Šarapovová vyhrála první turnaj na antuce

13. 4. 2008, 23:44
Aktuality 0
Slovenská tenistka Dominika Cibulková skončila na turnaji v Amelia Islandu těsně pod vrcholem. V dnešním finále podlehla 34. hráčka světa hlavní favoritce Rusce Marii Šarapovové, která zvítězila 7-6 6-3.
Ruska Maria Šarapovová vyhrála svůj první turnaj na antuce

Obě hráčky dnes prožily premiéru. Osmnáctiletá Cibulková byla ve finále poprvé v kariéře stejně jako předtím v semifinále, o dva roky starší Ruska bojovala poprvé o titul na antuce a hned úspěšně. Na ostatních površích už vyhrát dokázala, nyní má ve sbírce 19 turnajových titulů.

Postup do finále Šarapovové usnadnilo onemocnění Američanky Lindsay Davenportové, která nenastoupila k semifinálovému zápasu.

Ruská šampionka letošního Australian Open vyhrála první vzájemný souboj s Cibulkovou za necelé dvě hodiny a získala prémii 95 tisíc dolarů. Slovenská hráčka inkasovala bezmála 49 tisíc. Dominika Cibulková může být určitě se svým výkonem na svém prvním antukovém turnaji sezony spokojena - porazila Čakvetadzeovou, Mauresmovou nebo Cornetovou a ostudu si neutrhla ani ve finále s vítězkou letošního Australian Open Marií Šarapovovou.

Osmnáctiletou Slovenku dnes bohužel oproti předešlým utkáním nepodržel spolehlivý první servis. A i když hlavně v úvodním setu byla přinejmenším vyrovnanou soupeřkou - vyhrála o jedinou výměnu méně - tak na premiérový triumf si ještě musí počkat. Slibnou kariéru má teprve před sebou.

Uhlířová získala druhý debloý titul
Svůj druhý deblový titul v kariéře získala v Amelia Islandu česká tenistka Vladimíra Uhlířová. S americkou spoluhráčkou Bethanií Mattekovou zdolaly ve finále Bělorusku Viktorii Azarenkovou a Rusku Jelenu Vesninovou 6:3 a 6:1 za 65 minut.

WTA Amelia Island - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
Šarapovová (1-Rus) - Cibulková (SR) 7-6(7) 6-3

Čtyřhra - finále:
Matteková/Uhlířová (USA/ČR) - Azarenková/Vesninová (Běl/Rus) 6-3 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist