já. Trefovala míč tvrději, podávala a returnovala lépe. Myslím, že to zkrátka nebyl můj den," komentovala Šarapovová utkání, které prohrála 2:6 a 4:6.

Navzdory předpokladům nebyla schopna diktovat tempo hry. "Šla si pro své údery a já jsem byla trochu váhavá. Nehrála jsem svou hru a nechala jsem ji převzít kontrolu u většiny míčů," uvedla rodačka ze Sibiře po svém nejhorším Wimbledonu v životě.

"Na turnaji je pouze jeden vítěz a všichni ostatní jsou zklamaní, takže já jsem jedna z nich," poznamenala, ale ani po nečekaném vyřazení neztrácela odhodlání do dalších bojů. "I třicet minut po zápase mám touhu vrátit se na kurt a ještě se zlepšit, protože to jediné mi znovu přinese zdejší talíř."

Kudrjavcevová ve Wimbledonu loni odehrála vyrovnaný zápas s pozdější šampionkou Venus Williamsovou a tentokrát už dotáhla překvapení na účet favoritky do konce. "Možná to bude znít trochu příliš odvážně, ale já jsem vítězství čekala. Myslela jsem na výhru, ne jen na to jít na kurt a hrát," prohlásila po zápase.

Dvacetiletá tenistka chtěla využít toho, že Šarapovová v posledních týdnech není ve formě ze začátku roku, která jí přinesla triumf na Australian Open. "Nehraje momentálně svůj nejlepší tenis, takže jsem myslela na vítězství. Vnutila jsem si postoj, že když přijde šance, tak ji využiju," dodala Kudrjavcevová.

ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist