Šarapovové vzdala talentovaná Číňanka. Můžeš být jedničkou, povzbudila ji Ruska

2. 1. 2019, 10:50
Aktuality 3
WTA SHENZHEN - Maria Šarapovová měla ve druhém kole turnaje v čínském Shenzhenu problémy s výborně hrající domácí nadějí Xinyu Wang. Ruská favoritka prohrála první set, ale ve druhém jí plačící sedmnáctiletá Číňanka kvůli zranění levého stehna vzdala. Šarapovová pak za mladou soupeřkou přišla za lavičku, přikryla ji ručníky a řekla pár povzbudivých vět.
Maria Šarapovová a Xinyu Wang

V prvním kole si Maria Šarapovová poradila ve dvou setech se Švýcarkou Timeou Bacsinczkou a dnes byla velkou favoritkou proti domácí Xinyu Wang. Sedmnáctileté Číňance, které ve světovém žebříčku patří 309. místo a druhé kolo turnaje WTA hrála poprvé v kariéře. 

Přesto byla Xinyu Wang pětinásobné grandslamové vítězce a bývalé světové jedničce vyrovnanou soupeřkou. V úvodu zápasu si vypracovala vedení 4-1 a za stavu 5-3 měla čtyři setboly. Sice žádný nevyužila a poprvé přišla o podání, ale v tie-breaku přeci jen sadu získala.

A když se Xinyu Wang dostala hned na začátku druhého dějství do brejku, vedla 7-6 a 2-0 a navíc bojoval o další brejk. Jenže náskok neudržela, začala mít problémy s levou nohou, prohrála pět gamů v řadě a za stavu 7-5 a 2-5 kvůli zranění stehenního svalu vzdala. 



Když umpireová rozhodčí oznámila, že Číňanka nebude v zápase pokračovat, Šarapovová přišla na lavičku za svou soupeřkou, sedla si vedle ní a pochválila jí za velmi dobrý výkon. 

"Hrála si neuvěřitelně, viš to? Neuvěřitelně. Dávej na sebe pozor. Pokud tahle budeš hrát, bude z tebe světová jednička. Slibuju," řekla hvězdná Ruska, jež v čele světového žebříčku strávila celkem 21 týdnů. Číňance tak alespoň trochu zvedla náladu.



O zopakování loňského semifinále se pátý nasazená Šarapovová utká s nejvýše nasazenou Běloruskou Arynou Sabalenkovou. Dosud jediný vzájemný duel s ní svedla předloni rovněž na půdě Číny, ve finále podniku v Tianjinu ji zdolala 7-5 7-6.

"V dalším kole mě čeká strašně těžká soupeřka. Ale už jsem s ní hrála a vím, že ji můžu dokázat porazit. Musím se soustředit na svůj výkon a uvidíme, co se stane," uvedla dvacetiletá Sabalenková.

Ve večerním duelu neuspěla jediní Češka v soutěži singlistek Kristýna Plíšková, která neudržela vedení proti Rumunce Monice Niculescuové.

• WTA INTERNATIONAL SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 750.000 dolarů
středeční výsledky (02. 01. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Niculescuová (Rum.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-7(2) 6-3 6-4
Sabalenková (1-Běl.) - Alexandrovová (Rus.) 6-3 6-3
Šarapovová (5-Rus.) - Xinyu Wang (Čína) 6-7(4) 5-2 skreč W.
Yafan Wang (Čína) - Jabeurová (Tun.) 3-6 6-4 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Ying Ying Duan/Voráčová (Čína/ČR) - Jakupovičová/Chromačevová (3-Srb./Rus.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
George_Renel
Do zranění bála Šarapovová za fackovací panenku, mladice byla jasně lepší. A ta scénka byla trochu přehraná. Když se zranění stalo a Číňanka ležela dobu na zemi, tak ji nezajímala, přičemž víme, že v takových momentech 90% hráček jde pomocí.
Reagovat
dadaft
no, tohle Marie asi neříká každý den,,,,,,
Reagovat
Fransoas
Zdravim Vás.Musim s tím souhlasit a přiznám se,že jsem to od Šarapové nečekal.Nepamatuji se,že bych něco podobného zaznamenal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist